Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι κρυφομεσίτες είναι πρόβλημα. Σήμερα έψαχνα στην περιοχή κάτι οικόπεδα για έναν πελάτη μου, βρήκα τελικά το τηλέφωνο από αγγελία (ιδιώτης έλεγε) αλλά μου βγήκε "μεσίτης", άνευ αδείας -προφανώς- για να το κρύβει. Και το καλύτερο, του λέω για συνεργασία αφού έχω τον αγοραστή και έχει το ακίνητο και λέει όχι. Είναι και μονοφαγάς ο μάγκας.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εντωμεταξύ, εκτιμώ, πως οι άνθρωποι που τα νοικιάζουν μπορεί να μην έχουν ιδέα γιατι παίρνει τόσο καιρό να ενοικιαστούν.

φταινε οι ιδιοκτητες που δεν ξερουν τι γινεται πισω απο την πλατη τους.

http://www.insomnia.gr/topic/481123-ενοικιασεις-και-μεσιτες/page-4#entry52266045

στην ουσια δεν υπαρχει ειδικη εποπτευουσα αρχη(μαλλον απλα το επαγγελ.επιμελητηριο) και αυτο που κανουν δεν ειναι απλα ηθικο για τους συνδεσμους τους.ποιος θα τους παρει την αδεια?

Δημοσ.

φταινε οι ιδιοκτητες που δεν ξερουν τι γινεται πισω απο την πλατη τους.

http://www.insomnia.gr/topic/481123-ενοικιασεις-και-μεσιτες/page-4#entry52266045

στην ουσια δεν υπαρχει ειδικη εποπτευουσα αρχη(μαλλον απλα το επαγγελ.επιμελητηριο) και αυτο που κανουν δεν ειναι απλα ηθικο για τους συνδεσμους τους.ποιος θα τους παρει την αδεια?

Μια χαρα ξερουν (εκτος ελαχιστων), αλλα κανουν εσκεμμενως το μαλακα. Θελουν και διαφημιση σε ολα τα μεσα, θελουν και να μην κουνηθουν απο την καρεκλα τους, θελουν και καλυτερο (μεγαλυτερο) ενοικιο, θελουν και να μην πληρωσουν.

Απο την αλλη και οι ενοικαστες, θελουν να βρουν ολα τα σπιτια να ειναι αναρτημενα στο ιντερνετ και σε ολα τα εντυπα αγγελιων (και οχι ενα σε καθε δευτερη κολωνα), θελουν πληρη περιγραφη με απειρες φωτογραφιες, θελουν να παει καποιος να τους το δειξει οποτε βολευει αυτους, και παλι, ολα αυτα χωρις να πληρωσουν.

Και η πιτα ολοκληρη και ο σκυλος χορτατος...

Δεν ειδα κανεναν να παραπονιεται εδω μεσα, εχοντας βρει σπιτι απο κολωνα, και μιλωντας κατευθειαν με τον ιδιοκτητη. Οι μονοι που παραπονιουνται ειναι οσοι κανουν ή θελουν να κανουν χρηση των παραπανω υπηρεσιων και τσινανε μολις μαθουν οτι δεν ηταν τζαμπα.

• Like 4
Δημοσ.

εχεις δικιο το προβλημα που συζητιεται καθε τοσο ειναι πως εξαπατουνται αξιοσεβαστοι μεσιτες απο ενοικιαστες-αγοραστες και ιδιοκτητες!!!!

Δημοσ.

Οι κρυφομεσίτες είναι πρόβλημα. Σήμερα έψαχνα στην περιοχή κάτι οικόπεδα για έναν πελάτη μου, βρήκα τελικά το τηλέφωνο από αγγελία (ιδιώτης έλεγε) αλλά μου βγήκε "μεσίτης", άνευ αδείας -προφανώς- για να το κρύβει. Και το καλύτερο, του λέω για συνεργασία αφού έχω τον αγοραστή και έχει το ακίνητο και λέει όχι. Είναι και μονοφαγάς ο μάγκας.

και σε οικοπεδο που ηταν να αγοράσουμε εμεις ειχε παει απο μονος του νομιμος μεσίτης και το εδειχνε χωρις την άδεια του ιδιοκτήτη. Προφανώς αφου μαθέυτηκε δε πηρε φραγκο ούτε απο εμας ούτε απο τον ιδιοκτήτη, οι μπινιές εχουν και ένα όριο...

μεσίτης εισαι ε;

Δημοσ.

εχεις δικιο το προβλημα που συζητιεται καθε τοσο ειναι πως εξαπατουνται αξιοσεβαστοι μεσιτες απο ενοικιαστες-αγοραστες και ιδιοκτητες!!!!

Επειδη εχω πολυ φιλο μεσα στον κλαδο και τα βλεπω σχεδον απο μεσα, κανεις δεν ειναι αγιος. Λαμογια υπαρχουν (οπως σε ολα τα επαγγελματα), και στους μεσιτες, αλλα λαμογια θα δεις και πολυ ευκολα μεσα στο χωρο των αγοραστων ενοικιαστων και ιδιοκτητων.

Κλασσικη περιπτωση, ιδιοκτητη οπου δινει το ακινητο για ενοικιαση, πρηζει τηλεφωνικως καθημερινα για προωθηση του ακινητου του. Μπαινει το ακινητο σε ιντερνετ και τοπικα μεσα απο το μεσιτη, εμφανιζεται ενοικιαστης, παει ο μεσιτης το δειχνει, ξαναπαει το ξαναδειχνει (για να το δει και η συζυγος), και τελικως ο ενοικιαστης, ψαχνει και μαθαινει τον ιδιοκτητη, παει απο μονος του και το νοικιαζει απευθειας. Αξιοσεβαστοι και οι δυο τους, ιδιοκτητης - ενοικιαστης ετσι;

Δημοσ.

Γι' αυτό, ποτέ ξανά νοίκια. Αν έχετε προσέξει, όλα τα σχετικά θέματα στο φόρουμ αφορούν ενοικιάσεις.

Τα υπόλοιπα τα έχουμε ξαναπεί. Μεσίτες λαμόγια, δικηγόροι λαμόγια, γιατροί λαμόγια, ταξιτζήδες λαμόγια, μηχανικοί λαμόγια, δημοσιογράφοι δεν το συζητώ, κάτω οι συντεχνίες, ζήτω η τρόικα, το μνημόνιο είναι ευτυχία κλπ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αφού πιάσαμε τις ιστορίες, να πω κι εγώ μία:

Τον καιρό που τα δύο ενοίκια στο Π.Φ. τα είχαν γκαραντί τα λαμόγια που λυμαίνονταν την περιοχή και αν δεν έτρωγες στήσιμο από την "πολλή δουλειά" έκανες το σταυρό σου, έψαχνα διαμέρισμα. Ο πεθερός άρρωστος, τρέχαμε στη δουλειά και τα νοσοκομεία κι εγώ κι η γυναίκα μου. Βρίσκω ένα, πανάκριβο, "βούλωσ' το και παρ' το" λέω, να τα σκάσω και του μεσίτη που μου το έδειξε (5 λεπτά και τα 4 μίλαγε στο τηλέφωνο, για τέτοιον κόπο και εξυπηρέτηση μιλάμε...)

Πάω από το γραφείο να πληρώσω, "λυπάμαι, νοικιάστηκε χθες" μου λέει. Έχω μείνει και τον κοιτάζω, "μα δεν είχαμε πει" κτλ., κτλ. Πιο εύκολα θα έβγαζα άκρη με δημόσιο υπάλληλο 1 λεπτό προτού σχολάσει. Η "προϊσταμένη" μούγκα, δεν ξέρω, δεν είδα. Ο μεσίτης του μεσίτη, τρομερή δουλειά.

Πώς τα φέρνει η ρουφιάνα η τύχη, καιρό μετά σε φιλικό σπίτι οι οικοδεσπότες με συστήνουν σε κάτι φίλους τους. Και πάνω στην κουβέντα, τι μαθαίνω; Ότι το ζευγάρι αυτό νοίκιασε το σπίτι που νόμιζα πως είχα κλείσει. Πώς να το φέρω με τρόπο να μην καρφωθώ, πιάνω κουβέντα για την αγορά, και τι δύσκολο να βρεις σπίτι σε κάποιες περιοχές. "Ναι", μου λέει ο άνθρωπος, "εγώ να φανταστείς λάδωσα έναν στο Π.Φ. και μου έκλεισε το διαμέρισμα που μένουμε, γιατί είχε πολύ ζήτηση". Τρία ενοίκια μεσιτία, δύο τα "νόμιμα", ένα το μαύρο.

Αυτά, στην Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Λαμόγια υπάρχουν παντού. Και φταίει πολύ κι ο τύπος που δέχτηκε μαύρο καπέλο στην ήδη εξωφρενική αμοιβή που του (μας) ζητούσαν. Αλλά να λυπηθώ τους μεσίτες, αποκλείεται. Κάποιοι στον "κλάδο" άρμεξαν και έφαγαν τρελά, κι εγώ στη δουλειά μου η μόνη αύξηση που πήρα τα τελευταία 15 χρόνια, πριν φάω τις καραμπινάτες μειώσεις τα τελευταία δύο, ήταν η στρογγυλοποίηση από δραχμές σε ευρώ.

Τουλάχιστον, δεν έχω καμία καριόλα συντεχνία πάνω από το κεφάλι μου να μου λέει πως αν δεν απεργήσω ή ασκήσω κριτική στις αποφάσεις των "συλλογικών οργάνων" θα με διαγράψει και άλλες ομορφιές που κάνουν κάτι "προοδευτικοί" τύπου ΕΣΗΕΑ.

Το λοιπόν, όλα είναι σχετικά. Και για το θέμα μας, άμα δε θες να πληρώσεις μεσίτες, μη χρησιμοποιείς μεσίτες. Στο δρόμο που άλλοτε παρακαλούσα να βρω μια τρύπα, σήμερα δεν προλαβαίνεις να μετράς ενοικιαστήρια.

• Like 5
Δημοσ.

και σε οικοπεδο που ηταν να αγοράσουμε εμεις ειχε παει απο μονος του νομιμος μεσίτης και το εδειχνε χωρις την άδεια του ιδιοκτήτη. Προφανώς αφου μαθέυτηκε δε πηρε φραγκο ούτε απο εμας ούτε απο τον ιδιοκτήτη, οι μπινιές εχουν και ένα όριο...

μεσίτης εισαι ε;

Αν δεν υπάρχει γραπτή εντολή από τον ιδιοκτήτη, πώς απαιτεί να πληρωθεί; Λίγο μουφέ μου ακούγεται η ιστορία.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ποια θέα; Μέσα στα δρομάκια, κοντά στην Αμφιθέας.

Εκτός κι αν ως θέα λογίζεται η μπουγάδα του γείτονα και τα χεσμένα πεζοδρόμια από αδέσποτα και δεσποζόμενα (νάρκες τα λέγαμε, θυμάμαι).

Τέλος πάντων, θυμήθηκα την ιστορία και την έγραψα, γιατί δείχνει νομίζω κάποιες παθογένειες του συστήματος γενικά, όχι μονάχα του επαγγέλματος των μεσιτών (γιατί υπάρχουν επαγγελματίες σοβαροί και αξιόλογοι, όπως σε κάθε χώρο, υπάρχουν και οι ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο τέτοιος μας).

• Like 1
Δημοσ.

Τέλος πάντων, θυμήθηκα την ιστορία και την έγραψα, γιατί δείχνει νομίζω κάποιες παθογένειες του συστήματος γενικά, όχι μονάχα του επαγγέλματος των μεσιτών (γιατί υπάρχουν επαγγελματίες σοβαροί και αξιόλογοι, όπως σε κάθε χώρο, υπάρχουν και οι ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο τέτοιος μας).

Ένα από τα καλά της κρίσης είναι ότι οι δεύτεροι εξατμίζονται σιγά σιγά και σε αυτό βοηθάει και ο νέος νόμος. Βέβαια, η νοοτροπία του "γίνεται να μη μου κόψεις απόδειξη;" (ναι, κόβουμε απόδειξη όλο το ποσό της αμοιβής για τα πάντα όλα) θα πάρει χρόνο να αλλάξει.

• Like 1
Δημοσ.

Εψαχνα σπιτι, ειχα βάλει επιλογή μονο ιδιώτες και ήταν μεσίτης ο μαγκας, μου εδειξε το σπιτι λεω "ωραια το νοικιάζουμε"-μου απανταει το παραμυθι ξερετε προμηθεια-του λεω ουτε ενα ευρω απο μενα αν θελει να στα δώσει ο ιδιοκτητης οκ αλλιως εφυγα...

Σε αυτή τη περίπτωση ήταν δικό σου το λάθος, θα μπορούσες να είχες αποφύγει όλη αυτή τη διαδικασία με τον ψευτομεσίτη(αν ήταν νόμιμος θα σου ζητούσε να υπογράψεις εντολή υπόδειξης) απλά ρωτώντας τον στην πρώτη επικοινωνία αν είναι μεσίτης...

Κλασσικη περιπτωση, ιδιοκτητη οπου δινει το ακινητο για ενοικιαση, πρηζει τηλεφωνικως καθημερινα για προωθηση του ακινητου του. Μπαινει το ακινητο σε ιντερνετ και τοπικα μεσα απο το μεσιτη, εμφανιζεται ενοικιαστης, παει ο μεσιτης το δειχνει, ξαναπαει το ξαναδειχνει (για να το δει και η συζυγος), και τελικως ο ενοικιαστης, ψαχνει και μαθαινει τον ιδιοκτητη, παει απο μονος του και το νοικιαζει απευθειας. Αξιοσεβαστοι και οι δυο τους, ιδιοκτητης - ενοικιαστης ετσι;

Καθόλου κλασσική περίπτωση δεν είναι αυτή που λες, κλασσική περίπτωση είναι όταν ο νόμιμος μεσίτης εξασφαλίζει πρώτα εντολή ανάθεσης από τον ιδιοκτήτη και εντολή υπόδειξης από τον ενοικιαστή.

Δημοσ.

Ένα από τα καλά της κρίσης είναι ότι οι δεύτεροι εξατμίζονται σιγά σιγά και σε αυτό βοηθάει και ο νέος νόμος. Βέβαια, η νοοτροπία του "γίνεται να μη μου κόψεις απόδειξη;" (ναι, κόβουμε απόδειξη όλο το ποσό της αμοιβής για τα πάντα όλα) θα πάρει χρόνο να αλλάξει.

με 23% φπα δεν θα αλλαξει ποτε ειναι εξωφρενικα υψηλο ωστε να αξιζει να παρει το ρισκο της φοροδιαφυγης ο επιχειρηματιας Και ο καταναλωτης εχει μεγαλο κινητρο να το γλιτωσει απο την τελικη τιμη.Sent from my ipad4 using Insomnia
  • Like 2
Δημοσ.

Βέβαια, η νοοτροπία του "γίνεται να μη μου κόψεις απόδειξη;" (ναι, κόβουμε απόδειξη όλο το ποσό της αμοιβής για τα πάντα όλα) θα πάρει χρόνο να αλλάξει.

Έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα δε το βλέπω να αλλάζει. Το κράτος προσπαθεί να σου πιει το αίμα με όποιο τρόπο μπορεί, χωρίς να σου προσφέρει στην ουσία σχεδόν τίποτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...