Eskes Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Γεια σας και παλι! Μετά απο 2 μήνες απο την αναβάθμιση που έκανα στο pc μου αντιμετώπισα κάποια θεματακια και με βαλαν σε σκέψεις να εκσυγχρονίσω λίγο ακόμα την κατάσταση στο pc μου. Για να θυμηθούμε, το σύστημα μου πλεον αποτελείται απο: AMD A10-5800K ASROCK FM2A75 PRO4 - M G.SKILL 8GB DDR3 2133Mhz SANDISK SSD 128GB SATA III Αυτό που θελω να κανω ειναι να αναβαθμίσω το κουτι μου ωστε να εχει καλύτερη κυκλοφορία αέρα και καλύτερες θερμοκρασίες, να αλλάξω το τροφοδοτικό με ενα καλύτερο και πιο δυνατό ωστε στο μέλλον να μπορεί να υποστηρίξει και μια κάρτα γραφικών, αν και με τα γραφικά είμαι ευχαριστημενος προς το παρόν και τελος και πιο βασικό να αλλαξω αυτο το αισχρό cooler της cpu που τελικά ειναι απλα για πεταμα! Να αναφέρω πληροφοριακά και το πρόβλημα μήπως παω να κανω λαθος κινήσεις... Το πρόβλημα που παρουσιαστηκε, αυτη την εβδομάδα ειναι πως κατα την διάρκεια που έπαιζα ενα σχετικά ελαφρύ παιχνιδι το "Eurotrack Simulator" το σύστημα κρασαρε μαυρισαν τα παντα, δεν ανταποκρινοταν τιποτα οποτε και προχώρησα σε επανεκκίνηση και αμέσως ελεγχο των θερμοκρασιών και η cpu ηταν κοντα στους 70 οποτε θεωρητικά παντα ανεβασε θερμοκρασία αφου δουλευε και σαν gpu και έκλεισε για προστασία απο την θερμοκρασία. Αυτο βεβαια μου συμβαίνει 2η φορα σε 2 μηνες ενω εχω παίξει αρκετες ωρες παιχνιδια οπως το GTA iv, Batman Arkam CIty και το Medal of honor warfighter χωρις κανενα πρόβλημα Όποτε με τις λιγες γνώσεις που εχω είπα να προχωρήσω σε αντικατασταση του cpu cooler με ένα αρκετα καλυτερο, κοντα σ'αυτο ομως επειδη το κουτι μου ειναι παλιο και ο χώρος περιορισμενος και τα cooler απ'οτι εχω δει γομάρια αλλάζουμε και ενα case για να εχουμε χωρο και καλη κυκλοφορία αερα. Οσο για το τροφοδοτικο επειδη ειναι αμφιβόλου ποιότητας και πολυ φοβάμαι οτι δεν παρεχει το σωστο ρευμα και ισως να ειναι ενας λογος ακομα που κρασαρε και το pc? Δεν ξερω... Λεω να το αλλάξω και αυτο. Επισης για να μην ανοιγω θεμα σε κανα μηνα παλι για καρτα γραφικων θα ηθελα να μου δωσετε και μια προταση για καλη καρτα γραφικων για να παιζω κανα παιχνιδι πιο ανετα (budget για την κάρτα το πολυ 200€) Budget για Case - Psu - Cpu Cooler Συνολο μεχρι 200€, θα ηθελα και πιο κατω αν γινεται! Ευχαριστώ!
MaxPayne Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 case http://www.skroutz.gr/s/324774/Zalman-Z9-Plus.htmlpsu http://www.skroutz.gr/s/348198/XFX-ProSeries-650W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.htmlcooler http://www.skroutz.gr/s/416802/Zalman-CNPS10X-Performa.htmlσυνολο λιγοτερο απο 180 ευρω
adtakhs Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 coolermaster hyper 212 evo --> 32€ στο visionstudio thermaltake hamburg 530watt 80plus ---> 46€ στο visionstudio. CUGAR SPIKE (2X USB III) --> 24€ στο visionstudio !! Σύνολο : 102€ !!!!
Eskes Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 πολυ ωραια ευχαριστώ πολυ! Να κανω κ μια ερώτηση ακομα, τα τροφοδοτικά τωρα με την διαταξη που εχουν τι κανουν? τραβαν με το ανεμιστηρακι τους αερα μεσα απο το case, περνάν τον ηδη ζεστο αερα μεσα απο το σωμα τους και τον βγαζουν μετα στο περιβάλλον?Δεν ανεβαζουν παραπανω θερμοκρασία ετσι?
Millennium Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 coolermaster hyper 212 evo --> 32€ στο visionstudio thermaltake hamburg 530watt 80plus ---> 46€ στο visionstudio. CUGAR SPIKE (2X USB III) --> 24€ στο visionstudio !! Σύνολο : 102€ !!!! Αφού χωράει καλύτερο κουτί γιατί να μη πάρει ένα καλύτερο που θα το κρατήσει; πχ 300R.Πάλι πιο κάτω βγαίνει. TS για κάρτα που ρωτάς δες για 270X.
Eskes Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Οντως κουτι θα ηθελα λιγο καλυτερο (για να κρατησει στον χρονο μην αλλαζω παλι...) μιας που εχω ηδη ενα midi με ανεμιστήρα μπροστα - πισω απλα εχω την εντύπωση πως δεν κανουν δουλεια οι δυο μονο... Οταν λεμε 300R εννοουμε αυτο; http://www.skroutz.gr/s/428670/Corsair-Carbide-Series-300R.html Οσο αφορα την καρτα γραφικων, η 270X ειναι PCI-E 3.0 και η motherboard μου εχει 2.0 ειναι συμβατή η καρτα?
Millennium Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Ναι αυτό το κουτί εννοώ και η κάρτα είναι συμβατή δεν υπάρχει πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα