leftis95 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα. Εδώ και χρόνια με ταλαιπωρεί η ακμή σε πρόσωπο και τον τελευταίο χρόνο σε πλάτη. Έχω πάει πολλές φορές σε δερματολόγογο και έχω ξεκινήσει από ήπιες θεραπείες, οι οποίες σταδιακά γίνονται όλο και πιο "δυνατές" με αποτέλεσμα η τελευταία να είναι το γνωστό accutane (vitamin A). Έχω 4 κουτιά απο αυτό στο συρτάρι μου εδώ και κανα 2μηνο αλλά δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσω γιατι έχω διαβάσει άπειρα αρνητικά και δεν θέλω να το ρισκάρω. Επίσης η ακμή μου δεν ειναι τοσο τραγική. Οπότε είπα να ξαναδοκιμάσω benzoyl peroxide (υπεροξειδιο του βενζολιου) που το είχα δοκιμάσει παλιότερα (έχουν περάσει 3-4 χρόνια) και ψιλοδούλεψε (αλλά με το που το σταμάτησα επανήλθε). Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής. 1) Μπορώ να πάρω benzoyl peroxide χωρίς συνταγή γιατρού? Βαριέμαι να κλείνω ραντεβού και να πηγαίνω εκεί, συν το οτι θα πάρει κανα μήνα. 2) Αν θυμάμαι καλά χρειάζονται και κάτι έξτρα, πχ ενυδατική μετά και άλλη μια κρέμα πριν αν δεν κάνω λάθος. Όποιος ξέρει ας με φωτίσει (θα το googlarw κιόλας, αλλά η προσωπικές εμπειρίες έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα) Plz no trolling (κόψε το τάκα τάκα και λοιπά αναμενόμενα αστειάκια ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
evabb Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 να παρεις τα accutane και να τελειωνεις. οτι διαβαζεις στο ιντερνετ δεν σημαινει οτι θα το παθεις κιολας. 1
-snorkel- Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα. Εδώ και χρόνια με ταλαιπωρεί η ακμή σε πρόσωπο και τον τελευταίο χρόνο σε πλάτη. Έχω πάει πολλές φορές σε δερματολόγογο και έχω ξεκινήσει από ήπιες θεραπείες, οι οποίες σταδιακά γίνονται όλο και πιο "δυνατές" με αποτέλεσμα η τελευταία να είναι το γνωστό accutane (vitamin A). Έχω 4 κουτιά απο αυτό στο συρτάρι μου εδώ και κανα 2μηνο αλλά δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσω γιατι έχω διαβάσει άπειρα αρνητικά και δεν θέλω να το ρισκάρω. Επίσης η ακμή μου δεν ειναι τοσο τραγική. Οπότε είπα να ξαναδοκιμάσω benzoyl peroxide (υπεροξειδιο του βενζολιου) που το είχα δοκιμάσει παλιότερα (έχουν περάσει 3-4 χρόνια) και ψιλοδούλεψε (αλλά με το που το σταμάτησα επανήλθε). Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής. 1) Μπορώ να πάρω benzoyl peroxide χωρίς συνταγή γιατρού? Βαριέμαι να κλείνω ραντεβού και να πηγαίνω εκεί, συν το οτι θα πάρει κανα μήνα. 2) Αν θυμάμαι καλά χρειάζονται και κάτι έξτρα, πχ ενυδατική μετά και άλλη μια κρέμα πριν αν δεν κάνω λάθος. Όποιος ξέρει ας με φωτίσει (θα το googlarw κιόλας, αλλά η προσωπικές εμπειρίες έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα) Plz no trolling (κόψε το τάκα τάκα και λοιπά αναμενόμενα αστειάκια ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Στην εφηβεία είσαι;
leftis95 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Στην εφηβεία είσαι; 18 στα 19 οπότε μπορείς να πεις πως είμαι εφ'όσον μέχρι τα 25 (κάποιοι) αναπτύσσονται. να παρεις τα accutane και να τελειωνεις. οτι διαβαζεις στο ιντερνετ δεν σημαινει οτι θα το παθεις κιολας. Σόρρυ αλλα την υγεία μου δεν την παίζω για πλάκα. Το "να τελειώνεις" είναι πολύ ανώριμη απάντηση όταν παίζεται η υγεία στη μέση. Το accutane στο παρελθόν χρησιμοποιούταν ως χημειοθεραπεία για τον καρκίνο στον εγκέφαλο και το πάγκρεας. Δεν είναι ασπιρίνες.
Timonkaipumpa Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Σόρρυ αλλα την υγεία μου δεν την παίζω για πλάκα. Το "να τελειώνεις" είναι πολύ ανώριμη απάντηση όταν παίζεται η υγεία στη μέση. Το accutane στο παρελθόν χρησιμοποιούταν ως χημειοθεραπεία για τον καρκίνο στον εγκέφαλο και το πάγκρεας. Δεν είναι ασπιρίνες. Σόρρυ, αλλά από την μία δεν παίζεις για πλάκα την υγεία σου και από την άλλη ζητάς συμβουλές για αυτή σε ένα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ forum. Και σαν να μην φτάνει αυτό, όταν σου δίνουν μία απάντηση λες ότι σου δίνουν και "πολύ ανώριμη" απάντηση. Όπως φαίνεται, η μόνη ανώριμη αντιμετώπιση είναι η δική σου. 6
fylatos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Κοίτα, εξαρτάται από το τι έχεις δοκιμάσει και τι αποτελέσματα είχες. Έχεις δοκιμάσει απλά σαπούνια με σαλικυλικό ή AHA σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες κρέμες; Αν ναι και δεν είχες αποτέλεσμα, τότε πας σε bp σε συνδιασμό με κάποια αντιβιοτική λοσιόν ή σε διπλά σκευάσματα πχ ερυθρομυκίνης και bp/ κλαριθρομυκίνη και bp (αρκετά γνωστό σκεύασμα, ονόμα δεν αναφέρω για ευνόητους λόγους). Το bp χρειάζεται προσοχή στην έκθεση στον ήλιο και άρα αντενδείκνυται η χρήση καλοκαίρι, καθώς και η χρήση χωρίς υποστήριξη με μη κομηδογόνο αντηλιακό γενικά. Επίσης, το αντιβιοτικό αργά ή γρήγορα θα χάσει την αποτελεσματικότητα του. Γενικά οι ασθενείς συνήθως χρησιμοποιούν εναλλάξ τα παραπάνω δλδ, AHA, σαλικυλικό, bp, αντιβιοτικό. Επίσης, πολλές φορές λαμβάνουν και από στόματος αντιβίοση. Το διάστημα της per os αγωγής είναι βέβαια συγκεκριμένο και σύντομο. Αντίθετα τα τοπικά μέσα μπορούν με τις προφυλάξεις που χρειάζονται και με μια καλή ενυδατική και ένα καλό σαπούνι να χρησιμοποιούνται για μεγάλα διαστήματα. Το θέμα είναι λοιπόν έκανες τα παραπάνω; Αν ναι είδες αποτέλεσμα; Αν ναι και πάλι, γιατί ο γιατρός σου (που αυτόν πρέπει να προσέξεις κι όχι ότι πω εγώ ή ο καθένας εδώ μέσα) σου έδωσε ισοτρετινοίνη; Μήπως έκρινε ότι δεν υπήρχε βελτίωση αλλιώς;Σίγουρα πριν πάρεις πάντως την συγκεκριμένη αγωγή πρέπει να προηγηθεί ένα checkup και μια αιματολογική εξέταση (με βιοχημικό έλεγχο κλπ) και το ίδιο και κατά τη διάρκεια της αγωγής τακτικά. Αν πάλι δεν την πάρεις, τότε μπορείς να αγοράσεις τα τοπικά σκευάσματα με συνταγή (θεωρητικά, αν ξες πως λέγονται σχεδόν όλοι οι "ευ"συνείδητοι φαρμακοποιοί θα στα πουλήσουν) και να προσέχεις κατά την εφαρμογή τους. Η ακμή δεν είναι αυτό που πρέπει να σε απασχολεί, αλλά πιθανά σημάδια κατά τη γνώμη μου. Η ακμή θα φύγει, τα σημάδια (επειδή σπάς λάθος τα σπυράκια ή τα ξύνεις κλπ) θα μείνουν, αν και αυτά ακόμα αντιμετωπίζονται πλέον. Αν έχεις κυστική ακμή ή ορμονοεξαρτώμενη ακμή το accutane είναι μια καλή λύση.
deesnider Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Μπορώ να πάρω benzoyl peroxide χωρίς συνταγή γιατρού? Αυτό το μαθαίνεις, ζητώντας το εν λόγω προϊόν στο πρώτο φαρμακείο που θα συναντήσεις στο δρόμο σου. Αν απαιτείται συνταγογράφησή του, απλώς δε θα σού το δώσουν. Απλό, έτσι; Παρεμπιπτόντως, αυτό: Βαριέμαι να κλείνω ραντεβού και να πηγαίνω εκεί, συν το οτι θα πάρει κανα μήνα. ακολουθούμενο απ' αυτό: Σόρρυ αλλα την υγεία μου δεν την παίζω για πλάκα. αποδίδουν όσο πιο πιστά είναι δυνατόν, το νόημα τής λέξης «αντίφαση». Το γεγονός δε, ότι είσαι έτοιμος να αποφασίσεις το αν θα χρησιμοποιήσεις ένα φαρμακευτικό παρασκεύασμα - όποιο κι αν είναι αυτό, ακόμα κι αν πρόκειται για μια απλή αλοιφή - βασιζόμενος στις απαντήσεις ατόμων, των οποίων ούτε τις γνώσεις, ούτε την ειδικότητα γνωρίζεις, διότι ...βαριέσαι να πας σε γιατρό, λέει πάρα πολλά σχετικά με το τι αντιμετωπίζεις ως «πλάκα». Σα να μην είναι δε αρκετά όλα τα προηγούμενα, ένα μέλος σού δίνει μια απάντηση - χωρίς να έχει δα και υποχρέωση... - κι εσύ τη χαρακτηρίζεις ...ανώριμη! Μάλλον είναι η στιγμή να αναζητήσεις σε κάνα καθρέφτη τον πραγματικά ανώριμο... Εν τω μεταξύ...βαρβάτο θέμα ...υγείας(!!!) ή ακμή! Σχεδόν όσο κι η πιτυρίδα...
fylatos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Γενικά πάντως αν θες λύση, με τοπική θεραπεία ή μη, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξαναπας στον δερματολόγο σου και να του πεις όλα αυτά που σκέφτεσαι, να σε ακούσει και να σου δώσει λύση. Εδώ μέσα δεν λύνεται.
leftis95 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Σόρρυ ρε παιδιά το ότι κάποιος απαντάει σε ένα thread μου δεν σημαίνει ότι θα κάτσω και στα 4 απο την χαρά μου. Δεν το είπα με κακία το "ανώριμη απάντηση", το ξεκαθαρίζω αν ακούστηκε λάθος, αλλά μιλάμε για φάρμακο χημειοθεραπείας. Το "να τελειώνουμε" μου ακούστηκε πολύ οτι να ναι. Σόρρυ κιόλας. Το ότι το φορουμ ειναι τεχνολογικο τι σημαίνει? Αποκλείεται να υπάρχουν 1-2 δερματολόγοι ή εστω φοιτητες? Επίσης το benzoyl peroxide δεν ειναι τίποτα σοβαρό για αυτό ρωτάω εδώ. Κοίτα, εξαρτάται από το τι έχεις δοκιμάσει και τι αποτελέσματα είχες. Έχεις δοκιμάσει απλά σαπούνια με σαλικυλικό ή AHA σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες κρέμες; Αν ναι και δεν είχες αποτέλεσμα, τότε πας σε bp σε συνδιασμό με κάποια αντιβιοτική λοσιόν ή σε διπλά σκευάσματα πχ ερυθροσίνης και bp (αρκετά γνωστό σκεύασμα, ονόμα δεν αναφέρω για ευνόητους λόγους). Το bp χρειάζεται προσοχή στην έκθεση στον ήλιο και άρα αντενδείκνυται η χρήση καλοκαίρι, καθώς και η χρήση χωρίς υποστήριξη με μη κομηδογόνο αντηλιακό γενικά. Επίσης, το αντιβιοτικό αργά ή γρήγορα θα χάσει την αποτελεσματικότητα του. Γενικά οι ασθενείς συνήθως χρησιμοποιούν εναλλάξ τα παραπάνω δλδ, AHA, σαλικυλικό, bp, αντιβιοτικό. Επίσης, πολλές φορές λαμβάνουν και από στόματος αντιβίοση. Το διάστημα της per os αγωγής είναι βέβαια συγκεκριμένο και σύντομο. Αντίθετα τα τοπικά μέσα μπορούν με τις προφυλάξεις που χρειάζονται και με μια καλή ενυδατική και ένα καλό σαπούνι να χρησιμοποιούνται για μεγάλα διαστήματα. Το θέμα είναι λοιπόν έκανες τα παραπάνω; Αν ναι είδες αποτέλεσμα; Αν ναι και πάλι, γιατί ο γιατρός σου (που αυτόν πρέπει να προσέξεις κι όχι ότι πω εγώ ή ο καθένας εδώ μέσα) σου έδωσε ισοτρετινοίνη; Μήπως έκρινε ότι δεν υπήρχε βελτίωση αλλιώς;Σίγουρα πριν πάρεις πάντως την συγκεκριμένη αγωγή πρέπει να προηγηθεί ένα checkup και μια αιματολογική εξέταση (με βιοχημικό έλεγχο κλπ) και το ίδιο και κατά τη διάρκεια της αγωγής τακτικά. Αν πάλι δεν την πάρεις, τότε μπορείς να αγοράσεις τα τοπικά σκευάσματα με συνταγή (θεωρητικά, αν ξες πως λέγονται σχεδόν όλοι οι "ευ"συνείδητοι φαρμακοποιοί θα στα πουλήσουν) και να προσέχεις κατά την εφαρμογή τους. Η ακμή δεν είναι αυτό που πρέπει να σε απασχολεί, αλλά πιθανά σημάδια κατά τη γνώμη μου. Η ακμή θα φύγει, τα σημάδια (επειδή σπάς λάθος τα σπυράκια ή τα ξύνεις κλπ) θα μείνουν, αν και αυτά ακόμα αντιμετωπίζονται πλέον. Αν έχεις κυστική ακμή ή ορμονοεξαρτώμενη ακμή το accutane είναι μια καλή λύση. Πολύ χρήσιμο ποστ. Να σαι καλά. Δεν θυμάμαι 100% τι είχα δοκιμάσει. Θα δω στο βιβλιάριο και αν βγάλω τα γράμματα θα σου πώ.
mary Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Απο την εμπειρια και αυτα που εχω ακουσει απο φιλες, ειναι γενικα η χειροτερη κυση ο δερματολόγος. Γιατι το μονο που κανει ειναι πειραματισμους πανω στο δερμα σου μεχρι να πετυχει το καταλληλο φαρμακο/κρεμα/αλοιφη και να "στρωσει" Δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλά θα σου πω μερικα απλά πραγματα: - Πλενε καθημερινα με νερο το προσωπο σου(και το πρωι και το βραδυ) και ταμποναρισε το με μαλακιά καθαρη πετσετα. Μονο εσυ να τη χρησιμοποιεις. - Μην εμπιστευεσαι πολυ τα προιοντα καθαρισμου τυπου clean+clear. - Προτιμησε προιοντα που φτιαχνονται απο φυσικά συστατικα πχ Κορρέ και Apivita και οχι του εμποριου με χιλια-δυο προσθετα (σιλικονες κλπ) - Μην αμελεις να ξεβαφεσαι οποτε βαφεσαι και αν βαφεσαι.
fylatos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Απο την εμπειρια και αυτα που εχω ακουσει απο φιλες, ειναι γενικα η χειροτερη κυση ο δερματολόγος. Γιατι το μονο που κανει ειναι πειραματισμους πανω στο δερμα σου μεχρι να πετυχει το καταλληλο φαρμακο/κρεμα/αλοιφη και να "στρωσει" Δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλά θα σου πω μερικα απλά πραγματα: - Πλενε καθημερινα με νερο το προσωπο σου(και το πρωι και το βραδυ) και ταμποναρισε το με μαλακιά καθαρη πετσετα. Μονο εσυ να τη χρησιμοποιεις. - Μην εμπιστευεσαι πολυ τα προιοντα καθαρισμου τυπου clean+clear. - Προτιμησε προιοντα που φτιαχνονται απο φυσικά συστατικα πχ Κορρέ και Apivita και οχι του εμποριου με χιλια-δυο προσθετα (σιλικονες κλπ) - Μην αμελεις να ξεβαφεσαι οποτε βαφεσαι και αν βαφεσαι. Το θέμα της υγιεινής δυστυχώς έχει αποδειχτεί ότι είναι άσχετο με την ακμή, όπως και η σοκολάτα. Αν κάποιος είναι καθαρός (όχι παστρικός) και τρώει νορμάλ είναι άσχετα δυστυχώς. Τώρα για το αν πειραματίζονται οι δερματολόγοι, θα πρέπει να αντιληφθείς και χωρίς να θέλω να τους στηρίξω κάπως, ότι πολλές φορές τα φάρμακα τα δίνουν και διαγνωστικά. Δηλαδή δεν ξέρουν το αίτιο της ακμής, είναι αδύνατο να το εξακριβώσουν και άρα δοκιμάζουν. Πολλές φορές είναι δύσκολο, αλλά έχει αποτελέσματα. Για το θέμα των προϊόντων έχεις δίκιο, και για το βάψιμο, γενικά πρέπει τα άτομα με ακμή να διαλέγουν μη κομηδογόνα καλλυντικά (πχ mineral make up). Τέλος να προσθέσω ότι το υπερβολικό peeling πολλές φορές έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην ακμή. Γενικά απαλό καθάρισμα, όχι προϊόντα με απολεπιστική δράση (σε μηχανικής απολέπισης αναφέρομαι, όχι χημικής, αυτά κάνουν καλό) και όχι υπερβολές (δική μου πετσέτα, δικό μου μαξιλάρι, όχι χάδια, όχι αγγίγμα του προσώπου), δεν είναι λεπρός - ακμή έχει.
mary Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Peeling και γω το αποφευγω και γενικα δε το θεωρω πολυ καλο.. Καλα βρε, δεν ειπα οτι καποιος με ακμη ειναι λεπρος!!! Απλα οτι η ιδια πρεπει να προσεχει παραπανω...
fylatos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Peeling και γω το αποφευγω και γενικα δε το θεωρω πολυ καλο.. Καλα βρε, δεν ειπα οτι καποιος με ακμη ειναι λεπρος!!! Απλα οτι η ιδια πρεπει να προσεχει παραπανω... καταρχάς ξέρουμε ότι είναι κοπέλα; Πρέπει να προσέχει όσο προσέχουν όλοι. Λούσιμο με betadine, οινόπνευμα στη τσέπη για κάθε επαφή, πετσέτα ιδιωτική, μαξιλάρι σε vacuum bag για να μην πηγαίνει σκόνη κλπ δηλαδή. 1
leftis95 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Παιδιά, άντρας είμαι. Οπότε ούτε βάψιμο ούτε make up
deesnider Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Λούσιμο με betadine, οινόπνευμα στη τσέπη για κάθε επαφή, πετσέτα ιδιωτική, μαξιλάρι σε vacuum bag για να μην πηγαίνει σκόνη κλπ ...Sheldon; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις