Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Υπάρχει πρόβλημα στην μεταφορά τροφίμων στο αεροπλάνο? Δηλαδή άμα εγώ στην βαλίτσα μου έχω τυριά,καφέδες, λάδι, κονσέρβες, μελι κτλ σε μεγάλες ποσότητες υπάρχει περίπτωση να μην με αφήσουν να τα περάσω?

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

αν τα εχεις στην τσαντα που εχεις μαζι σου στο αεροπλανο σιγουρα δεν θα σε αφησουν!

αν τα εχεις στη βαλιτσα κατω δεν νομιζω οτι εχεις προβλημα

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Υπάρχει πρόβλημα στην μεταφορά τροφίμων στο αεροπλάνο? Δηλαδή άμα εγώ στην βαλίτσα μου έχω τυριά,καφέδες, λάδι, κονσέρβες, μελι κτλ σε μεγάλες ποσότητες υπάρχει περίπτωση να μην με αφήσουν να τα περάσω?

Για ποια βαλίτσα μιλάς; Αυτήν που θα πάρεις στην καμπίνα ή αυτήν που θα δώσεις να φορτώσουν;

Στη βαλίτσα καμπίνας δεν μπορείς να περάσεις από την ασφάλεια υγρά σε καμιά περίπτωση. Υπάρχουν αεροδρόμια στο εξωτερικό κυρίως που η ασφάλεια θα σε κάνει να πετάξεις και καφέ ακόμη και τρόφιμα.

Ας πάμε στη βαλίτσα που φορτώνεις. Σε μικρές ποσότητες και ανακατεμένα με ρούχα και πράγματα θα τα περάσεις.

Αν θέλεις όμως πχ ένα πεντόλιτρο λάδι να περάσεις θα πρέπει να συσκευαστεί ειδικά και όχι να μπει στη βαλίτσα.

Και πριν αρχίσεις τις ερωτήσεις, έχεις δει ποτέ πως τις μεταφέρουν τις βαλίτσες και πως τις πετάν; Άρχισε να σκέφτεσαι τώρα και θα καταλάβεις....

• Like 4
Δημοσ.

Ναι μιλάω για την βαλίτσα και όχι για την χειραποσκευή. Ελπίζω να μην εχω πρόβλημα. Όλα τα τρόφιμα θα ναι πολύ καλά συσκευασμένα. Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες. Συσκευασμένα ΕΚΤΟΣ βαλίτσας. Πάνε στο αεροδρόμιο και πες τους ακριβώς τι θέλεις να μεταφέρεις και θα πάρεις σίγουρη απάντηση. Σίγουρα πάντως δεν μπορείς να βάλεις πεντάκιλο λάδι σε βαλίτσα όσο καλά και να το έχεις πακετάρει. Πρέπει να συσκευαστεί ξεχωριστά και ειδικά σε κιβώτιο με ένδειξη fragile, το έχει ρωτήσει η μάνα μου.

• Like 2
Δημοσ.

Σαν φοιτητής μεταφέρω διάφορα έτοιμα φαγητά στην βαλίτσα που πάει κάτω. Κανείς δεν μου έχει πει ποτέ τίποτα. Απλά πρόσεξε πώς θα τα συσκευάσεις γιατι δεν ειναι και ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτοί που μεταφέρουν τις βαλίτσες :rolleyes:  :rolleyes:  

Δημοσ.

γιορτές χριστουγέννων πριν κάποια χρόνια έγινε μεγάλο θέμα σε πτήση της easyjet που ήμουν, ακριβώς για το θέμα του λαδιού.

μεγάλος αριθμός φοιτητών που πήγαιναν αγγλία είχαν λαδάκι (among other things) για να την βγάλουν εκεί και υπήρχε θέμα (δεν θυμάμαι πως το έλυσαν τελικά).

ψάξτο καλύτερα.

κρίμα να "πετάξεις" το λαδάκι ή να μην πετάξεις ο ίδιος

Δημοσ.

Γυρνας σπιτι απο το χωριο σου; Σε νιωθω :Ρ Παντως μαζι σου στην καμπινα λαδι δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις. Εδω ακομα και τα σφραγισμενα μπουκαλακια νερου σου παιρνουν... Παρε στο 2103530000 και ρωτα εκει τι πρεπει να κανεις. Ειναι το τηλ του αεροδρομιου αθηνων

Δημοσ.

Αναλόγως το αεροδρόμιο, την αεροπορική εταιρεία και το προορισμός σας πολλά απο τα παραπάνω μπορεί να αλλάξουν.

οπου παραπανω=σιγουρα οτιδηποτε σε υγρη μορφη

http://el.aegeanair.com/hrisimes-plirofories/plirofories-aposkeuon/aposkeues-sto-aeroskafos/

http://www.emirates.com/gr/greek/plan_book/essential_information/baggages/cabin_baggage_rules.aspx

https://www.olympicair.com/el/Info/Baggage/Materials

Τρόφιμα που βρίσκονται σε ημιστερεή ή υγρή κατάσταση θα πρέπει να είναι κατάλληλα συσκευασμένα σε ξύλινα κιβώτια με απορροφητικό υλικό για να αποφεύγεται διαρροή που ενδεχομένως, θα προκαλέσει ζημιά σε τρίτους. Η μεταφορά λαδιού συγκεκριμένα επιτρέπεται μόνο ως εμπόρευμα. Επίσης θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους περιορισμούς στην εισαγωγή τροφίμων που τυχόν ισχύουν σε διάφορα κράτη.

Δημοσ.

Η μόνη περίπτωση να περάσεις υγρό υλικό από την ασφάλεια είναι να έχεις γνωστό που να δουλεύει εκείνη τη στιγμή στον έλεγχο. Έχω περάσει μέλι έτσι στην χειραποσκευή της Ryanair.

Α, και να μην είναι πτήση ανταπόκρισης, γιατί αν ξαναγίνει έλεγχος της χειραποσκευής (γίνεται και στις ανταποκρίσεις σε μερικά αεροδρόμια, εξαρτάται που θα σταθμεύσει και το αεροπλάνο) τότε θα σου πετάξουν ό,τι υγρά έχεις στο αεροδρόμιο της ανταπόκρισης.

Δημοσ.

Σαν φοιτητής μεταφέρω διάφορα έτοιμα φαγητά στην βαλίτσα που πάει κάτω. Κανείς δεν μου έχει πει ποτέ τίποτα. Απλά πρόσεξε πώς θα τα συσκευάσεις γιατι δεν ειναι και ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτοί που μεταφέρουν τις βαλίτσες :rolleyes:  :rolleyes:  

Βασικα ακομα και καλα συσκευασμενο να ειναι το x-y σε υγρη μορφη δεν πρεπει να το δηλωνεις παντα? Αν κανουν ελεγχο θα προκυψει προβλημα. Σε πολλες ευρωπαικες χωρες ειναι τυπικοι με αυτες τις διαδικασιες.....

Δημοσ.

Μπορεί να μιλά για πτήση εσωτερικού.

Και εξωτερικού, εξαρτάται από το αεροδρόμιο σίγουρα. Και από την εταιρία και τον υπάλληλο που θα κάνει τον έλεγχο. Μπορεί σε ένα αεροδρόμιο να μην έχει πρόβλημα, σε άλλα να έχει.

Δημοσ.

Βασικα ακομα και καλα συσκευασμενο να ειναι το x-y σε υγρη μορφη δεν πρεπει να το δηλωνεις παντα? Αν κανουν ελεγχο θα προκυψει προβλημα. Σε πολλες ευρωπαικες χωρες ειναι τυπικοι με αυτες τις διαδικασιες.....

Προς Λάρνακα. Υγρά και στερεά. Δεν δήλωσα τιποτα αλλα ο΄τε μου είπε κανεις κατι. Το ίδιο και σε αρκετούς γνωστούς μου. 

Δημοσ.

βαλίτσα περνάς άνετα.. εδώ πέρασα για Αμερική 6-7 μπουκάλια ποτά και τρόφιμα..απλά μην τα πάρεις πάνω στο αεροπλάνο.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...