Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...μιας και πιάσαμαν τις ιστοριούλες με τους ζήτουλες...

Ήταν,που λέτε παιδάκια μου,ένας θεοσεβούμενος τυπάκος που κάθε πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά του έδινε σε κάποιον επαίτη ένα πεντοεβράκι.

Πέρναγαν τα χρόνια,βρήκε γκόμενα κι άρχισε τις μειώσεις να τα βγάλει πέρα,η πρώτη δε μείωση έπεσε στον ζήτουλα της ιστορίας μας,που από 5 τα εβρά γίναν δύο.

Στράβωσε ο δικός μας αλλά δεν είπε τίποτα,πήρε το διεβράκι του.

Πέρναγε ο καιρός,την κατάβρισκε με τη γκομενούλα και είπαν να παντρευτού,οπότε πάλι περικοπές,πάλι το βιδάνιο του ζήτουλα πρώτο-πρώτο που την έφαγε και από δύο έγινε ένα,γαμος+έξοδα γαρ.

Ξαναστράβωσε ο ζήτουλας,πάλι δεν είπε τπτ.

Έμεινε έγγυος η κυρία του,νοσοκομεία-έξοδα κλπ,πάει το μονοεβράκι καλιά του.

Οπότε με το που περνάει απ' τη γνωστή θέση,ο ζητιάνος του ζητάει τα ρέστα και μόλις μαθαίνει τα καθέκαστα τον αποστομώνει με τη θεϊκή ατάκα:

"Τι έγινε ρε φίλε,εμείς θα πληρώνουμε τα γαμιάτικά σου;"

Θέλω να πω ότι ο πρωτοξάδερφος του κουνγκ-φούκιου είπε σε ανύποπτο χρόνο πως βοηθώντας κάποιον στην ανάγκη του,θα σε ξαναθυμηθεί όταν σε ξαναχρειαστεί (παραφράζοντας το ρητό "από του να ταΐζεις κάποιον ένα ψάρι κάθε μέρα,μάθε τον να ψαρεύει...).

Βοηθώντας τον επαίτη συντηρείς το μύθο ότι ξαλαφρώνεις το κάρμα σου,παπαριές είναι,δες απ' τις εφημερίδες πόσα εκατομύρια βρίσκουν κάτω από το στρώμα εκατοντάδων ζητιάνων άμα ψοφάνε.

Θες να βοηθήσεις;Βρίσκεις κατόπιν κοινωνικής μηχανικής τα "αδύνατα" μέλη και χωρίς να φανείς πας και τα τροφοδοτείς με είδη πρώτης ανάγκης,ποτέ χρήματα.

Δεν ξέρεις ποιά είναι;Υπάρχουν εκκλησίες,ο φούρνος της γειτονιάς,το ψιλικατζίδικο,το κουρείο,διάφορα μέρη κοινωνικής συνάθροισης.

my2€cents

• Like 9
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To φαινομενο της ζητιανιας θα εκλειψει οταν σταματησουν ολοι να δινουν χρηματα.Οσο υπαρχει "target group"  τοσο θα συνεχιζει  αυτο το αθλιο φαινομενο .Δεν δινω ποτε χρηματα το εχω σαν κανονα .

Θα υπερθεματισω.

Ετσι επακριβως.

• Like 2
Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου και καθώς πια διάγω και εγώ πια δύσκολο βίο δεν νομίζω ότι η γιαγιά(κατά κύριο λόγο)70 χρονών που ζητιανεύει ότι αποτελεί μέρος κάποιου κυκλώματος αν και εδώ βρέθηκε μία στον πηνειό σε παράγκα νεκρή και από κάτω από το στρώμα βιβλιάριο με καταθέσεις (κρατηθείτε...) 4.000.000 ευρώ.Πάντως γενικά όταν βλέπω κάποια γιαγιά το καταχείμωνο να κάθεται όχι απλά έξω αλλά κάτω στο παγωμένο πεζοδρόμιο και να μου απλώνει το χέρι αν έχω πάνω μου ψιλά θα της δώσω. Πείτε αφελή πείτε με αγαθιάρη πάντως δεν μπορώ να αντισταθώ.Και αν  δεν έχω θα της πω συγνώμη γιαγιά αλλά δεν έχω πάνω μου ψιλά.Εννοείτε τσιγγάνοι Πακιστανοί κ.λ.π δεν βλέπουν μία

Δημοσ.

Θυμαμαι μια ιστορια που ειχα δει στις ειδησεις πριν τρια-τεσσερα χρονια. Ειχαν βρει μια γρια νεκρη σε ενα εγκαταλελειμμένο σπιτι στο Μοναστηρακι πανω σε σακουλες γεματες 50ευρα, τα ειχαν βγαλει 1.2 εκατ. €. Ειχαν παρει συνεντευξεις απο μαγαζατορες εκει γυρω που την βρηκαν και ολοι ελεγαν οτι ηταν ζητιανα στην περιοχη, περιπου 15 χρονια αν θυμαμαι καλα.

Δημοσ.

Οχι.

Εγω προσωπικα δεν δινω ποτε,αλλα αν τυχει και πετυχω καποιον που οντως τα εχει αναγκη θα του αγορασω κατι,αλλα οχι λεφτα.Kαι αν ποτε δωσω,θα πανε σε κατι πιο οργανωμενο οπως την τοπικη εκλησσια που ξερω πως θα τα αξιοποιησουν σωστα..

Δημοσ.

To φαινομενο της ζητιανιας θα εκλειψει οταν σταματησουν ολοι να δινουν χρηματα.Οσο υπαρχει "target group"  τοσο θα συνεχιζει  αυτο το αθλιο φαινομενο .Δεν δινω ποτε χρηματα το εχω σαν κανονα .

οχι μια , 1000000 φορες μαζι σου  !!!

αλλο ομως η ζητιανια και αλλο να της δωσεις 10 ευρο και να μη τα δεκτει , να παρει το ψωμι και να φυγει!

εκει δινω και το σωβρακο μου .. και πιστεψε με μαλακας δεν ειμαι !

• Like 3
Δημοσ.

Αλλη ιστορια. Καποτε δουλευα ταξι και κατα τις 5:30 το πρωι ειμαι μεταξουργειο παρκαρισμενος διπλα σε ενα στενακι-αδιεξοδο. Μπαινει στο στενο ενα VW T3, ανοιγουν τις πορτες και βγαινουν καμια εικοσαρια πακιστανοι, μπαινουν σε ενα χαμοσπιτο και βγαινουν ολοι μετα απο δεκα λεπτα με καροτσακια, πατεριτσες και τα γνωστα συνεργα καθαρισμου παρμπριζ και φευγαν τρεχοντας γιατι ο οδηγος και ο συνοδηγος (ελληνες) του VW τους εριχναν τα γνωστα μπινελικια κυνηγουσαν για να κανουν γρηγορα.

Δημοσ.

Τόχω ξαναπεί εδώ μέσα παλιά,ερχόταν ένας χόμπο κάθε μέρα στο χώρο μου και προσπαθούσε με τη βρώμα που εξέπεμπε (είναι κι αυτός ένας τρόπος επαιτείας) να εκμαιεύσει από μένα λεφτά,κάθε μέρα και κάθε μέρα έπαιρνε το μπούλο.

Πως σταμάτησε να έρχεται;Του πρόσφερα τη μπουκιά μου από ένα σάντουϊτς που έτρωγα εκείνη την ώρα,την απαξίωσε ζητώντας μου επισταμένως πάλι λεφτά...Μόνος του κατάλαβε το fail του και δεν ξαναφάνηκε.

Δημοσ.

ένα πραγματικό γεγονός:

Ήμουν με ένα φίλο μου και περπατούσαμε κοντά σε ένα σχολείο στο οποίο λειτουργεί και σαν εκλογικό κέντρο, όταν λοιπών ήταν εκλογές και ψήφιζαν (για πασοκ) αν δεν κάνω λάθος, έπρεπε για να ψηφίσεις να δώσεις ενα ευρώ, μας την πέφτει ένα πρεζόνι και τι μας λέει? 

- ρε μάγκες, μήπως έχετε 2 ευρώ να πάω να ψηφίσω? (χαχαχαχα ήταν και γ*μω τις ατάκες πάντως)

Γενικά όμως δεν δίνω πουθενά, προσφέρω όμως ρούχα και τρόφιμα σε ανθρώπους που γνωρίζω η γνωστούς γνωστών κτλ

Γιατι συνέβη και άνθρωποι πήγαιναν τα ρούχα στην εκκλησία και τα παπούτσια και μετά τα είδαν να πουλιούνται στη Λαϊκή απο γύφτους (κάποιος πάτερ τα έκανε μπίζνα απο ότι φαίνεται). το έγραψε και ο τοπικός τύπος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν εχει σχεση με το θεμα μας ! και οκ ειναι παραγωγη , παιζουν ηθοποιοι κτλ κτλ

το νοημα ειναι βαθυ ομως ...

https://www.facebook.com/photo.php?v=433344106754094

edit .. ο πρωτος τυπος που εμφανιζεται στο βιντεο ειναι κ ο τελευταιος που το κλεινει !

εγω παντα το πιστευα και παντα θα το πιστευω !

η καλη -ανιδιοτελης- πραξη που θα κανεις , παντα θα σου γυρισει πισω μπουμερανγκ ..

οσο και να αργησει ...

Επεξ/σία από MauMaus
  • Like 3
Δημοσ.

Λίγο άσχετο (όχι και τόσο).

Πέρα από τις εκκλησίες κτλ. υπάρχουν και τα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων που δέχονται ρούχα και τρόφιμα, τα οποία μοιράζονται σε δικαιούχους που εγγράφονται (με εισοδηματικά και άλλα κοινωνικά κριτήρια) σωστά και δίκαια κάθε μήνα. Επίσης γίνεται και συσίτιο από προσφορές καταστημάτων με έτοιμα φαγητά (μαγειρεία, εστιατορια κτλ.) Και εκεί δεν γίνονται μπινιές, τουλάχιστον σε ένα που ξέρω εγώ γίνεται σωστή δουλειά και δουλεύουν νέα παιδιά με όρεξη και όχι γραφειοκράτες.

Το παρακάτω λινκ αφορά το κοντινότερο παντοπωλείο σε μένα. Αντίστοιχα υπάρχουν και στους περισσότερους δήμους της Αττικής (και όχι μόνο).

http://koinoniko-pantopoleio.gr/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...