Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οk, τι λες τοτε γιαυτο το pdf με tips διατροφης, γραφει μπουρδες?

Εισαι διατροφολογος?

diatrofi.png

ξαναγραφεις τα μηνυματα σου κ δε σε προλαβαινω ! λοιπον για τις καλες κ κακες θερμιδες λεγαμε η για το ποσες φορες πρεπει να τις παιρνεις σε εχασα !

τελος παντων αν εχεις μελετες κ για τις θερμιδες με χαρα να τις ακουσω :-)

γκουγκλαρε εσυ και εδω ειμαι εγω :-D

Δε συνηθιζω να ξαναγραφω μυνηματα. Μονο καποια edits για διορθωση/συμπληρωμα, τα οποια ομως γινονται αμεσως.

Δε θα γκουκλαρω τωρα, αυτα τα θεματα τα εχω προ πολλου ξεσκονισει.

Ελεγα οτι δεν εχει σημασια η ποσοτητα των θερμιδων,  αλλα το να ειναι "καλες" θερμιδες.

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τιποτα δε θα πω οτι ειναι μπουρδα ! απλα μου στειλες ενα αρθρο  το οποιο μιλαει με ασαφεια και λεει ''μαλλον ειναι καλυτερα να τρωμε 3 φορες την ημερα'' σωστα ? μπορω -δε θα το κανω τωρα- να σου στειλω 100 αρθρα που να λενε και να σου εξηγουνε γιατι ειναι καλυτερα να μοιραζουμε τις θερμιδες που καταναλωνουμε σε πολλα και  μικρα γευματα  ..

αλλα το να ειναι "καλες" θερμιδες.

αυτο ειναι αυτονοητο , ναι ισχυει ..

Δημοσ.

"Μαλλον" βεβαια, δεν εχουμε ακομα κατι βεβαιο, αν ηταν δε θα το κουβεντιαζαμε.

Αλλα, οπως ειπα, η τακτικη των πολλων μικρων γευματων ηταν παλιοτερο πορισμα.

Μιας και εισαι διατροφολογος, για πεσμας ενα υγιεινο διαιτολογιο για πρωι-μεσημερι-βραδι...

Δημοσ.

δεν ειπα οτι ειμαι , εσυ το ειπες ! ειπα οτι εχω σπουδασει σε πολυ κοντινο αντικείμενο παντως , αδελφακια ειναι   :-) 

ευχαριστως να σου πω μια αλλη στιγμη ομως πιο νωρις , τωρα πρεπει να βγω !

καληνυχτα φιλε καλη συνεχεια ..

Δημοσ.

Φιλε οταν σου ειπα "να τα πεις στους επιστημονες", δηλ. στους διατροφολογους που ειναι αρμοδιοι, μου απαντησες

"επιστημονας ειμαι κ γω αυτο σπουδασα φιλε !"

Ποιο ειναι το κοντινο αντικειμενο?

Δημοσ.

Σε λιγοτερο απο χρονο.Εγω κανω γυμναστικη σπιτι και τρεχω λιγο παρακατω.Για βαρη με ενα παγκο μπαρα και αλτηρες εισαι κομπλε.Αεροβικη οπως το τρεξιμο γυμναζεις πολλα μερη μαζι.Χανεις θερμιδες αλλα αυτο που χανεις ειναι λιπος που δεν χρειαζετε ο οργανισμος.

Λίπος καις μετά την 1η ώρα αεροβικής. Μέχρι την 1η ώρα καις μυ. Κάποιες έρευνες αυτό δείχνουν. 

Βάρος χωρίς να κάνεις μεγάλο κακό στον οργανισμό παίρνεις από τις παρακάτω τροφές κυρίως:

1. Ξηροί καρποί

2. Φυστικοβούτυρο

3. Κόκκινο κρέας

4. Γάλα με πλήρη λιπαρά 

5. Αβοκάντο

6. Βούτυρο (ελεγχόμενο αν είναι καλή πηγή πχ στις Σκανδιναβικές χώρες δίνουν βούτυρο στα μωρά για να πάρουν τα πάνω τους)

Link.png Site: Εδώ μπορείς να βρεις πληροφορίες για όλα τα υλικά φαγητών και με πολύ επεξηγηματικούς και λεπτομερείς πίνακες. 

Δημοσ.
Βάρος χωρίς να κάνεις μεγάλο κακό στον οργανισμό παίρνεις από τις παρακάτω τροφές κυρίως:

1. Ξηροί καρποί

2. Φυστικοβούτυρο

3. Κόκκινο κρέας

4. Γάλα με πλήρη λιπαρά 

5. Αβοκάντο

6. Βούτυρο (ελεγχόμενο αν είναι καλή πηγή πχ στις Σκανδιναβικές χώρες δίνουν βούτυρο στα μωρά για να πάρουν τα πάνω τους)

Boυτυρο μονο μπεσελ ή μπενεκολ που εχουν στερολες και μειωνουν τη χοληστερινη, τα υπολοιπα απαγορευονται δια ροπαλου.

Τα 1 και 5 δεν κανουν καθολου κακο, αντιθετα κανουν καλο

(το 1 αναλατο) :)

• Moderators
Δημοσ.

iLam εισαι σιγουρος οτι καις μυς? εγω γιατι νομιζω οτι καις το αποθηκευμενο γλυκογονο? (λεω εγω τωρα)

walker οσο για αυτο που λες για 3 γευματα! οριστε ενα που λεει οχι στα 3 και ναι στα 5-6

Αντί να τρώτε τα κλασσικά 2-3 γεύματα ημερησίως προσπαθήστε να τρώτε 5-6 και μάλιστα ισοθερμιδικά. Τα μικρά και συχνά γεύματα έχουν πολλά πλεονεκτήματα που μπορείτε να τα δείτε εδώ:

http://totalfitness-christos.blogspot.gr/2009/07/2.html

http://totalfitness-christos.blogspot.gr/2009/07/blog-post_10.html

ΥΓ: λαβε υποψιν σου ο τι δεν ειναι ολοι οι οργανισμοι ιδιοι,δεν εχουν ολοι τις ιδιες αναγκες! :)

οσο για το οτι δεν εχει σημασια η ποσοτητα τον θερμιδων εισαι λαθος!

παιζει ρολο και η ποσοτητα και η ποιοτητα! αν πχ τρως καθε μερα 4000 θερμιδες και καις 3000 αυτες οι 1000 οτι και να ειναι με καποιο τροπο θα μεινουν! αν οχι ολες ενας μερος τους σιγουρα! 

Δημοσ.

Εγώ λέω να δούμε και αυτούς που όντως θέλουν να παχύνουν και να βάλουν κιλά, powerlifters, bodybuilders , πόσες φορές τρώνε. Μάλλον όλη μέρα. Και εγώ τείνω να παχαίνω όταν τρώω όλη μέρα και όχι 3 φορές. Με άλλα λόγια δουλεύει. Και άσε να λένε οι άλλοι. Δουλεύει εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Πάντως τα κάνετε όλα πολύπλοκα. Φάε περισσότερο, βάλε γυμναστική στη ζωή σου εκτός από αερόβιο μεγάλης διάρκειας και θα παχύνεις. Δε χρειάζεται κάτι παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Απο τη στιγμη που είσαι ιδιαιτέρα αδύνατος ξεχνά το θέμα λίπους ..

Τρωγε οτι γουσταρεις(σε λογικά πλάισια), πίτσες ,σουβλάκια ,παγωτά, μακαρονάδες με κιμά μπιφτέκια milk shakes με γαλα βουτυρο κακαο κτλ,και ασε τις υγιεινές διατροφές για τους χοντρούς.

Ταυτόχρονα ξεκινά γυμναστική με βάρη, και ελαφριά αεροβια (το πολύ κάνα γρήγορο περπάτημα).

Οτάν καταφέρεις να πάρεις 5-10 κιλά τοτε μπορείς να αρχίσεις να τρως πιο καθαρά.

Άλλα τώρα μη σε απασχολεί καθόλου. Είναι το κλασσικό λάθος που κανουν όλοι οι αδύνατοι και ποτε δεν παχαινουν.

Με μπανάνες και φυστίκια κανεις δεν εγίνε μεγαλος.

Δημοσ.
walker οσο για αυτο που λες για 3 γευματα! οριστε ενα που λεει οχι στα 3 και ναι στα 5-6

Αντί να τρώτε τα κλασσικά 2-3 γεύματα ημερησίως προσπαθήστε να τρώτε 5-6 και μάλιστα ισοθερμιδικά. Τα μικρά και συχνά γεύματα έχουν πολλά πλεονεκτήματα που μπορείτε να τα δείτε εδώ:

http://totalfitness-christos.blogspot.gr/2009/07/2.html

http://totalfitness-christos.blogspot.gr/2009/07/blog-post_10.html

ΥΓ: λαβε υποψιν σου ο τι δεν ειναι ολοι οι οργανισμοι ιδιοι,δεν εχουν ολοι τις ιδιες αναγκες! :)

οσο για το οτι δεν εχει σημασια η ποσοτητα τον θερμιδων εισαι λαθος!

παιζει ρολο και η ποσοτητα και η ποιοτητα! αν πχ τρως καθε μερα 4000 θερμιδες και καις 3000 αυτες οι 1000 οτι και να ειναι με καποιο τροπο θα μεινουν! αν οχι ολες ενας μερος τους σιγουρα! 

Ναι, αυτες ηταν οι παλαιοτερες θεωριες. Οι νεωτερες δε θεωρουν καλυτερη ιδεα τα πολλα και συχνα.

Αλλωστε αν τρως καθε 3 και λιγο θα θες και βουρτσισμα καθε 3 και λιγο :)

Αληθεια τι θα τρωμε στα συχνα γευματα? μπισκοτα, σαλαμακι, πατατακια, τυροπιτες, κεϊκ?

Αν λαμβανεις καλες μονο θερμιδες τι να τη κανεις τη ποσοτητα? για περιττα κιλα?

Στο κατω κατω η απαντηση στο ποσο ειναι απλη, μεχρι να χορτασεις!

• Moderators
Δημοσ.

Τα δύο ενδιάμεσα γεύματα δεν είναι κανονικό φαγητό.. Είναι κάτι σε φρούτο, τοστακι κτλ.. Και ναι για τα περιττά κιλά..

Γιατί η καλή διατροφή είναι όχι μόνο για μια καλή υγεία αλλά να μας διατηρεί και στο ιδανικό βάρος..

Ποιος είναι οι καλές θερμίδες και ποιες οι κακές.. Γιατί εγώ ξέρω μόνο τις απλές θερμίδες

Δημοσ.

Ιδια ωφελεια εχουν οι θερμιδες απο τηγανητες πατατες και ιδια απο φασολια?

Στο τοστακι σου τι βαζεις μεσα?

Φρουτα θελει πολλα καθημερινα, αυτα δε τα θεωρουμε γευμα.

Ιδανικο βαρος με πολλες θερμιδες πως θα εχεις? Υπερβαρος θα γινεις.

• Moderators
Δημοσ.

Μιλάς για θρεπτική αξία όχι για θερμίδες..

Δεν τρώω τοστ γιατί είμαι χορτοφάγος και αποφεύγω και τα τυριά.. Μόνο κολάζ..

Γιατί δεν τα θεωρείς γεύμα; δηλαδή μπορείς να τρως όσες μπανάνες θες; δεν νομίζω..

Εγώ το ξέρω ότι θα γίνεις υπερβαρος εσύ υποστηρίζεις να μην κοιτάει θερμίδες αρκεί να είναι "καλες"

Δημοσ.

Φιλε για θερμιδες μιλαγαμε. Γιατι να προτιμησει καποιος πχ. 100 θερμιδες απο κατι τηγανητο και οχι 100 θερμιδες απο φακες? Αρα οι θερμιδες δεν ειναι ολες το ιδιο. Προτιμαμε τις υγιεινες.

Εσυ εγραψες για τοστακι.Τι ειναι το κολαζ?

Εισαι χορτοφαγος ειπες? Μηπως εχεις αναιμια?

Τα φρουτα ειναι απαραιτητα και συνοδευτικα ή πριν/μετα το φαγητο, δεν τις θεωρουμε κυριο γευμα. Γιατι να φας 4 μπανανες? Φαε 1 μπανανα, 1 μηλο, 1 αχλαδι, 1 ακτινιδιο.

Ειπα οτι δεν πρεπει ποσοτητα, πρεπει ποιοτητα. Φυσικα, οπως παντου ετσι κι εδω η καταχρηση πρεπει να αποφευγεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...