The_Colonel Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Με αφορμή την προσπάθεια μου να βρω τρόπο να ποντάρω online στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού είδα πως πολλές σελίδες στοιχημάτων έχουν μπλοκαριστεί από τον πάροχο μου με την αιτιολογία πως είναι παράνομη η λειτουργία τους...Και αφού διάβασα αυτό το άρθρο: http://www.betblog.gr/articles.aspx?aid=26545Αποφάσισα να κάνω το topic γιατί μου κάνει εντύπωση τόσο με πια λογική θεσπίστηκε αυτή η νομοθεσία (Γιατί μου μοιάζει πολύ αυθαίρετη) όσο και με το γιατί δεν υπάρχει καμια αντίδραση από το ελληνικό κοινό στο διαδίκτυο.. δεν έχει σχέση αν χρησιμοποιεί κάποιος σελίδες στοιχημάτων ή όχι από την στιγμή που κόβεται η ελευθερια πλοήγησης με το έτσι θέλω χωρίς κάποιο λόγο έχουμε πρόβλημα και θα έπρεπε να ευαισθητοποιήσει όλη την κοινότητα πιστεύω.Απότι κατάλαβα ο λόγος που μπλοκάρονται τα site (τουλάχιστον ο φαινομενικώς) είναι το γεγονός ότι οι εταιρίες που διαχειρίζονται αυτές τις σελίδες δεν έχουν πάρει άδεια από το ελληνικό κράτος.και εδώ είναι το οξύμωρο.. για πιο λόγο να πάρουν άδεια? είναι επιχειρήσεις που κάνανε έναρξη επιχείρησης σε άλλο κράτος και η ίδια η επιχείρηση δεν βρίσκεται εντός των συνόρων της χώρας μας.. (ούτε καν ο server)οποτε A) πως έχει δικαιοδοσία η ελλάδα στο να τις μπλοκάρει επειδή δεν έχουν άδεια που να αναγνωρίζεται από αυτήν και γιατί οι εταιρίες δεν αντέδρασαν?Β) πως έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν στον έλληνα πολίτη να κάνει χρήση υπηρεσιών που γίνονται εκτος συνόρων?με την ίδια λογική να απαγορεύσει και η ινδία στους πολίτες της την κατανάλωση αγελαδινού κρέατος όταν αυτοί επισκέπτονται την ελλάδα για τουρισμό...και γιατί κανένας δεν ασχολήθηκε? η κάνω λάθος?το αστείο είναι πως μερικά domains .gr επιτρέπονται και το ίδιο domain .com απαγορεύεται ενώ είναι ίδια εταιρία..πχ ναι στο sportingbet.gr όχι στο sportingbet.com... (επειδή προφανώς ο επιχειρηματίες που έχει το franchise στην ελλάδα έβγαλε άδεια)ενώ είναι ίδια εταιρία.. οποτε τα περί προστασίας των πολιτών από παράνομο τζόγο είναι υποκρισίες..μυρίζομαι πως λαδώσανε οι ελληνικές μπαράγκες τους πολιτκούς για να βγάλουν από τον ανταγωνισμό τις μεγάλες εταιρίες στοιχημάτων ετσι ώστε να βγάζουν αυτές (οι ελληνικές σελίδες στοιχημάτων) περισσότερα χρήματα.Ευτυχώς που μέχρι στιγμής απότι ξέρω δεν έχουν υοθετήσει την συγκεκριμένη τακτική όλοι οι ISP και το κάνανε μέχρι στιγμής "οτενετ" (λογικό) ,on(λογικό ποτε δεν τους συμπάθησα αν και υπήρξα δυστυχώς πελάτης),wind..και εγώ έχω δυστυχώς wind... και έχω εκνευριστεί που στερούν έτσι το δικαίωμα του να πλοηγηθώ σε οποιον ιστότοπο επιθυμώ με δικη μου ευθύνη... ok ξέρω υπάρχει η λύση του proxy αλλα το θέμα δεν είναι πως θα μπω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην σελίδα που θέλω το θέμα είναι ότι τυπικά μου το απαγορεύουν επειδή έτσι τους κάπνισε! πως γίνετε κάτι τέτοιο να είναι νόμιμο? Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2013 από The_Colonel
johnbond Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Ποια αντίδραση;; .. Εδώ δεν αντιδρασαμε σε αλλά τρις χειρότερα. Μάλλον οι ψεκασμοί φταίνε.
zeniath Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Άμα έχεις φτάσει να ποντάρεις για το σκάκι τότε έχεις πολύ μεγαλύτερα θέματα από τα blockαρισμένα domain... Και για απάντηση, είναι μαύρα χρήματα (αυτά που κερδίζεις) άρα άμα θέλουν στα κόβουν και δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Το αγελαδινό κρεάς που τρώει ο Ινδός στην Ελλάδα πρέπει να είναι η πιο τραγική παρομοίωση ever
DrLo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 με την ίδια λογική να απαγορεύσει και η ινδία στους πολίτες της την κατανάλωση αγελαδινού κρέατος όταν αυτοί επισκέπτονται την ελλάδα για τουρισμό... Η "λογική" σου μπάζει πατόκορφα. Η Ελλάδα δε σου απαγόρεψε ποτέ να πας στην Ινδιά και να ποντάρεις στο Σκάκι. Στο θέμα μας => Οι εταιρείες χέστηκαν γιατί η Ελλάδα είναι μια κλανιά => Η Ελλάδα κάνει ότι θέλει μέχρι να της πει κάποιος ότι κάκώς κάνει (πχ χωματερές) => Υπάρχουν και τα VPN που ίσως δίνουν λύση στο "πρόβλημά" σου. ΥΓ: Αν και δεν είμαι 100% βέβαιος, η Ινδία δεν "απαγορεύει" να τρώει κάποιος βοδινό. Η Ινδία έχει πάνω από 100.000.000 που τρώνε από τις οπλές μέχρι την ουρά.
The_Colonel Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Άμα έχεις φτάσει να ποντάρεις για το σκάκι τότε έχεις πολύ μεγαλύτερα θέματα από τα blockαρισμένα domain... Και για απάντηση, είναι μαύρα χρήματα (αυτά που κερδίζεις) άρα άμα θέλουν στα κόβουν και δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Το αγελαδινό κρεάς που τρώει ο Ινδός στην Ελλάδα πρέπει να είναι η πιο τραγική παρομοίωση ever Η "λογική" σου μπάζει πατόκορφα. Η Ελλάδα δε σου απαγόρεψε ποτέ να πας στην Ινδιά και να ποντάρεις στο Σκάκι. Στο θέμα μας => Οι εταιρείες χέστηκαν γιατί η Ελλάδα είναι μια κλανιά => Η Ελλάδα κάνει ότι θέλει μέχρι να της πει κάποιος ότι κάκώς κάνει (πχ χωματερές) => Υπάρχουν και τα VPN που ίσως δίνουν λύση στο "πρόβλημά" σου. ΥΓ: Αν και δεν είμαι 100% βέβαιος, η Ινδία δεν "απαγορεύει" να τρώει κάποιος βοδινό. Η Ινδία έχει πάνω από 100.000.000 που τρώνε από τις οπλές μέχρι την ουρά. Δεν έχω πρόβλημα με τον τζόγο(Επίσης εκ των προτερων γνωρίζω πως να αποφύγω το block των ISP οποτε αν θέλω ποντάρω έτσι και αλλιώς..) Δεν είναι το θέμα το αν θα ποντάρω εγώ ή όχι απλά είμαι fan του αθλήματος και είναι ένας ιδιαίτερος τελικός παγκοσμιου πρωτάθληματης μεταξύ anand(ισχυρού παίχτη και πρωταθλητή) και carlsen (μεγάλο ταλέντο από μικρός πρώτη φορα διεκδικεί το παγκόσμιο έχει νικήσει τον kasparov πιο παλιά κτλ) αλλα το αναφέρω αυτό απλά για να σας φύγει η περιέργεια.... γιατί το θέμα δεν είναι αυτό.. και απορώ πως δεν εξοργίζεστε και εσείς με αυτό που συμβαίνει! Καταρχήν πως μπορεί να σου απαγορέψει κάτι με δικαιολογία το μαύρο χρήμα (που δεν είναι και μαύρο στον τραπεζικό σου λογαριασμό θα μπει οποτε θα πρέπει να το δηλώσεις...) από την στιγμή που τόσο η συναλλαγή όσο και η υπηρεσία διαπράττονται έξω από την χωρα!!! επειδή το pc σου είναι ελλάδα δεν σημαίνει ότι έδωσες τα λεφτά σου μέσα στην ελλάδα η πως η εταιρία έχει server στην ελλάδα... και τέλος εντάξει το απαγορεύει... πως γίνετε να μπλοκάρει την σελίδα!! ο καθένας μπορεί να μπαίνει σε οποια σελίδα θέλει με προσωπική του ευθύνη και ας είναι παράνομο αυτό που κάνει και ο παιδεραστής είναι παράνομος αλλα μια χαρά μπαίνει σε διαφορες σελίδες όπου ικανοποιεί την ανωμαλία του... να κάνουν μπλόκ εκεί που εκεί ok θα το καταλάβαινα... κάνουν σε site άλλων εταιριών γιατί τους λαδώσανε οι εγχώριες?? έλεος... σε λίγο θα έχουμε χούντα και στο internet! (P.S καλά δεν νομίζω να είναι παράνομο βάσει νομου να τρώνε αγελαδινό κρέας αλλα σίγουρα απαγορεύεται από κάποιες θρησκείες εκεί πέρα θεωρείται ιερό ζώο και δεν τις πειράζουν)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα