Προς το περιεχόμενο

H Wolfram ανακοινώνει τη δική της γλώσσα προγραμματισμού


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Stephen Wolfram, δημιουργός του δημοφιλούς λογισμικού Mathematica και της έξυπνης μηχανής αναζήτησης Wolfram Alpha, έχει στα σκαριά κάτι «πολύ μεγαλύτερο», για το οποίο δε κρύβει τον ενθουσιασμό του χαρακτηρίζοντας το ως την πιο σημαντική τεχνολογία που έχει δημιουργήσει αυτός και η ομάδα του.Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της μηχανής αναζήτησης του Wolfram Alpha η οποία μπορεί να λύνει περίπλοκα μαθηματικά προβλήματα και να δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουν «ειπωθεί» με φυσικό τρόπο, ο Wolfram ετοιμάζει μια επαναστατική γλώσσα προγραμματισμού.

 

Όπως αναφέρει ο Wolfram, η γλώσσα προγραμματισμού που θα ονομάζεται Wolfram Language, θα μπορεί πάρα πολύ εύκολα να κάνει μια ιδέα, πραγματικότητα, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και χρησιμοποιώντας μια εξέλιξη των τεχνολογιών που βρίσκονται στο Mathematica τα τελευταία 25 χρόνια.

 

Οι προθέσεις του Wolfram αφορούν τη δημιουργία μιας γλώσσας προγραμματισμού που περιλαμβάνει απλούς τρόπους για την επίτευξη καθημερινών εργασιών, από την επεξεργασία εικόνας ως τη δημιουργία διαγραμμάτων ή στην κατανόηση ελεύθερου κειμένου. Η Wolfram Language θα είναι μιας γενικής χρήσης γλώσσα προγραμματισμού όπως η C++ και η Java που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μα μεγάλη γκάμα εφαρμογών. Δε θα στηρίζεται πάντως σε εξωτερικές βιβλιοθήκες αφού οι περισσότερες λειτουργίες θα είναι ενσωματωμένες με τον Wolfram να σημειώνει ότι «μέσα στην Wolfram Language έχουμε ένα ολόκληρο υπολογιστικό μοντέλο του κόσμου».

 

Αν και η συγκεκριμένη γλώσσα θα μπορεί να δημιουργήσει ανεξάρτητες μεμονωμένες desktop εφαρμογές, η εταιρεία θα δημιουργήσει και ένα Programming Cloud που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν και να διαθέσουν τις εφαρμογές τους μέσω web.

 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πιο συγκεκριμένη ενημέρωση για το πότε θα κυκλοφορήσει επίσημα η Wolfram Language, με τον Wolfram να υπόσχεται περισσότερη ενημέρωση τους επόμενους μήνες όσο πλησιάζουμε προς την επίσημη κυκλοφορία.

 

Link.png Site: Wolfram Blog

Link.png Site: TheVerge

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

νά την έρχεται και η #W

 

προσωπικά έμαθα το mathematica στην σχολή όπου και οι περισσότεροι καθηγητές μας την χρησιμοποιούσαν. 

Πολυ καλή εφαρμογή , αν και σαν το Matlab δεν ήταν. προσωπικά πιστέυω ότι είναι μια πάρα πολύ καλή  κινηση μιας και μόνο συν μπορεί να προσθέσει στον χώρο των γλωσσών προγραμματισμού

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά με τη δημιουργία αυτής της γλώσσας ερχόμαστε πιο κοντά στις προσπάθειες για ενίσχυση της τεχνητής νημοσύνης! Άντε να δούμε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<p>Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά με τη δημιουργία αυτής της γλώσσας ερχόμαστε πιο κοντά στις προσπάθειες για ενίσχυση της τεχνητής νημοσύνης! Άντε να δούμε!</p>

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ανεξάρτητη με την γλώσσα προγραμματισμού. Ο wolfram περιγράφει ένα νέο τροπο υπολογισμού στο a new kind of science. Με τον τροπο αυτό μπορεί ή τουλάχιστον προσπαθεί να εξηγηθεί πως υπολογίζει η φύση. Πιστεύω η γλώσσα που θα βγει θα προωθεί αυτή τη λογική. Πραγματικά απίστευτο μυαλό. Πρόσφατα νομίζω είχε και μια ομιλία στο Tedx.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μεγάλο στοίχημα της επιστίμης της πληροφορικής, σε σχέση πάντα με τις γλώσσες προγραμματισμού, είναι η δημιουργία γλωσσών ακόμη πιο υψηλού επιπέδου. Τεράστιο θέμα, το οποίο αναπτύσσεται αρκετά αργά.Μένει να δούμε την εξέλιξη και την αποδοχή!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέρον αλλά αυτά που αναφέρει τα παρέχει (με το αζημίωτο βέβαια) το MATLAB. Αν δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό και κυρίως κάτι δωρεάν δύσκολα θα βρει χώρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται και αφού προέρχεται απο τον Wolfram δεν είναι μούφα (όπως πιθανότατα θα ήταν αν έκανε τέτοιους ισχυρισμούς κάποιος άλλος).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Universal Computation.

 

Και μόνο η αυτή η διατύπωση είναι ύβρις.

 

Μy ass!

 

Η υπερφιλοδοξία του Stephen Wolfram έχει φτάσει στο να πιστεύει ότι εχει κατασκευάσει μια θεωρία που να ερμηνεύει τα πάντα.

Λέτε να κάνω λάθος και δούμε κανένα Skynet σε καμμιά 10ρια χρόνια να ξεπροβάλλει;
 

"16 Νοεμβρίου 2024, το Wolfram-Net αποκτάει αυτοσυνείδηση!"

 

* Προτιμώ να δουλεύω με Maple, είναι σαφώς καλύτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και καλά κάνει. Ήδη η wolfram alpha είναι έτη φωτός σε ευχρηστία σε σχέση με οτιδήποτε άλλο εχω χρησιμοποιήσει. Του γράφεις απλά λύσε μου το ολοκλήρωμα μιας συνάρτησης απο εκει ως εκει, και στο λύνει. Βρές μου τον αντίστροφο πίνακα. Στο βρίσκει.

 

Μακάρι να προχωρήσει τόσο πολύ και η επικείμενη γλώσσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...