Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό με το "όχι κόντρα" και το "μόνο όπου έχεις τρίχες" είναι υποκειμενικά. Εγώ χαίρομαι που τα έπαιρνα κόντρα, γιατί τώρα μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα. Μάλιστα, στεναχωριέμαι που δεν έπαιρνα κόντρα και το μουστάκι. Όσον αφορά το να ξυρίζεσαι μόνο όπου βγάζεις τρίχες, εγώ που ξύριζα όχι μόνο όπου έβγαζα αλλά και εκεί που ήθελα να βγάλω, πλέον είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Απλά, πρέπει, αν τώρα ξεκινάτε να ξυρίζεστε να προσέχετε από που θα περάσει το ξυράφι. Αυτό μόνο!

Μα εμένα οι συμβουλές μου κινούνται στο αντίθετο πλαίσιο. δηλαδή του να μην χρειάζεται να ξυρίζεται το παλικάρι από τώρα... Γι αυτό λέω όσο λιγότερο και μόνο όπου έχει τρίχες.. γιατί αν αρχίσει να ξυρίζεται καθημερινά (ακόμα και αν δεν έχει πολλά πολλά) αλλά και σε σημεία που δεν έχει καθόλου (ψηλά στα μάγουλα, χαμηλά στο λαιμό) σταδιακά θα αποκτήσει έντονη τριχοφυΐα και μετά όντως θα χρειάζεται ξύρισμα κάθε μέρα....

Εγώ για να τον γλιτώσω από την ταλαιπωρία και τα έξοδα στα 16,5 του.... έχει όλη τη ζωή μπροστά του να ξυρίζεται.... Αν όμως θέλει τρίχα πάω πάσο...  :-D

Η κόντρα απλά είναι πιο επικίνδυνη για να κοπείς (ειδικά αν είσαι άπειρος) και πιο σύνηθες να προκαλέσει ερεθισμούς.... Γενικά είναι καλό να την αποφεύγουμε εκτός αν θέλουμε να περνάει βαμβάκι από το πρόσωπο και να μην πιάνεται πουθενά.... 

Δημοσ.

Το ξύρισμα/κούρεμα/κόψιμο τριχών τελοσπάντων, δεν έχει ΚΑΜΙΑ επίδραση στο κύκλο ζωής της τρίχας.

Δεν τις δυναμώνει ούτε τις αποδυναμώνει. Οι τρίχες μεγαλώνουν από τη ρίζα την οποία δε φτάνει το ξυράφι ή το ψαλίδι.

Το κομμάτι της τρίχας έξω από το δέρμα είναι άψυχο και μπορείτε να το κόψετε, να το κάψετε, να το φάτε, αλλά η τρίχα θα συνεχίσει να μεγαλώνει κανονικά όπως εκείνη ξέρει από τη ρίζα της.

Το μόνο που προσφέρει το ξύρισμα/κούρεμα είναι να κόβει τις λεπτές και ταλαιπωρημένες από την καθημερινότητα άκρες της τρίχας, και να αφήνει πίσω το φρεσκοβγαλμένο κομμάτι που έχει το κανονικό πάχος. Ούτε το έκανες να βγει πιο γρήγορα ούτε το έκανες πιο χοντρό.

• Like 2
Δημοσ.

Εξαρτάτε για ποιο λόγο θέλει κανείς να ξυριστεί. Αν θέλει να ξυρίζεται για ένα καθαρό πρόσωπο οι συμβουλές σου είναι pure gold! Αλλά αν θέλει να γίνει σαν τους πρωταγωνιστές του "Planet of the Apes", δηλαδή θέλει να αφήσει γένια σύντομα, θεωρώ καλές τις συμβουλές μου. Κάνεις λάθος, το ξύρισμα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την τρίχα. Αν δεν το έκανε, όλοι θα βγάζαμε ακόμα τα χνουδάκια που είχαμε στα πρώτα εφηβικά μας χρόνια. Το ξύρισμα και ο τρόπος ξυρίσματος, επηρεάζουν πάρα πολύ την ρίζα και την τρίχα γενικότερα.

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα αν κάνω λάθος ή όχι, γιατί δε λέω άποψη. Είναι fact της φύσης, δεν θα την αλλάξουμε εμείς τώρα.

Χοντρά γένια θα έβγαζες έτσι κι αλλιώς, ακόμα κι αν δεν ξύριζες τα χνούδια στην εφηβεία. Οι ορμόνες, σε συνδυασμό με το dna, τα έκαναν πιο σκληρά, κι όχι το ξύρισμα.

Δηλαδή τον καιρό που ξεκίνησαν να φυτρώνουν γένια, ξεκίνησες παράλληλα και το ξύρισμα και στο μυαλό σου αυτά τα δύο αλληλοσχετίστηκαν σαν αιτία-αποτέλεσμα. 

Αλλά οι τρίχες δεν είναι σαν τα φυτά που θέλουν κλάδεμα. Είναι μια άψυχη πρωτεϊνη πάνω από τη ρίζα, χωρίς νεύρα ούτε αιμοφόρα αγγεία. Οπότε το κόψιμο δε μπορεί με κάποιο τρόπο να επηρεάσει την τρίχα καθεαυτή, παρά μόνο το πως θα φαίνεται.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

βρέ παιδιά ξυρίστηκα μετά απο καιρό στο πρόσωπο και είχα αρκετά,απλά έχω σκληρή τρίχα μου φαίνεται και χρησιμοποιούσα ένα μικρό ξυραφάκι και με πήρε 30+ λεπτά γιατί δεν έφευγαν εύκολα και επιπλέον μένανε οι τρίχες στο ξυραφάκι.μέχρι που βρήκα ότι είχα ένα μεγάλο και τελείωσα αυτά που είχα στον λαιμό και δεν φεύγανε.

πείτε κανά τρόπο ξυρίσματος και πώς να το κάνω σωστά.

ακόμα τον αφρό πόσες φορές τον βάζουμε?εγώ έβαλα στην αρχή και τον ξανά έβαλα πρός στην μέση για να βοηθήσω την λεπίδα να τα πάρει και μία στο τέλος για να σιγουρευτώ ότι τα έκανα όλα καλά.απλά φοβάμαι μήπως δεν κάνει τόσο πολύ.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Νεος στην ομαδα των ξυραφικων μηχανων ασφαλειας εδω. Πηρα το merkur 34c το Σεπτεμβρη για λογους οικονομιας, και εχω κανει ηδη αποσβεση. Κακως ακουγα αυτα που μου ελεγαν διαφοροι γνωστοι, πως σε αντιθεση με τα κοινα ξυραφια κοβεσαι και ερεθιζεται το δερμα ευκολοτερα. Απεναντιας, ξυριζομαι καλυτερα απο οτι προηγουμενος. Με την κοροιδια ειδικα στις τιμες των ανταλλακτικων για τις απλες μηχανες, συνιστω και εγω στο καθενα να παει σε ενα τετοιο ξυραφι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...