cthulhucarbide Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Μπορώ να καταλάβω έναν σφίχτη που θα γελάσει όταν του την πέσει μια υπέρβαρη. Μπορώ να καταλάβω την Μέγκαν Φοξ που θα γελάσει όταν της την πέσω εγώ. Είναι θέμα κυβικών και του πώς πρέπει είτε να μένεις στα δικά σου (95% CI) είτε να τα αναβαθμίσεις για να κάνεις Level Up στο εκάστοτε πεδίο. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι το να εύχεσαι κάτι κακό για κάποιον που θεωρείς άσχημο (κάτι μη-βελτιώσιμο) επειδή έκατσε δίπλα σου στο λεωφορείο. Και πάνω σε αυτό πόσταρα το λινκ, αντί της ερώτησης "για να δούμε και εσένα που όλοι παρακαλάνε να κάτσεις δίπλα τους". Δεν είπα ποτέ ότι παρακαλάει κανείς να κάτσει δίπλα μου(ίσα ίσα που τελευταία στιγμή δεν έγραψα πως συμβαίνει το αντίθετο). Το σημερινό παράδειγμα ήταν λίγο ακραίο επειδή ήμουν σε άσχημο μουντ, αλλά σοβαρά, κατά πόσο θα άντεχες να κάθεται δίπλα σου κάποιος σε κάνει να δυσφορείς τίγκα; Και αν ήμουν μορφονιός θα δικαιολογούμουν να δυσφορήσω περισσότερο; Μπα κόπανος δεν είσαι, πήγες και διάλεγες ίσως το πιο ακραίο (still πραγματικό) παράδειγμα οπότε δεν νομίζω να έκανα και εγώ κάτι διαφορετικό αν είχα δίπλα μου την 60ρα να ξύνεται και να πέφτει το νεκρό δέρμα πάνω μου. Απλά με τις ευχές που αναφέρεις έχω ένα θεματάκι. Το παράδειγμα σου όμως δεν είναι 100% αντικειμενικό γιατί πέρα από την αισθητική σου προσβλήθηκε και ο προσωπικός σου χώρος. Εξηγώ: Αν η γιαγιά δεν ξυνόταν πάνω σου; Αν ήταν στην άλλη άκρη του λεωφορείου και απλά υπήρχε χωρίς να κάνει κάτι που σε ενοχλεί ή σε αηδιάζει; Θα είχες την ίδια αντίδραση; Αν η εν λόγω γριά καθόταν μακριά, τότε θα αποτελούσε ένα πολύ μικρό ποσοστό του οπτικού μου πεδίου οπότε θα είχα την επιλογή να μην πολυκοιτάω. Όταν όμως κάθεται δεξία μου, και αριστερά μου έχω τον τοίχο, τότε ασφυκτιώ. Διότι όχι μόνο αποτελεί το 75% του οπτικού μου πεδίου αλλά υπάρχει και σωματική επαφή. Και εγώ θα αηδίαζα κάποιον ο οποίος θα καθόταν δίπλα μου στο λεωφορείο και θα ρευόταν ή θα σκάλιζε τη μύτη του συνέχεια. Όχι επειδή τυχαίνει να είναι χοντρός ή γέρος ξέρωγω, αλλά επειδή κάνει κάτι αηδιαστικό. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, άλλο η εμφάνιση και άλλο η συμπεριφορά. Σκέψου το αλλιώς, αν δίπλα σου καθόταν π.χ. αυτή, που όμως έτυχε να έχει συνάχι και να της τρέχουν οι μύξες (σε ασορτί χρώμα με το μάτι παρακαλώ), πάλι δεν θα αηδιάζες; Στο δια ταύτα, ναι, πιστεύω πως και η αισθητική μας είναι θέμα προτύπων. Αλλιώς πως διαμορφώνεται; Αποκλειστικά από μόνη της; Ξυπνήσαμε μια μέρα και σκεφτήκαμε «χμου, αυτό είναι ωραίο», χωρίς εξωτερικές επιρροές; Το θέμα τώρα της συμπεριφοράς και της εμφάνισης το έχεις καταλάβει λίγο λάθος, και θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα για να δεις ότι δεν είναι μόνο η συμπεριφορά. Έστω ότι πρέπει να πιεις ένα ποτήρι νερό που μέσα έχει φτύσει μια γριά που στο πρόσωπο έχει φυτεία μανιταριών, ή ένα άλλο ποτήρι που έχει φτύσει η κοκκινομάλλα που πόσταρες. Παίρνουμε ως δεδομένο ότι είναι απολύτως υγειείς και οι 2. Ποιο ποτήρι θα έπινες; Εγώ χωρίς σκέψη θα διάλεγα της κοκκινομάλλας, παρότι η συμπεριφορά τους(χλέπα στο ποτήρι) είναι ακριβώς η ίδια. Μόνο η εμφάνιση αλλάζει. Και ο λόγος είναι ψυχολογικός. Δεν αντέχω στην ιδέα της κοντινής συναστροφής με κάτι που υποσυνείδητα ή μη δεν θέλω να έχω σχέσεις. Και το ίδιο ισχύει για σχεδόν όλους. Και μην μου πεις πως θα σου ήταν το ίδιο όποιο ποτήρι και να έπινες. Η συμπεριφορά στο παραπάνω παράδειγμα πιστεύεις ότι δικαιολογήται από πρότυπα; Εγώ δεν το νομίζω. Το συμπέρασμα είναι ότι το ίδιο ακριβώς πράγμα αν κάνουν 2 διαφορετικά άτομα, θα το αντιμετωπίσεις διαφορετικά άμα έχουν διαφορετική εξωτερική εμφάνιση, και αυτό δρα υποσυνείδητα σε πάρα πολλές περιπτώσεις.
evoracing Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Αρχικά να σου πω ένα μεγάλο μπράβο που άλλαξες έτσι και άρχισες να σκέφτεσαι έτσι. Τώρα νομίζω βγάζεις μια παροιμία που λέει "Πρέπει να πάθεις για να μάθεις" ...! Ελπίζω να χάσεις γρήγορα τα κυλά αυτά και όχι για θέμα εμφάνισης αλλά για θέμα υγείας. Δύστυχος φίλε μου έτσι είναι η κοινωνία. Κρίνουν από την εξωτερική εμφάνιση και όχι μόνο. Ο ρατσισμός πάει και φέρνει και όποιος λέει ότι δεν είναι ρατσιστής λέει ψέματα όμως ΨΕΜΑΤΑ.! Όσο για τις κατακτήσεις, για να πλησιάσεις μια κοπέλα μερικές φορές παίζει ρόλο η εξωτερική εμφάνιση. Αυτοί που είναι όμορφοι θα τους πλησιάσουν κιόλας. Από εκεί και πέρα άλλοι το χάνουν στην πορεία . Που θέλω να καταλήξω? Ότι ποιο εύκολα έχεις επιτυχίες με κοπέλες όταν είσαι όμορφος (με εξαιρέσεις φυσικά) και αυτό το ξέρουμε όλοι νομίζω. Κοινωνικό ρατσισμό ναι έχω βιώσει και εγώ για την καταγωγή μου (μισός Ρουμάνος) και για τον χαρακτήρα μου (είμαι λίγο κλειστός μέχρι να γνωρίσω τον άλλον καλά...). Είναι όντος άσχημο πράγμα και πολλές φορές σε αλλάζει αλλά είναι μέχρι να μάθεις να τους γράφεις όλους αυτούς κάπου πρόστυχα ... Απλά ποτέ δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις την λογική κάποιων ανθρώπων... 2
akpe Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Η συμπεριφορά στο παραπάνω παράδειγμα πιστεύεις ότι δικαιολογήται από πρότυπα; Εγώ δεν το νομίζω. Μα και η προτίμηση του πιο νέου και ωραίου, όχι -απαραίτητα- απέναντι σε κάτι ηλικιωμένο και άσχημο, κάποιου είδους πρότυπο δεν είναι και αυτό; Πέρα από την συμπεριφορά τους, δεν έχουμε μεγαλώσει με τα media π.χ. να μας βομβαρδίζουν με το πρότυπο της νέας και ωραίας γκόμενας και του νέου και fit γκόμενου; Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία του να αναλύσω το πως και γιατί εκλαμβάνουμε κάτι ως ωραίο. Είναι μεν εντελώς υποκειμενικό αλλά -και- εκεί υπάρχει επιρροή, βλέπε ασβεστόφατσες και ξέκωλα, Το θέμα τώρα της συμπεριφοράς και της εμφάνισης το έχεις καταλάβει λίγο λάθος, και θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα για να δεις ότι δεν είναι μόνο η συμπεριφορά. Έστω ότι πρέπει να πιεις ένα ποτήρι νερό που μέσα έχει φτύσει μια γριά που στο πρόσωπο έχει φυτεία μανιταριών, ή ένα άλλο ποτήρι που έχει φτύσει η κοκκινομάλλα που πόσταρες. Παίρνουμε ως δεδομένο ότι είναι απολύτως υγειείς και οι 2. Ποιο ποτήρι θα έπινες; Εγώ χωρίς σκέψη θα διάλεγα της κοκκινομάλλας, παρότι η συμπεριφορά τους(χλέπα στο ποτήρι) είναι ακριβώς η ίδια. Μόνο η εμφάνιση αλλάζει. Και ο λόγος είναι ψυχολογικός. Δεν αντέχω στην ιδέα της κοντινής συναστροφής με κάτι που υποσυνείδητα ή μη δεν θέλω να έχω σχέσεις. Και το ίδιο ισχύει για σχεδόν όλους. Και μην μου πεις πως θα σου ήταν το ίδιο όποιο ποτήρι και να έπινες. [...] Το συμπέρασμα είναι ότι το ίδιο ακριβώς πράγμα αν κάνουν 2 διαφορετικά άτομα, θα το αντιμετωπίσεις διαφορετικά άμα έχουν διαφορετική εξωτερική εμφάνιση, και αυτό δρα υποσυνείδητα σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Σου εξήγησα απλά το δικό μου σκεπτικό, δεν λεω πως υπάρχει μόνο η συμπεριφορά, αλλά πως εγώ προσωπικά κρίνω περισσότερο με βάση αυτής. Γενικά το ίδιο πράγμα λέμε, με διαφορετική οπτική και παραδείγματα, αλλά η τελευταία σου πρόταση είναι ακριβώς αυτό που θέλω να πω! Το θέμα δεν είναι αν στην αντιμετώπιση μας παίζει ρόλο ο συνδυασμός εμφάνισης και συμπεριφοράς, σίγουρα παίζουν και τα δυο, αλλά τι προτεραιότητες βάζει ο καθένας για τις σχέσεις του με τους άλλους.
Muchacho Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δεν λες παλι καλα που μπορεις να δεις το ποιον του καθε ανθρωπου και να τους κανει περα.Παρτο αποφαση,η κοινωνια μας ειναι γεματη με ηλιθιους. 1
John323 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Χιλιάδες παραδείγματα μπορώ να δώσω , αλλά το θέμα μου είναι άλλο. Στην αρχή κόμπλαρα , και λεω ρε πουστη μου γιατί? Με γνωρίσανε , είδανε τι άνθρωπος είμαι , μου μιλήσανε , ακούσανε τις απόψεις μου? Παντως αν σε προσβαλουν συστηματικα η σε αντιμετωπιζουν πολυ ασχημα δεν ειναι τα κιλα, κατι αλλο πανω σου θα φταιει. Σιγουρα η κοινωνια αντιμετωπιζει πιο θετικα τους εμφανισιμους/εμφανισιμες αλλα οκ δεν πηγαμε στο αλλο ακρο να προσβαλουμε χωρις λογο καποιον απλα επειδη δεν ειναι καλονος! Εχω δει εκτρωματα να γαμανε αβερτα να ειναι μεσα σε ολες τις παρεες και να τους θελουν ολοι να τους εχουν διπλα τους οποτε γενικα μην μασας. Ολα στο μυαλο ειναι... 1
Moderators stormrain Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Νομιζω πως ψιλοσυμφωνω με τον gigisoni. Ειδικα στα καταστηματα πχ. δεν εχω εντοπισει να αλλαζει η συμπεριφορα λογω εξωτερικης εμφανισης per se. Ενδεχομενως ο σερβιτορος ή ο πωλητης αν δει μια ωραια πελατισσα θα εχει αλλαγη στη συμπεριφορα γιατι θα τον ελκυει αλλα η διαφορα θα τοποθετειται καθαρα σε αυτο. Δεν μπορω να πιστεψω πως θα πας σε ενα καταστημα (που let's face it, ο εργαζομενος σε βλεπει ως πορτοφολι με ποδια) και θα σου φερθουν ειρωνικα και αναρμοστα επειδη δεν εισαι κουκλος π.χ. αφου θελουν τα χρηματα σου οχι τη φατσα σου. Εκτος αν εισαι ωραια γυναικα/ανδρας αντιστοιχα οπου ισως να σε φλερταρουν ξερωγω. Αλλα αυτο ειναι η εξαιρεση στις πελατειακες σχεσεις. Στο επιπεδο φιλιας δε νομιζω πως τιθεται τετοιου ειδους θεμα. Δεν μπορω να φανταστω πως οι φιλοι σου που περνας καλα μαζι θα σε αντιμετωπισουν διαφορετικα αν παρεις 20 κιλα. Εκτος ισως απο τον αναμενομενο καφροχαβαλε σε ανδρικες παρεες. Προφανως σε εφηβικες ηλικιες παιζουν αλλα δεδομενα και δυστυχως ο παραπανω ρατσισμος υφισταται καργα. Προσωπικα μιλωντας δεν εχει τυχει να απορριψω (σε φιλικο επιπεδο) καποιον που δεν μου αρεσε η εξωτερικη του εμφανιση. Εχω κανει φιλους που ενδεχομενως να μην εχουν καλη εμφανιση με βαση τα στανταρ που αναφερεις και βασικα δεν τους κρινω κιολας δλδ δε θα πω "Ο φιλος μου ο Θρασυβουλας ειναι γαμω τα παιδια αλλα κακασχημος" διοτι δεν εχω κατσει καν να σκεφτω αν ειναι ωραιος ή οχι. Το ιδιο ισχυει κι αν ο Θρασυβουλας ειναι Γεωργια λ.χ, Τωρα οσον αφορα τις σχεσεις με το αλλο φυλο εδω προφανως και παιζει ρολο η εξωτερικη εμφανιση (στην πλειοψηφια των περιπτωσεων). Για να μπω στη διαδικασια να φλερταρω τη Γεωργια που καθεται στο διπλανο τραπεζι της καφετεριας θα πρεπει πρωτα να μου αρεσει η εμφανιση της (οχι απαραιτητα να ειναι πανεμορφη, αλλα να εχει αυτο που το δικο μου μυαλο αποκωδικοποιει ως ωραιο) για να θελω να την γνωρισω. Αλλιως εχει το ιδιο effect που εχει και μια αδεια καρεκλα, αδιαφορη. @cthulhu δε νομιζω πως θα δυσφορουσα αν δεν πεταγονταν κομματακια δερματος πανω μου κατα το ξυσιμο. Βασικα θα μου ηταν εντελως αδιαφορο ποιος θα καθοταν διπλα μου. Εκτος αν ηταν καμια ωραια κοπελα οποτε θα ισχυε το παραπανω που εγραψα περι ενδεχομενης ελξης, αλλα αυτο θα ηταν το διαφορετικο, δλδ θα ειχα την ιδια αντιμετωπιση αν καθοταν διπλα ενας ομορφος/ασχημος ανδρας ή μια ασχημη νεα ή γραια, η οποια θα αλλαζε αν καθοταν μια κοπελα που θα μου αρεσε. 2
Timonkaipumpa Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Όσο κάποιος εστιάζει στο πως φαίνεται, το feedback που θα έχει και από τον κόσμο θα είναι αναλόγως του πως φαίνεται. Δεν είναι ακριβώς "ένα προς ένα" αντιστοιχία, αλλά μέσα σε αυτό το δυναμικό σύστημα εκεί θα καταλήξει. TS, τώρα που είδες ότι η εμφάνιση είναι κάτι παροδικό ίσως να εστίαζες σε κάτι πιο μόνιμο και κάτι πιο εύκολα "χειραγωγήσιμο". Π.χ, τον εαυτό σου και την παιδεία σου. Όχι ότι δεν έχεις ή ό,τι άλλο... δεν ξέρω αλλά και να σε ήξερα δεν υπάρχει κάτι σωστό και λάθος. Αλλά σίγουρα ένας άνθρωπος με έξυπνο χιούμορ είναι προτιμητέος για παρέα, ασχέτως εμφάνισης. Ένας άνθρωπος με ωραίους και καλούς τρόπους (που ξέρει τι ζητάει, πώς το ζητάει και γιατί) σίγουρα εξυπηρετείται γρήγορα και καλά, ασχέτως εμφάνισης. Ένας άνθρωπος με καλλιεργημένο ερωτισμό σίγουρα προσελκύει ανθρώπους του άλλου φύλλου εύκολα, ασχέτως εμφάνισης. Και το σίγουρο είναι ότι εάν κανείς προσεγγίσει τα παραπάνω ειλικρινά και με αφοσίωση, αυτό θα φαίνεται στο πρόσωπό του. Άρα, θα αλλάξει και η εξωτερική του εμφάνιση αλλά όχι έτσι όπως το νομίζει.
liopyr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Σκέψου το αλλιώς, αν δίπλα σου καθόταν π.χ. αυτή, που όμως έτυχε να έχει συνάχι και να της τρέχουν οι μύξες (σε ασορτί χρώμα με το μάτι παρακαλώ), πάλι δεν θα αηδιάζες; Όχι. Κθουλου, το αντιαισθητικό είναι αντιαισθητικό, σε κανέναν δεν αρέσουν οι κρεατοελιές και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι'αυτό. Το να ρίχνεις κατάρες όμως σε κάποιον για την εμφάνισή του, που στην τελική δεν έχει και καμία ευθύνη γι'αυτή, είναι αν όχι άρρωστο τελείως ανώριμο ε.
Fotis13 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Ρε μαλακες ελεος το ειπατε μια -δυο -τρεις το παραδειγμα του cthulhu τι το επαναλαμβανεται μερικοι τρωνε και διαβαζουν .Εχει και η αηδια τα ορια της... 2
linkin Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Welcome to reality. Oπου τα κιλα, ντυσιμο, καθαριοτητα, ξυρισμα σε τοποθετουν στην κοινωνικη κλιμακα..., Πριν 2 μηνακια που ηρθα Ελλαδα, στο αεροδρομιο εσκασα κουστουμαρισμενος, ξυρισμενος, μορφονιος. Επρεπε να δεις συμπεριφορα των ανθρωπων (πωλητων/αερογραμων/security) συγκριτικα με την επιστροφη οπου εσκασα αξυριστος απο ξενυχτι με μπλουζα southpark. Eτσι δυστυχως ειναι ο κοσμος μας. 5
Iris_89 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Shallow, shallow people everywhere Τσιριμπίμ Τσιριμπόμ
De@th L0rd Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Shallow, shallow people everywhere Τσιριμπίμ Τσιριμπόμ 'Eλα ντε, ρηχοί είναι οι άνθρωποι, αφού το πρώτο πράγμα που σε φέρνει σε επαφή με άλλους είναι ο διανοητικός κ συναισθηματικός κόσμος του καθενός... Δε πα να είσαι ο Αϊνστάιν ή ο Δαλάι Λάμμα. Αν μυρίζεις σκ@τα, για σκατιάρη θα σε περνάν. Το παραπάνω θέμα με τον υπέρβαρο συμφορουμίτη το βρίσκω τραγικό από πλευράς συμπεριφοράς απεναντί τους. Από την στιγμή που ο άλλος είναι καθαρός, περιποιημένος κ δριμεία παχυσαρκεία να έχει πρέπει να είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΠΑΝΟΣ για να του συμπεριφερθείς απαξιωτικά. 2
Toufas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 1000 φορες κρεατοελιες παρα καποιος περιεργος διπλα μου να με κοιταει να δει τι κανω συνεχεια 1
alex_000 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Εγώ δεν γουστάρω τους ανθρώπους που είναι υπέρβαροι γιατί είναι αδύναμοι. Ολοι γουστάρουν να τρώνε , όλοι θα μπορούσαν να είναι υπέρβαροι και σίγουρα κανένας δεν θέλει να είναι. Δεν είναι θέμα αισθητικής η κοινωνικού ρατσισμού, το θέμα είναι οτι η εμφάνιση κάποιου μου λέει κάτι για τον χαρακτήρα του. Το ίδιο είναι για κάποιον που δεν πλένεται ποτέ , το ίδιο είναι κάποιος που είναι full με tattoo , το ίδιο είναι ενας που είναι στην πένα χαρτογιακάς. Προφανώς όταν λέω υπέρβαρο δεν εννοώ κάποιον που δεν είναι φέτες, εννοώ κάποιον που έχει πρόβλημα υγείας από το βάρος. Δεν είμαι αγενής ποτέ σε κανέναν ανεξάρτητα από την εμφάνισή του η την δουλειά του, ούτε ειρωνεύομαι ανθρώπους που δεν γνωρίζω αλλά έχω δικαίωμα να έχω παρτίδες με όποιον γουστάρω 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα