Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

εχω σκεφτει για τετοια παπουτσια αλλα δεν ειναι για να βγεις σε ασφαλτο με αυτα!! αυτα ειναι να πας σε καμια παραλια κτλ να τρεξεις!

το παπουτσι αποροφαει τους κραδασμους !οι περισσοτεροι τρεχουν(και εγω) με πρωτο πατημα στη φτερνα η στη μεση της πατουσας !!

αν πας να τρεξεις με γυμνο ποδι ετσι σε μερικα λεπτα θα εχεις ξεσκισει τα ποδια σου!! :P

αν τρεχεις με πατημα στη μυτη τοτε αλλαζει το θεμα!! αυτα τα παπουτσια λενε οτι βοηθανε στο να αλλαξεις τον τροπο πατηματος στο τρεξιμο απο φτερνα σε μυτη αλλα εμενα παντως δεν με βολευει λιγο που το εχω δοκιμασει :P

καποια στιγμη ομως θελω να παρω αλλα εινα ακριβα :P

επισης ειχα δει αυτα τα παπουτσια που πρεπει να ειναι καλα απο οτι λενε και αρκετα αποροφητικα για κραδασμους κτλ!

αν κατεβειτε κατω στη σελιδα εχει και βιντεακια πο δειχνουν το πατημα κτλ

https://www.on-running.com/technology

• Like 1
Δημοσ.

Πριν από ένα χρόνο έτρεχα με παλιά new balance παπούτσια (5-6 ετών) 15 χιλιόμετρα τη φορά (3 φορές την εβδομάδα) σε άσφαλτο. Θεωρώντας ότι έχω χαρισματικές αρθρώσεις που δεν τραυματίζονται (υπάρχει μία δόση αληθείας :) ) πήγαινα έτσι για αρκετό καιρό (πατούσα με τη φτέρνα χωρίς να δίνω σημασία). Κάποια στιγμή άρχισα να αισθάνομαι πόνους ως που την τελευταία φορά που έτρεξα στο 10 χλμ δεν μπορούσα να τρέξω καθόλου. Πόνος στο γόνατο (λάθος πάτημα, λάθος παπούτσι λάθος έδαφος). Πέρασαν δύο μήνες για να επανέλθω. Αγόρασα παπούτσια barefoot. Αν εξαιρέσεις την αρχή μέχρι να δυναμώσει η γάμπα και ο αχίλλειος είναι το καλύτερο πράγμα που έκανα για τα πόδια μου. Τρέχω φουλ άσφαλτο και δε νιώθω μία, βλέπε και φυλή Tarahumara. Α και τα asics σκίζουν χωρίς να έχω δοκιμάσει τις άλλες δύο top μάρκες που λέτε.

Δημοσ.

Προ barefoot εποχής πατούσα με τη φτέρνα με παλιό παπούτσι σε άσφαλτο, μέγα λάθος. Τώρα πατάει το μπροστινό μέρος του πέλματος πρώτο και η φτέρνα απλά μηδενίζει τη μικρή ταχύτητα που έχει απομείνει. Η μετάβαση με  τέτοιο παπούτσι θέλει γύρω στο δίμηνο. Ξεκινάς με 1 km και αυξάνεις 10% κάθε φορά. Όταν έφτασα τα 10χλμ δεν ήθελα άλλο οπότε σταμάτησα. Πιστεύω όμως ότι αν δοκιμάσω να κάνω μία αρκετά μεγαλύτερη απόσταση δε θα έχω πρόβλημα. Με αυτά τα παπούτσια αναγκάζεσαι να τρέξεις με διαφορετικό τρόπο διαφορετικά θα χτυπήσει το γόνατο κατευθείαν (αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει σόλα θα πρέπει οι κραδασμοί να απορροφηθούν από το μυ της γάμπας), άρα θεωρώ ότι "διόρθωσα" την τεχνική μου.

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικά αγόρασα αυτά:

http://www.sportsshoes.com/product/adi5376/adidas-response-cushion-22-running-shoes/

Από Αγγλία θα κόστιζαν 55 ευρώ μαζί με τα έξοδα αποστολής και θα έκαναν 10 μέρες να έρθουν. Τα βρήκα 65 ευρώ στα Intersport και τα τσίμπησα.

Από ό,τι είχα διαβάσει είναι από τα καλύτερα value for money αθλητικά παπούτσια.

Δημοσ.

Με γεια, εγώ θα τα επερνα και για τη βόλτα. Ότι παπούτσι και αν πάρετε μπορείτε να προσθέσετε έξτρα απορρόφηση κραδασμών με cushioned insoles, βελτιώνουν το παπούτσι για λίγα ευρώ.

Έχει τρέξει κανείς με τα "barefoot" άνω των 20 χιλιομέτρων; Π.χ . για μαραθώνιο κάνουν ή μπα; Με τα κρύα πώς τα πάνε; Συνήθως το παπούτσι κρατάει το πόδι μακρυά από το παγωμένο έδαφος. Σε βρεγμένο/υγρό εδαφος;

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,έχετε να προτείνετε παπούτσια για τρέξιμο σε βουνό?Δεν έχω τρελές απαιτήσεις το budget γύρω στα 50 ευρώ.

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα,έχετε να προτείνετε παπούτσια για τρέξιμο σε βουνό?Δεν έχω τρελές απαιτήσεις το budget γύρω στα 50 ευρώ.

δεν ειναι θεμα απαιτησεων. Ψαξε για mizuno wave ascend 8

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

από τον Μάιο έχω τα Nike FitSole Lite Run 2 και κατά Μ.Ο. την εβδομάδα έτρεχα το καλοκαίρι 6-10 χλμ σε ασφαλτοστρωμένο ποδηλατόδρομο και στίβο...δεν παρατήρησα κανένα πρόβλημα σε γόνατα παρόλη την ευαισθησία που έχω στο αριστερό, πολύ καλό και σταθερό πάτημα και πανάλαφρα.επίσης να προσθέσω πως δεν ιδρώνει το πόδι. έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο nike παρόλο που προσωπικά θα επέλεγα mizuno ή asics. (το συγκεκριμένο ήταν δώρο και ομολογώ πως έμεινα έκπληκτος από την ποιότητα του) 

επίσης να προσθέσω πως αξίζει να βελτιώσουμε την τεχνική μας στο τρέξιμο παρά να βγάζουμε πολλά χλμ ή να κυνηγάμε χρόνους (κάτι που έκανα και ήμουν τυχερός που δεν είχα κανένα τραυματισμό μέχρι στιγμής) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...