evoracing Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα ... Είμαι 18 χρονών και μετά από λίγο ψάξιμο κατάλαβα ότι πάσχω από αγοραφοβία. Όσοι δεν ξέρετε τι είναι πάντως σίγουρα δεν φοβάμαι να αγοράσω κάτι . Σε ποιο μικρή ηλικία έγιναν πράγματα τα οποία με έχουν στιγματίσει και κάποια από αυτά με ανάγκασαν να "κλειστώ" κάπως στον εαυτό μου και το οποίο δεν μου έκανε καθόλου καλό τελικά. Τα τελευτά χρόνια είναι στιγμές που με πιάνουν κρίσεις πανικού. Ποιο παλιά τα πράγματα ήταν πολύ ποιο άσχημα, με έπιανε άγχος και όταν έβλεπα ένα τρένο το οποίο ήταν γεμάτο κόσμο και στο οποίο έπρεπε να μπω. Μετά τι γινόταν δεν το συζητάω. Τώρα τα πράγματα έχουν καλμάρει αρκετά αλλά όχι τελείως. Συνήθως με πιάνει σε κλειστούς χώρους με αρκετό κόσμο (ίσος και από έλλειψη οξυγόνου) και όταν είμαι με κάποιο άτομο μαζί (ίσος να είμαι λιγουλάκι ποιο υπερπροστατευτικός ). Αυτό που θέλω να μου πείτε και από προσωπικές εμπειρίες είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος αυτοθεραπείας (που σίγουρα υπάρχει) ή κάποια προετοιμασίας έτσι όταν είναι να κάνεις κάτι που ξέρεις ότι σου φέρνει κρίση πανικού να ελαττώσεις τις πιθανότητες ή ακόμα και να το αποτρέψεις. Σίγουρα κάποιοι από εσάς θα έχετε πάει σε ψυχολόγο, νευρολόγο απλά αυτό το διάστημα δεν έχω και πολύ χρόνο για να πάω στον κατάλληλο γιατρό και ενδιαφέρομαι για την αυτοθεραπεία διότι τα μέρη που θα πηγαίνω αυτόν τον καιρό θα είναι κλειστά με κόσμο και δεν θέλω εκεί που παιρνάω καλά να μου έρθει καμιά κρίση και μου χαλάσει την διάθεση. Είναι πραγματικά πολύ άσχημο πράγμα οι κρίσης πανικού και το κακό είναι ότι μεγάλο μέρος των ανθρώπων έχουν βιώσει κάτι τέτοιο ή και βιώνουν και είναι μια μεγάλη ψυχολογική καταπίεση. Είμαι άτομο το οποίο με αγγίζουν κάπως τα λόγια των αλλονών οπότε η όποια συμβουλή σας θα με βοηθήσει αρκετά. Θέλω να απευθυνθώ σε άτομα τα οποία βιώνουν αρκετά προβλήματα αυτόν τον καιρό, μην αλλάξετε συνήθειες ή να κλειστείτε στο σπίτι σας. Μόνο κακό κάνει.! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας ...
Silverage Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Προσπάθησε να βρεις δουλειά σε μέρος με κόσμο.
evoracing Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Οπως μια καφετέρια για παράδειγμα;;; Το έχω σκεφτεί να αυτό απλά όπως είπα μου έχουν πέσει όλα μαζεμένα αυτό το διάστημα και δεν έχω ένα στάνταρ πρόγραμμα. Ισχύει ότι παίζει ρόλο και το έχεις φάει;; Δηλαδή άμα κάποια φαγητά αυξάνουν τις πιθανότητες να σε ποιασει πανικός;
Liverpool89 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Να ρωτησω κατι προσωπικο. Με γυναικα οταν εισαι σε πιανει παλι; Χαλαρωσε απλα, οι ανθρωποι που συναντας τυχαια στην καθημερινοτητα σου δεν τους καιγεται καρφι για σενα.. Αρα μην πανικοβαλεσαι... Δεν χρειαζεται να πιασεις δουλεια σε καφε. Βγες με φιλους, κανε σχεση, σιγα σιγα να γινεις κοινωνικος.
John323 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Αυτό που θέλω να μου πείτε και από προσωπικές εμπειρίες είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος αυτοθεραπείας (που σίγουρα υπάρχει) ή κάποια προετοιμασίας έτσι όταν είναι να κάνεις κάτι που ξέρεις ότι σου φέρνει κρίση πανικού να ελαττώσεις τις πιθανότητες ή ακόμα και να το αποτρέψεις. 1) Την στιγμη που νιωθεις τον πανικο να εισβαλει κανεις σωστες αναπνοες, εισπνεεις απο την μυτη και εκπνεεις αργα απο το στωμα, το κανεις 5-10 φορες και γλυτωνεις την κριση πανικου. 2) Δεν φανταζεσαι την δυναμη της ανθυποβολης, πεισε τον εαυτο σου οτι η κριση πανικου ειναι ακινδυνη και οτι δεν προκειται να παθεις κριση πανικου, δουλευει! 3) Καποιο ελαφρο σκευασμα οπως η βαλεριανα μπορει να σε βοηθησει. Αν δεις οτι δεν δουλευει μαλλον εισαι βαρια περιπτωση και χρειαζεσαι καποια ειδικη αγωγη, κοινως χαπακωμα. 4) Σκετη αγοραφοβια δυσκολο να εχεις, εχεις λογικα και αλλα γενικοτερα θεματα αγχους! Λοιπον βαλε στην ζωη σου την αεροβια ασκηση ενω καποιες τροφες που μπρορουν να σε βοηθησουν ειναι η μαυρη σοκολατα, η μπανανα και το κοκκινο κρασι αλλα παντα με μετρο! Χαλαρωσε απλα, οι ανθρωποι που συναντας τυχαια στην καθημερινοτητα σου δεν τους καιγεται καρφι για σενα.. Αρα μην πανικοβαλεσαι... Τρομερη συμβουλη,ο τυπος εχει θεμα θεμα, μια ψυχικη νοσο και εσυ του λες να χαλαρωσει. Ειναι σαν να λες σε καποιον με χοληστερυνη χαλαρωσε γιατι εχεις υψηλη χοληστερυνη... 1
Liverpool89 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δεν ειμαι γιατρος ωστε να πω κατι αλλο.. Να τον εμψυχωσω ηθελα. Το αγχος μπορει να του δημιουργει πιο ευκολα αυτες τις κρισεις. Αρα αν το παρει λιγο χαλαρα πιστευω να τις ελλατωσει
evoracing Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Χαχαχα Liverpool α τόσο προσωπικό. Οχι δεν μου έχει τύχει ευτυχώς Αν εννοείς αυτό που είπα ότι ειμαι υπερπροστατευτικος δεν εννοώ για άτομα που βλέπω στον δρόμο αλλά για άτομα που συνοδευω. Για τους άλλους καρφί δεν μου καιγετε για το τι κάνουν και τι λένε. Το έχω παρατηρήσει και εγω. Οπως είπα παλιά ήταν ποιο χάλια τα πράγματα αλλά καλυτερευσαν οταν άρχισα να βγαίνω περισσότερο. (Οσο για τους φίλους απλά προτιμούν το lol απο το να βγουν βόλτα...) John χρήσιμα τιπς ... Οσο για το κρασί, μόνο το κρασί ή γενικός το αλκοόλ;;
Liverpool89 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Αυτη η νεολαια... Τους εχει φαει το onlinegaming... Τοσες ωρες σε ενα πισι, το θεωρω βλακεια.. Πανε σε κανενα γυμναστηριο/πολεμικη τεχνη ωστε να βλεπεις αλλους ανθρωπους και να εκτονωνεσαι λιγο..
panospc Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Είχα και εγώ στην εφηβεία, μετά από την ορκωμοσία στο στρατό μου έφυγε, αφού είδα ότι άντεξα να μείνω 1 ώρα ακίνητος σε ανοικτό χώρο με ήλιο και πολύ κόσμο, ενώ άλλα άτομα που δεν το περίμενα λιποθυμούσαν και έπεφταν κάτω σαν τα κοτόπουλα. Γενικά μετά από το στρατό πέρασα στο άλλο άκρο, έγινα εντελώς αναίσθητος και μου έφυγαν όλες οι φοβίες που είχα.
evoracing Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Αστα να πανε...! Έχω περάσει και εγω σε στάδιο που ήμουν όλη μέρα στο PC αλλά τουλάχιστον ποιο δημιουργικά (3d modeling) αν και πλέον παει και αυτο. Αυτο λέω να κάνω εδω και 3 μήνες αλλά πρέπει προτάσεις να σταθεροποιήσω κάπως το προγραμα μου :/
nicoc89 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) ξέρω φυσικό φάρμακο αλλα δε θα στο προτείνω ,οχι γιατι θα πατήσω τους κανόνες του forum , αλλα γιατι δεν στο συνιστώ καθώς μπορεί να φτιάξει το θέμα σου ή να το χειροτερέψει χ100 . (90% το 2ρο) μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω φίλε μου γιατι αν θες να ρωτήσεις για ψυχολογικά κατατάσσομαι στο top 10 του insomnia αλλα αγοραφοβία δεν είχα ποτέ και κρίσεις πανικού . Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2013 από nicoc89 1 1
evoracing Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Είχα και εγώ στην εφηβεία, μετά από την ορκωμοσία στο στρατό μου έφυγε, αφού είδα ότι άντεξα να μείνω 1 ώρα ακίνητος σε ανοικτό χώρο με ήλιο και πολύ κόσμο, ενώ άλλα άτομα που δεν το περίμενα λιποθυμούσαν και έπεφταν κάτω σαν τα κοτόπουλα. Γενικά μετά από το στρατό πέρασα στο άλλο άκρο, έγινα εντελώς αναίσθητος και μου έφυγαν όλες οι φοβίες που είχα. Οντως..! Νταξ εκεί όμως αλλάζεις τέλειος την καθημερινότητα σου και ξεφευγεις απο όλο αυτο το μπάχαλο που υπάρχει έξω. Τώρα παντός ο στρατός αργεί ακόμα λόγο σχολής οπότε πάμε σε αλλά μέσα
caution Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Ναι ναι, βρες την δύναμη του Σαολίν μέσα σου και τέτοια... Ψυχολόγο, χάπια και γνωσιακή / συμπεριφοριστική TS, να δεις χαΐρι. Αλλιώς κάνε μαλακίες με μαντζούνια και τριστρατα. Την δική σου ζωή γαμάς στο κάτω κάτω. 3
evoracing Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 ΟΧΙ...! Δεν θέλω να χάλασε το δέρμα μου τώρα που μου έφαγε η ακμή Φίλε όπως μου τα λες (πάνω κάτω και εγω έτσι ειμαι σαν χαρακτήρας) ίσος δεν έχουν βρεθεί τα άτομα που να σου δείξουν το τι πραγματικά αξιζεις στην ζωή τους. Το να κανείς τον άλλον να σε αντί πάθει γιατι έτσι νομίζεις ότι κανείς καλο για αυτούς είναι μέγα λάθος. Τα άτομα που μας κάνουν να γελάμε η τους κάνουμε εμείς χαρούμενος τους κρατάμε στην ζωή μας και δεν τους διοχνουμε. Δεν είσαι κάποιος παλιό χαρακτήρας για να πω ότι δεν αξιζεις να έχεις ανθρώπους γύρο σου. Το αντίθετο μάλιστα.! Δεν θα το συνεχίσω γιατι και βγαίνω εκτός θέματος (και το θέμα νομίζω δεν πρέπει να κλειδοθει) κΙ ότι ειμαι απο κινητό και δεν μπορω να γράφω πολλά αλλά άμα θες να το συζητήσουμε το θέμα στείλε κανένα πμ. Βλέπεις στα ψυχολογία των άλλων ειμαι καλός, στα δικά μου αντίθετος
evabb Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Αυτη η νεολαια... Τους εχει φαει το onlinegaming... Τοσες ωρες σε ενα πισι, το θεωρω βλακεια.. Πανε σε κανενα γυμναστηριο/πολεμικη τεχνη ωστε να βλεπεις αλλους ανθρωπους και να εκτονωνεσαι λιγο.. μεγαλυτερη μαλακια δεν εχω ξαναδιαβασει., 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις