nicoc89 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 μεγαλυτερη μαλακια δεν εχω ξαναδιαβασει., εγώ που τα κάνω ΟΛΑ αυτά που κράζει και προτείνει δηλαδή τι να κάνω ? α?
mphxths Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Συνήθως με πιάνει σε κλειστούς χώρους με αρκετό κόσμο (ίσος και από έλλειψη οξυγόνου) και όταν είμαι με κάποιο άτομο μαζί (ίσος να είμαι λιγουλάκι ποιο υπερπροστατευτικός ). Ξεκινας γραφοντας σε ενα χαρτι 100 φορες "ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ" Σοβαρα τωρα , δεν ειμαι γιατρος αλλα καταλαβαινω οτι οι φοβιες γενικοτερα ειναι ψυχολογικες , στο μυαλο τελειως δηλ... οποτε θεωρω οτι αν την αναλυσεις με την λογικη...και με μικρα βηματα...την ξεπερνας... Ευκολα το λεω προφανως..ποσο δυσκολο γινεται...δεν ξερω....
evoracing Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Χαχαχα βρε δεν είπα να μην υπάρχει καθόλου οξυγόνο αλλά είναι κάπως λιγότερο απο ότι έξω. Καλά ναι σε αυτα τα θέματα στα λόγια είναι όλα τόσο απλα αλλά μόλις έρθει η πράξη τα βρίσκουμε κάπως δύσκολα... 1
mphxths Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 ναι ειναι λιγοτερο απο οτι εξω..αλλα ειδες κανεναν να πεθαινει απο ελλειψη οξυγονου? Ασε που κλειστοι χωροι που προβλεπεται να συγκεντρωνουν πολυ κοσμο εχουν προβλεψει και εχουν εξαερισμους....Εδω ακομα και τα ασανσερ τα σωστα αεριζονται.... Εχω τυχει παλιαααα σε κλαμπς που για να μπεις σκαρφαλωνες σε πλατες αλλων...μιλαμε για το αδιαχωρητο....οκ δημιουργοταν μια καποια κατασταση στριμωκωλιασης...αλλα κανεις δεν ουρλιαζε ΠΑΙΔΙΑ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΑΣ..ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Για αυτο λεω...κρινε αυτα που σε φρικαρουν με την λογικη....στο τρενο που λες..βλεπεις κανεναν να πεθαινει?να φρικαρει?να εχει προβλημα οξυγονωσης? εσυ γιατι να χεις ? Παλια ειχαμε στην γειτονια εναν κοκκορα...που ηταν μαλακισμενος Αμα τον πλησιαζες σε κυνηγαγε και σε τσιμπαγε στα ποδια...ημασταν μικρα παιδια και χεζομασταν. Απο τοτε δεν πλησιαζα ιδιαιτερα σε κοκκορες..γιατι πιστευα οτι θα χει την ιδια συμπεριφορα...ασχετως που πλεον ημουν ενηλικας και τον ειχα μιση κλωτσια τον οποιον κοκκορα. Εεε για πολλα χρονια δεν τους πλησιαζα...μια φορα πλησιασα εναν....δεν συνεβη τιποτα..και επαψε η φοβια... Θα μου πεις δεν ειναι το ιδιο....αλλα οκ....η φοβια ειναι φοβια...οπως και να το κανεις...ιδιοι μηχανισμοι....
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Tι μυγα σας τσιμπαει και ερχεστε και ανοιγετε τετοια τοπικ στο συγκεκριμενο φορουμ? Βρειτε ιστοτοπο σχετικο με τετοιο θεματα για μια πρωτη πληροφορηση και επισκεφθειτε ειδικο το συντομοτερο. Καθαρα ιατρικο θεμα. Εκτος αν τη βρισκετε με το να ακουτε τη γνωμη του καθε πικραμενου που νομιζει οτι ξερει θεματα ψυχολογιας κρινοντας συνηθως εξ'ιδιων σε συνδυασμο με τιποτα αποφθευγματα που διαβασαν σε κανα blog οταν τους πιασαν εφηβικες ανησυχιες για τα περι ψυχολογιας ζητηματα, ή ακομα χειροτερα την βρισκετε με το να σας τρολαρουν ενα προβλημα υγειας. Σε καθε περιπτωση, αναλογιστειτε σε τι φορουμ γραφετε , με τι θεματολογια και κυριως με τι community, πρωτου παρετε υποψιν την οποιαδηποτε απαντηση σε ζητημα υγειας. 10
lillium Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Για την αγοραφοβία και γενικά για τις αγχώδεις καταστάσεις χρησιμοποιείται συνδυασμός φαρμάκων και ψυχοθεραπείας.Σε περίπτωση που δεν θέλεις ή δεν μπορείς να πας σε έναν γιατρό μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική της εκθεσης-σταδιακά να έρχεσαι σε επαφή με αυτό που σε φοβίζει ,ξεκινώντας αρχικά για λίγα λεπτά, μετά αυξάνοντας τον χρόνο σιγά σιγά για να επέλθει η απευαισθητοποίηση.Επειδή πάντως αναφέρεσαι σε πράγματα που σε έχουν στιγματίσει θα έλεγα καλύτερα να βρεις έναν καλό θεραπευτή που θα εμπιστευθείς για να σε βοηθήσει.Πάντως δεν είσαι μόνος,ειδικά στις μέρες μας οι αγχώδεις διαταραχές κάνουν θραύση και είναι αντιμετωπίσιμες! 2
Silverage Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 ξέρω φυσικό φάρμακο αλλα δε θα στο προτείνω ,οχι γιατι θα πατήσω τους κανόνες του forum , αλλα γιατι δεν στο συνιστώ καθώς μπορεί να φτιάξει το θέμα σου ή να το χειροτερέψει χ100 . (90% το 2ρο)
Iris_89 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Evo, τα ίδια έχω και γω ένα χρόνο περίπου...
evoracing Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Tι μυγα σας τσιμπαει και ερχεστε και ανοιγετε τετοια τοπικ στο συγκεκριμενο φορουμ? Βρειτε ιστοτοπο σχετικο με τετοιο θεματα για μια πρωτη πληροφορηση και επισκεφθειτε ειδικο το συντομοτερο. Καθαρα ιατρικο θεμα. Εκτος αν τη βρισκετε με το να ακουτε τη γνωμη του καθε πικραμενου που νομιζει οτι ξερει θεματα ψυχολογιας κρινοντας συνηθως εξ'ιδιων σε συνδυασμο με τιποτα αποφθευγματα που διαβασαν σε κανα blog οταν τους πιασαν εφηβικες ανησυχιες για τα περι ψυχολογιας ζητηματα, ή ακομα χειροτερα την βρισκετε με το να σας τρολαρουν ενα προβλημα υγειας. Σε καθε περιπτωση, αναλογιστειτε σε τι φορουμ γραφετε , με τι θεματολογια και κυριως με τι community, πρωτου παρετε υποψιν την οποιαδηποτε απαντηση σε ζητημα υγειας. Ίσος γιατί οι καλύτεροι ψυχολόγοι είναι αυτοί που έχουν βιώσει τα προβλήματα και όχι αυτοί που τα ξέρουν μόνο στην θεωρία.. *και εδώ όσο νάνε θα πάρεις ποιο γρήγορα απαντήσεις... Για την αγοραφοβία και γενικά για τις αγχώδεις καταστάσεις χρησιμοποιείται συνδυασμός φαρμάκων και ψυχοθεραπείας.Σε περίπτωση που δεν θέλεις ή δεν μπορείς να πας σε έναν γιατρό μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική της εκθεσης-σταδιακά να έρχεσαι σε επαφή με αυτό που σε φοβίζει ,ξεκινώντας αρχικά για λίγα λεπτά, μετά αυξάνοντας τον χρόνο σιγά σιγά για να επέλθει η απευαισθητοποίηση.Επειδή πάντως αναφέρεσαι σε πράγματα που σε έχουν στιγματίσει θα έλεγα καλύτερα να βρεις έναν καλό θεραπευτή που θα εμπιστευθείς για να σε βοηθήσει.Πάντως δεν είσαι μόνος,ειδικά στις μέρες μας οι αγχώδεις διαταραχές κάνουν θραύση και είναι αντιμετωπίσιμες! Δεν θέλω και πολύ να πάω σε γιατρό και σίγουρα δεν θέλω φάρμακα.! Το θέμα είναι ότι δεν το έχω κάνει αυτό και αύριο θα πάω σε κέντρο με πολύ κόσμο.... Το ξέρω θα είναι κάπως απότομο αλλά δεν ήθελα και να αρνηθώ. Επίσης ισχύει ότι άμα σε πιάσει κρίση πανικού μέσα στην μέρα μετά είναι πολύ ελάχιστες οι πιθανότητες να σε ξανά πιάσει? Evo, τα ίδια έχω και γω ένα χρόνο περίπου... Ναι εε?? ωραία πράγματα..! :/ περαστικά και αγύριστα λοιπόν...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Ίσος γιατί οι καλύτεροι ψυχολόγοι είναι αυτοί που έχουν βιώσει τα προβλήματα και όχι αυτοί που τα ξέρουν μόνο στην θεωρία..Τοτε ας καταργηθει ο κλαδος της ιατρικης και να συμβουλευομαστε για καθε αρρωστια, εναν που την περασε! Παρεμπιπτοντως η περιπτωση τοσο εντονης αγοραφοβιας θαρρω οτι δεν εμπιπτει στην αρμοδιοτητα ψυχολογου (ο οποιος μονο συμβουλευτικα ισως μπορει να δρασει) αλλα στην αρμοδιοτητα ιατρου, aka ψυχιατρου. Δεν νομιζω λοιπον εναν γιατρο να τον υποκαθιστα ο καθενας με τις εμπειριες του ή το τι ακουσε απτον μπατζανακη του κλπ. Εδω οτι ακουσεις, στην καλυτερη θα ειναι η περιπτωση του μπατζανακη. *και εδώ όσο νάνε θα πάρεις ποιο γρήγορα απαντήσεις...Το τι απαντησεις θα παρεις/πηρες/παιρνεις, φανταζομαι ειναι σε δευτερευουσα μοιρα. Πασο. Δεν θέλω και πολύ να πάω σε γιατρό και σίγουρα δεν θέλω φάρμακα.!Κι εδω πασο. Αλλα δεν το αντιμετωπιζεις οπως πρεπει το θεμα, αυτο να το ξερεις. 1
tehAllantin Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Γιατί ρε evo?Δεν θες να πας σε γιατρό γιατί; Μην στιγματιστείς; Μην λέει η γειτονιά "αυτός είνι ντιπ παλαβός, πήγιε στον τρελογιατρό"; Η λογικη σου ειναι "μου ποναει το δόντι, δεν θα παω σε οδοντίατρο, δεν θα πάρω mesulid " ξερωγώ.. Τρέχα σε κανά γκουρού να σου χτυπάει την κεφάλα φάπες και να στην τρίψει με τίποτα χόρτα 4 1
~mxls~ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 μεγαλυτερη μαλακια δεν εχω ξαναδιαβασει., Κάθε άλλο παρά κακή ιδέα να κόψει το gaming (αν παίζει φυσικά πολλές ώρες ο evo) για ένα μεγάλο διάστημα και να βρει άλλες δραστηριότητες, κυρίως αθλητικές. Όχι ότι καλύτερο να υποστηρίζει κανεις κάτι τέτοιο στο ινσόμνια βέβαια Evo για αυτοθεραπεία δεν ξέρω κανένα τρικ, έχει δικο μου άτομο αγοραφοβία και όταν την πιάνει πανικός απλά προσπαθώ να την καθησυχάσω. και αυτό με τις αναπνοές το έχω σκεφτεί και σκέψεις "κανεις δεν ασχολείται με σένα", κάποιες φορές πιάνουν κάποιες όχι. Μια συμβουλή από κάποιον ειδικό θα σε βοηθούσε να βρεις την λύση.
autoktonimenos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 η καλυτερη θεραπεια ειναι να ριξουν τις τιμες για να μπορουν ολοι να αγορασουν κατι ειδικα τωρα τα Χριστουγεννα.. εχει πολυ μεγαλη σημασία σα συμβολισμος.. και τα βενζιναδικα που πουλανε πανακριβα την βενζινη θα επρεπε να εχουν τουλάχιστον κοπέλες με μπικινι για να πλενουν τα αμαξια για να μην φρικαρουν οι οδηγοί..
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Για να μιλήσω και εγώ με την σειρά μου μπας και βοηθήσω. Το εύχομαι Έχω γενικά μεγαλώσει μέσα στο άγχος. Για αρρώστειες , για να μην πάθουν τίποτα οι δικοί μου , για ηθικές αξίες κλπ κλπ Τέλη του 2010 μετά από ένα έντονο 4μηνο συνεχόμενου άγχους έσκασα. Επειδή είμαι υπερήφανο άτομο , εγωιστής και πάντα προσπαθούσα να κάνω κάτι χωρίς να ζητήσω βοήθεια αποφάσισα να περάσω το λούκι μόνος μου. Τι είχα? Ιδεοληψίες , άγχος σε σημείο που πήγαινα να κοιμηθώ για να μην σκάσω, φόβους οτι θα κάνω κακό και πολλά άλλα. Για 4 μήνες λειτουργούσα ρομποτικά. Μέχρι που δεν πήγαινε άλλο. Αποφάσισα να πάω σε έναν ψυχολόγο Διάγνωση....Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή με αρκετά βαρια κατάθλιψη. Ψυχίατρος, φάρμακα , αντικαταθλιπτικά Με βοήθησαν αλλά έκανα συνέχεια την βλακεία και τα σταμάταγα γιατί ένιωθα καλύτερα Ξαναέπεφτα και ξανά τα άρχιζα Έχω περίπου 9 μήνες να πάρω. Είμαι καλά . Εχω βέβαια τους φόβους μου , τα άγχη μου όπως όλος ο κόσμος αλλά έμαθα να αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως είναι Η γνώμη μου είναι να πας κατευθειαν σε ψυχολόγο. Δεν θέλω να σε φοβίσω Μην πας κατευθειαν σε ψυχίατρο. Ο ψυχολόγος μετά το 2ο 3ο ραντεβού θα διαπιστώσει αν χρήζεις ιατρικής και φαρμακευτικής βοήθειας. ΥΓ : ΑΠΑΙΤΩ Να ξεχάσεις την αυτοθεραπεία...το ΑΠΑΙΤΩ Ο ψυχίατρος όταν μου έγραψε τα φάρμακα μετά από 2 εβδομάδες μου είπε το εξής Πάλευες 4 μήνες μόνος σου γιατί πίστευες ότι μπορείς να το λύσεις με αυτοθεραπεία Αν είχες καθυστερήσει λίγο ακόμα να έρθεις μπορεί να είχες χαθεί τελείως... Και εγώ ειχα δουλειες, παιδιά , υποχρεώσεις ,λίγο χρόνο Φιλικά θα σου πω χωρίς παρεξηγηση Τσακίσου και πήγαινε 6
evabb Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Κάθε άλλο παρά κακή ιδέα να κόψει το gaming (αν παίζει φυσικά πολλές ώρες ο evo) για ένα μεγάλο διάστημα και να βρει άλλες δραστηριότητες, κυρίως αθλητικές. Όχι ότι καλύτερο να υποστηρίζει κανεις κάτι τέτοιο στο ινσόμνια βέβαια Evo για αυτοθεραπεία δεν ξέρω κανένα τρικ, έχει δικο μου άτομο αγοραφοβία και όταν την πιάνει πανικός απλά προσπαθώ να την καθησυχάσω. και αυτό με τις αναπνοές το έχω σκεφτεί και σκέψεις "κανεις δεν ασχολείται με σένα", κάποιες φορές πιάνουν κάποιες όχι. Μια συμβουλή από κάποιον ειδικό θα σε βοηθούσε να βρεις την λύση. δλδ οποιος παιζει εχει αγοραφοβια; το ειπε οτι παιζει με τις ωρες στο πισι; γιατι ξερω και ατομο μια χαρα κοινωνικο που εχει αγοραφοβια και εχει τεζαρει μεσα σε σουπερμαρκετ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις