Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Δεν θέλω και πολύ να πάω σε γιατρό και σίγουρα δεν θέλω φάρμακα.!

Μην είσαι προκατειλημμένος με τους γιατρούς ή κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Η αγοραφοβία, μπορεί σε αυτό το στάδιο να μην επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητά σου, αλλά δεν είναι ένας απλός φόβος τύπου "δεν μπαίνω σε ασανσέρ ή αεροπλάνα", που με λίγη προσπάθεια μπορεί και να τα αντιμετωπίσεις μόνος σου.

Είναι σοβαρή διαταραχή, και δεν είναι κάτι που προκαλείς εσύ ή φταις γι'αυτό ώστε να ντρέπεσαι.

Ζήτα την βοήθεια ειδικού, αλλιώς απλά θα ταλαιπωρείσαι άδικα.

• Like 2
Δημοσ.

δλδ οποιος παιζει εχει αγοραφοβια;...

Ειλικρινα σε ποιο σημείο έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;

Το παιδί είπε οι παρέες του λιώνουν σε on line games, δεν γνωρίζω προφανώς αν το κάνει και ο ίδιος. ΑΝ φυσικά παίζει.

Δημοσ.

Αυτο που σου ειπαν τα παιδια για καποιον ειδικο γιατρο και κοινωνικα χομπυ.Θα μπορουσες να γραφτεις σε ενα σκακιστικο ομιλο,που εχει ησυχο και ευγενικο κοσμο, να παρακολουθεις προπονησεις,να γνωρισεις παιδια της ηλικιας σου, κ.τ.λ. Δεν εχει φασαρια η πολυ ανοιχτους χωρους και συνωστισμο, οποτε θα ειναι ενα σταδιακο βημα προς την βελτιωση της καταστασης.

• Like 1
Δημοσ.

μεγαλυτερη μαλακια δεν εχω ξαναδιαβασει.,

Αφου δεν καταλαβες πρωτον τι εγραψα και σε ποιους απευθυνομουν, ειπες να γραψεις την εξυπναδα σου..

Για τους φιλους του ελεγα οτι καιγονται στο πισι και αυτος δεν εχει παρεες να βγει βολτα..

Δηλαδη το να προτινεις καποιον να ασχοληθει με καποιο αγωνισμα, πολεμικη τεχνη, γυμναστηριο(οπου υπαρχουν και ομαδικα προγραμματα) το θεωρεις βλακεια;

Τοτε καλα να παθουμε και ας ζησουνε στην μιζερια μας.. Να κατσουμε στον καναπε μπροστα σε ενα πισι και να μαστε ευτυχισμενοι που ο παιχτη μας πηγε 80+ level...

Δημοσ.

Πάντως οποίος αποφασίσει να επισκεφτεί ψυχίατρο να τον επιλέξει προσεκτικά γιατί πολλοί απο αυτους χρειάζονται οι ίδιοι ψυχίατρο!

Και επίσης προσοχή μη σας βρούνε θύμα και σας ξεζουμισουν οικονομικά.

• Like 1
Δημοσ.

Ο ένας λόγος είναι και ο οικονομικός... Οι άλλοι είναι προσωπικοί αλλά νταξ προκειμένου να γίνω καλά τι να κάνω...

Σε παραπάνω απαντήσεις.. Όχι δεν παίζω games και γενικός κάθε μέρα πλέον να κάθομαι το πολύ 2 ώρες στο PC... Σπάνια παραπάνω και συνήθως τα ΣΚ που έχω και χρόνο.

Τι ακριβός γιατρό χρειάζομαι? αλλά σας λέω πλέον χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά ΜΜΜ και δεν έχω κάποιο θέμα (ποιο πολύ στο μετρό έχω που είναι ο πολύς ο κόσμος χωρίς να ανοίγουν παράθυρα..).

Δημοσ.

Το θεμα πρεπει να κλειδωσει, ειναι ιατρικα και κοινωνικα ανευθυνο να παραμεινει ανοιχτο.

Προς τον ts, απευθυνσου σε εναν ψυχολόγο για αρχη, ωστε να σε καθοδηγησει αυτος καταλληλα.

• Like 1
Δημοσ.

Ως ψυχολόγος, προτεινω πως θα πρέπει οι μοντς να ειναι πιο ευαισθητοι σε τετοια θεματα. Υπαρχουν ΠΟΛΛΑ ατομα -δεν αναφερομαι σε κανενα συγκεκριμενα- που απλως λενε το κοντο και το μακρυ τους για να τραβηξουν προσοχη. ΟΚ, το Μπλα-Μπλα τους αντεχει, δεν τρεχει τιποτα.

Ομως υπαρχουν κι αλλα που πραγματικα χρηζουν βοηθειας. Κι αμα κανενας βουτηξει απο το μπαλκονι εξαιτιας της μλκς που εγραψε ο καθε απιθανος, εσεις θα τρεχετε.

Οι ψυχολογοι υπαρχουν για να λυνουν προβληματα ψυχολογικης φυσεως. Το Μπλα-Μπλα για να περνατε της ωρα σας. Καιρος να ξεκαθαριστει αυτο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ψυχολόγο αγορίνα μου θα σου πει αυτός το τι να ακολουθήσεις....ξέρω τι τραβάς πίστεψε με. . Εξαιτίας αυτού έχασα και δεύτερη χρονιά στο σχολείο. . Ελπίζω να γίνεις καλά σύντομα

Επεξ/σία από darktraitor
Δημοσ.

Ως ψυχολόγος, προτεινω πως θα πρέπει οι μοντς να ειναι πιο ευαισθητοι σε τετοια θεματα. Υπαρχουν ΠΟΛΛΑ ατομα -δεν αναφερομαι σε κανενα συγκεκριμενα- που απλως λενε το κοντο και το μακρυ τους για να τραβηξουν προσοχη. ΟΚ, το Μπλα-Μπλα τους αντεχει, δεν τρεχει τιποτα.

Ομως υπαρχουν κι αλλα που πραγματικα χρηζουν βοηθειας. Κι αμα κανενας βουτηξει απο το μπαλκονι εξαιτιας της μλκς που εγραψε ο καθε απιθανος, εσεις θα τρεχετε.

Οι ψυχολογοι υπαρχουν για να λυνουν προβληματα ψυχολογικης φυσεως. Το Μπλα-Μπλα για να περνατε της ωρα σας. Καιρος να ξεκαθαριστει αυτο.

Ακριβώς.

Και εγώ ως παθών σχολίασα.

Υπάρχουν ένα σωρό φόρουμς με τέτοια προβλήματα. Με άτομα που χρήζουν πραγματικής βοήθειας.

Αλλά θα σας δώσω μια συμβουλή.

Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα στο οποίο κάτι δεν σας πάει καλά στο μυαλό, νιώθετε κάπως διαφορετικά η συμβουλή μου να μην μπαίνετε σε κανένα φόρουμ ψυχολογίας να συζητάτε για το πρόβλημα σας. Το ποντικάκι σας θα παει και σε άλλα θεματα και μπορεί να επηρεαστείτε από αυτά όπως έπαθα εγώ.

Κατευθειαν σε ψυχολόγο.

• Like 1
Δημοσ.

ψυχολόγο αγορίνα μου θα σου πει αυτός το τι να ακολουθήσεις....ξέρω τι τραβάς πίστεψε με. . Εξαιτίας αυτού έχασα και δεύτερη χρονιά στο σχολείο. . Ελπίζω να γίνεις καλά σύντομα

Τι σχολείο ρε,εσύ είσαι γεννημένος bodybuilder.

Δημοσ.

Σιγά, αγοραφοβία έχει ο άνθρωπος, δεν ζήτησε walkthrough για εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.Έλεος μερικοί.

Στην εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς ξέρεις τι έχεις . Στα ψυχολογικά όμως είναι πολύ πιο σύνθετη η κατάσταση.

Οπως αρρωσταίνει το σώμα έτσι αρρωσταίνει και το νου.

Δεν το λέω για εσένα αλλά προσπαθώ να προλάβω ορισμένους έξυπνους όπως μερικούς φίλους μου όταν τους ανέλυσα για πρώτη φορά το πρόβλημα μου...

Όλα είναι στο μυαλό μου έλεγαν...

Πάρτε και ένα άρθρο μου και ας κλείσει το θεμα εδώ. Η λύση ειναι ο ψυχολόγος..Η μόνη λύση

Υγεία, ίσως το πιο σημαντικό αγαθό στη ζωή του ανθρώπου. Έχοντας υγεία , μπορείς να παλέψεις με περίσσια δύναμη για όλα τα άλλα αγαθά , τα οποία μας προσφέρονται σε αυτή την ζωή. Και δεν μιλάω για τα υλικά αγαθά.

Πολλοί συνδέουν την υγεία με την σωματική και μόνο , τις χρόνιες και ανίατες ασθένειες , τα σωματικά και κινητικά προβλήματα.

Όταν λες σε κάποιον πως έχεις ψυχολογικά προβλήματα , είτε σε κοιτάει σαν χαζός είτε σε περιπάιζει λέγοντας σου "όλα είναι στο μυαλό"

Αυτός δεν γνωρίζει όμως πως τα προβλήματα αυτά προέρχονται είτε από δυσλειτουργία κυττάρων του εγκεφάλου , είτε από απουσία κυττάρων τα οποία θεωρούνται "νεκρά" . Ο εγκέφαλος έχει δισεκατομμύρια κύτταρα και νευρώνες , καθένα από τα οποία εξυπηρετεί συγκεκριμένες κινητικές , ζωτικές και νοηματικές λειτουργίες.

Ψυχολογικά προβλήματα υπάρχουν πολλά. Άλλα λιγότερο επίπονα , άλλα περισσότερο. Άλλα περνάνε , άλλα παραμένουν και ελέγχονται από τον ασθενή και άλλα όντας πολύ σοβαρά απαιτούν ειδικούς και συνεχείς ελέγχους.

Οπότε την επόμενη φορά που θα σας αναφέρει κάποιος φίλος , συγγενής η γνωστός σας πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα μην τον κοροιδέψετε και μην του ξεστομίσετε την συνηθισμένη φράση πως "όλα είναι στο μυαλό"

Δεν τον βοηθάτε και προπάντως δεν τον στηρίζετε.

Αν θέλετε πραγματικά να τον βοηθήσετε πιείτε ένα καφεδάκι μαζί του και μιλήστε .Ίσως αυτό τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Υπηρετησε καποιος απο εδω με αγοραφοβια, κρισεις πανικου και καταθλιψη στον Στρατο; Μπορει να μοιραστει τις εμπειριες του εδω περα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...