Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα έδωσα για lower (City & Guilds) είχα κοπεί στο γραπτό και είχα περάσει μόνο στο προφορικό και σαν καλό παιδί πήγα να ξανά δώσω.

Σε μια έκθεση (150-200 λέξεις) δεν θυμάμαι ακριβώς το θέμα αλλά έλεγε

Γράψε μια μικρού μήκους ιστορία η οποία θα δημοσιευτεί σε ένα περιοδικό ότι έκανες misunderstood ένα character και να πω και τον λόγο (reason)

Η ερώτηση μου είναι: Τι εννοούσε με την λέξη "Character" ενοούσε ότι έγινε μια παρεξήγηση με κάποιο πρόσωπο ότι δηλάδη ήταν ένας φίλος μου και τον μπέρδεψα με κάποιον άλλον ή ότι εννοούσε με τον χαρακτήρα δηλαδή με την προσωπικότητα;

Εγώ το πήρα ως το πρώτο διότι θεώρησα ότι αν ήταν το δεύτερο θα έλεγε personality.

Αν είναι το 2ο πόσο περίπου θα μου κόψει που βγήκα εκτός θέματος ;

Δημοσ.

Κάποια λεπτομέρεια δε μας γράφεις. Έτσι όπως το λες δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το θέμα. Ήταν περιοδικό ας πούμε για λογοτεχνικά βιβλία και σε ρώταγε για κάποιον χαρακτήρα ενός βιβλίου που είχες παρεξηγήσει; Ή μήπως ήταν περιοδικό σχέσεων και ρώταγε αν παρεξήγησες someone's character;

Αγγλικά έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με διπλώματα αλλά στα γερμανικά που ασχολήθηκα πέρυσι αν ήσουν εκτός θέματος μηδενιζόταν όλη η έκθεση. Μη σε πάρω και στο λαιμό μου όμως.

Δημοσ.

Το misunderstood έχει να κανει με character και personality.

Το misinterpreted έχει να κάνειι με λόγια και πράξεις.

Αλλά είσαι πολύ αόριστος, αποκλείεται να έδωσαν έτσι το θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι δεν έλεγε someone's αν θυμάμαι καλά έλεγε the character, έλεγε να γράψω ένα άρθρο το οποίο θα δημοσιευτεί σε ένα περιοδικό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έλα μου ντε!! Πώς να σου απαντήσουμε αν δεν μας πεις σωστά το θέμα της έκθεσης;<br><br>

(Btw, city&guilds? Why dear god why???)<br><br>

Αποστολή από το GT-S5300 με τη χρήση Insomnia App

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 3
Δημοσ.

Τι εννοούσε με την λέξη "Character" ενοούσε ότι έγινε μια παρεξήγηση με κάποιο πρόσωπο ότι δηλάδη ήταν ένας φίλος μου και τον μπέρδεψα με κάποιον άλλον

Confuse someone with someone else

Σ'αυτήν την περίπτωση το misunderstood είναι λάθος.

• Moderators
Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση, αν το ρήμα "κλειδί" ήταν το "misunderstood", δεν μπορεί να αναφερόταν στο ότι μπέρδεψες ένα άτομο με κάποιο άλλο. Αυτό είναι mistake someone for someone else (αορ. mistook)

Δημοσ.

Απο εκεί και πέρα

Αν έχω κάνει λάθος μηδενίζεται η έκθεση ;

Ή παίζει ρόλο το λεξιλόγιο & η γραμματική ;

Δημοσ.

Πρέπει να θυμηθείς λίγο ακριβώς τη διατύπωση μπας και μπορέσουμε να σου πούμε. Αν και δεν φαίνονται ευοίωνα τα πράγματα για εσένα, sorry...

personality = προσωπικότητα

character = χαρακτήρας

Γιατί μπερδεύτηκες;

Anyway δεν ξέρω πως βαθμολογούν οι εξεταστές στο συγκεκριμένο δίπλωμα. Μπορείς να πάρεις και να ρωτήσεις. Αλλά λογικά αν είναι εκτός θέματος θα σου κόψει αρκετά.

Δημοσ.

Την στιγμη που ειναι αγγλικα πρεπει να καταλαβεις τι σου λεει. Αν εισαι εντελως εκτος θεματος , μαλλον θα σου κοψουν πολλους βαθμους. Γτ υποτιθεται οτι πρεπει να καταλαβαινεις τι σου ζητουν.. και μεταξυ μας δεν πρεπει να πολυκαταλαβες , δεν πρεπει να ηταν μονο αυτη η διατυπωση. Μισα μας λες .. τι χαρακτερ ηταν αυτο.. σε ιστορια , σε ταινια; 

Δημοσ.

Ακριβώς δεν το θυμάμαι αλλά έλεγε σίγουρα character και όχι personality.

Εγω το πήρα όπως στα παιχνίδια π.χ που λέει choose your character

Δημοσ.

(Btw, city&guids? Why dear god why???)

Πες τα Χρυσόστομε!

Για να μην ξεφεύγω από το θέμα: Το θέμα ήταν έτσι γενικό κι αόριστο; Αμφιβάλλω. Μάλλον κάτι παραπάνω θα έλεγε που έχεις/είχες παραλείψει.

Δημοσ.

Την στιγμη που ειναι αγγλικα πρεπει να καταλαβεις τι σου λεει. Αν εισαι εντελως εκτος θεματος , μαλλον θα σου κοψουν πολλους βαθμους. Γτ υποτιθεται οτι πρεπει να καταλαβαινεις τι σου ζητουν.. και μεταξυ μας δεν πρεπει να πολυκαταλαβες , δεν πρεπει να ηταν μονο αυτη η διατυπωση. Μισα μας λες .. τι χαρακτερ ηταν αυτο.. σε ιστορια , σε ταινια; 

Δικια μου ιστορία να γράψω ήθελε το είπα και στην αρχή ένα δικο μου άρθρο.

Τι ενοείς τι χαρακτήρας ήταν ;

Δημοσ.

Παιδι μου αποκλειεται να στο εδωσαν ετσι. Σιγουρα ελεγε και αλλα, ειναι πολυ αοριστο οπως το παρουσιαζεις..δεν ελεγε τπτ αλλο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...