Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλό θα ήταν να αναφέρουμε σε ποιά χώρα δουλεύουν ,αν δουλεύουν σε αυτό που σπούδασαν και εαν είναι ευχαριστημένοι με τις επιλογές τους :-)

Για να μαθαίνουμε και εμείς που ακόμα σπουδάζουμε...

Αν σπουδάζεις κάτι σοβαρό (όχι θεολογία πχ) και έχεις βλέψεις να δουλέψεις πάνω σε αυτό που σπούδασες και να κάνεις κάτι σοβαρό, πρέπει να βρίσκεσαι έτη φωτός μπροστά από τους συμφοιτητές σου σε πώρωση με το αντικείμενο , να έχεις άπειρες εξω πανεπιστημιακές γνώσεις για το αντικείμενο που έχεις επιλέξει και να είσαι διατεθειμένος να το κυνηγήσεις μέχρι θανάτου εντός και εκτός χώρας.

Παίξε έτσι και άσε το άλλο 90% των συμφοιτητών σου να μιλάνε για βύσματα και να δουλεύουν ταμίες σε τράπεζα έχοντας MBAs. 

Αν θεωρείς αυτά που σου λέω υπερβολικά , είσαι "ακόμα ένας" , και σου εύχομαι καλή τύχη. 

• Like 3
  • Απαντ. 334
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν σπουδάζεις κάτι σοβαρό (όχι θεολογία πχ) και έχεις βλέψεις να δουλέψεις πάνω σε αυτό που σπούδασες και να κάνεις κάτι σοβαρό, πρέπει να βρίσκεσαι έτη φωτός μπροστά από τους συμφοιτητές σου σε πώρωση με το αντικείμενο , να έχεις άπειρες εξω πανεπιστημιακές γνώσεις για το αντικείμενο που έχεις επιλέξει και να είσαι διατεθειμένος να το κυνηγήσεις μέχρι θανάτου εντός και εκτός χώρας.

Παίξε έτσι και άσε το άλλο 90% των συμφοιτητών σου να μιλάνε για βύσματα και να δουλεύουν ταμίες σε τράπεζα έχοντας MBAs.

Αν θεωρείς αυτά που σου λέω υπερβολικά , είσαι "ακόμα ένας" , και σου εύχομαι καλή τύχη.

Και τι συμβουλεύεις όσους ακολούθησαν κατά γράμμα την ανωτέρω συμβουλή σου και παρόλα αυτά τρώνε το ένα άκυρο πίσω από το άλλο;

ΥΓ. Δεν τρολλάρω, σοβαρά ρωτώ.

• Like 2
Δημοσ.

να σκεφτούν σοβαρά τι κάνουν λάθος. γιατί κάτι είναι σίγουρα λάθος. Τα άκυρα είναι πάρα πολλά στην αρχή άλλα μια μέρα τελειώνουν. Αν έχεις όντως ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο σκέψης 1ο interview = 1η δουλειά. Μετά τον βρίσκεις τον δρόμο σου. 

Δεν μπορείς να με πείσεις ότι όταν πας για interview και οι γνώσεις σου είναι τριπλάσιες από αυτόν που σε κάνει το Interview θα έχεις πρόβλημα , γιατί δεν θα έχεις. 

Προσπάθησε να μην κάνεις κακές επαγγελματικές επιλογές. Το να ξεκινάς απο χαμηλά είναι λογικό και ισχύει για όλους, αυτό το χαμηλά όμως πρέπει να έχει προοπτική να οδηγήσει κάπου. Αν έχεις πτυχείο οικονομικών ΑΕΙ και αποφασίσεις να γίνεις πωλητής ρούχων ή υπάλληλος γραφείου για να απαντάς τηλέφωνα , ακολουθείς μετά τον δρόμο που επέλεξες. 

Ακούγονται λίγο σκληρά και απότομα όλα αυτά αλλά έτσι ακριβώς είναι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες , τα λάθη δεν συγχωρούνται κτλ, να μην γίνω γραφικός. 

• Like 1
Δημοσ.

Να απαντήσω κι εγώ ως εργοδότης στην εκπαίδευση; Πολύ χαμηλό ενδιαφέρον με βιογραφικά από κατάλληλους υποψήφιους, υπερβολικές μισθολογικές απαιτήσεις από καθηγητές με ελάχιστη προϋπηρεσία, και το κυριότερο, που το δίνω ως συμβουλή σ' αυτούς που ψάχνουν δουλειά: τραγικά βιογραφικά, με άπειρα ορθογραφικά λάθη, email με όνομα "litsaki91@.... ή marakixxx@..." και πολύ κακή εικόνα στις συνεντεύξεις στη συντριπτική πλειοψηφία τους. Μου έρχονται βιογραφικά τα οποία έχουν τρανταχτά ονόματα στο χώρο για συστατικές επιστολές, με πτυχιούχους οι οποίοι όχι μόνο δεν γνωρίζουν βασικότατα πράγματα στο αντικείμενό τους, αλλά γίνονται και επιθετικοί όταν δεν γνωρίζουν να απαντήσουν σε βασικές ερωτήσεις.

Βλέπω καθημερινά άτομα με πιστοποιήσεις πληροφορικής, για τη γραμματεία, τα οποία δεν μπορούν καν να γράψουν ένα τύπο σε excel/calc για να βγάλουν το μέσο όρο ή το άθροισμα από μια στήλη, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να τους εκπαιδεύσω εγώ, παρά το γεγονός ότι ζητάω συγκεκριμένες πιστοποιήσεις και γνώσεις σε εφαρμογές γραφείου.

Για τη θέση των καθηγητών ξένων γλωσσών, έλαβα μόνο 12 βιογραφικά και  τα περισσότερα από τα άτομα που ήρθαν για συνέντευξη δεν ήξεραν καν ότι χρειάζεται να έχουν άδεια διδασκαλίας για να εργαστούν (τόσα χρόνια, σύμφωνα με το βιογραφικό τους πώς δούλευαν; ), ενώ ζητούσαν απίστευτα ωρομίσθια, τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα. Ορισμένες θέσεις είναι ακόμα κενές γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον από υποψήφιους καθηγητές και περιμένουν οι σπουδαστές να βρω καθηγητή. Αφού λοιπόν αντιμετωπίζω εγώ ως επιχείρηση τέτοιο θέμα, πού ακριβώς είναι η ανεργία και η ανάγκη για εργασία;

Εγώ, λοιπόν, ως εργοδότης στην Αττική, δηλώνω εντελώς απογοητευμένος, χωρίς να πιστεύω ότι είναι όλοι οι υποψήφιοι εργαζόμενοι έτσι. Και διευκρινίζω ότι μιλάω για θέσεις εργασίας με κανονική ασφάλιση και ευλαβική τήρηση όλης της νομοθεσίας.

• Like 10
Δημοσ.

Ακριβως επισης δεν μου αρεσει η νοοτροπια που παιζει εδω στην Ελλαδα,δηλαδη πτυχιο=επιτυχια.Βλεπω πολλα ατομα που σπουδαζουν και το μονο που τους νοιαζει ειναι να περασουν το μαθημα με ενα 5.Συγνωμη δηλαδη αλλα ο βαθμος στο πτυχιο παιζει μεγαλο ρολο .Σε οσους το λεω γυρνανε και μου λενε μλκιες και πως δεν ισχυει κτλ.Που το εχουν ακουσει αυτο το παραμυθι οτι ο βαθμος δεν ισχυει και πως περιμενει κανεις να πιασει δουλεια στο αντικειμενο του οταν 5 χρονια σε μια σχολη δεν εχει μαθει τιποτα.Σαφως και παιζει ρολο η κριση που δεν βρισκει καποιος δουλεια αλλα οφειλεται και στο γεγονος οτι πολλοι φοιτητες εχουν μια νοοτροπια πραγματικα απαραδεκτη.

Δημοσ.

Ακόμα και η αξία των συστατικών επιστολών είναι μικρή πολλές φορές. Απορώ πώς δίνουν Πανεπιστημιακοί και διευθυντές συστατικές οι οποίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με την πραγματικότητα. Στο εξωτερικό που ζούσα δεν ήταν καθόλου έτσι τα πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

Ανέργος όπως και ο αδερφός μου και 4 φίλοι μου,1 (δευτεροβάθμια εκπαίδευση) εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα σε εμπορικό κατάστημα με ένσημα και 1 είναι αστυνομικός (problems solved).

Δημοσ.

Εμείς στην παρέα έχουμε μόνο έναν άνεργο που τέλειωσε τώρα το Σεπτέμβρη το μεταπτυχιακό του. Έχει πάει σε 2 συνεντεύξεις αλλά τζίφος ακόμα. Η αλήθεια είναι πως προσωπικά κάποιον άλλο άνεργο δεν ξέρω. Μια άλλη κοπέλα αρχιτεκτόνισσα αποφάσισε ότι δεν υπάρχει ελπίδα στη δουλειά της και μέχρι να δει τι θα κάνει δουλεύει σε μια ταβέρνα (νόμιμα) κανά χρόνο τώρα. Μάλλον είμαστε τυχεροί, γίνετε χαμός απ' ότι ακούω από άλλους

Δημοσ.

Ορεξη για ΔΟΥΛΕΙΆ δεν υπαρχει..ολοι θελουν γραφειαρα,καυλαντα με την γκομενα δίπλα,μισθουδαρα απ τον πρωτο μηνα χωρις φυσικα να εχουν ειδίκευση η προϋπηρεσία αναλογη...

• Like 1
Δημοσ.

Kαλό θα ήταν να αναφέρουμε σε ποιά χώρα δουλεύουν ,αν δουλεύουν σε αυτό που σπούδασαν και εαν είναι ευχαριστημένοι με τις επιλογές τους :-)

Για να μαθαίνουμε και εμείς που ακόμα σπουδάζουμε...

Ολοι θα σου πουν οτι δουλευουν στο αντικειμενο τους και γενικα οτι εχουν πετυχει. Τις κουμπαρες δηλαδη.

• Like 1
Δημοσ.

Ακριβως επισης δεν μου αρεσει η νοοτροπια που παιζει εδω στην Ελλαδα,δηλαδη πτυχιο=επιτυχια.Βλεπω πολλα ατομα που σπουδαζουν και το μονο που τους νοιαζει ειναι να περασουν το μαθημα με ενα 5.Συγνωμη δηλαδη αλλα ο βαθμος στο πτυχιο παιζει μεγαλο ρολο .Σε οσους το λεω γυρνανε και μου λενε μλκιες και πως δεν ισχυει κτλ.Που το εχουν ακουσει αυτο το παραμυθι οτι ο βαθμος δεν ισχυει και πως περιμενει κανεις να πιασει δουλεια στο αντικειμενο του οταν 5 χρονια σε μια σχολη δεν εχει μαθει τιποτα.Σαφως και παιζει ρολο η κριση που δεν βρισκει καποιος δουλεια αλλα οφειλεται και στο γεγονος οτι πολλοι φοιτητες εχουν μια νοοτροπια πραγματικα απαραδεκτη.

Δεν γίνεται να έχεις σε όλα μαθήματα καλό βαθμό υπάρχουν μαθήματα που άπλα δεν το έχεις ή δεν σε ενδιαφέρουν.

Δημοσ.

Δεν μπορείς να με πείσεις ότι όταν πας για interview και οι γνώσεις σου είναι τριπλάσιες από αυτόν που σε κάνει το Interview θα έχεις πρόβλημα , γιατί δεν θα έχεις. 

Αν μιλαμε για Ελλαδα, π α ν ε υ κ ο λ α  μπορει να συμβει...! Δε θελω να μιλησω προσωπικα,

μα για παραδειγμα το παρατηρω σε πολυ καλο μου φιλο: ο υπευθυνος επιλογης @ interview

οποτε αντιλαμβανεται (η μαθαινει) οτι εχει κανει, σαφως περισσοτερα [& σπουδαιοτερα], στην

επαγγελματικη ζωη του ουτε συζητηση: θα τον βγαλει εντελως απο την επιλογη, ακομη και αν

η θεση ειναι υποδεεστερη! Συμβαινει, αν θελεις τη γνωμη μου, γιατι -καλως ή κακως- φοβαται

για το...μελλον του => δεν το ρισκαρει ουτε 1 δευτερολεπτο να διαλεξει (και) τον καλυτερο του 

:ph34r: 

Position φιλου: Μ.Μ.Ε., Τυπος-Ραδιοφωνο, ειχε φθασει μεχρι διευθυντης Ρ/Σ (στο παρελθον)

• Like 1
Δημοσ.

3 φιλοι μου ειναι αστυνομικοι, 2 ειναι στην αεροπορια, εγω και αλλοι δυο ειμαστε ακομα φοιτητες ευτυχως στην πολη μας...Αν μεγαλωσω κι αλλο το δειγμα, γενικα η συντριπτικη πλειοψηφια δουλευει, απο ιδιαιτερα σε μαθητες γυμνασιου μεχρι θεσεις σε μεγαλες εταιριες ή στο δημοσιο, ολοι μια χαρα ειναι (ασχετα αν κλαιγονται διαρκως....). Καποιον με μεγαλο προβλημα δεν γνωριζω προσωπικα.

Δημοσ.

Υπάρχουν και πτυχία με 7αρια και 8αρια που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν λέει πολλά ο βαθμός από μόνος του όσο άλλα πράγματα από τη φοιτητική σου σταδιοδρομία πχ η ερευνητική σου δραστηριότητα, η διπλωματική σου εργασία και τα σχετικά...  Το σίγουρο είναι ότι το βαθμό, πόσο μάλλον αν είναι υψηλός, θα πρέπει να μπορείς να τον υποστηρίξεις αργότερα, γιατί αλλιώς είναι σαν να μην τον έχεις...

Είναι όμως αυτό που έγραψε κάποιος άλλος, αν θες κάτι πολύ και σ αρέσει αυτό προχωράς εντός ή εκτός συνόρων με προσπάθεια και όρεξη.

Τώρα ναι ο άλλος επειδή έχει ένα πτυχίο με 5, πολλές φορές από ΤΕΙ άνω Ραχούλας που ίσως να μην τον ενδιέφερε και το αντικείμενο, και έχει απαιτήσεις να γίνει διευθυντής  με πρώτο μισθό 1,5 χιλιάρικο καλύτερα να κάτσει σπίτι του. ντιλίβερι ή πωλητής και πολύ του είναι.

Δεν τον κατηγορώ όμως απόλυτα γιατί πιθανόν τον μάθανε σε ευκολίες.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ από τους τυχερούς .Δουλεύω αδιάκοπα τα τελευταία 10 χρόνια. Είμαι πλέον στον 4ο εργοδότη αλλά με αντικείμενο άσχετο με αυτό που έχω τελειώσει (στις προηγούμενες 3 δουλειές δούλευα πάνω στο αντικείμενο μου..Τεχνικός Η/Υ - Δικτύων γαρ...)

Δεν έχω υποστεί μείωση αλλά βεβαια τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα για αυτό και προσπαθω να κάνω καμια δουλειά , να φτιάξω κανα pc μέσα στο μήνα. 2 παιδιά , έξοδα αρκετά , παιδικοί σταθμοί κλπ κλπ

Ο κουμπάρος και η κουμπάρα μου στην vodafone εδώ και πολλά χρόνια. Σταθεροί

Ένα φιλαράκι μου ψιλοκολλητός και η γυναίκα του άνεργοι εδώ και 2 χρόνια . Αυτός δεν βρίσκει με τίποτα δουλειά σαν security που έχει και άδεια και η γυναίκα του πάλι τα ίδια (marketing). Έχει τελειώσει βέβαια και ηλεκτρολόγος σε ΤΕΙ με αρκετή εργασιακή εμπειρία και του λέω να κάνει καμιά δουλειά μαύρα αλλά δεν το τολμάει. Λες και οι ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί κόβουν αποδείξεις..Πολλοί δεν σου δίνουν καν και οι αλλοι σου λενε 100 ευρώ με απόδειξη και 70 χωρίς ( μιλάω για αυτούς που έχουν μαγαζί , και βιβλία κλπ κλπ)

Η γυναίκα μου ασχολείται τώρα με μια πυραμίδα. Είναι στην αρχή αλλά αν και είμαι αντίθετος πρέπει να την στηρίξω τουλάχιστον τεχνικά με κανα blog η κανά site. Με βαριά καρδιά βέβαια αλλά το έχει πάρει πατριωτικά και εκείνη. Ευτυχώς έχει ηθική μέσα της σαν και εμένα και δεν γουστάρει να παραμυθιάζει τον ένα και τον άλλο για να γραφτεί.

Εγώ γενικότερα είμαι στο ψάξιμο παρόλο που έχω δουλειά και περιμένω κάτι χρήματα για να μπορέσω να κάνω κάτι δεύτερο μόνιμο σαν τεχνικός έχοντας την σιγουριά της πρώτης δουλειάς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...