Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aυτο που θελω να τονισω ειναι οτι οι αυτοκτονιες χρησιμοποιουνται απο τα τρομολαγνικα ΜΜΕ και αποδιδονται σε πραγματα που μπορει να ειναι αιτιες αλλα ΟΧΙ οι βασικες αιτιες.

Απλα καπου πηρε το ματι μου κι εδω μεσα, οτι επειδη αυξηθηκαν οι αυτοκτονιες αυτο σημαινει οτι ολα ειναι χαλια.

Σχετικα με αυτα που λες, ο σημερινος νεος απλα εμαθε να ζει με ενα τροπο ζωης και λακιζει πολυ πιο ευκολα στα ζορικα αποτι ο παπους του που ειχε μαθει να νιωθει βασιλιας αν εκανε μπανιο σε κλειστο χωρο με ζεστο νερο, πχ. Αν βαλεις ενα σημερινο νεο να κανει τετοιο πραγμα ε ναι θα του προκαλεσεις ψυχολογικο προβλημα και θα σου αναλυει (με την βοηθεια οσων των ποτιζουν τα ΜΜΕ) οτι τα προβληματα του ειναι ανυπερβλητα, οτι δεν εχει νοημα να ζει σε τετοιες συνθηκες κλπ. Καλως ή κακως η Ελλαδα κανει πισωγυρισμα αυτην την περιοδο, δεν ειπα οτι πρεπει σαν λαος να δωσουμε κ*λο , αλλα λεω οτι πολλοι εχουν μαθει να λακιζουν στα ζορικα και δεν ξερουν να σφιγγουν τα δοντια, να παιρνουν ρισκα, να πεισμωνουν. Η αυτοκτονια πχ, ειναι μια ευκολη λυση για καποιους, αλλα για μενα δε δηλωνει τιποτα παραπανω απο αδυναμη προσωπικοτητα (οι οποιες τη σημερον ημερα ειναι ΠΟΛΛΕΣ).

Ρε εδω υπαρχουν καρκινοπαθεις που υποφερουν και το παλευουν μεχρι τελευταιας πτωσεως και θα μου ρθει το 25χρονο τσουτσεκι να μου πει οτι αυτοκτονει επειδη δεν την παλευει με την ανεργια και την κριση? Δεν το δεχομαι. Τελος.

Οκ, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί κοιτάμε μπροστά όχι πίσω ... με την ίδια λογική πάλι καλά να λέμε που τουλάχιστον δε κινδυνεύουμε να μας τρώνε οι λύκοι και τα άγρια θηρία 

• Απαντ. 334
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Επισης οι αυτοκτονιες δεν μου λενε απολυτως τιποτα ως προς την ανεχεια, την ανεργια, τα προβληματα κλπ.

Επειδή το αναφέρεις πολύ συχνά αυτό, έχουμε αυξηση των αυτοκτονιών από το 2009 και μετά. Θεωρεις οτι η ανεργία και τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα δεν έχουν σχέση με αυτή αλλά ο κόσμος αυτοκτονεί επειδή πχ...δεν άντεχε στα ψώνια με τη κοπέλα του ή επειδή είχε μια ερωτική απογοήτευση?

Δεκάδες σημειώματα μετά απο αυτοκτονίες τύπου "με έπνιξαν τα χρέη", "δεν αντέχω να μην εργάζομαι" κτλ κτλ...

Δεν ειρωνεύομαι την αποψή σου, απλά ρωτάω.

Έχουμε 27,4% επίσημη ανεργία και ολοι μας ξέρουμε οτι το ποσοστό αυτό ειναι πολυ υψηλότερο, κακά τα ψέμματα.

Δε λέω...στους 10, σίγουρα υπάρχουν και 1-2 που έχουν αράξει, έχουν κάποιο κρυφό εισόδημα και ειναι βολεμένοι.

Στο δικό μου κύκλο, οι περισσότεροι άνεργοι, ψάχνουν για εργασία πάνω απο 1 έτος και μόλις ένας είναι χαλαρός και αυτό επειδή έχει καβάτζα απο εργασία 15 ετών. Άνθρωποι που έχουν εργασθεί για χρόνια...δεν αναφέρομαι σε νέους που μόλις βγηκαν στην αγορά.Ούτε ξέρω κανέναν που να τους έχουν προτείνει να εργασθεί με 500 ευρω και να μην έτρεξε...

Εδώ προχθές το τμημα της εταιρίας που εργάζομαι ζήτησε έναν αρκετά εξειδικευμένο σε οικονομικά ζητήματα άνθρωπο για 2 μήνες, με μισθό 1000 ευρώ (και τους 2 μήνες) και πλάκωσαν 113 βιογραφικά μέσα σε 12 ώρες...απο στόμα σε στόμα..δεν βγήκε καν αγγελία. Και επειδή τυχαίνει να είδα αρκετα, οι άνθρωποι που έστειλαν, ήταν σε μεγάλο ποσοστό άτομα με μεγάλη προϋπηρεσία, τέως οικονομικοί διευθυντές σε εταιρίες, άτομα που έχουν εργασθεί σε εσωτερικό έλεγχο κτλ κτλ...που να έβγαινε και αγγελία δηλαδή τι θα γινόταν...

Να μην αναφερθώ στις ελιές κολλητού μου που ζητησε κόσμο και ήρθαν φοιτητές από τη τοπικη σχολή για να εργασθουν για 15 ευρώ το 6ωρο....(χωρις ένσημα...έκλεψαν το κράτος θα λένε κάτι μνημονιακές ψυχές :P :P )Αυτά ειναι πράγματα που τα ζει ο καθένας.

Εν πάση περιπτώση, ο καθένας έχει τα δικά του παραδείγματα, είτε θετικά είτε αρνητικά. Αλλά επειδή ειμαι στην Ελληνικη αγορά εργασίας και τα βλέπω καθημερινά, ε δε δέχομαι οτι στο 1,5 εκατομμύρια που ειναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ υπάρχουν παραπάνω απο 1% άεργοι.

• Like 2
Δημοσ.

Προφανως κοιταμε μπροστα. Αλλα ρεαλιστικα.

Αυτος που μεγαλωσε με οραμα στα 30 να εχει φεραρι, ε ναι θα εχει θεμα οταν φτασει 30 και διαπιστωσει οτι δεν εχει λεφτα ουτε για να συντηρησει φιατ. Το ερωτημα ειναι: Βολευεται με σκουτερακι να τα βγαλει περα μεχρι να ερθουν καλυτερες μερες ή ειναι απροσαρμοστος και επιλεγει ευκολες λυσεις (πχ παραιτηση/αυτοκτονια κλπ).

Ε η απαντηση ειναι πως οι νεες γενιες, εχουν μεγαλα ποσοστα απο τη 2η περιπτωση. Το παραδειγμα φυσικα ειναι γραφικο για να κατανοησετε τι εννοω. Κατα ποσο δηλαδη καποιος που εμαθε σε ενα Α τροπο ζωης διατιθεται να σφιξει τα δοντια για να ζησει σε εναν πιο δυσκολο τροπο απο αυτο που φανταζοταν, προσπαθωντας παραλληλα για κατι καλυτερο. Ε πολλοι δεν μπορουν.

Δημοσ.
. με την ίδια λογική πάλι καλά να λέμε που τουλάχιστον δε κινδυνεύουμε να μας τρώνε οι λύκοι και τα άγρια θηρία

Να κάνουμε μια συγκριση με τους πρωτόγονους...δεν είχαν καν φωτιά..κιόμως ζούσαν..άρα θα τα καταφέρει και ο άνεργος :P

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή το αναφέρεις πολύ συχνά αυτό, έχουμε αυξηση των αυτοκτονιών από το 2009 και μετά. Θεωρεις οτι η ανεργία και τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα δεν έχουν σχέση με αυτή αλλά ο κόσμος αυτοκτονεί επειδή πχ...δεν άντεχε στα ψώνια με τη κοπέλα του ή επειδή είχε μια ερωτική απογοήτευση?

Δεκάδες σημειώματα μετά απο αυτοκτονίες τύπου "με έπνιξαν τα χρέη", "δεν αντέχω να μην εργάζομαι" κτλ κτλ...

Εχει σχεση η ανεργια με τις αυτοκτονιες ΠΡΟΦΑΝΩΣ. Το point ειναι οτι ο τυπος αυτος που αυτοκτονει, δεν ειναι προετοιμασμενος για να αντιμετωπισει τα ζορικα και καταφευγει σε μια πανευκολη λυση. Προφανως ειναι πολυ πιο επιπονο να προσπαθεις να ζεις σε συνθηκες που δεν εμαθες για 2-3-5 χρονια, ή υπο καθημερινο αγχος κλπ, αντι να πηδηξεις απο ενα μπαλκονι μεσα σε 2 δευτερολεπτα και να ξεμπερδεψεις! Aν στο μεταξυ σε παρατησει και η γκομενα "επειδη εισαι ανεργος" εχεις ενα λογο παραπανω να το κανεις...

Σε καθε περιπτωση πρεπει να πασχει κανεις ψυχολογικα για να σκεφτεται την αυτοκτονια ως λυση επειδη ειναι ανεργος ή επειδη πρεπει να ζησει με τα λιγα. Συνεπως η ανεργια μπορει να ειναι η αφορμη για τις πολλες αυτοκτονιες αλλα τα ψυχολογικα και αλλοι κοινωνικοπροσωπικοι λογοι ειναι οι αιτιες.

Γενικα η αυτοκτονια πλην ελαχιστων εξαιρεσεων ειναι πραξη που δεν εχει δικαιολογια, αρα οτι και να λετε περι αυτοκτονιων θα με βρισκετε αντιθετο. Πλην ελαχιστων εξαιρεσεων επαναλαμβανω. Οπως προανεφερα δεν θα δεχτω ποτε να βλεπω αρτιμελες ατομο με 2 χερια και 2 ποδια να αυτοκτονει, οσο υπαρχουν αναπηροι, παραλυτοι, καρκινοπαθεις κλπ που δε το βαζουν κατω (οπως και ο περιγυρος τους). Σκεφτειτε απλα τον εαυτο σας παραλυτο εκ γενετης που δε το βαζει κατω και να μαθαινετε οτι ο 25χρονος γειτονας σας που εχαιρε ακρας υγειας πηδηξε απτο μπαλκονι του επειδη ηταν ανεργος.

Δημοσ.
Κατα ποσο δηλαδη καποιος που εμαθε σε ενα Α τροπο ζωης διατιθεται να σφιξει τα δοντια για να ζησει σε εναν πιο δυσκολο τροπο απο αυτο που φανταζοταν, προσπαθωντας παραλληλα για κατι καλυτερο.

Έχω την εντυπωση πως πιστευεις οτι ο Ελληνας μεγάλωσε μέσα στα πλουτη.

Για λίγους η ζωή ήταν εύκολη.

Σε μια κλασικη Αθηναικη γειτονιά μεγάλωσα. 1-2 είχαν λεφτά και έντυναν τα παιδιά τους με καλά ρουχα, τα έστελναν εύκολα φροντιστήρια κτλ κτλ...Οι υπόλοιποι κυκλοφορουσαν με τα ιδια ρουχα 2-3 μέρες, οι γονείς δούλευαν σα τους σκύλους, τρώγαμε φακές και φασόλια και το κρεατάκι έμπαινε μια φορά την εβδομάδα σπίτι.

ΔΕΝ ηταν ευκολη η ζωή στην Ελλάδα του 80 και με λυπεί ιδιαίτερα που κάποιοι έχουν ξεχάσει πως μεγαλώσαμε φτωχά αλλά τίμια.

Οκ σίγουρα πάντα υπήρχαν και οι πλούσιοι, αλλά το μεγαλυτερο ποσοστό ήταν κάτι παρακάτω απο μικρομεσαίοι.

Απ το 90 και μετά που άρχισε να ξεκινάει η "ανάπτυξη" και να κυκλοφορεί το δανεικό χρήμα, σίγουρα κάποιοι ειδαν καλύτερες ημέρες και τώρα βέβαια τα χρωστάνε, αλλά αυτο δε σημαίνει οτι μεγάλωσαν και στα πλουτοι και δεν θα ανεχτουν δυσκολες καταστάσεις.

ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ περάσει αυτές τις καταστάσεις.

Το πρόβλημα πλέον δεν ειναι το αν θα ζησει κάποιος με ένα χειρότερο τροπο ζωης απ ότι φανταζόταν. Ειναι πως όχι μόνο θα ζει χειρότερα απ ότι μεγάλωσε, αλλά θα χρωστάει κιόλας ένα σπίτι που του άφησαν οι γονείς του, το οποίο το έχουν χρυσοπληρωσει στο παρελθόν, επειδή κάποιοι αποφάσισαν χαράτσια και πιστευουν πως αν απολυθουν περισσότεροι, θα πληρωνουμε λιγότερους φόρους και πως οι απολυσεις θα φέρουν νέες επενδυσεις και ανάπτυξη στη χωρα :P

Οπως προανεφερα δεν θα δεχτω ποτε να βλεπω αρτιμελες ατομο με 2 χερια και 2 ποδια να αυτοκτονει, οσο υπαρχουν αναπηροι, παραλυτοι, καρκινοπαθεις κλπ που δε το βαζουν κατω (οπως και ο περιγυρος τους). Σκεφτειτε απλα τον εαυτο σας παραλυτο εκ γενετης που δε το βαζει κατω και να μαθαινετε οτι ο 25χρονος γειτονας σας που εχαιρε ακρας υγειας πηδηξε απτο μπαλκονι του επειδη ηταν ανεργος.

Υπάρχει κόσμος που δεν θα κοιτάξει το χειρότερο, αλλά το καλυτερο. Υπάρχουν και χειρότερα μας λένε. Υπάρχουν ομως και καλυτερα.

Φαντάσου τον εαυτό σου, να έχεις δουλέψει για χρόνια και να βλέπεις τους καρπους της εργασίας σου να διαλύονται σε μια νυχτα. Οκ λές θα ανακάμψω. Να βλέπεις ομως οτι δεν σε αφήνουν να το κάνεις. Ε κάποιοι δε το αντέχουν αυτο. Τους καταλαβαίνω. Προσωπικά δε θα έφτανα σε τέτοιο σημείο, αλλά κάποιοι που συγχρόνως χρωστάνε, ίσως να μη βλέπουν άλλες επιλογές.

• Like 3
Δημοσ.

Εγω απλα να προσθεσω οτι πριν δεκαετιες η τεραστια μεταναστευση αποκλιμακωσε την κατασταση , η οποια μεταναστευση δεν ειναι εφικτη σημερα σε τετοιο βαθμο αφου ολη η ευρωζωνη , ακομα και ο βορρας βρισκεται στην δινη της κρισης.Και μην συγκρινουμε παλιοτερες με νεοτερες γενιες με τετοια ευκολια γιατι μπορει η ιστορικη αναδρομει να μας φθασει και μεχρι τον..εμφυλιο 

• Like 1
Δημοσ.
Αλλά επειδή ειμαι στην Ελληνικη αγορά εργασίας και τα βλέπω καθημερινά, ε δε δέχομαι οτι στο 1,5 εκατομμύρια που ειναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ υπάρχουν παραπάνω απο 1% άεργοι.

1%??? Αν ηταν τοσο δεν θα το συζητουσαμε καν.

Ειναι παραπανω και μαλιστα πολυ παραπανω.

Καταρχην μονο τα ατομα που περιμενουν αποκλειστικα συμβασεις του δημοσιου (τον ιδιωτικο τομεα τον βλεπουν οπως ο διαολος το λιβανι...) να βαλεις το ποσοστο εκτοξευεται.

Βαλε και τα καλομαθημενα, που με ευθυνη και των γονιων, δεν καταδεχονται να δουλεψουν οπου και οπου με την νοοτροπια ''μα εχω βγαλει πανεπιστημιο'' ή ''σιγα μην στειλω τον γιο μου να δουλεψει εργατης'' κλπ.

Βαλε και τους πλουσιους ανεργους που βολευονται στα λεφτα του μπαμπα.

Βαλε και αλλους που ακομα και αν ειναι σε δυσκολη κατασταση δεν θελουν να χαλασουν την ζαχαρενια τους. 3 ευρω να βρουν για καφε και στα @@ τους.

Αν δεν ειναι οι μισοι αεργοι καλα ειμαστε...

Εγω ανεργο θεωρω αυτον που αν του πεις εχω την ταδε δουλεια θα παει. Οποιος δεν παει δεν ειναι ανεργος ειναι αεργος....

Και για να προλαβω τραβηγμενα παραδειγματα. Δεν μιλαω φυσικα για περιπτωσεις με 300 ευρω για δεκαωρα κλπ αλλα για δουλειες συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα.

Δημοσ.

1%??? Αν ηταν τοσο δεν θα το συζητουσαμε καν.

Ειναι παραπανω και μαλιστα πολυ παραπανω.

Καταρχην μονο τα ατομα που περιμενουν αποκλειστικα συμβασεις του δημοσιου (τον ιδιωτικο τομεα τον βλεπουν οπως ο διαολος το λιβανι...) να βαλεις το ποσοστο εκτοξευεται.

Βαλε και τα καλομαθημενα, που με ευθυνη και των γονιων, δεν καταδεχονται να δουλεψουν οπου και οπου με την νοοτροπια ''μα εχω βγαλει πανεπιστημιο'' ή ''σιγα μην στειλω τον γιο μου να δουλεψει εργατης'' κλπ.

Βαλε και τους πλουσιους ανεργους που βολευονται στα λεφτα του μπαμπα.

Βαλε και αλλους που ακομα και αν ειναι σε δυσκολη κατασταση δεν θελουν να χαλασουν την ζαχαρενια τους. 3 ευρω να βρουν για καφε και στα @@ τους.

Αν δεν ειναι οι μισοι αεργοι καλα ειμαστε...

Αν ισχυε αυτο στο ποσοστο που λες και οι περισσοτεροι ηταν χλιδανεργοι στο σπιτι  θα ειχαμε ακαλυπτες θεσεις εργασιας , εστω στον ιδιωτικο τομεα. Εχουμε ? 

Δημοσ.

Αυτό που λες είναι αντιφατικό.

1. Κράτος είμαστε όλοι μας (δε μπορεί να υπάρξει κράτος χωρίς πολίτες) και η προάσπιση του δικαίου είναι καθήκον όλων. Έτσι, με έναν τρόπο, είμαστε όλοι μας "μηχανισμοί" του κράτους.

2. Αν θεωρείς το να μη κολλάς ένσημα έγκλημα ... πως μπορείς να κάνεις τα στραβά μάτια σε ένα έγκλημα ? Γιατί να μη κάνεις αντίστοιχα τα στραβά μάτια σε ένα φόνο, σε μια ληστεία ή σε έναν βιασμό ? Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει το ένα έγκλημα από τα άλλα ?

1. Ίσως. Όμως, εγώ, όπως όλοι οι επιχειρηματίες, θα πρέπει να ελεγχόμαστε επίσημα από κάπου, οργανωμένα και έννομα. Εγώ δεν είμαι εφοριακός, ή ελεγκτής του Δημοσίου για να σηκώνω το τηλέφωνο και να καρφώνω και πέραν της ρουφιανιάς, αυτομάτως θα έχω αρχίσει ένα πόλεμο στον οποίο στο τέλος θα είμαι μόνος μου απέναντι στα τοπικά συμφέροντα και στις γνωριμίες των πιο παλιών στο χώρο. Και κατά πάσα πιθανότητα, θα σου ρίξει άκυρο και η τοπική κοινωνία γιατί λες κάτι διαφορετικό και βλάπτεις τον ήδη γνωστό. Και πέραν αυτού, άντε και τους έδωσες. Μετά, πώς κοιμάσαι από άποψη συνείδησης;

Ειδικά στην εκπαίδευση, όποιος ασχολείται με το αντικείμενο -και όχι μόνο- γνωρίζει ότι τα μαύρα σπάνε κόκαλα, ειδικά στις μικρότερες περιοχές. Πλέον, όποιος έχει άδεια, φαίνεται και μπορεί οποιοσδήποτε να το ελέγξει, από το site του ΕΟΠΠΕΠ, γράφοντας απλά το επώνυμο ή την επωνυμία. Το γεγονός ότι υπάρχουν άπειρα κέντρα τα οποία λειτουργούν με ταμπέλες, αίθουσες, αδήλωτο προσωπικό, με μια απλή έναρξη στην εφορία (όχι πάντα), χωρίς άδεια λειτουργίας για 10+ χρόνια, λέει πολλά. Και μάλιστα αυτοί που το κάνουν αυτό έχουν και θράσος, επειδή καταχωρούν τις "επιχειρήσεις" τους σε όλους τους επαγγελματικούς οδηγούς και ανεβάζουν και ιστοσελίδες με φωτογραφίες, προσφορές, κλπ. Το γεγονός επίσης ότι τα μαύρα ιδιαίτερα και τα γκρουπάδικα θερίζουν τις νόμιμες επιχειρήσεις, αποτελεί κοινό μυστικό το οποίο το γνωρίζουν όλοι. Υπάρχουν περιοχές στις οποίες μια απλή έρευνα αγοράς (την οποία αναθέτει ένας υποψήφιος επιχειρηματίας σε εταιρεία), προκύπτει ότι το 60+ των μαθητών κάνει ιδιαίτερα, φυσικότατα χωρίς απόδειξη και κάποιοι γονείς τα προτιμούν; Σε έλεγχο εκπαιδευτηρίου φίλου μου, ξέρετε τι του ζήτησαν; Τα βιογραφικά των υποψήφιων καθηγητών γιατί ξέρουν ότι σε αυτά γράφουν ότι κάνουν και ιδιαίτερα. Το ξέρεις ότι υπάρχουν μαθητές που δεν γράφονται γιατί δεν θέλουν απόδειξη ή ζητούν χαμηλότερα δίδακτρα χωρίς απόδειξη; Εγώ το αντιμετωπίζω σχεδόν καθημερινά. Όπως και πολλοί υποψήφιοι εργαζόμενοι οι οποίοι ζητούν να παίρνουν τα χρήματα των ενσήμων στο χέρι για να παίρνουν περισσότερα. Και τους λέω απλά όχι.

2. Έγκλημα με την έννοια του μεγάλου λάθους. Αυτό που τα ξεχωρίζει είναι ότι στα υπόλοιπα απειλείται η ζωή και η αξιοπρέπεια και σαφώς δεν είναι το ίδιο, κατά τη γνώμη μου.

Εσύ δηλαδή αν ήσουν επιχειρηματίας και έβλεπες γύρω σου επιχειρήσεις με παρόμοιο αντικείμενο να μην τηρούν τίποτα, θα κάρφωνες; Θα τα είχες καλά μετά με τη συνείδησή σου; Και πέραν της συνείδησης, πιστεύεις ότι πραγματικά θα μπορούσες να προστατέψεις τον εαυτό σου/την επιχειρήσή σου από τις ενδεχόμενες "συνέπειες"; Ξέρω ότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα αυτά, αλλά για μενα λειτουργούν συνδυαστικά. Χαζομάρα μεν, σύμφωνα με τη λογική, αλλά το θεωρώ ανήθικο να "δώσω" φίλε. Μπορεί να θυμώνω πολύ, αλλά θες η θρησκεία, θες κάποιες αρχές, κακό δεν μπορώ να κάνω.

Δημοσ.

Mα σαφως υπάρχουν. Διότι ο τομέας τους υπάρχει μόνο στο δημοσιο...Πχ καθηγητές-δάσκαλοι ειδικης αγωγής...'εχεις δει κανα ιδιωτικο σχολείο να ζητά τέτοιους καθηγητές? Αντε κανα ιδρυμα. Τέτοιοι άνθρωποι δεν μπορουν να εργασθουν πουθενά αλλού.

Ολοι αυτοι φέτος έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ. Φαντάσου οτι του χρόνου μπορει να μην υπάρξει...πες που στο διάτανο θα βρει αυτος ο άνθρωπος εργασία τώρα. Ναι θα πάει μαζί με όλους τους άλλους να βρει μια οποιαδηποτε άλλη...

Αν ο ιδιωτικος τομέας μπορουσε να καλυψει ολα τα επαγγέλματα και είχε και τόσες θέσεις απασχόλησεις όλοι ευχαριστημένοι θα ήταν. Ο κόσμος όμως δεν επενδύει. Εκει ειναι το βασικο προβλημα.

Δημοσ.

Σιγα τις τρομερες συμβασεις.Οχι μονο ειναι απαραιτητο αυτο, αλλα σταγονα στον ωκεανο ειναι τα πενταμηνα κλπ, η ακομα και 12 μηνα ,απλα βοηθεια για να μην βυθιστει καποιος εντελως στα χρεη η στην καταθλιψη απο τα 4 ντουβαρια.Χωρις και δημοσιες επενδυσεις πως θα ξεμπουκωσει το συστημα ? Εκτος αν καποιος πιστευει οτι θα ερθουν στρατιες πολυεθνικων εταιρειων και καταριανων επενδυτων.Σταγονα στον ωκεανο,οι ευρωπεη θα επρεπε να ειχαν διοχετευσει πολλαπλασια κονδυλια για αυτο το πραγμα, αν τουλαχιστον θελουν την στοιχειωδη συνοχη  της ε.ε

• Like 1
Δημοσ.

Αν ισχυε αυτο στο ποσοστο που λες και οι περισσοτεροι ηταν χλιδανεργοι στο σπιτι  θα ειχαμε ακαλυπτες θεσεις εργασιας , εστω στον ιδιωτικο τομεα. Εχουμε ? 

Εγω δεν εξεταζω αν εχουμε δουλειες.

Εξεταζω το κατα ποσο οι ''ανεργοι'' ειναι διατεθειμενοι να πανε σε μια δουλεια. Αυτοι οι ανεργοι-αεργοι που λεω και δουλειες φουλ να υπηρχαν (εκτος του αντικειμενου τους βεβαια ή των προσδοκιων τους) δεν προκειται να πηγαιναν.

Πιστευω αν γινοταν ενα γκαλοπ σε ενα ΟΑΕΔ και ρωτουσαν ολους τους ''ανεργους'' αν θελουν να πανε σε δουλεια οικοδομης π.χ. πανω απο τους μισους θα ελεγαν οχι.

Δημοσ.

Εγω δεν εξεταζω αν εχουμε δουλειες.

Εξεταζω το κατα ποσο οι ''ανεργοι'' ειναι διατεθειμενοι να πανε σε μια δουλεια. Αυτοι οι ανεργοι-αεργοι που λεω και δουλειες φουλ να υπηρχαν (εκτος του αντικειμενου τους βεβαια ή των προσδοκιων τους) δεν προκειται να πηγαιναν.

Πιστευω αν γινοταν ενα γκαλοπ σε ενα ΟΑΕΔ και ρωτουσαν ολους τους ''ανεργους'' αν θελουν να πανε σε δουλεια οικοδομης π.χ. πανω απο τους μισους θα ελεγαν οχι.

Και σου απαντησα.Αν ειναι οπως τα λες προφανως θα ειχαμε ακαλυπτες θεσεις,αρα πανε και με το παραπανω.Μην περιμενεις να ειναι καποιος ευχαριστημενος με την οποιαδηποτε δουλεια, και ουτε ειναι και καποια φοβερη επιτυχια, φαυλος κυκλος ειναι , οδηγει απλα σε μεγαλυτερη μισθολογικη πιεση .

Δημοσ.

Λογικο...δε θα περιμενα να δω γυναικες και 50αρηδες με χρονια γραφειακης εργασίας να πάνε οικοδομη...πως να αντέξουν οι άνθρωποι. Αν έχεις δουλέψει οικοδομη (φαντάζομαι πως έχεις), ξέρεις οτι δεν ειναι εργασία για τους πολλους αλλά για όσους αντέχει η σωματοδομή τους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...