Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το λεω γιατι πχ εχω κοψει ατομο γι αυτο το λογο σε συνεντευξη. Δεν ηταν η κυρια αιτια, αλλα ηξερα οτι αν στο μελλον μας πεφτανε 5 projects μαζι, ειχε δειξει (χωρις καν να το καταλαβει) σημαδια για το multitasking ability του.

Κι ας ειχε στο CV του γραμμενες 38 φορες το self motivated, team player, works better under stress etc etc.

Κακέ άνθρωπε, μπορεί το παιδί να ήταν αγχομένο.

Αλήθεια για πιο λόγο το απέρριψες;

• Απαντ. 334
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα γράψε σε παρακαλώ το όνομα της εταιρίας ή κάποιο link για να στείλω βιογραφικό

ή σε pm

Κύπρο είναι δεν είναι Ελλάδα, αν γνωρίζεις είτε Java,  είτε C# - .Net 4.0 +WPF + XAML είτε HTML5 / CSS / Javascript σε υψηλό "εντυπωσιάζω Ρώσους" επίπεδο ευχαρίστως να μιλήσουμε σε πμ. Αλλιώς θα είναι χαμένος χρόνος και για τους δυο μας. 

Δημοσ.

Χαλαρωστε ρε παιδια ποιοι ειστε? Οι υπευθυνοι της Silicon Valey? :D

Ο λογος που "τσακωθηκα" με πολλους στο master.

Τι σημαινει αδυνατο? Δεν μπορεις απο τη μια να λες οτι εισαι ο καλυτερος, οτι πας σε elite πανεπιστημιο, να προσπαθεις να πεισεις τον recruiter οτι εισαι το πιο καταλληλο ατομο για τη θεση κι απο την αλλη να λες σοβαρα οτι δεν μπορεις να κανεις MSc και να ψαχνεις για δουλεια ταυτοχρονα.

Ηδη ξεκιναμε με μεγαλο μειον οι Ελληνες/Νοτιοευρωπαιοι λογω προυπηρεσιας αμα αρχιζουμε και τα "δεν προλαβαινω"/"δεν με παιρνουνε" λογικο να βρισκει μονο το 10% δουλεια.

Το λεω γιατι πχ εχω κοψει ατομο γι αυτο το λογο σε συνεντευξη. Δεν ηταν η κυρια αιτια, αλλα ηξερα οτι αν στο μελλον μας πεφτανε 5 projects μαζι, ειχε δειξει (χωρις καν να το καταλαβει) σημαδια για το multitasking ability του.

Κι ας ειχε στο CV του γραμμενες 38 φορες το self motivated, team player, works better under stress etc etc.

5 projects μαζι σε 1 άτομο? :P

καλή φάση. Ο μισθος ειναι το λιγότερο 1000αρικο έτσι? για Ελλάδα παντα. 

Αν ειναι λιγοτερο θα έπρεπε να σε ευχαριστήσει που τον έκοψες. Αν οχι ενταξει καλα κανεις και εισαι απαιτητικός εφοσον πληρώνεις. 

Δημοσ.

Κύπρο είναι δεν είναι Ελλάδα, αν γνωρίζεις είτε Java,  είτε C# - .Net 4.0 +WPF + XAML είτε HTML5 / CSS / Javascript σε υψηλό "εντυπωσιάζω Ρώσους" επίπεδο ευχαρίστως να μιλήσουμε σε πμ. Αλλιώς θα είναι χαμένος χρόνος και για τους δυο μας. 

Ε πες το απο την αρχή. Ο dimiamwiam μιλούσε για Ελλάδα και νόμιζα οτι βρήκαμε εργοδότη που θα κάνει τον κόπο να διαβάσει βιογραφικό προγραμματιστή με λιγότερα απο 20 χρόνια προυπηρεσίας.

Δημοσ.

Ε πες το απο την αρχή. Ο dimiamwiam μιλούσε για Ελλάδα και νόμιζα οτι βρήκαμε εργοδότη που θα κάνει τον κόπο να διαβάσει βιογραφικό προγραμματιστή με λιγότερα απο 20 χρόνια προυπηρεσίας.

Απο μερικούς δεν χάνεις και τιποτα που δεν το διαβάζουν. Επισης νομιζω αρμοδιος για κάτι τετοια ειναι ο υπευθυνος ανθρωπινων πορων ή κατι τετοιο? Αν η επιχειρηση δεν έχει τέτοιο τμήμα παιζει να ειναι χαβαλές σκέτος και να έρθει ο άλλος να στο παιξει οτι πηγες σε πολυεθνική ... σε κάτι τέτοια αρχιζουν τα γέλια αν εισαι αποφασισμένος οτι δεν προκειται να πάρεις την δουλεια και θες να το διασκεδάσεις θα πέσει γέλιο  :P

Δημοσ.

Αν ειναι λιγοτερο θα έπρεπε να σε ευχαριστήσει που τον έκοψες. Αν οχι ενταξει καλα κανεις και εισαι απαιτητικός εφοσον πληρώνεις.

Στην Αγγλία βρίσκεται το παλικάρι. Εξυπακούεται ότι ο μισθός είναι ανταγωνιστικός. Αν δεν με πιστεύεις, πέρνα μια βόλτα από monster/reed να δεις (γενικά) τους ετήσιους μισθούς.

Για το άλλο περί HR, αναλόγως. Υπάρχουν και οι (εξιδικευμένοι) headhunters οπότε κάποια firms δεν χρειάζονται ολόκληρο (με δεκάδες άτομα, αν αυτό εννοείς) τμήμα HR. Επίσης σε κάθε (σοβαρή) εταιρία τις αιτήσεις τις βλέπουν (από κάποιο στάδιο) και οι εργαζόμενοι για να εκφέρουν γνώμη. Αυτοί θα είναι που θα συνεργαστούν σε καθημερινή βάση με το άτομο. Στην Αγγλία/well-developed world πάντα.

Δημοσ.

Δεν αναφέρομαι στην ελληνική αγορά εργασίας, οπότε όποιος θέλει, ας κάνει skip το spoiler:

Κακέ άνθρωπε, μπορεί το παιδί να ήταν αγχομένο.

Αλήθεια για πιο λόγο το απέρριψες;

Τι αγχος, εγώ τον ρώτησα γιατί έστειλε αίτηση τόσο αργά και μου είπε ότι δεν προλάβαινε στο μεταπτυχιακό. Λογικό μεν, αλλά δεν μπορείς από την άλλη να γράφεις στο βιογραφικό σου ότι αντέχεις την πίεση, ότι είσαι άριστος στο mutlitasking, ότι έχεις αποφοιτήσει από το τάδε πανεπιστήμιο, ότι, ότι ότι και μετά να λες δεν προλάβαινα.

Υπήρχαν άτομα (μεγάλη μειοψηφία, παραδέχομαι) στο μεταπτυχιακό που ήταν άριστοι φοιτητές, αθλούνταν και ταυτόχρονα ήταν ενεργά μέλη σε societies, διοργάνωναν συνέδρια, φιλανθρωπίες κτλ. Και δεν μιλάμε τώρα για αυτούς που σπούδαζαν ιστορία της τέχνης κτλ. Ε από αυτούς όλοι βρήκαν πρωτοκλασσάτη δουλειά, κι αν ποτέ χρειαστούν οτιδήποτε έχουν το "ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΜΕ" κολλημένο στο κούτελο.

Το παιδί το απέρριψα επειδή δεν μπορούσε ούτε να δώσει σωστές προτεραιότητες, πέρα από τις τεχνικές ερωτήσεις. Του έδειχνα διάφορα projects ρωτώντας τον σε ποιο θα έδινε προτεραιότητα και μέσες άκρες μου έλεγε λίγο απ' όλα. Που είναι η χειρότερη απάντηση. Καλύτερα να έχεις κάποιον ο οποίος μπορεί να κάνει ένα μεσαίο project τέλεια, παρά να έχεις ένα ο οποίος θα δουλεύει λίγο από το καθένα και στο τέλος, εκτός του ότι θα πελαγώσει, δεν θα σου παραδώσει και τίποτα.

Δεν έχω σχέση με κομπιούτερ εγώ, οπότε Silicon Valley γιοκ.

Κοίτα, μπορεί να φαίνονται υπερβολικά, όπως μου φαίνονταν κι εμένα όταν τα πρωτοείδα, γι αυτό γράφω εδώ. Γι αυτό έγραφα και στα άλλα thread ότι θα γελάω εγώ με μερικούς εργοδότες εν Ελλάδι αν γυρίσω, κι αυτοί θα γελάνε μαζί μου.

Αλλά αν το καλοσκεφτείς, αυτό είναι και το λογικό. Δεν γίνεται να μου ζητάνε τάδε στόχους από το τμήμα μου και μετά να μου δίνουν ό,τι συνεργάτες διαλέξει ο παπάρας από το HR. Τελικό λόγο στους υποψηφίους. τουλάχιστον εδώ που δουλεύω, δεν έχει ούτε το HR, ούτε αυτός που είναι δυο σκάλες παραπάνω. Τον έχει αυτός που θα είναι υπέυθυνος.

Προφανώς δεν θα με ρωτήσει η εταιρία για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος, αλλά ούτε και θα έρθει ο από πάνω μου να μου πει "αυτόν θα πάρεις στο τμήμα σου". Σου δίνουν δηλαδή ευθύνες, αλλά σου δίνουν και την ευελιξία να τα κάνεις σκατά μόνος σου. Και δεν χρειάζεται να έχεις άσπρα μαλλιά για να σε πάρουν στα σοβαρά, ούτε να γράψει 30+ η ταυτότητα σου.

Τώρα, όταν λέω projects, δεν εννοώ την επανακατασκευή της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Μερικά μπορεί να βγάινουν σε μια εβδομάδα, άλλα σε μήνες. Και τα projects ανατίθενται σε ομάδα, κι όχι σε άτομα, εκτός αν είναι πολύ μικρά. Και ναι το να δουλεύεις σε 5 projects δεν είναι πρωτάκουστο, τουλάχιστον σε εμάς. Άλλα όμως θα μπουν στην κατάψυξη, άλλα θα τα παραδώσουμε και θα περιμένουμε να τα δει άλλο τμήμα, άλλα θα τα δουλεύουμε ταυτόχρονα κτλ.

Και ένας από τους λόγους που σε πληρώνουν είναι αυτός. Να ξέρεις τι να παραδώσεις, τι να παγώσεις, τι να αναβάλλεις και τι να μην ξεκινήσεις καν. Αλλιώς θα προσλάμβαναν outsourcers, θα μας απέλυαν όλους και θα έστελναν σκέτα mails με deadlines προς Ινδία μεριά.

ΥΓ Σε μερικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου, minimum requirements για graduates είναι το 2.1 (νομίζω 7/10 ελληνικό πτυχίο) και heavy quantitative πτυχίο. Οπότε χιλιάρικο, όχι, not even close, αλλά από την άλλη δεν περνάνε ούτε τα "είμαι καλός εγώ, από 2 χρονών διαβάζω capital", ούτε τα "πέρασα με 5 αλλά δεν το άξιζα", ούτε τα  "δεν χρειάζομαι χαρτιά αφεντικό, εμένα πιάνουνε τα χέρια μου". Θα σε κόψει το outlook, ούτε καν θα δει το βιογραφικό σου άνθρωπος.

Δημοσ.

@Praetorianos ενταξει η κάθε εταιρεια έχει τα δικα της κριτήρια. To 1000αρικο ήταν συμβολικό :P το ρωτησα γιατι αν ειναι να μπει ο άλλος σε τέτοια διαδικασια τουλαχιστον να ξέρει τι προκειται να βρει. Ο εργαζομενος πρεπει να ξέρει και τι μισθο θα πάρει και τι συνθηκες θα αντιμετωπισει. Αν και οκ εφοσον ειπες Αγγλια ενταξει πληρωνουν καλα εκει... :P

Mην παρεξηγηθεις μονο σε στυλ "Αυτον τον ενδιαφερει μονο το χρημα και οχι τοσο η δουλεια ... " οσο για τον αθλητισμο εγω φυσικα και το εχω μεσα στο βιογραφικο αλλα το θεμα ειναι θα σου αφηνε χρονο η εταιρεια να αθληθεις???? :D ΕΦΟΣΟΝ θα της αρεσε κιολας οπως μας λες!!!! 

Δημοσ.

Mην παρεξηγηθεις μονο σε στυλ "Αυτον τον ενδιαφερει μονο το χρημα και οχι τοσο η δουλεια ... " οσο για τον αθλητισμο εγω φυσικα και το εχω μεσα στο βιογραφικο αλλα το θεμα ειναι θα σου αφηνε χρονο η εταιρεια να αθληθεις???? :D ΕΦΟΣΟΝ θα της αρεσε κιολας οπως μας λες!!!!

Μπορεί να φταίει ότι είναι νωρίς, το πρώτο κομμάτι της πρότασης σου δεν το κατάλαβα.

Για το δεύτερο, καλά κάνεις και το έχεις. Ελπίζω να μπορείς να το στηρίξεις κιόλας :P. Είχα ένα παλικάρι που έγραφε ότι είναι κολυμβητής κι έσκασε με XXL κοστούμι. Το οποίο είναι παντελώς άσχετο με το τι μπορεί να κάνει στη δουλειά του, εννοείται, αλλά λες ότι αν είπε ψέμματα για κάτι τόσο άκυρο και εμφανές, τι άλλο θα 'ναι μούφα

Τώρα για τον αθλητισμό. Έχω δουλέψει σε εταιρία η οποία είχε γυμναστήριο μέσα στη δουλειά και υπήρχαν πολλοί που αντί να μασαμπουκιάζουν στο lunch, πήγαιναν για κανα μισαωράκι καθημερινά. Ακόμα κι αν δουλεύεις 12 ώρες, έχεις πάμπολλες ακόμα να ασχοληθείς αν πραγματικά σε ενδιαφέρει. Άσε που σε πάρα πολλές σου πληρώνουν ή σου παρέχουν έκπτωση για συνδρομές σε γυμναστήρια κι αθλητικούς συλλόγους.

Τώρα μπορεί να είσαι κωλόφαρδος και να κάνεις ζωάρα όπως ένας φίλος που δουλεύει consultant σε Big4. Έπαιζε rugby παλιά και τώρα είναι "προπονητής" rugby της ομάδας της εταιρίας. Οπότε την ώρα που οι συνάδελφοι του παλεύουν με το Powerpoint και το Excel, αυτός κάνει (πληρωμένα τα πάντα) ταξίδια στην Αγγλία, ενίοτε και στην Ευρώπη. Πιο πολύ ασχολείται πλέον με δημόσιες σχέσεις, παρά με παρουσιάσεις.

Φυσικά αυτός δεν είναι τυπικό δείγμα εργαζομένου, και η μέση ειταιρία δεν έχει ομάδα rugby, πόσο μάλλον να πληρώνει εργαζομένους να παίζουν μπάλα, απλά για να δεις πόσο διαφορά υπάρχει στη νοοτροπία και τι μπορεί να σου κάτσει αν πραγματικά ασχολείσαι με τον αθλητισμό. Αν δεις το βιογραφικό του βέβαια, και τις συμφωνίες του τις κλείνει, και τις πιστοποιήσεις του τις παίρνει, και γενικά, βγάζει πολλές φορές τα λεφτά που του δίνουν. Δεν είναι χαζοί οι managers του δηλαδή.

Το να ασχολείσαι με τον αθλητισμό και τα societies, μην το δέσεις κορδόνι, δείχνει απλά ότι δεν είσαι μονοδιάστατος, όχι ότι είσαι καλός εργαζόμενος. Άλλος μπορεί να ασχολείται με το σκάκι, με το πλέξιμο, με το παραπέντε. Οτιδήποτε δείχνει ότι ξέρεις να κάνεις και κάτι παραπάνω από το να λύνεις 7βάθμιες εξισώσεις με το μυαλό.

Δημοσ.

Κοιτα εγω προσωπικά δεν ψάχνω δουλειά. Για παλιά που έψαχνα λέω και επειδη τα περισσοτερα θέματα συζητησης σήμερα ειναι γυρω απο αυτό πλεον μπαινω καμια φορά και σχολιάζω. Εννοειται οτι αυτα που σε πληρώνουν τα βγάζουν διπλάσια και βάλε για να μπορουν να στα δώσουν. 

Το XXL κοστουμι εξαρτάται τι είχε μεσα γιατι μπορει να είχε ανοιχτές πλάτες λογω της κολυμβησης. Μου φαινεται λιγο ανοησια να γραψεις ψέμματα σε αυτο γιατι φαινεται αν κανεις αθλητισμό ή οχι. Και στην τελικη δεν εισαι και κανα φαινομενο αμα απο τις 7 ημερες της εβδομάδας τις 3-4 βγαινεις για τρέξιμο και εχεις πάρει και ενα στρωματακι να κανεις κοιλιακους και κάμψεις. Γεμάτο γηπεδάκια ειναι η πόλη.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω τόσα πολλά να γράψω....αλλά βαριέμαι :P

Πάντως Πραετοριανέ σκέψου να κάνεις από Οκτώβρη -Τέλη Νοέμβρη αιτήσεις(μέσο όρο 1 ώρα η αίτηση)....Δεν θα κάνεις καμιά 200αριά για να έχεις σοβαρές ελπίδες?Και εκτός αυτού μετά έχεις και τα τεστ(μπορεί να είναι και πάνω από 2-3 ανά εταιρία)+συνεντεύξεις.Προσωπικά δεν προλαβαίνω γιατί κάθε βδομάδα είχα είτε mock projects είτε μικρά 7 σέλιδα εκτός του προγραμματισμένου διαβάσματος.Από αυτούς πάντως που αναφέρεις ότι τα κάνουν όλα όντως υπάρχουν....αλλά κυρίως ξένοι.Έχω γνωρίσει Γάλλο ο οποίος είναι από τους καλύτερους του course,είναι στην μουσική ορχήστρα,βγαίνει κάθε μέρα έξω και κάθε βδομάδα πετάγεται και Παρίσι....απορώ πως προλαβαίνει.

Δημοσ.

Πάντως Πραετοριανέ σκέψου να κάνεις από Οκτώβρη -Τέλη Νοέμβρη αιτήσεις(μέσο όρο 1 ώρα η αίτηση)....Δεν θα κάνεις καμιά 200αριά για να έχεις σοβαρές ελπίδες?Και εκτός αυτού μετά έχεις και τα τεστ(μπορεί να είναι και πάνω από 2-3 ανά εταιρία)+συνεντεύξεις.Προσωπικά δεν προλαβαίνω γιατί κάθε βδομάδα είχα είτε mock projects είτε μικρά 7 σέλιδα εκτός του προγραμματισμένου διαβάσματος.Από αυτούς πάντως που αναφέρεις ότι τα κάνουν όλα όντως υπάρχουν....αλλά κυρίως ξένοι.Έχω γνωρίσει Γάλλο ο οποίος είναι από τους καλύτερους του course,είναι στην μουσική ορχήστρα,βγαίνει κάθε μέρα έξω και κάθε βδομάδα πετάγεται και Παρίσι....απορώ πως προλαβαίνει.

Δεν γράφει καθολου σε φορα και στο φβ :P

• Like 3
Δημοσ.

Το XXL κοστουμι εξαρτάται τι είχε μεσα γιατι μπορει να είχε ανοιχτές πλάτες λογω της κολυμβησης. Μου φαινεται λιγο ανοησια να γραψεις ψέμματα σε αυτο γιατι φαινεται αν κανεις αθλητισμό ή οχι.

Ναι σόρρυ, εγώ δεν ήμουν ακριβής. Δεν είπε μεν ψέμματα γιατί όντως έκανε κολύμβηση, απλά στα ...16 του.

Σαν αυτούς που γράφουν ότι μιλάνε γερμανικά/γαλλικά και τελευταία φορά τα εξάσκησαν στο Λύκειο :P ή αυτούς που τους αρέσουν τα ταξίδια και έχουν να βγουν 5 χρόνια από το νομό τους. Εγώ δεν έχω πρόβλημα και όλοι ξέρουν τι να περιμένουν από 22-25 χρονών παιδιά, το θέμα είναι ότι αν θέλει ένας recruiter, μπορέι να σε ξεσκίσει πάνω στο θέμα.

Πάντως Πραετοριανέ σκέψου να κάνεις από Οκτώβρη -Τέλη Νοέμβρη αιτήσεις(μέσο όρο 1 ώρα η αίτηση)....Δεν θα κάνεις καμιά 200αριά για να έχεις σοβαρές ελπίδες?[...]

Έχω γνωρίσει Γάλλο ο οποίος είναι από τους καλύτερους του course,είναι στην μουσική ορχήστρα,βγαίνει κάθε μέρα έξω και κάθε βδομάδα πετάγεται και Παρίσι....απορώ πως προλαβαίνει.

Για το τελευταίο σου απάντησε ωραία ο Star_Light :). Για τα υπόλοιπα έχεις απόλυτο δίκιο, δεν ξέρεις πόσο σε νιώθω, αλλά μην μου πεις ότι δεν βρίσκεις 5 ώρες free την εβδομάδα . Και ναι μεν άλλες θέλουν 1 ώρα, άλλες θέλουν 10 λεπτά.

Στο 200αριά θα διαφωνήσω, αν είσαι λίγο εκλεκτικός στις αιτήσεις σου θέλεις πολύ λιγότερες. Αν άνοιξες τους top 250 recruiters των Financial Times κι άρχισες το spamming, ε ναι, εκεί καλή τύχη (όχι εσύ, είναι γενικό policy απ' ότι έβλεπα και στο μεταπτυχιακό μου).

Δημοσ.

Ναι σόρρυ, εγώ δεν ήμουν ακριβής. Δεν είπε μεν ψέμματα γιατί όντως έκανε κολύμβηση, απλά στα ...16 του.

Σαν αυτούς που γράφουν ότι μιλάνε γερμανικά/γαλλικά και τελευταία φορά τα εξάσκησαν στο Λύκειο :P ή αυτούς που τους αρέσουν τα ταξίδια και έχουν να βγουν 5 χρόνια από το νομό τους. Εγώ δεν έχω πρόβλημα και όλοι ξέρουν τι να περιμένουν από 22-25 χρονών παιδιά, το θέμα είναι ότι αν θέλει ένας recruiter, μπορέι να σε ξεσκίσει πάνω στο θέμα.

Για το τελευταίο σου απάντησε ωραία ο Star_Light :). Για τα υπόλοιπα έχεις απόλυτο δίκιο, δεν ξέρεις πόσο σε νιώθω, αλλά μην μου πεις ότι δεν βρίσκεις 5 ώρες free την εβδομάδα . Και ναι μεν άλλες θέλουν 1 ώρα, άλλες θέλουν 10 λεπτά.

Στο 200αριά θα συμφωνήσω, αν είσαι λίγο εκλεκτικός στις αιτήσεις σου θέλεις πολύ λιγότερες. Αν άνοιξες τους top 250 recruiters των Financial Times κι άρχισες το spamming, ε ναι, εκεί καλή τύχη (όχι εσύ, είναι γενικό policy απ' ότι έβλεπα και στο μεταπτυχιακό μου).

χαχαχα αυτο ημουν έτοιμος να γράψω πριν οτι δηλαδη ο αλλος νομιζει οτι γυμναστικη ειναι να πηγαινεις μια φορα στις 15 μέρες στα 5x5 και να παιζετε μεταξυ σας... εκτος του οτι ειναι επικινδυνο και για κανεναν τραυματισμο. Τελοςπαντων εγω πιστευω οτι ολοι θα πρεπει να αθλούνται κυριως για λογους υγειας και σωματικης και ψυχικής. Βοηθαει πολυ και στον ψυχισμό η σωματική άσκηση. Δεν το κανεις για να το βάλεις στο βιογραφικο σου. 

Δημοσ.

και στο φβ :P

Ρε με παρακολουθείτε? :P

Το κύριο λάθος που έκανα εγώ όπως και πολλοί συμφοιτητές μου(έλληνες) ήταν ότι επικεντρωθήκαμε στην αγορά του Λονδίνου στις αιτήσεις.Πάντως υπάρχουν και χειρότερα....έχουμε άτομο το οποίο δεν έχει πατήσει ακόμα στο career office που αν δεν είναι το καλύτερο στο UK είναι από τα καλύτερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...