Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε.

Φεύγω αύριο για Αγγλία και θέλω να μάθω τι συμφέρει περισσότερο από πλευράς συναλλάγματος.

Σκοπεύω να πληρώνω ότι μπορώ με την πιστωτική μου (φαντάζομαι δεν υπάρχει commission για τη μετατροπή του νομίσματος σε αυτή την περίπτωση) και τα υπόλοιπα με λίρες. Το θέμα είναι, πού να αλλάξω από ευρώ σε λίρες χωρίς να πληρώσω κερατιάτικα για τη μετατροπή ? Τα μαγαζιά στο αεροδρόμιο δαγκώνουν ανελέητα. Και δεν ξέρω αν συμφέρει με μια χρεωστική που έχω, να σηκώνω λίρες από τα εκεί ATM.

Thanks για τη βοήθεια.

Δημοσ.

Κάτι είχα ακούσει ότι τα ταχυδρομεία δεν χρεώνου καθόλου commission ή έστω συμφέρουν γιατί χρεώνουν την λιγότερη δυνατή και έχουν το καλύτερο exchange rate.

Δημοσ.

Επειδή το καλοκαίρι είχα ταξιδέψει για 1,5 μήνα στο Λονδίνο να σου πω ότι και η Πειραιώς και η Εθνική μου χρέωναν commission στην μετατροπή όταν πλήρωνα με τις κάρτες τους (χρεωστικές). Το φθηνότερο συνάλλαγμα που είχα βρει εδώ στην Ελλάδα ήταν στο kapachange αν και τελικά δεν πήρα από εκεί για άσχετους λόγους, οπότε δεν θέλω και να σε πάρω στον λαιμό μου  :-D​ 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή το καλοκαίρι είχα ταξιδέψει για 1,5 μήνα στο Λονδίνο να σου πω ότι και η Πειραιώς και η Εθνική μου χρέωναν commission στην μετατροπή όταν πλήρωνα με τις κάρτες τους (χρεωστικές). Το φθηνότερο συνάλλαγμα που είχα βρει εδώ στην Ελλάδα ήταν στο kapachange αν και τελικά δεν πήρα από εκεί για άσχετους λόγους, οπότε δεν θέλω και να σε πάρω στον λαιμό μου  :-D​ 

Η Πειραιώς (και όλες οι άλλες εκτός εθνικής) έχει 2% επί των αγορών η εθνική έχει 1Ε για κάθε αγορά ανεξαρτήτως ποσού κάτω των 1600 ή 1.5Ε για πάνω από τόσο. Γενικά συμφέρει να βγάζεις από atm πολλά μαζί με κάρτα εθνικής. Απλά θα σε χρεώσει ένα Ε. 

Δημοσ.

Συνάλλαγμα στην Alpha Bank έκανα εγώ πριν λίγες μέρες. Απλά αν θες μεγάλο ποσό λίρες θα χρειαστεί να τους τις παραγγείλεις. Εμένα μου έφταναν 150 λίρες που είχαν ήδη εκεί οπότε κομπλέ, ξεμπέρδεψα αμέσως.
(Πρώτα πέρασα από Eurobank να ρωτήσω...αλλά δεν δίνουν λέει συνάλλαγμα αν δεν έχεις λογαριασμό στην τράπεζά τους.)

Δημοσ.

Στα αγγλικα ταχυδρομεια οντως εχουν χαμηλο commision αλλα κακο rate.

Γενικα ειναι μπερδεμα η ολη φαση γιατι δεν υπαρχει στανταρ κομισιον ή ρεητ, άσε που μερικοι διαφημιζουν στην ταμπελα την τιμη αγορας £ όχι πωλησης οπότε δεν βγαζεις εύκολα άκρη.

Η πιο πρακτικη και ασφαλης συνταγη εαν εισαι ηδη Αγγλια ειναι η εξης: Πηγαινεις πχ στο κεντρο και σε διαφορα ανταλλακτηρια ρωτας ας πουμε με 300€ ποσες λιρες παίρνω; Ο ενας θα σου δειχνει στην οθονη απ το κομπιουτερακι του πχ 222£ . Αντε γεια, Επομενος: 235€ μπαιιιιι. Καποια στιγμη καποιος θα σου δειξει 252 (μαλλον ασιατης που θα πουλαει ταυτοχρονα και ηλεκτρικα αγιοβασιλακια στην μια γωνια του μαγαζιου. Δοκιμασε και παραδιπλα , αν συνεχισεις να πετυχαινεις κατω απο 240, γυρνα πισω σ' αυτον. Καλα είναι.*

Ταλιμπανεζικη προσεγγιση, αλλα πραγματικα δεν βγαινει αλλιως. Η τελικη τιμη βγαινει μονο με το cash στο χερι. Αυτα που διαφημιζουν ειναι αλλα λογια ν αγαπιομαστε. (πχ 0% rate, καλη τιμη ΠΩΛΗΣΗΣ ευρω κλπ κλπ κλπ).

Εννοειται οτι μπορεις να το κανεις και ελλαδα τηλεφωνικα σε ανταλλακτηρια ή οντως βολταροντας.

Αν τραβηξεις απο atm πχ με Πειραιως Visa εχει καλο rate μεν, δυνατο κερατιατικο αναληψης δε, αρα μην τραβας μικροποσα πχ τριαντα τριαντα ευρω. Για αγορες απευθειας σε καταστηματα ειναι οκ.

Δημοσ.

Καλυτερα να μην αλλαξεις στο αεροδρομιο δεν σε συμφερει, θα σου ελεγε στην ελλαδα.

Παντως υπαρχουν αρκετα γραφεια για συνναλαγμα, με λιγο ψαξιμο βρισκεις το καλο..

Δημοσ.

Πήγα και γύρισα Αγγλία έχοντας κάνει ενδελεχή έλεγχο προτού φτάσω και καταλήγοντας στα συμπεράσματά μου τα οποία και επιβεβαιώθηκαν και στην πράξη. Συνοπτικά και για να ξέρουν και οι λοιποί φίλοι που ενδεχομένως να ενδιαφέρονται

Σε περίπτωση χώρας εκτός ευρώ, πιστωτική για όλες τις αγορές, ειδικά αν υπάρχει και επιστροφή όπως το 2.5% που μου δίνει η Citibank Affinity, και χρεωστική για αναλήψεις από ΑΤΜ για τα μετρητά που ενδέχεται να χρειαστούν. Πιο συμφέρουσες λύσεις για μετρητά από ΑΤΜ είναι (μακράν) η ΕΤΕ με την ΕΘΝΟCASH της Maestro, και αμέσως μετά η χρεωστική (debit) τη eurobank. Οι υπόλοιπες τράπεζες είναι αρκετά ακριβές και δεν συνιστώνται.

Ορίστε κι ένα σύντομο πινακάκι που έφτιαξα :

Cards_Abroad.jpg

Οι credit cards (πιστωτικές) αφορούν αποπληρωμή όλου του ποσού σε 15 μέρες μετά την ανάληψη καθώς, ως γνωστόν, σε ανάληψη από ΑΤΜ με χρήση πισωτικής τα χρήματα τοκίζονται με 20%+ (ανάλογα την κάρτα) από την στιγμή που τα σηκώνεις.

Επιπλέον, η πιστωτική της citibank έχει 2 στήλες, με την πρώτη να αφορά ανάληψη από ΑΤΜ της Citibank στο εξωτερικό.συμφέρει περισσότερο η χρήση πιστωτικής για αγορές από παντού (ειδικά αν υπάρχει και πρόγραμμα επιστροφής όπως π.χ. η Affinity της Citibank.

Για τα ελάχιστα pocket money, ανάληψη από ATM ΤΡΑΠΕΖΩΝ (το τονίζω γιατί υπάρχουν και άλλα ΑΤΜ π.χ. από γραφεία συναλλάγματος που επί της ουσίας είναι σαν να κάνεις συνάλλαγμα στο γκισέ και άρα ασύμφορο). Προτιμότερο μια μεγάλη ανάληψη 300-400 ευρώ παρά πολλές μικρές.

• Like 3
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Να το ξεθάψω μιας και θα πάω Αγγλία... Προσωπικά έχω εθνοcash maestro από Εθνική και debit της Eurobank .

Για να καταλάβω σωστά, για κάθε ανάληψη θα χάνω μόνο ένα ευρώ για τη συναλλαγή ή το ένα ευρώ είναι επιπλέον χρέωση του ποσό που θα χάσω κατά την μετατροπή... Πχ τώρα βλέπω ότι 100 λίρες ισοδυναμούν με 126,5 ευρώ, οπότε αν κάνω ανάληψη 100 λιρών από το λογαριασμό μου θα αφαιρεθούν 126,5 + 1 ευρώ χρέωση ή και κάτι παραπάνω ;

Πρέπει να επιλέξω ΑΤΜ συγκεκριμένης τράπεζας στην Αγγλία για πιο συμφέρουσα μετατροπή ή σε όποιο βρω ;

Πιστωτική δεν έχω.. Οι χρεωστικές δεν ξέρω αν γίνεται να χρησιμοποιηθούν για αγορές όπως στην Ελλάδα...

Κατά τα άλλα με ενδιαφέρει λίγο και το αντίθετο καθώς θα μου δώσουν κάποια χρήματα σε λίρες (ως δώρα κλπ). Ποιος είναι ο πιο συμφέρον τρόπος να τα μετατρέψω σε ευρώ ; Να τα καταθέσω πχ στο λογαριασμό μου κατευθείαν ; 

Ευχαριστώ.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ξεθαμα, παω Αγγλια την Τεταρτη θα παρω καποια ποσοτητα σε λιρες που θα αγορασω εδω cash αλλα θα εχω και χρεωστικη της Eurobank ή Αλφα.Ξερει κανεις ποια συμφερει περισσοτερο και ποσο ειναι οι χρεωσεις?Τα σαιτ τους δεν ειναι καθολυ ευχρηστα οταν ψαχνεις τετοιες πληροφοριες..

Δημοσ.

Η eurobank μέχρι πριν μερικούς μήνες χρέωνε 2.5 ευρώ καθε φορά που έβαζες την κάρτα σε μηχανάκι. ΚΑΘΕ φορά.

Η alpha οχι

Δημοσ.

Σχετικη ερωτηση: Μπορω με ανεπαφες καρτες Mastercard της Εθνικης να χρησιμοποιησω τα ΜΜΜ?

Ναι αλλα μην στηριζεσαι οτι εχουν ανέπαφες τα ΜΜΜ. Στην δικη μου πολη ειναι cash only.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...