Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ καλησπέρα σας,

Θέλω να φτιάξω κάποια cd από το playstation 2 που μου έχουν ξεμείνει. Είναι γρατζουνισμένα και δεν μπορεί να τα διαβάσει το σάπιο το ματάκι του ps.

Είδα κάτι κόλπα με μπανάνες και οδοντόπαστες αλλά δεν φαίνεται να γίνεται τίποτα. Είναι αυθεντικό το CD. Μπορώ να το αντιγράψω σε άλλο cd;

Όποια βοήθεια δεκτή :)

Δημοσ.

το καλύτερο κόλπο που ξέρω για CD εγω είναι το λάδι!

Ριχνεις μια σταγόνα και τρίβεις το δισκάκι μέχρι να καθαρίσει το λάδι με ένα χαρτί, το λάδι μπαίνει μέσα στις γρατζουνιές και όταν πάει να το διαβάσει το laser, λόγω αντανάκλασης ή κάτι τελοσπάντων καταφέρνει να φτάσει στο βαθύτερο στρώμα, μετά το πλαστικό δηλαδή. Η επιφάνεια που γράφονται τα δεδομένα δεν είναι η έξω έξω αλλά πιο μέσα, με την εξωτερική επιφάνεια να είναι απλό πλαστικό για να προστατεύει τα δεδομένα. Οταν γρατζουνίζονται, αυτο που γρατζουνίζεται είναι το πλαστικό και έτσι το laser δεν φτάνει να διαβάσει την εσωτερική επιφάνεια που είναι τα δεδομένα.

Τώρα με μπανάνες και οδοντόπαστες δεν ξέρω αλλά το λάδι έχει λογική, δημιουργεί μια προσωρινή στρώση. 

Όπως και να έχει, αν δεν είναι τσιπαρισμένο το PS2 δεν μπορείς να τα αντιγράψεις...αλλά ίσως μπορείς προσωρινά αλλά για πολύ λίγο να παίξεις. Λέω για λίγο, γιατί καθώς το laser διαβάζει το δισκάκι "καίει" και το λάδι, οπότε σου μένει πάλι η γρατζουνιά.

Έχω σώσει πολλά CD μουσικής παλιότερα έτσι, τα έφτιαχνα προσωρινά μέχρι να τα ripάρω σε MP3 και να τα αντιγράψω!  :)

Δημοσ.

Δεν λέει και πολύ να γεμίσω το playstation μου με λάδια :-S Ψάχνω κάτι ποιο μόνιμο.

Τι παραπάνω κάνουν και δεν μπορώ να το κάνω εγώ και να αντιγράψω..

Δημοσ.

Νομίζω παίζουν ορισμένα μηχανήματα / συσκευές που βάζεις μεσα τα cd και στα καθαρίζει λιγο απο γρατζουνιές αλλα δεν δουλεύουν standar , ειχε αγοράσει παλια ενα φίλος γύρω στα 70 euro αλλα να σου πω την αλήθεια δεν έκανε και πολυ καλη δουλειά , ορισμένα δεδομενα τα διάβαζε αλλα οχι

Δημοσ.

φίλε μου πάρε γυαλιστικό για ασημικά και μέταλλα και τρίψε. οι γραντζουνιες δε θα φύγουν αλλά θα ''στρογγυλέψουν'' ας πούμε με αποτέλεσμα να μπορεί να το διαβάσει το λέϊζερ ευκολότερα. προσωπικώς έχω χρησιμοποιήσει το πανί cape cod και έχει μεγάλη επιτυχία. τώρα για πολύ βαθιές γραντζουνιές μην περιμένεις κάτι πολύ σοβαρό. ο μόνος τρόπος να εξαφανίσεις γραντζουνιές προκειμένου να γίνει καινούργιο , έχει γίνει από κάποιους , αλλά με ουκ ολίγα προβλήματα είναι να βερνικώσεις το cd. αλλά αυτή η λύση είναι υπερβολίκώς hardcore και μόνο όταν το δισκάκι ούτως η άλλως έχει καταστραφεί. 

επίσης ο οδοντόκρεμα πρέπει να ξεραθεί πρώτα πάνω στη γραντζουνιά και να την καθαρίσεις , όχι όταν είναι νωπή.

επίσης αλοιφές για πολυμερισμό φανών αυτοκινήτου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...