agamoi-thytai Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Πλέον κάνεις μαθήματα σε ΚΕΚ και παίρνεις χαρτί.
arnold94 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 ειχα δουλεψει ως ναυαγοσωστης σε ξενοδοχειο.δεν μου ζητησαν κανενα χαρτι.απλος εαν γινοτανε κανενα ατυχημα η οτιδηποτε αλλο σοβαρο επρεπε να παρω τηλ τον κανονικο ναυαγοσωστη,αλλα πληρωνομουν πιο λιγα χρηματα.και οταν ειχες καποιο σοβαρο περιστατικο,πως βοηθουσε απο μακρια ο "κανονικος" ;
apostol1s Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Το μόνο που μας ένοιαζε ηταν να εχουν ολοι πληρώσει βραχιολάκι για τις πισίνες.τιποτα αλλο.ετσι λειτουργούν τα ξενοδοχεία.οτι ατύχημα είχαμε το δίναμε στο ΕΚΑΒ.
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 α μαλιστα..ναι για ναυαγοσωστης δε χρειαζεται ελευθερη καταδυση αλλα η αυτονομη καταδυση ειναι αρκετα χρησιμη να τη γνωριζουμε,ετσι μας εχουν πει..ποσο θα μου κοστισει και ποσα μαθηματα θα χρειαστω για να παρω ολα τα πτυχια της αυτονομης;...εσυ εχεις ασχοληθει με πτυχια κ για τα δυο ε; δεν βρισκω παλι χρησιμοτητα στο να ξερεις αυτονομη καταδυση στην ναυαγοσωστικη.πιο χρησιμη θα ηταν η ελευθερη χωρις να σημαινει οτι χρειαζεται. στην ελευθερη καταδυση εχω aida 2 επιπεδο.το καθε επιπεδο πανω κατω κοντα στα 250.λιγα μαθηματα το καθε επιπεδο. για την αυτονομη το να τα μαζεψεις ολα ειναι πολυ σχετικο.παει παρα πολυ μακρια η βαλιτσα και χρειαζεται χρονο/χρημα.συν οτι δεν εχει νοημα να τα κανεις ολα αν ειναι να το κανεις για την ναυαγοσωστικη. το απλο ειναι να παρεις το Open water diver και το advanced open water diver.το πρωτο κανα 300-400 και το δευτερο 300 περιπου.με αυτα μπορεις να κατεβεις σε βαθος 30 μετρα Max χωρις στασεις αποσυμπιεσης.το πρωτο εχει 4 βουτιες στην θαλασσα συν καποιες σε πισινα και το δευτερο 5 βουτιες στην θαλασσα. στην αυτονομη καταδυση εχω επενδυσει πολυ χρονο και χρημα καλως η κακως για να παρω τις πιστοποιησεις που εχω. εχουν φυγει περιπου 10K. Οσο προχωρας τοσο πιο ακριβα γινονται τα πραγματα αναλογως παντα που θες να φτασεις. Μου αρέσει και χαζεύω σε βίντεο καταδύσεων και ψαροντούφεκου. Και μόνο που βλέπω το χρόνο που μένουν κάτω στο βυθό, νιώθω να πνίγομαι. Δε θα το έκανα ποτέ μάλλον, αν και μου αρέσει. και μενα μου φαινοταν παραξενο αλλα μετα τα 2 πρωτα επιπεδα εφτασα να κατεβαινω 20 μετρα. ειχα δουλεψει ως ναυαγοσωστης σε ξενοδοχειο.δεν μου ζητησαν κανενα χαρτι.απλος εαν γινοτανε κανενα ατυχημα η οτιδηποτε αλλο σοβαρο επρεπε να παρω τηλ τον κανονικο ναυαγοσωστη,αλλα πληρωνομουν πιο λιγα χρηματα. κανονικα πρεπει να εχεις χαρτι ναυαγοσωστη πισινας για να εισαι ναυαγοσωστης σε πισινα Το μόνο που μας ένοιαζε ηταν να εχουν ολοι πληρώσει βραχιολάκι για τις πισίνες.τιποτα αλλο.ετσι λειτουργούν τα ξενοδοχεία.οτι ατύχημα είχαμε το δίναμε στο ΕΚΑΒ. μεχρι να γινει στραβη και να μαζεψουν πολλα ατομα παρεα
arnold94 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) παιδες δε μου βγαινει ευκολα η εξισωση valsalva για πειτε λιγο το σωστο τροπο...ειμαι και ναυαγοσωστης κιολας....χρειαζεται να παρω τα πτυχια της fida ή δε παιζει κανενα ρολο? Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2018 από arnold94
ILIAS GR Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 6 ώρες πριν, arnold94 είπε παιδες δε μου βγαινει ευκολα η εξισωση valsalva για πειτε λιγο το σωστο τροπο...ειμαι και ναυαγοσωστης κιολας....χρειαζεται να παρω τα πτυχια της fida ή δε παιζει κανενα ρολο? Γίνε λίγο ποιο σαφής, τι εννοείς δε σου βγαίνει η εξίσωση valsalva, καλά είναι να τη λέμε εξίσωση πιέσεως όπως τη λένε και στο στρατό και στις περισσότερες σχολές. Δεν είναι κάτι τρομερό, πιάνεις τη μύτη σου την σφίγγεις με τον δείκτη και τον αντίχειρά σου, φυσάς μέχρι ν` ακούσεις τα τύμπανα των αυτιών σου να κάνουν τον κλασικό ήχο << γκλουπ>> και αυτό είναι!
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 46 λεπτά πριν, ILIAS GR είπε Γίνε λίγο ποιο σαφής, τι εννοείς δε σου βγαίνει η εξίσωση valsalva, καλά είναι να τη λέμε εξίσωση πιέσεως όπως τη λένε και στο στρατό και στις περισσότερες σχολές. Δεν είναι κάτι τρομερό, πιάνεις τη μύτη σου την σφίγγεις με τον δείκτη και τον αντίχειρά σου, φυσάς μέχρι ν` ακούσεις τα τύμπανα των αυτιών σου να κάνουν τον κλασικό ήχο << γκλουπ>> και αυτό είναι! Απλά αν δεις ότι δεν εξισώνει και συνέχισεις να φυσας αντί για γκλουπ θα ακούσεις μπαμ και μετά πάει το αυτί. Το θέμα με την εξίσωση πρέπει να γίνεται πριν να είναι αργά, αν αρχίσεις να νοιωθεις πίεση και μετά ξεκινήσεις την εξίσωση είναι ήδη αργά
arnold94 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Νιώθω αρκετά μπουκωμενα τα αυτιά μου Ακόμα και όταν τη κάνω έξω απ το νερό δύσκολα ακούγεται το "κλακ"...Είναι καλύτερα να καταπίνω με κλειστή τη μύτη;
ILIAS GR Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, Spect~ είπε Απλά αν δεις ότι δεν εξισώνει και συνέχισεις να φυσας αντί για γκλουπ θα ακούσεις μπαμ και μετά πάει το αυτί. Το θέμα με την εξίσωση πρέπει να γίνεται πριν να είναι αργά, αν αρχίσεις να νοιωθεις πίεση και μετά ξεκινήσεις την εξίσωση είναι ήδη αργά Ασχολούμαι από πολύ μικρός με το άθλημα, γιατί και οι γονείς μου ασχολούνταν με αυτό. Η μητέρα μου ήταν από τις πρώτες γυναίκες που κατέβηκαν στο πηγάδι της Βουλιαγμένης στο 33μ την δεκαετία του 60` πολύ πριν μπουν τα κιγκλιδώματα που χάθηκαν οι Ιταλοί δύτες(πολύ πριν των τριών Αμερικάνων). Βέβαια τότε την λέγαμε εξισορρόπηση πιέσεως. Με προβλημάτισε η ερώτησή σου ότι δεν μπορείς να κάνεις, δεν έχω ακούσει άλλη φορά κάτι τέτοιο, εκτός κι αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τα` αυτιά σου… το να κάνουν μπάμ από το φύσημα α π ο κ λ ε ί ε τα α ι !
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 45 λεπτά πριν, ILIAS GR είπε Ασχολούμαι από πολύ μικρός με το άθλημα, γιατί και οι γονείς μου ασχολούνταν με αυτό. Η μητέρα μου ήταν από τις πρώτες γυναίκες που κατέβηκαν στο πηγάδι της Βουλιαγμένης στο 33μ την δεκαετία του 60` πολύ πριν μπουν τα κιγκλιδώματα που χάθηκαν οι Ιταλοί δύτες(πολύ πριν των τριών Αμερικάνων). Βέβαια τότε την λέγαμε εξισορρόπηση πιέσεως. Με προβλημάτισε η ερώτησή σου ότι δεν μπορείς να κάνεις, δεν έχω ακούσει άλλη φορά κάτι τέτοιο, εκτός κι αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τα` αυτιά σου… το να κάνουν μπάμ από το φύσημα α π ο κ λ ε ί ε τα α ι ! Καλά δεν εννοούσα ότι θα ακούσει μπαμ αλλά αν πιέσει για να κάνει εξίσωση ενώ το σώμα του του δείχνει ότι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό τότε θα κάνει ζημιά και αυτό εννοούσα με το μπαμ
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 12 hours ago, arnold94 said: παιδες δε μου βγαινει ευκολα η εξισωση valsalva για πειτε λιγο το σωστο τροπο...ειμαι και ναυαγοσωστης κιολας....χρειαζεται να παρω τα πτυχια της fida ή δε παιζει κανενα ρολο? οσο ξερω για το πτυχιο της ναυαγοσωστικης δεν χρειαζεται πτυχιο ελευθερης καταδυσης. θα πρεις πολλα videakia για την εξισωση απο εκει και περα θελει δοκιμες για να δεις πως θα την πετυχεις.καταρχην δεν θελει να την κανεις τελευταια στιγμη γιατι θα αναγκαστεις να "φυσηξεις" παραπανω με οτι προβληματα μπορει να κανει αυτο.οπως λενε αν πονεσε λιγο το αυτι σου επρεπε ηδη να εχεις εξισωσει. απο εκει και περα θελει δοκιμη εξω απο το νερο στην αρχη και μετα μεσα στο νερο.με την ελευθερη ειναι πιο δυσκολο ενω στην αυτονομη εχεις παραπανω χρονο για να πειραματιστεις.απλα προσπαθησε στην ελευθερη να μεινεις σε καποιο βαθος και να δοκιμασεις εξισωση παρα να αρχισεις να κατεβαινεις ταπα κατω και να προσπαθεις να εξισωσεις.επισης υπαρχει περιπτωση το καθε αυτι σου να θελει διαφορετικο χρονο για να εξισωσει.πχ εγω οταν κανω εξισωσω "φυσαω" και πρωτα το δεξι μου αυτι θα εξισωσει κανοντας τον κλασικο ηχο και μετα αφου συνεχισω λιγο ακομα το "φυσημα" εξισωνει και το αριστερο. εννοειται καλο ειναι να κοιταξεις και σε εναν ωρλ τι παιζει με διαφραγμα και ολα αυτα για να δεις μηπως υπαρχει καποιο προβλημα ή δεν ξερω τι.μετα θελει τροπο και υπομονη.στο πρωτο πτυχιο της καταδυσης δεν ειχα μαθει να εξισωνω σωστα και ειχα ζορισει τα αυτια μου οποτε και πονο ενιωθα και με βαροτραυμα εφυγα. 6 hours ago, ILIAS GR said: Γίνε λίγο ποιο σαφής, τι εννοείς δε σου βγαίνει η εξίσωση valsalva, καλά είναι να τη λέμε εξίσωση πιέσεως όπως τη λένε και στο στρατό και στις περισσότερες σχολές. Δεν είναι κάτι τρομερό, πιάνεις τη μύτη σου την σφίγγεις με τον δείκτη και τον αντίχειρά σου, φυσάς μέχρι ν` ακούσεις τα τύμπανα των αυτιών σου να κάνουν τον κλασικό ήχο << γκλουπ>> και αυτό είναι! οι περισσοτεροι απλα θα πουν εξισωση.απο εκει και περα η valsalva και η Frenzel είναι τρόποι εξισωσης οποτε καλα κανει και το αναφερει γιατι ειναι τελειως διαφορετικοι τροποι. 4 hours ago, arnold94 said: Νιώθω αρκετά μπουκωμενα τα αυτιά μου Ακόμα και όταν τη κάνω έξω απ το νερό δύσκολα ακούγεται το "κλακ"...Είναι καλύτερα να καταπίνω με κλειστή τη μύτη; Μπορει να οφειλεται σε οτιδηποτε . πχ ευσταχιανες. η valsalva συνηθως ειναι πιο ευκολη απο τις αλλες μεθοδους.αν δεν εξισωνεις με valsalva δυσκολα θα εξισωσεις με το να καταπιεις ή με Frenzel αν και δεν χανεις κατι να δοκιμασεις. αν καταπινεις δεν χρειαζεται καν να κλεισεις μυτη 2 hours ago, ILIAS GR said: Ασχολούμαι από πολύ μικρός με το άθλημα, γιατί και οι γονείς μου ασχολούνταν με αυτό. Η μητέρα μου ήταν από τις πρώτες γυναίκες που κατέβηκαν στο πηγάδι της Βουλιαγμένης στο 33μ την δεκαετία του 60` πολύ πριν μπουν τα κιγκλιδώματα που χάθηκαν οι Ιταλοί δύτες(πολύ πριν των τριών Αμερικάνων). Βέβαια τότε την λέγαμε εξισορρόπηση πιέσεως. Με προβλημάτισε η ερώτησή σου ότι δεν μπορείς να κάνεις, δεν έχω ακούσει άλλη φορά κάτι τέτοιο, εκτός κι αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τα` αυτιά σου… το να κάνουν μπάμ από το φύσημα α π ο κ λ ε ί ε τα α ι ! τα κιγκλιδωματα εχουν σπασει μετα απο τοσο καιρο.υπαρχουν μεν αλλα μπορεις να μπεις μεσα.το μπαμ το εννοει να παθει βαροτραυμα. και βεβαια μπορει να γινει και διατρηση της τυμπανικης μεμβρανης αν ο αλλος το παρακανει. 1
ILIAS GR Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, poulinos είπε οσο ξερω για το πτυχιο της ναυαγοσωστικης δεν χρειαζεται πτυχιο ελευθερης καταδυσης. θα πρεις πολλα videakia για την εξισωση απο εκει και περα θελει δοκιμες για να δεις πως θα την πετυχεις.καταρχην δεν θελει να την κανεις τελευταια στιγμη γιατι θα αναγκαστεις να "φυσηξεις" παραπανω με οτι προβληματα μπορει να κανει αυτο.οπως λενε αν πονεσε λιγο το αυτι σου επρεπε ηδη να εχεις εξισωσει. απο εκει και περα θελει δοκιμη εξω απο το νερο στην αρχη και μετα μεσα στο νερο.με την ελευθερη ειναι πιο δυσκολο ενω στην αυτονομη εχεις παραπανω χρονο για να πειραματιστεις.απλα προσπαθησε στην ελευθερη να μεινεις σε καποιο βαθος και να δοκιμασεις εξισωση παρα να αρχισεις να κατεβαινεις ταπα κατω και να προσπαθεις να εξισωσεις.επισης υπαρχει περιπτωση το καθε αυτι σου να θελει διαφορετικο χρονο για να εξισωσει.πχ εγω οταν κανω εξισωσω "φυσαω" και πρωτα το δεξι μου αυτι θα εξισωσει κανοντας τον κλασικο ηχο και μετα αφου συνεχισω λιγο ακομα το "φυσημα" εξισωνει και το αριστερο. εννοειται καλο ειναι να κοιταξεις και σε εναν ωρλ τι παιζει με διαφραγμα και ολα αυτα για να δεις μηπως υπαρχει καποιο προβλημα ή δεν ξερω τι.μετα θελει τροπο και υπομονη.στο πρωτο πτυχιο της καταδυσης δεν ειχα μαθει να εξισωνω σωστα και ειχα ζορισει τα αυτια μου οποτε και πονο ενιωθα και με βαροτραυμα εφυγα. οι περισσοτεροι απλα θα πουν εξισωση.απο εκει και περα η valsalva και η Frenzel είναι τρόποι εξισωσης οποτε καλα κανει και το αναφερει γιατι ειναι τελειως διαφορετικοι τροποι. Μπορει να οφειλεται σε οτιδηποτε . πχ ευσταχιανες. η valsalva συνηθως ειναι πιο ευκολη απο τις αλλες μεθοδους.αν δεν εξισωνεις με valsalva δυσκολα θα εξισωσεις με το να καταπιεις ή με Frenzel αν και δεν χανεις κατι να δοκιμασεις. αν καταπινεις δεν χρειαζεται καν να κλεισεις μυτη τα κιγκλιδωματα εχουν σπασει μετα απο τοσο καιρο.υπαρχουν μεν αλλα μπορεις να μπεις μεσα.το μπαμ το εννοει να παθει βαροτραυμα. και βεβαια μπορει να γινει και διατρηση της τυμπανικης μεμβρανης αν ο αλλος το παρακανει. Πότε κατέβηκες τελευταία φορά;
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 πριν κανα δυο χρόνια αν θυμαμαι κατι αλλα εχουν σπασει εδω και παρα πολλα χρόνια.τα θυμαμαι σπασμενα απο το 2009.δεν ειναι οτι δεν υπαρχουν απλα δεν καλυπτουν ολη την τρυπα.δηλαδη χωρας για πλακα να περασεις. επισης η πινακιδα δεν πολυφαινεται αφου φυτρωνουν διαφορα πανω της.επισης κανεις δεν προσεχει οταν κατεβαινει στο πηγαδι οτι ακριβως απεναντι απο τα καγκελα υπαρχει αλλη μια τρυπα (το παραπηγαδο) το οποιο σε ανεβαζει παραλληλα με το πηγαδι στα 18 μετρα. παραθετω και σχολια Λόγω των αποτυχημένων προσπαθειών να εξερευνηθεί η σήραγγα (αλλά και των ρευμάτων που επικρατούν με διεύθυνση προς το εσωτερικό της σήραγγος,) που κατέληξαν αρκετές φορές στον θάνατο των ερευνητών, σήμερα ενα τεράστιο σιδερένιο κιγκλίδωμα αποτρέπει τους επίδοξους εξερευνητές να εισέλθουν στην σήραγγα (αποτρέπει = δεν αποκλύει, μιας και το άνοιγμα που αφήνει στην δεξιά πλευρά του είναι αρκετό για να περάσει ένας δύτης) και ταυτόχρονα προστατεύει τους επισκέπτες - δύτες να παρασυρθούν κατά λάθος από τα ισχυρά ρεύματα. Και εδω φαινεται το ανοιγμα καθαρα https://www.youtube.com/watch?v=iNyhzRlNshs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα