Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά δεν τους γνωρίζω.

Μόλις τώρα πρωτοείδα το site από το link που παρέθεσες.

Αρχικά να πω ότι έχω τις αντιρρήσεις μου σχετικά με τους συλλέκτες κενού. Αν μπεις στο νήμα για ηλιακούς εδώ στο insomnia θα δεις σχετικά σχόλια δικά μου αλλά κυρίως άλλων μελών που (κατά δήλωσή τους) είναι και επαγγελματίες του χώρου.

Βέβαια τα λίγα που ξέρω αφορούν τους "κλασσικούς" συλλέκτες κενού με τις πολλές μικρότερες σωλήνες. Για τον τύπο το συγκεκριμένο δεν ξέρω καθώς όπως είπα δεν τον έχω ξαναδεί.

Τα δύο πράγματα που μου τράβηξαν την προσοχή διαβάζοντας το site τους είναι:

"Και αυτή την περίοδο με την αρωγή της εταιρίας συμβούλων Mentoring είναι στη διαδικασία προετοιμασίας για πιστοποίηση κατα:- Solar Keymark"

Μου είναι λίγο περίεργο μετά από τόσα χρόνια που πρεσβεύει ότι είναι στο χώρο αυτή η εταιρία, μόλις τώρα να μπαίνει στη διαδικασία προετοιμασίας (πρόσεξε, όχι της πιστοποίησης αλλά της προετοιμασίας) μιας τόσο σχετικής (και απαραίτητης κατά τη γνώμη μου) πιστοποίησης.

Επίσης σε ένα σημείο της ιστοσελίδας (πιστοποίηση) αναφέρει ότι έχει πάρει ISO και σε άλλο (συχνές ερωτήσεις) ότι είναι στη "διαδικασία προετοιμασίας" και για το ISO!!!

Και μια 2η παρατήρηση είναι ότι τα έργα τα οποία έχει παραθέσει ότι εκτέλεσε (σε ξενοδοχεία μόνο) είναι όλα σχετικά παλιές εγκατάστάσεις. Του 2004-2007. Μετά τί έγινε; Δεν έβαλε τίποτα άλλο; Έχει αμελήσει το site. Μπήκαμε στην κρίση και ΚΑΝΕΝΑΣ ξενοδόχος δεν ξαναέβαλε τίποτα; Και που είναι οι οικιακές εγκαταστάσεις; (αφού νομίζω ότι αυτές ενδιαφέρουν τους περισσότερους από εμάς). Κάτι που δουλεύει άψογη σε μεγάλη (βιομηχανική) κλιμακα δεν είναι πάντα εφαρμόσιμο σε μικρό  επίπεδο

Δημοσ.

Thanx φίλε αλλά τι ακριβώς είναι η "διαδικασία προετοιμασίας" που λες στην οποία τώρα μπαίνουν οι συγγεκριμένοι συλλέκτες κενού;

Δημοσ.

όπως σου είπα δεν είμαι γνώστης της συγκεκριμένης εταιρίας ή των διαδικασιών πιστοποίησης αλλά η απλή λογική (και ένα googlαρισματάκι) με κάνουν να καταλαβαίνω ότι η εν λόγω εταιρία δεν έχει αυτές τις (απαραίτητες κατ' εμέ) πιστοποιήσεις και έχει μπει στην διαδικασία να προετοιμάσει την δομή/λειτουργία της εταιρίας έτσι ώστε να πιστοποιηθεί. (σενάριο α - το καλό)

ή

δεν έχει αυτές τις πιστοποιήσεις (και ίσως για Χ λόγους δεν μπορεί ή δεν σκοπεύει να τις πάρει σύντομα) και γι' αυτό λέει κάτι τόσο θεωρητικό όπως το "είμαι στη διαδικασία προετοιμασίας" (σενάριο β -  το κακό).

ενημερωτικά να σου πω ότι αν έμπαινες σε ένα πρόγραμμα επιδοτούμενο πχ "εξοικονόμηση κατ' οίκον" το να είναι οι εταιρίες/προϊόντα πιστοποιημένα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ προαπαιτούμενο.

για να είμαι ειλικρινής με την απλή λογική μου δεν μπορώ να καταλάβω πως αναλάβανε όλα αυτά τα μεγάλα ξενοδοχειακά έργα και δεν τους ζήτησαν οι ξενοδόχοι αυτά τα χαρτιά

γενικά πάντως δες στο νήμα που σου είπα και κάνε εκεί τις ερωτήσεις σου καθώς εκεί υπάρχουν απείρως σχετικότεροι για να σου απαντήσουν. άσε που καλό είναι τα ίδια θέματα να είναι μαζί κι έτσι να βοηθηθούν και άλλοι (εγώ για παράδειγμα δεν είχα ξαναδεί τον συγκεκριμένο τύπο ηλιακού)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...