defacer Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Όμως, συνεχίζοντας από παραπάνω, παρότι σέβομαι το δικαίωμα σου να γουστάρεις τσιπάκια για λόγους ασφάλειας και ευκολίας, δεν ανέχομαι την επιβολή μιας τέτοιας πρακτικής από το κράτος. Το θέμα δεν είναι θρησκευτικό, είναι ηθικό. [...] Αντίθετα, κάτι το οποίο επιβάλλεται δια νόμου στον πολίτη, δε μπορεί να "εξουδετερωθεί". Στα @@ μου για το μέσο λοιπόν, η υποχρεωτική φύση ενός τέτοιου νόμου είναι που με προβληματίζει. Θα ήμουν αρνητικός είτε μου ζητούσαν να "φορέσω" RFID, είτε μου επέβαλαν να βάλω το smartphone στον κώλο μου, ώστε να το κουβαλάω παντού (αχ και έχουν μεγαλώσει πολύ κι αυτά πλέον). Το κράτος οφείλει να σέβεται και να προστατεύει τους πολίτες, όχι να τους αντιμετωπίζει ως εν δυνάμει παρανόμους, οι οποίοι πρέπει να παρακολουθούνται. Δεν είσαι όμως αρνητικός όταν σου ζητάνε να κουβαλάς ταυτότητα ή όταν αναλαμβάνεις θέλοντας και μη την υποχρέωση να ταυτοποιήσεις το άτομό σου σε περίπτωση που σου ζητηθεί από όργανο της τάξης. Ή μπορεί και να είσαι αρνητικός στη θεωρία, αλλά de facto το δέχεσαι παθητικά. Επίσης δέχεσαι πως το απόρρητο των επικοινωνιών σου είναι απόρρητο μόνο μέχρι το σημείο που θα κινηθούν οι σχετικές νόμιμες ή "νόμιμες" (NSA) διαδικασίες για την άρση του. Όλα αυτά τα δέχεσαι είτε ασυνήδειτα (οπότε δεν έχει νόημα να συνεχιστεί η κουβέντα) είτε συνειδητά επειδή αναγνωρίζεις πως το ώφελος για την κοινωνία σαν σύνολο είναι μεγαλύτερο από το πλήγμα στα δικά σου δικαιώματα και την ελευθερία σου να κάνεις το ο,τιδήποτε. Επομένως, η γραμμή που χωρίζει τις αποδεκτές επιβολές από τις απαράδεκτες είναι υποκειμενική (όπως άλλωστε και η ηθική την οποία μόνος σου αναφέρεις), οπότε ναι μεν αναγνωρίζω και σέβομαι τις ενστάσεις σου αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορώ να σου δώσω αντικειμενικά δίκιο. Θα φέρω ένα αντιπαράδειγμα: έστω ότι μια μέρα σου λένε κοίτα, θα έχουμε όλοι ένα implant το οποίο σε περίπτωση καρδιακής προσβολής θα κουνάει το μαγικό ραβδί και θα σώζει το 50% των περιπτώσεων. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν κάθε χρόνο Χ ευρώ (από άμεσα έξοδα περίθαλψης αλλά και από το μη πλήγμα της παραγωγικής ικανότητας του σωσμένου και των οικείων του) τα οποία μπορούμε να τα κάνουμε σχολεία. Εδώ τι θα έλεγε η ηθική; Η δική μου θα έλεγε πως αν πεις δεν δέχομαι τότε είσαι σκουλήκι τζαμπατζής που θέλει και να μην κάνει τίποτα και να γευτεί και τα ωφέλη όπως όλοι όσοι θα κάνουν. Συμφωνώ μαζί σου 100% ότι το κράτος οφείλει να σέβεται (βασικά θα το πάω παραπέρα και θα πω οφείλει να υπηρετεί) τους πολίτες, αλλά το ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως αυτό είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Διαφωνώ στο ότι κάτι που επιβάλλεται δια νόμου δε μπορεί να εξουδετερωθεί. Δε με πιστεύεις; Μπες σε ένα εστιατόριο και άναψε τσιγάρο.
παπι Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 ρίξανε και στους Fotis13 και ΣΙΑ.. Δεν το λες ΣΙΑ.. Κοτσαμ Hasbro εχει (ναι! αυτη που βγαζει τα σατανικα φερμπι) 2
Razor_7 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 ^ Ωωω, δεν το 'ξερα . Τα σέβη μου στον πρόεδρο,then. Πληρώνει καλά?
N3k21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δεν είσαι όμως αρνητικός όταν σου ζητάνε να κουβαλάς ταυτότητα ή όταν αναλαμβάνεις θέλοντας και μη την υποχρέωση να ταυτοποιήσεις το άτομό σου σε περίπτωση που σου ζητηθεί από όργανο της τάξης. Ή μπορεί και να είσαι αρνητικός στη θεωρία, αλλά de facto το δέχεσαι παθητικά. Επίσης δέχεσαι πως το απόρρητο των επικοινωνιών σου είναι απόρρητο μόνο μέχρι το σημείο που θα κινηθούν οι σχετικές νόμιμες ή "νόμιμες" (NSA) διαδικασίες για την άρση του. Όχι, δεν είμαι αρνητικός όσον αφορά το θέμα του δελτίου ταυτότητας, ούτε προφανώς θα αρνηθώ την επίδειξη αυτού αν μου ζητηθεί από αστυνομικό. Πρόσεξε όμως, πέραν του "ρομαντικού" της υπόθεσης (με τον πολιτσμάνο θα υπάρξει ένα βασικό human interaction, ενώ θεωρητικά έχω δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ σε περίπτωση που εκτιμήσω πως δρα καταχρηστικά), ένα δελτίο ταυτότητας είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί ή πλαστικό. Δεν έχει δυνατότητες π.χ. remote monitoring των δραστηριοτήτων μου. Αντίστοιχα, η παρακολούθηση της τηλεφωνικής και διαδικτυακής δραστηριότητάς μου, παρότι αποτελεί πιθανότητα την οποία γνωρίζω, είναι εύκολο, εάν το επιθυμήσω, να διακοπεί ή έστω να περιοριστεί. Μπορώ ανά πάσα στιγμή να πάψω να χρησιμοποιώ π.χ. μηχανές αναζήτησης ή να "χαθώ" σε κάποιο tor δίκτυο. Μπορώ αντί για smartphone να χρησιμοποιώ κάποια βασική τηλεφωνική συσκευή. Στην τελική αν μπω σε privacy paranoia mode, είναι δυνατόν να αποφύγω εντελώς τη χρήση τηλεφώνων (κινητών ή σταθερών) και Η/Υ. Όλα αυτά τα δέχεσαι είτε ασυνήδειτα (οπότε δεν έχει νόημα να συνεχιστεί η κουβέντα) είτε συνειδητά επειδή αναγνωρίζεις πως το ώφελος για την κοινωνία σαν σύνολο είναι μεγαλύτερο από το πλήγμα στα δικά σου δικαιώματα και την ελευθερία σου να κάνεις το ο,τιδήποτε. Σαφώς και τα δέχομαι συνειδητά. Η κοινωνία λειτουργεί με αμοιβαίους συμβιβασμούς των μελών της. Αν όμως κάποτε κάποιος μάγκας εκτιμήσει πως για το καλό της κοινωνίας πρέπει να μπουν κάμερες στα σπίτια όλων των πολιτών, θα το δεχτείς; Επομένως, η γραμμή που χωρίζει τις αποδεκτές επιβολές από τις απαράδεκτες είναι υποκειμενική (όπως άλλωστε και η ηθική την οποία μόνος σου αναφέρεις), οπότε ναι μεν αναγνωρίζω και σέβομαι τις ενστάσεις σου αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορώ να σου δώσω αντικειμενικά δίκιο. Ούτε εδώ διαφωνούμε, σαφώς και είναι υποκειμενική. Την άποψή μου παραθέτω αποκλειστικά άλλωστε, σε καμία περίπτωση δε μιλάω για λογαριασμό άλλων. Θα φέρω ένα αντιπαράδειγμα: έστω ότι μια μέρα σου λένε κοίτα, θα έχουμε όλοι ένα implant το οποίο σε περίπτωση καρδιακής προσβολής θα κουνάει το μαγικό ραβδί και θα σώζει το 50% των περιπτώσεων. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν κάθε χρόνο Χ ευρώ (από άμεσα έξοδα περίθαλψης αλλά και από το μη πλήγμα της παραγωγικής ικανότητας του σωσμένου και των οικείων του) τα οποία μπορούμε να τα κάνουμε σχολεία. Εδώ τι θα έλεγε η ηθική; Η δική μου θα έλεγε πως αν πεις δεν δέχομαι τότε είσαι σκουλήκι τζαμπατζής που θέλει και να μην κάνει τίποτα και να γευτεί και τα ωφέλη όπως όλοι όσοι θα κάνουν. Μιας και χρησιμοποίησες το συγκεκριμένο παράδειγμα, ας διευκρινίσω κάτι: προσωπικά δε θα είχα κανένα πρόβλημα με τη χρήση ενός τέτοιου implant, ή οποιουδήποτε παρόμοιου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς λόγους. Αν όμως δεν έπαιζε μαγικό ραβδί ή ξέρω 'γω κάποια τρελή νανοτεχολογική μέθοδος και η "διάσωση" του ασθενή γινόταν από γιατρούς που τον βρήκαν από το gps στίγμα του, θα βρισκόμουν μπροστά σε ηθικό δίλημμα. Από τη μια θα είχαμε μια τεχνολογία ικανή να σώσει ζωές και εμμέσως να βοηθήσει στη βελτίωση της κοινωνίας (π.χ. οικονομικά όπως γράφεις), από την άλλη το implant θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εν δυνάμει ρουφιάνος στα χέρια "καλοθελητών". Ιδανικά, σε μια τέτοια περίπτωση, θα ήθελα να μου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξω. Αν δε δεχόμουν το implant, ας μου επέβαλαν κάποιο οικονομικό penalty π.χ. με τη μορφή επιπλέον ασφαλίστρων. Μπορεί να πλήρωνα παραπάνω, θα έκανα όμως αυτό που ήθελα, χωρίς ταυτόχρονα η επιλογή μου να πλήττει το κοινωνικό σύνολο. Συμφωνώ μαζί σου 100% ότι το κράτος οφείλει να σέβεται (βασικά θα το πάω παραπέρα και θα πω οφείλει να υπηρετεί) τους πολίτες, αλλά το ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως αυτό είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Επειδή συμμερίζομαι τις αμφιβολίες σου, δε θέλω να δώσω στο κράτος ένα ακόμα εργαλείο (και μάλιστα ισχυρό) για να με ελέγχει καλύτερα. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στο "κράτος" και την ανθρώπινη φύση είναι που με κάνει σκεπτικιστή απέναντι στα RFID chips λοιπόν. Διαφωνώ στο ότι κάτι που επιβάλλεται δια νόμου δε μπορεί να εξουδετερωθεί. Δε με πιστεύεις; Μπες σε ένα εστιατόριο και άναψε τσιγάρο. Δύο παρατηρήσεις: 1) Το χαράτσι της ΔΕΗ και τα λοιπά κερατιάτικα πόσο εύκολο είναι να αποφευχθούν από το μέσο πολίτη; Υπάρχουν νόμοι και νόμοι, θεωρώ πως το παράδειγμά σου με το τσιγάρο δεν ήταν εύστοχο. Αν πραγματικά πάντως επιθυμούσαν να επιβάλουν τον αντικαπνιστικό νόμο, θα μπορούσαν να το καταφέρουν. 2) Παρότι καπνιστής, ποτέ δε θα ανάψω τσιγάρο σε εστιατόριο, εκτός φυσικά κι αν εντός του βρίσκονται ελάχιστες παρέες και σ' αυτές οι περισσότεροι καπνίζουν. Σέβομαι τόσο τους συμπολίτες μου, όσο και το νόμο. Επιθυμώ λοιπόν να με σέβονται τόσο αυτοί, όσο και το κράτος, όχι να με αντιμετωπίζουν ως εν δυνάμει παράνομο. Χρησιμοποιώντας την αναλογία σου λοιπόν, αν π.χ. με έκαναν πάντως τσακωτό να καπνίζω σε χώρο όπου απαγορεύεται, θα έκανα τουμπεκί και θα πλήρωνα το όποιο πρόστιμο. Αν όμως πριν μπω στο χώρο, έσκαγε κανένας φουσκωτός και απαιτούσε να μου κάνει σωματική έρευνα γιατί ενδέχεται να βαστάω τσιγάρα, θα είχαμε πρόβλημα. 1
Alithinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 σοβαρά τώρα ? το χε ποστάρει μια φίλη μου στο facebook πριν κάτι μέρες και απάντησα εκεί,δεν περίμενα να έχει εξαπλωθεί τόσο αυτό το παραμύθι. κοίτα να δεις τι κακό μπορούν να κάνουν τα χαζομπλογκ που γράφουν τη κάθε @@ρια για να τραβήξουν κόσμο να κάνει κλικ και να βγάλουν ψίχουλα από το adsense... 4
halvas0000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Παιδιά το άρθρο είναι φουλ στην παραπληροφόρηση! Αυτό με το gps ειδικά είναι ακατόρθωτο.
Crash_Batic Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Παιδιά το άρθρο είναι φουλ στην παραπληροφόρηση! Αυτό με το gps ειδικά είναι ακατόρθωτο. Ποιο gps ειναι ακατορθωτο?Και γιατι?
michael92 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Να δεις που πάλι ο Πούτιν διακοπές στο Μυστρά θα κάνει. Προετοιμάζει το σχέδιο εξουδετέρωσης των σχεδίων της ΕΕ, και προνομιακή αύξηση στην τιμή του αερίου της Ελλάδας.
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Ποιο gps ειναι ακατορθωτο?Και γιατι? το λεει μαλλον για τον παρακατω λογο.το gps ειναι One way.εφοσον αυτος που το φοραει παιζει με rfid οπως λενε το οποιο πιανει σε μικρη αποσταση και εφοσον το gps δεν ειναι αμφιδρομο για να βρει καποιος που εισαι(αντιθετα με το κινητο που ειναι αμφιδρομο με την κεραια)πως θα δει ο αλλος που βρισκεσε?εκτος αν ειναι κοντα σου και το διαβασει απο το rfid .δηλαδη εκει που θα εχεις χαθει θα πρεπει να υπαρχει αναγνωστης rfid ο οποιος θα σε διαβασει και θα ενημερωσει οτι εισαι εκει.εκτος αν το αυτο το πραγματακ ειναι αμφιδρομο με αλλη τεχνολογια. 2
Fotis13 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Βαρέθηκαν να μας ψεκάζουν, ε; Ναι νομίζω τους τελείωσε το υγρό. Αρκετά ψεκάσανε,ρίξανε και στους Fotis13 και ΣΙΑ... Το τόπικ απ' την άλλη ο ορισμός του ότι να 'ναι (αν είναι να κάνουμε την οποιαδήποτε είδηση τοπικ εδώ μέσα, να το ξέρουμε να το κάνουμε μπουρδέλο από τώρα με 500τόπικ/ημέρα να τελειώνουμε.).Η εμφύτευση εξάλλου έχει ξεκινήσει καιρό τώρα και με πρόσχημα τις και την υγεία θα διευρυνθεί λογικά μελλοντικά και για τους υπόλοιπους. εσενα για αρχη πρεπει να σου κανουν εμφυτευση εγκεφαλου , οι αποψεις σου κατα καιρους αντιστοιχουν σε IQ γλυκοπατατας. Ακομα περιμενουμε φωτο σου ,κομπλεξικε. Sent from my ipad4 using Insomnia
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 ειδα τα video και ειναι για γελια.αφου θελουν να εχουν ελεγχο ιατρικου ιστορικου και βλακειες τοτε γιατι να γινει εμφυτευση.κρεμασε το στο λαιμο σαν ταυτοτητα να τελειωνουμε. 3
nicoc89 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 ειδα τα video και ειναι για γελια.αφου θελουν να εχουν ελεγχο ιατρικου ιστορικου και βλακειες τοτε γιατι να γινει εμφυτευση.κρεμασε το στο λαιμο σαν ταυτοτητα να τελειωνουμε. και άμα το χάσει ? χαχαχα μη ψάχνεις λογική ..
Razor_7 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 εσενα για αρχη πρεπει να σου κανουν εμφυτευση εγκεφαλου , οι αποψεις σου κατα καιρους αντιστοιχουν σε IQ γλυκοπατατας. Ακομα περιμενουμε φωτο σου ,κομπλεξικε. Sent from my ipad4 using Insomnia Εσύ δε θες εμφύτευση εγκεφάλου απλά, θες και μια άλλη χωρίς το "εγκε". Κατά τα άλλα, δεν έχω προφτάσει να πάρω ακόμα κίτρινο ρολογάκι , μόλις το κάνω θα βγάλω και μία για σένα ,μη μου αγχώνεσαι.. B00 600455_262157587259009_1379025790_n.jpg
nicoc89 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 αρχίσανε τα ξεμαλλιάσματαrip topic, είχε και προοπτικές για σοβαρή συζήτηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις