ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Έχει δοκιμάσει κανένας να φτιάξει παζλ μόνος του? Δεν εννοώ φυσικά να αγοράσει και να τα φτιάξει αλλά να κατασκευάσει Δηλαδή να βρει μια φωτογραφία , να την εκτυπώσει πχ μέγεθος Α4 και να την κάνει παζλ Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάποιο σχετικό link. Τι μπορεί να χρειαστεί? Πέραν της φωτογραφίας λογικά θα υπάρχει μια ειδική κόλλα και κάποιο πρόγραμμα το οποίο θα ορίζεις εσύ τις διαστάσεις της φωτογραφίας και θα σου δίνει ένα σχέδιο το οποίο θα το τυπώνεις και ενσωματώνοντας το πάνω από το παζλ θα χαράζεις με κάποιο κοπίδι πχ τις γραμμές για να κοπούν τα κομμάτια Χαρτόνι ειδικό για παζλ υπάρχει στην αγορά? Θέλω να φτιάχνω παζλ για τα πιτσιρίκια και να μην τρέχω σε ειδικά μαγαζιά. Δεν είναι τόσο το κόστος (είναι και αυτό) αλλά είναι ωραίο δώρο πχ να τους παρουσιάζεις από το πουθενά κάτι που τους άρεσε , μια φωτογραφία τους .
fylatos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Η μαμά μου (δασκάλα και γαμώ!) έφτιαχνε στις τάξεις τα παζλ ως εξής: Είχε πάρει φελό λεπτό και τον είχε κόψει σε κομμάτια παζλ. Μετά το συναρμολογούσε, έπαιρνε κόλλα σπρέυ, από τις ημιμόνιμες, το ψέκαζε, κολλούσε την εικόνα πάνω, το γύριζε ανάποδα, το έκοβε και το αποσυναρμολογούσε (με νυστεράκι μοντελισμού το κόψιμο). Όταν το βαριόμασταν, απλά ξεκόλλαγε τις εικόνες και το επαναλάμβανε. 1
manbook Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Έχει δοκιμάσει κανένας να φτιάξει παζλ μόνος του? Δεν εννοώ φυσικά να αγοράσει και να τα φτιάξει αλλά να κατασκευάσει Δηλαδή να βρει μια φωτογραφία , να την εκτυπώσει πχ μέγεθος Α4 και να την κάνει παζλ Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάποιο σχετικό link. Τι μπορεί να χρειαστεί? Πέραν της φωτογραφίας λογικά θα υπάρχει μια ειδική κόλλα και κάποιο πρόγραμμα το οποίο θα ορίζεις εσύ τις διαστάσεις της φωτογραφίας και θα σου δίνει ένα σχέδιο το οποίο θα το τυπώνεις και ενσωματώνοντας το πάνω από το παζλ θα χαράζεις με κάποιο κοπίδι πχ τις γραμμές για να κοπούν τα κομμάτια Χαρτόνι ειδικό για παζλ υπάρχει στην αγορά? Θέλω να φτιάχνω παζλ για τα πιτσιρίκια και να μην τρέχω σε ειδικά μαγαζιά. Δεν είναι τόσο το κόστος (είναι και αυτό) αλλά είναι ωραίο δώρο πχ να τους παρουσιάζεις από το πουθενά κάτι που τους άρεσε , μια φωτογραφία τους . Πήγαινε σε μαγαζί που φτιάχνουν τέτοια και αφιέρωσε το χρόνο που θα δαπανούσες στη κατασκευή,στους ανθρώπους που προρίζεις το puzzλάκι.
fylatos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Υπάρχει και μια οικονομική διαφορά. Επίσης μπορεί να μάθει στα παιδιά να φτιάχνουν παζλ (για να το μάθουν κι αυτά στα δικά τους παιδιά). ΄Οταν ήμουν μικρός έφτιαχνα χαρταετούς με τον πατέρα μου. Ε δεν μου έχει κάνει τόση εντύπωση το πέταγμα όσο η κατασκευή.
manbook Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Θα δώσει χαρτοκόφτη και κόλα στα μωρά; Νταξ.
fylatos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Να τον βλέπουν δλδ δεν υπάρχει περίπτωση. Να βοηθήσουν στην αποσυναρμολόγηση και στο να κολλήσει η σελίδα πατώντας πάνω στο φελό επίσης δεν παίζει. Εσένα όταν σε βλέπουν τα παιδιά σου να μαγειρεύεις δλδ είναι επικίνδυνο να πάθουν εγκαύματα τρίτου βαθμού. Όπως έγραψα πιο πάνω αυτό έγινε ως ομαδική δραστηριότητα σε δημοτικό 20 χρόνια πριν με 30 παιδάκια. Δεν θυμάμαι αυτο ακρωτηριασμούς και τα λοιπά καλά.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Fylatos Πολύ ωραία ιδεα αυτή με τον φελλό. Θα ψάξω να βρω εικόνες οι οποίες είναι σαν σχέδιο κομματιών. Κάπου πήρε το μάτι μου κάποιες. Η μπορεί να φτιάξω μόνος μου σε διάφορες διαστάσεις. Αυτό με τις εικόνες που ξεκολλάνε και βάζεις άλλες είναι πολύ ωραίο για τα παιδιά μου Manbook. Έχουμε πολλά Puzzle, πάρα πολλά. Χαμένα κομμάτια πάρα πολλά και πολύ λίγα από αυτά είναι πλήρη. Θέλω βασικά να δουν και τα παιδιά το πως φτιάχνεται κάτι τέτοιο (κοπίδι δεν θα πιάσουν βέβαια) . Είναι αρκετά εποικοδομητικό για τα παιδιά να μάθουν diy πράγματα.
bluesattack Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Νομιζω οτι αυτα αρκουν.Ισως και μια ειδικη κολλα,μη τοξικη (?) http://www.plaisio.gr/zwgrafiki-hobby/maketa/xartoni.htm?page=2 Βρες και καμμια φθηνη κορνιζα, απο κανα jumbo , ωστε να το κρεμασουν μετα ,αν δεν ξεφευγει απο το budget του εγχειρηματος
manbook Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Fylatos Πολύ ωραία ιδεα αυτή με τον φελλό. Θα ψάξω να βρω εικόνες οι οποίες είναι σαν σχέδιο κομματιών. Κάπου πήρε το μάτι μου κάποιες. Η μπορεί να φτιάξω μόνος μου σε διάφορες διαστάσεις. Αυτό με τις εικόνες που ξεκολλάνε και βάζεις άλλες είναι πολύ ωραίο για τα παιδιά μου Manbook. Έχουμε πολλά Puzzle, πάρα πολλά. Χαμένα κομμάτια πάρα πολλά και πολύ λίγα από αυτά είναι πλήρη. Θέλω βασικά να δουν και τα παιδιά το πως φτιάχνεται κάτι τέτοιο (κοπίδι δεν θα πιάσουν βέβαια) . Είναι αρκετά εποικοδομητικό για τα παιδιά να μάθουν diy πράγματα. Έλα να σου δώσω τζάμπα χαρτοκοπτική σε έτοιμα templates από παραστάσεις Lucky Luke.Πολλές σελίδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα