Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Kapou Kapote είπε

Εσύ το ξεκίνησες με το κυνικό σου σχόλιο. 
Εδώ εσύ κάθισες και διάβασες όλα τα σχόλιά μου ενώ εγώ ούτε ασχολήθηκα με το προφίλ σου. Τώρα μπήκα για να δω τι παίζει και κατάλαβα περι τίνος πρόκειται. 
Σου εύχομαι να πέσεις στους ίδιους με εμένα γείτονες και να κρατάς την ψυχραιμία σου. ΑΛλά επειδή όλα γυρνάνε στο κεφάλι μας, μη λες πολλά, ποτέ δε ξέρεις τι θα σου τύχει.

To thread όλο διάβασα εξού και όλα τα μηνύματα σου στο νήμα. Το προφίλ σου δεν ξέρω που κολλάει, άλλα γράφω και άλλα καταλαβαίνεις. Ευχαριστώ για τις ευχές σου πάντως και ας το λήξουμε εδώ γιατί κουράσαμε τους υπόλοιπους που μας διαβάζουν.

Επεξ/σία από l337
  • Like 1
  • Απαντ. 462
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι δεν έχετε παρόμοια βιώματα με φασαρία μέσα στο σπίτι σας, να θέλουμε να κοιμηθούμεε και να είναι σαν να ζούνε και άλλοι μέσα στο σπίτι μας, το πιο σωστό θα ήταν απλά να πείτε ότι δεν έχω παρόμοια εμπειρία, δεν το έχω περάσει, δεν ξέρω πως νιώθετε που δεν μπορείτε να ηρεμίσετε οπότε δεν εκφέρω άποψη. Το να ζει πχ κάποιος σε μονοκατοικία και να τη λέει σε αυτούς που ζούνε σε πολυκατοικία με φασαρία ότι είναι υστερικοί περίεργοι και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, είναι τουλάχιστον ανώριμο.
Αυτή τη στιγμή που σας γράφω θα κοιμόμουν αλλά σέρνουν έπιπλα τραπέζια και καναπέδες απο πάνω εδώ και μια ώρα. Έπεσα πριν για ύπνο αλλά οι γείτονες μου άλλαξαν τα σχέδια και σηκώθηκα, γιατί; Γιατί έτσι γουστάρουν ρε αδερφέ και το να θέλω να κοιμηθώ μια ωρίτσα το μεσημέρι είναι υπερβολικό! Αυτοί είμαστε, δυστυχώς!

Επεξ/σία από 80s
  • Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.

Εγώ να δείτε τι τραβάω που κάθε φορά φυσάει μένουμε ξύπνιοι αφού αυτή που μένει απο πανω  δεν πιάνει τις τέντες της να τις στερεώσει. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cumulus είπε

Εγώ να δείτε τι τραβάω που κάθε φορά φυσάει μένουμε ξύπνιοι αφού αυτή που μένει απο πανω  δεν πιάνει τις τέντες της να τις στερεώσει. 

Αυτό είναι όντως σοβαρό θέμα. 

Εμένα με ενοχλεί ο αέρας από μόνος του. Αυτό το φςςςς... άστα να πάνε. 

Να μη πω για τα σεντόνια όταν τα απλώνουν. Κάνουν πλαφ πλαφ και αντέ να κοιμηθείς. 

Δημοσ.

Δυστυχώς οι πολυκατοικίες και κυρίως οι παλιές έχουν όλα αυτά τα κακά που αναφέρετε. Ακούγονται τα καζανάκια, οι φωνές, τα παιδιά που τρέχουν και κοπανάνε ακόμα και 2 ορόφους πάνω, αν μένεις σε ισόγειο ακούς μέχρι και το ασανσέρ αλλά και την εξώπορτα της πολυκατοικίας. Ειδικά αν έχεις και τίποτα απροσάρμοστους γείτονες, τότε τα νεύρα σου φτάνουν σε επικίνδυνα όρια.
Έχω σιχτιρίσει πολλές φορές αλλά τι να κάνεις; Να πας να τα βάλεις με τα παιδάκια που ξυπνάνε από τις 7 και το κάνουν Βιετνάμ το σπίτι; Να την πεις στον "τρελό" γείτονα;
Απλά κάνεις υπομονή και προσωπικά, πλέον, το χω πάρει και εγωιστικά και τις ώρες που είμαι σπίτι και δεν είναι κοινής ησυχίας, χώνω αβέρτα μουσικές, βλέπω ταινίες, παίζω κιθάρα και εννοείται σε δυνατές εντάσεις και έτσι παίρνω λίγο το αίμα μου πίσω. :P

Δημοσ.

Αυτούς που έμαθαν να ζούνε έτσι και κάνουν φασαρία, τους βγαίνει φυσικά και χωρίς κόπο να κάνουν ανάστα τη πολυκατοικία. Εγώ καμια φορά που θέλω να προκαλέσω φασαρία για να πάρω λίγο το αίμα μου πίσω ,κάνω πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κάνω θόρυβο. Μετά απο λίγο ξεχνιέμαι και ξανα γίνομαι αθόρυβος. Έτσι έμαθα. Μεγάλωσα σε πολυκατοικίες και συνήθισα να είμαι αθόρυβος καθώς πάντα είχα πάνω κάτω δίπλα γείτονες και ήξερα πως ζούνε και άλλοι και θα ενοχλήσω.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, 80s είπε

Όσοι δεν έχετε παρόμοια βιώματα με φασαρία μέσα στο σπίτι σας, να θέλουμε να κοιμηθούμεε και να είναι σαν να ζούνε και άλλοι μέσα στο σπίτι μας, το πιο σωστό θα ήταν απλά να πείτε ότι δεν έχω παρόμοια εμπειρία, δεν το έχω περάσει, δεν ξέρω πως νιώθετε που δεν μπορείτε να ηρεμίσετε οπότε δεν εκφέρω άποψη. Το να ζει πχ κάποιος σε μονοκατοικία και να τη λέει σε αυτούς που ζούνε σε πολυκατοικία με φασαρία ότι είναι υστερικοί περίεργοι και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, είναι τουλάχιστον ανώριμο.
Αυτή τη στιγμή που σας γράφω θα κοιμόμουν αλλά σέρνουν έπιπλα τραπέζια και καναπέδες απο πάνω εδώ και μια ώρα. Έπεσα πριν για ύπνο αλλά οι γείτονες μου άλλαξαν τα σχέδια και σηκώθηκα, γιατί; Γιατί έτσι γουστάρουν ρε αδερφέ και το να θέλω να κοιμηθώ μια ωρίτσα το μεσημέρι είναι υπερβολικό! Αυτοί είμαστε, δυστυχώς!

Εαν αναφερεσαι σε εμενα να ξερεις οτι εχω περασει ολα αυτα και αλλα πολλα και εχω αλλαξει σχεδον σπιτι για τετοια σκηνικα.

Ενα σου λεω μονο,στη συνοικια που μενω κυριολεκτικα δεν εχουν ωρες κοινης ησυχιας.

Ειναι εργατικη κατοικια εδω και 35 χρονια,εχουν συνηθισει ολοι τις μαλακιες των αλλων και απλα πορευονται ετσι.

Ειμαστε σε φαση που αν μιλησω εγω το μεσημερι για τη φασαρια θα ειμαι εγω ο περιεργος,αφου δεν ενοχλειται κανεις αλλος.

Για να γραφω οτι καποιοι ειναι υστερικοι δεν το γραφω στην τυχη,γιατι γραφουν πραματα υστερικα.

Επεξ/σία από webparts
Δημοσ.

Αν είναι ώρες κοινής ησυχίας κάτι μπορείς να πείς η να κάνεις.Οταν δουλεύω βράδυ και πρέπει να κοιμηθώ 7-8 το πρωί μέχρι το μεσημέρι δεν μπορώ να πω τίποτα.Στην πολυκατοικία κανένα πρόβλημα με φασαρία, όμως είμαι 1ο όροφο χωρίς αλουμίνια και ακούγονται παιδιά απο σχολεία,αυτοκίνητα, μηχανάκια κλπ. γιατί είμαι γωνία σε μονόδρομο.

Τουλάχιστον ξενοίκιασε ο μαλάκας το εργαστήριο με τυρόπιτες κλπ μετά απο πολλά χρόνια και ηρέμησα.Ξεφόρτωναν οι δικοί του 3-4 το βράδυ και 7 παρά το πρωί και για την κάθε κούτα ανοιγόκλεινε κοπανώντας την πόρτα του φορτηγού.Απο τις 7-8 και μετά που ερχόταν και αυτός μιλούσε φωναχτά και χαμογελούσε 35+ χρόνων.Τα μηχανήματα που είχε ακούγονταν το βράδυ.Τι βρισίδια έριχνα,που να κλείσεις παλιο@@@@@όλη έλεγα.
Δεν έβγαινε κανείς να του κάνει παρατήρηση να μαζέψουμε μερικές υπογραφές να συμμορφωθεί.

Ταυτόχρονα λειτουργούσε και άλλο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής ακριβώς δίπλα με άλλον μ@@@κα που μιλούσε στο κινητό πολύ δυνατά και γενικά έπινε και φώναζε.Το χειρότερο όμως ήταν όταν περνούσαν οι υπάλληλοι που είχε κάτω απο το σπίτι μου με 1 καρότσι που ακουγόταν απίστευτα ενοχλητικά, κάθε μέρα όλες τις ώρες,δεν τον ένοιαζε μεσημέρι τίποτα.Αυτός πρόσφατα έπαθε κάποιο πρόβλημα υγείας και είναι απών.

Δεν μπορούσα να κάνω κάτι,έχουν τις γνωριμίες τους με αστυνομία κλπ.Θυμάμαι φορές που ήμουν έτοιμος να κατέβω και να αρπαχτώ με τον μαλάκα που ξεφόρτωνε 4 το βράδυ.Αν καλούσα την αστυνομία θα ήμουν ο υστερικός της γειτονιάς.

• Like 1
Δημοσ.

Οι ακραίες  θέσεις και αντιδράσεις δεν βοηθούν ρε παιδιά. 

Η κάθε οικογένεια που αποφασίζει να ζήσει σε πολυκατοικία πρέπει να λαμβάνει το όψη τους γείτονες. Κάποιοι μπορεί να έχουν πρόβλημα υγείας, κάποιοι να έχουν διάβασμα, κάποιοι να εργάζονται σπίτι κλπ. Αν κατέβηκες από το χωριό πρέπει να καταλάβεις ότι ήρθες να ζήσεις με άλλους σχεδόν δίπλα σου. 

Υπάρχει νόμος για ώρες κοινής ησυχίας, τελείωσε και πρέπει να γίνεται σεβαστός. 

Προσωπικά ξυπνάω στις 6.30 το πρωί και γυρνάω στις 4 . Ε θέλω μια , μιάμιση ώρα ξεκούραση για να τα βγάλω πέρα. Αν έχεις από επάνω τα πιτσιρίκια να λυσσάνε θα τρελαθείς. Είναι παιδιά βέβαια,  αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να εκπαιδευτούν 2 ώρες το μεσημέρι να κοιμούνται ή να παλουκώνονται κάτω και να μην ενοχλούν. Ούτε διαμόρφωσή των επίπλων γίνεται μεσημεριάτικα ή στις 2 τα ξημερώματα και κάθε μέρα. 

Ούτε και εσύ βέβαια μπορείς να βάζεις τέρμα το surround στις 12 τα μεσάνυχτα για να ευχαριστηθείς την ταινία σου. 

Είναι καθαρά θέμα κουλτούρας και σεβασμού του άλλου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Τι βρισίδια έριχνα,που να κλείσεις παλιο@@@@@όλη έλεγα.

Αυτός πρόσφατα έπαθε κάποιο πρόβλημα υγείας και είναι απών.

Hρεμα με τις καταρες,σαββατο γεννηθηκες;;;

Αν καλούσα την αστυνομία θα ήμουν ο υστερικός της γειτονιάς.

Ετσι ακριβως και εγω.
Χθες ακουω συζητηση η μανα κατι γαμωπαιδων με τη διπλανη,οτι και καλα συγγνωμη αν κανουνε φασαρια ( το ενδεχομενο να τα μαζεψει φυσικα δεν παιζει οποτε ζηταει συγγνωμες ) για να απαντησει η αλλη οτι και τα δικα της ετσι καναν οποτε δεν τρεχει μια.
Εγω  θα ξεκινησω ή με καυγαδες ή με σημειωματα σε 2-3.

Μετα θα εχουμε αστυνομιες και εαν δε συμμορφωθουν θα λαβουν τα σχετικα αντιποινα.

Εχω ενα 250ρι suzuki RM  καθαρο σε μια αποθηκη που τρωγεται να περναει 2-3 φορες καθε βραδυ,μιλαμε για απιστευτο θορυβο.

Επισης μπορω να παιζω μουσικη με 2 ηχοσυστηματα ταυτοχρονα,αυτο θα εχει πολλη πλακα :P 
Τελος το πετρελαιο κινησης ειναι σχετικα φθηνο,οποτε δε θα μας βγουν ακριβα 2-3 μπουκαλακια με στουπι !

47 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

σεβασμού του άλλου. 

Αγνωστη λεξη.

Γενικοτερα ολα ξεκινανε απο το οτι ο ελληνας δεν νοιαζεται τι γινεται διπλα του.

Εχθες πχ το βραδυ σε κεντρικοτατο σημειο της Καλαματας,παρκαρε η αλλη 20 μετρα πριν το φαναρι,εξω απο το γερμανο,για να παει η κορη της να πληρωσει.
Εκλεισε το αριστερο ρευμα για 15 λεπτα και κυριολεκτικα δεν ακουσε ουτε μια κορνα,μονο ενας ταριφας της μιλησε αλλα αυτη στα παπαρια της.

Ολοι μα ολοι την προσπερνουσαν απο το δεξι ρευμα και εστριβαν μετα αριστερα.

Ο λογος που δεν της ειπε κανεις τιποτα;Απλα επειδη ολοι αυτοι κανουν ακριβως τα ιδια,οποτε τους φαινεται λογικο.

Δεν το πιστευα οτι καθισε εκει τοση ωρα η τυπισσα.. 
Οταν λοιπον εχουμε τετοια φερσιματα καθημερινα δεν ειναι να μας παραξενευουν ολα αυτα που βιωνουμε.

aris.jpeg.ac6fe49d4d9c1d43523c19ed2f5b5beb.jpeg

Οπως βλεπουμε στη φωτο υπαρχουν ακομα και εδω 2 αυτοκινητα παρκαρισμενα οπως να'ναι.

Η τυπισσα ειχε παρκαρει ακριβως στη ραμπα μπροστα στο Γερμανο,αλλα αυτο ειναι δευτερευων καθως απο εκει "¨ανεβαινουν μηχανακια " .

Επεξ/σία από webparts
Δημοσ.

Αν δεν βρίσω να ξεσπάσω θα τα κρατήσω και θα αρρωστήσω η θα τσακωθώ.Πάντως έχουμε γενικό πρόβλημα νοοτροπίας...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε

Αν δεν βρίσω να ξεσπάσω θα τα κρατήσω και θα αρρωστήσω η θα τσακωθώ.Πάντως έχουμε γενικό πρόβλημα νοοτροπίας...

Αυτο.Εγω το κοβω να τρελαινομαι καποια στιγμη με ολα αυτα.

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Δυστυχώς οι πολυκατοικίες και κυρίως οι παλιές έχουν όλα αυτά τα κακά που αναφέρετε. 

και οι καινουργιες, και οι καινουργιες...

• Like 4
Δημοσ.

Στην πολυκατοικία παντα υπαρχουν αυτα, εμενα μου την δινει οταν κανει φασαρια ο αλλος και ολα καλα, λέω οκ μια μερα ειναι θα κανει την δουλεια του και τελος. Μετα αν χρειαστει να κανω εγω φασαρια, μου ανεβαινει πανω με ενα υφος γ@μαω. Ε δεν αντεξα σιχτιριστικαμε και ισιωσε.

Ακομα ενα σκηνικο, σε καφετερια, οικογενειες με τα παιδια, συγκεκριμενα στο plaisir(αν το γραφω σωστα στο κοσμος) παραγγελνει η κοπελα μου μια βαφλα, εγω καφε. Τα παιδακια παιζανε, κανανε λιγο φασαρια, ελα που αρχισανε να χανουν τα χερια τους σε μια χλυωδη βλακεια και να ακουγεται σαν να αεριζονται, εδωσα στον εαυτο μου πεντε ευκαιριες να μην γυρισει, την εκτη γυρισα και εκανα παρατηρηση τον αντρα της παρεας και μου απανταει, ε παιδια ειναι τι να τα κανω, παντως του ειπε να μην κανουν αυτη την αηδια γιατι η κοπελα τρωει.

Σπανια αντιδρω επιθετικα, αλλα αν το κανω δεν εχει γυρισμο.

Δημοσ.

Όταν ζεις σε οργανωμένη κοινωνία πρέπει να ακολουθείς κανόνες και υπάρχουν σαφής κανόνες.

Όσο ζούγκλα είναι να σε απειλήσει ο από κάτω ότι θα σε δείρει τόσο ζούγκλα είναι και το να ακούς μουσική η να κάνεις φασαρία στις 4 το μεσημέρι η το βράδυ.

Στο λέω γιατί είμαι από την απέναντι μεριά παθών,τα παιδιά να παίζουν μπάλα στην βεράντα στις 4 ώρα το μεσημέρι,και εγώ από κάτω

η το ζευγάρι δίπλα να τσακώνεται στις 4 η ώρα τα ξημερώματα,και να τα σπάνε..

Κάποια στιγμή έσπασαν τα δικά μου νεύρα και τους είπα να διαλέξουν η θα ακολουθήσουν τους κανόνες που ορίζει η πολυκατοικία η θα έρχεται η αστυνομία κάθε μέρα.

Όταν γίνει μια φορά κανείς δεν θα σου πει τίποτα εκτός και αν γκρεμίζεις το σπίτι, όταν γίνεται καθημερινά, η σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι μεγάλο σπάσιμο.

Παρεμπιπτόντως να σου πω ότι εχω σκύλο και δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν,που όσο και να το κάνεις το σκυλί δεν μπορείς να το ελέγξεις 100% παρ'ολα αυτά σέβομαι την κοινωνία που ζω όπως θέλω να την σέβονται και οι άλλοι, αλλιώς ας πάρουμε μια καραμπίνα όλοι και να βγούμε στους δρόμους με τον νόμο της ζούγκλας.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...