Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι κάνω λάθος, δεδομένου ότι συζητάμε για την αντιμετώπιση του Έλληνα παραλήπτη στην περίπτωση ενός δέματος που προέρχεται από τρίτη χώρα.

Τόσο η αυθαίρετη χρέωση με την αμοιβή του εκτελωνιστή όσο και οι λοιπές (αυθαίρετες) χρεώσεις για τον εκτελωνισμό του δέματος οδήγησαν πολλούς στο να καταγγείλουν αυτές τις ενέργειες και η η Δ/νση 19η Τελ. Διαδικασιών του Υπ. Οικονομικών αναγκάστηκε να εκδώσει το έγγραφο της 24/10/2013, στο οποίο διευκρινίζει θέματα σχετικά με το κόστος εκτελωνισμού των εταιρειών ταχυμεταφορών (courier).

Λάθος υπο την έννοια πως άμα αύριο καταργούσαν τα τελωνεία, ο τζίρος των courier θα διπλασιαζόταν. Πριν 10 χρόνια, κάποιοι κινέζοι εφερναν 1000 αριστερά παπούτσια ως "δείγμα", μετά απο μια βδομάδα, έφερναν 1000 δεξιά παπούτσια πάλι ως "δείγμα". Ταίριαζαν λοιπόν τα αριστερά με τα δεξιά παπούτσια, τα κάνανε ζευγάρι και τα πούλαγαν κανονικά, σε χαμηλές τιμές φυσικά. Το έκαναν μία το έκαναν 2 , κάποια στιγμή το τελωνείο τους πήρε χαμπάρι, και σε κάποια επόμενη παραγγελία που έφεραν 1000 "δείγματα" πήρανε οι τελωνιακοί έναν διακορευτή, και άνοιξαν τρύπες σε κάθε παπούτσι. Προβλέπεται εξάλλου, τα δείγματα τα οποία στέλνονται απο το εξωτερικό για δειγματισμό, να έχουν ένα ελλάτωμα/κουσούρι επάνω τους για να μην μπορούν να μεταπωληθούν.

Όπως καταλαβαίνεις, οι κινέζοι το φύσαγαν και δεν κρύωνε, και φυσικά σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τόσο την κούριερ στην οποία δούλευα, όσο και τις υπόλοιπες.

Και δεν υπερβάλλω καθόλου, οτι το 20 με 30% του τζίρου τότε το έκαναν κινέζοι, και φυσικά οι νηγηριανοί (οι οποίοι όντας περισσότερο ψαγμένοι) παράγγελναν τις ημιτασιόν τσάντες/γυαλιά κλπ κλπ, απο ομοεθνείς τους στην Ιταλία.

Δεν ξέρω με ποιο τρόπο συνέχισαν να φέρνουν το εμπόρευμά τους, αλλά οι εταιρείες κούριερ έχασαν ένα σημαντικό κομμάτι τζίρου.

Αν έκλειναν λοιπόν τα τελωνεία, μπορεί οι κούριερ να έχαναν ένα ποσό απο τις εκτελωνίσεις (δεν τα τσεπώνουν όλα αυτοί εξάλλου - μεγάλο μερος απο τα λεφτά παραμένει στα τελωνεία και στο κράτος), αλλά θα κέρδιζαν υπερδιπλάσια απο τις "ύποπτες" εισαγωγές.

Δημοσ.

Σωστά είναι αυτά που λες αλλά αφορούν σε εμπορικές δραστηριότητες, οι οποίες, όμως, δεν είναι το αντικείμενο των συζητήσεων τόσο στην ενότητα Internet του forum όσο και στα θέματα που ανοίγονται, δεδομένου ότι όλοι όσοι συμμετέχουν σ' αυτές τις συζητήσεις ενδιαφέρονται για το δεματάκι τους και πώς θα το εκτελωνίσουν χωρίς να πληρώσουν αφενός φόρους και δασμούς αφετέρου, και κυρίως, τις επιβαρύνσεις που φορτώνουν, πολλές φορές αυθαίρετα (πχ αμοιβή εκτελωνιστή), οι εταιρείες courier.

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ, απλά τονίζω το γεγονός οτι οι κούριερ περισσότερο χαμένοι είναι λόγω τελωνείου, παρά κερδισμένοι.

Όσο για το πως θα γλυτώσουν δασμούς κλπ απο παραγγελίες, τα έχω πει και τα έχεις πει επανειλημένα εδω μέσα. Είτε παραγγέλνεις απο Ε.Ε και άρα χωρίς δασμούς, είτε ενημερώνεσαι για την ελληνική νομοθεσία και το καθεστώς των τελωνείων, και πέρνεις τα ρίσκα σου.

Ωραία τα "gift" , "sample" και οι υποτιμολογίσεις που γίνονταν τόσο καιρό, αλλά κάποια στιγμή όλα αυτά τα "ωραία" μας τελειώνουν.

Διάβασα κάπου εδω μέσα και για "πλαστογράφηση" του paypal invoice και ανατρίχιασα...

• Like 1
Δημοσ.

Διάβασα κάπου εδω μέσα και για "πλαστογράφηση" του paypal invoice και ανατρίχιασα...

Και, δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι που το αναπαράγουν σαν πρόταση σε άλλους ...

• Like 2
Δημοσ.

Το οποίο τελικά θα οδηγήσει στην αυθαίρετη τιμολόγηση του είδους και το αναλογο κόστος εκτελωνισμου.

• Μα κύριε φαρισαίε μου,με φορολογείται για αγορα 290 ευρω; Το αγόρασα 168 ευρω, οριστε και το invoice. 
  • Γιατί τόσο τιμολογείται λιανική στην Ελλάδα. Τα invoice δεν θεωρούνται αξιόπιστα λόγω αρκετών περιπτωσεων απάτης.
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια ... ειμαι ενας απο αυτους τους ατυχους που πηρε ο τελωνεις 8.10 το πρωι να μου πει οτι το δεμα ειναι στα χερια του.. μου ειπε οτι δεν υπαρχει τιμολογιο στο δεμα και πρεπει να του στειλω με φαξ το τιμολογιο η την σελιδα του paypal στο οποιο φενεται η τιμη το προιοντος για να το φορολογισει αναλογα την τιμη του. Μετα απο πολυ σκεψη βρηκα την λυση. ΘΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ PAYPAL (ΕΚΤΥΠΟΜΕΝΗ ENNOEITE) ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΞΩ ΛΙΓΑΚΙ. ΑΠΟ ΤΑ 180 ΕΥΡΩ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ 80 ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΦΟΡΟ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΒΙΣΩ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ "1" .ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ 10 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ. Ετσι μειωνω ομως τις πυθανοτητες να το πιστεψει. Η αλλη λυση ειναι να μου στειλει ο πολητης ενα mail με ενα ψεφτικο τιμολογιο και να του το στειλω... Μου ειπε επισης οτι πανω απο 25 ευρω πλεον φορολογουντε ολα 30% μαζι μετην μεταφορα . οποτε αν ειναι να περνουμε πραγματα απο χωρες εκτος Ε.Ε. να ερχονται χωρις τιμολογιο και αν το ελενξουν να εχουμε τις παραπανω λησεις.

Δημοσ.

Μετα απο πολυ σκεψη βρηκα την λυση. ΘΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ PAYPAL (ΕΚΤΥΠΟΜΕΝΗ ENNOEITE) ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΞΩ ΛΙΓΑΚΙ. ΑΠΟ ΤΑ 180 ΕΥΡΩ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ 80 ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΦΟΡΟ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΒΙΣΩ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ "1" .ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ 10 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ.

Εξαιρετική λύση αδερφέ, γενικά οι προτάσεις σου τα σπάνε. Δεν ξέρω ποια από όλες είναι η καλύτερη, αυτή με το σβήσιμο του "1", η άλλη με την δημοπρασία, το "ψέφτικο τιμολωγειο απο τον πολητι", γενικά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να πάει στραβά.

Ευχαριστούμε για τις εξαιρετικές προτάσεις, σίγουρα θα φανούν χρήσιμες και σε άλλους και γενικά αν έχεις και άλλες προτάσεις/ιδέες ανέβαζε τες εδώ να τις βλέπουμε και οι υπόλοιποι να ξέρουμε πως θα κλέβουμε καλύτερα το κράτος.

• Like 1
Δημοσ.

Και πέρα απο τα παραπάνω γράφουμε τέτοιες ιδεες δημόσια ... ωστε να τις διαβάζουν και οι τελωνειακοί και να μην τους ενδιαφέρει η απόδειξη του paypal, αλλά να υπολογίζουν τους φόρους με βάση τη τρέχουσα αξία του προϊόντος στην ελληνική αγορά. 

Στα υποψη οτι αν το τελωνειακός κρίνει οτι η τιμή ειναι υπερβολικά χαμήλη, λαμβάνει υποψη μόνο τη εμπορική αξία. 

ontopic : Δοκίμασε το αλλά μην παραξενευτείς αν σου ζητήσει περισσότερη και πιο «επισημη» χαρτούρα (πχ statement της τράπεζας, κλπ)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...