Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την τέλειωσα χθες το βράδυ. Ήταν εξαιρετική. Δε θα μπω σε απευθείας συγκρίσεις με την πρώτη σαιζον, άλλωστε αντικειμενικά είναι δύσκολο διότι η πρώτη είναι πρώτη και πάντα το συναίσθημα μας τυφλώνει. Πάντως σεναριακά ήταν πιο δύσκολο και πιο ρεαλιστικό το φετινό πείραμα λόγω αντικειμένου. Το περσινό με τον κατά συρροή δολοφόνο είναι πιο περιορισμένο από άποψη βάθους σεναρίου ενώ φέτος οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των εμπλεκομένων χαρακτήρων ήταν αναγκαστικά πολύ πιο σύνθετες.
Την ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Με έβαλε σε κλίμα και αυτό είναι δύσκολο να το πετύχει κάποια σειρά με εμένα. Το σενάριο ήταν ρεαλιστικότατο (αυτά τα πράγματα συμβαίνουν παντού και γύρω μας-διαπλοκή και διαφθορά επιχειρηματιών με πολιτικούς και μαφιόζους και όποιος είναι μαζί τους "προοδεύει" στον κόσμο ενώ οι υπόλοιποι είναι απελπιστικά μόνοι τους όπως και οι πρωταγωνιστές μας) ενώ μπορούσα να νιώσω την απελπισία και την απόγνωση των πρωταγωνιστών.

Το τέλος ήταν ρεαλιστικότατο διότι όλοι άνθρωποι είμαστε, έχουμε αδυναμίες, κάνουμε λάθη, λυγίζουμε. Το μη ρεαλιστικό θα ήταν να είναι οι πρωταγωνιστές ψυχροί και αλάνθαστοι και να είναι συνεχώς σε rambo mode.

Πολύ καλές ερμηνείες από Φάρελ και Βον. Η Μακάνταμς μου φάνηκε μέτρια (κατά τη γνώμη μου δε μπήκε ποτέ ακριβώς στο πετσί του ρόλου) ενώ ο Κιτς απλά δεν είναι ηθοποιός. Όλοι οι δευτερότριτοι ρόλοι απέδωσαν καλά κατά τη γνώμη μου.

Εξελίσσεται ταχύτατα σε μία από τις καλύτερες μου σειρές εβερ.

• Like 5
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eρωτηση σπασικλα για πιθανη σεναριακη plot hole.

Οποιος εχει αποψη ας απαντησει!

Ο Φαρελ και ο Βον κανουν την ληστεια στην καλυβα και τσεπωνουν το χρημα.

Επιστρεφουν με το τζιπ στο γκαραζ , μοιραζουν το παραδακι στα αμαξια που εχει φροντισει να ειναι εκει ο Βον,καινε το τζιπ και χωριζουν.

Επειτα παρακολουθουμε τον Φαρελ να επιστρεφει και στην πρωτη σταση (για να δει τον μικρο χοντρο κοκκινομαλλη) αντιλαμβανεται πως εχει κοριο στο αμαξι!

Αρα ...απο αυτο τι καταλαβαινουμε??

Πως ο Βον τα ειχε κανει πλακακια με την αστυνομια για να τους παραδωσει τον Φαρελ και το αμαξι που θα επαιρνε  ειχε κανονισει να εχει τον αστυνομικο κοριο?

Δημοσ.

Επιστρεφουν με το τζιπ στο γκαραζ , μοιραζουν το παραδακι στα αμαξια που εχει φροντισει να ειναι εκει ο Βον,καινε το τζιπ και χωριζουν.

Επειτα παρακολουθουμε τον Φαρελ να επιστρεφει και στην πρωτη σταση (για να δει τον μικρο χοντρο κοκκινομαλλη) αντιλαμβανεται πως εχει κοριο στο αμαξι!

Πως ο Βον τα ειχε κανει πλακακια με την αστυνομια για να τους παραδωσει τον Φαρελ και το αμαξι που θα επαιρνε  ειχε κανονισει να εχει τον αστυνομικο κοριο?

Εχει κατι τρυπες το θεμα, ενταξει. :-D

Πχ

ποιος καθεται να οδηγησει αμαξι στο οποιο εχει εντοπισει κοριο ?

Δημοσ.

Ο κοριός τοποθετήθηκε στο αμάξι όταν αυτό σταμάτησε στο σχολείο του μικρού. Οι corrupted cops απλά παρακολουθούσαν το σχολείο για το ενδεχόμενο να θέλει ο Velcoro να δει το γιο του, όπως και τελικά συνέβη. Όταν τον είδαν τοποθέτησαν τον κοριό ώστε να τους οδηγήσει στην Annie.

Τώρα γιατί συνέχισε να οδηγεί. Κατά πάσα πιθανότητα γιατί δεν μπορούσε να τους ξεφύγει με άλλον τρόπο εκείνη τη στιγμή χωρίς οι cops να καταλάβουν ότι τους έχει αντιληφθεί. Οπότε συνέχισε να οδηγεί ώστε να δώσει χρόνο στην Annie να φύγει και για να ηχογραφήσει το μήνυμα στο γιο του, κάτι που δε θα μπορούσε να κάνει αν τον έπιαναν αμέσως και πχ. τον βασάνιζαν.   

"I've never lost a tooth… never even had a fuckin' cavity"

Το σκατο στην καλτσα

Ο Pizzolatto αντιγράφει Χαραλαμπίδη:

• Like 2
Δημοσ.

Μολις ειδα και τις 2 σεζον.

Η 1η παρα πολυ καλη. Χαρακτηρες σαν του Ραστ μου αρεσουν πολυ.

Η 2η αρκετα καλη, με περισσοτερους κεντρικους χαρακτηρες, οχι βεβαια καποιον να σε τραβαει ιδιαιτερα οπως στην 1η,

αλλα με πιο συνηθισμενη πλοκη, κοντα στην πραγματικοτητα.

Θα θελα παντως να συνεχισουν τη σειρα με παρομοια στην 1η σεζον πλοκη, πιο dark/twisted. :)

• Like 1
Δημοσ.

Για τον κοριό.

Συνεχίζει να οδηγεί για να μην τον εκβιάσουν με το γιο του. Εγώ και κάθε πατέρας αυτό θα σκέφτονταν. Ας τους πάρω μακριά από το παιδί μου.

Για την πρώτη σεζόν, κινηματογραφικά τη θεωρώ ανώτερη από κάθε σεζόν σειράς που έχω δει.  .-

Οπότε τι να συγκρίνουμε. 

Για τη 2ερη σεζόν, απλώσαν πολύ τον τραχανά και δε τους βγήκε. Ειδικά κάποιοι διάλογοι παραήταν επιτηδευμένοι και κάποιες ατάκες ήταν παναίαμ.Στο τέλος έστρωσε κάπως αλλά και πάλι. 5.5/10

• Like 2
Δημοσ.

Ειδα και τα 2 τελευταια επεισοδια πριν λιγο.Μπορει να ξεκινησε καπως η δευτερη σεζον με αρκετους χαρακτηρες και μπερδεματα αλλα τα τελευταια 2 επεισοδια ηταν εξαιρετικα.Η πρωτη ηταν τελειως διαφορετικη αλλα το τελος της πρωτης μπορουσε να ηταν καλυτερο.Στη δευτερη το τελος ειναι οπως θα ηταν στην πραγματικη ζωη.Για μενα δευτερη σεζον>απο την πρωτη.

• Like 2
Δημοσ.

Ο κοριός τοποθετήθηκε στο αμάξι όταν αυτό σταμάτησε στο σχολείο του μικρού. Οι corrupted cops απλά παρακολουθούσαν το σχολείο για το ενδεχόμενο να θέλει ο Velcoro να δει το γιο του, όπως και τελικά συνέβη. Όταν τον είδαν τοποθέτησαν τον κοριό ώστε να τους οδηγήσει στην Annie.

Τώρα γιατί συνέχισε να οδηγεί. Κατά πάσα πιθανότητα γιατί δεν μπορούσε να τους ξεφύγει με άλλον τρόπο εκείνη τη στιγμή χωρίς οι cops να καταλάβουν ότι τους έχει αντιληφθεί. Οπότε συνέχισε να οδηγεί ώστε να δώσει χρόνο στην Annie να φύγει και για να ηχογραφήσει το μήνυμα στο γιο του, κάτι που δε θα μπορούσε να κάνει αν τον έπιαναν αμέσως και πχ. τον βασάνιζαν.   

Ναι και εγω αυτο πιστεψα στην αρχη....αλλα δειχνει το αμαξι να τον ακολουθει καθως παρκαρει αρα τον παρακολουθουσαν απο πριν!!!!!!

Δημοσ.

Δλδ επειδή ο Βελκόρο είχε αυτή τη συζήτηση με τον πατέρα του,πάει να πει πώς και η σεζόν ήταν γαμάτη;

Μήπως πολύ απλά είχε αυτογνωσία και ήξερε τι τον περίμενε με την ζωή που έκανε;

Δημοσ.

Πάει και του κολλάει κοριό στο αμάξι, με κόκκινο λαμπάκι απο κάτω. Μάλλον για λόγους fairplay.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ αδικημένη η δεύτερη σεζόν κατά τη γνώμη μου.

Σεναριακά ήταν σαφώς ανώτερη της πρώτης αν και αυτό αποδείχτηκε δίκοπο μαχαίρι γιατί ήταν πιο δύσκολο να ακολουθήσεις την ιστορία και λόγο του περιορισμένου αριθμού των επεισοδίων είχαμε λιγότερο character development και πιο συχνές εναλλαγές σκηνών. Σκηνοθετικά ήταν εξίσου καλή και οι μουσικές επιλογές για όλες τις σκηνές ήταν άριστη. Με την αλλαγή σκηνικού χάσαμε τη gothic ατμόσφαιρα του Νότου αλλά δε νομίζω πως γινόταν κι αλλιώς. Απλά δεν θα έδενε.

Από χαρακτήρες πάλι, είχε ενδιαφέρον. Ο Velcoro με τις αδυναμίες του, τα λάθη του και την όλη του εξέλιξη ήταν χαλαρά ο αγαπημένος μου. Ο Frank στην αρχή δε μου γέμισε το μάτι, στη πορεία τον συμπάθησα και στο φινάλε τον λάτρεψα απλά. Ακέραιος και περήφανος. Κάποιοι συγκρίνουν για πλάκα τις ατάκες του με αυτές του Rust αλλά η σειρά δεν λέγεται True Philosopher. Οι αμπελοφιλοσοφίες που ξεστόμιζε εξυπηρετούσαν καθαρά στο χτίσιμο του χαρακτήρα του. Η Ani και ο Paul ήταν οι πιο αδύναμοι αλλά σε καμία περίπτωση αδιάφοροι.

Το φινάλε πάλι ήταν πολύ ανώτερο απ'αυτό της πρώτης.

Ειδικά το τέλος του Frank ήταν απ'τις καλύτερες σκηνές που'χουν παιχτεί σε σειρά.

Bonus για όποιον γουστάρει συμβολισμούς κι έτσι: https://www.reddit.com/r/TrueDetective/comments/3h3m0s/season_2_spoilers_reincarnation_and_reproduction/

Επεξ/σία από pappous_soulis
  • Like 11
Δημοσ.

Ισχύει αυτό που έγραψε για την έρημο αλλά η τελευταια παράγραφος (αναγέννηση ) είναι τραβηγμένη απο τα μαλλια..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...