Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας , έψαξα στο internet αλλά μόνο λένε εναλλακτικές λύσεις.

Εγώ θέλω αυστηρά super, την παλιά που έχει καταργηθεί..

Κάπου προς τα νότια προάστια, ή κέντρο προς νότια π.χ. από Ν.Κόσμο, - γλυφάδα περίπου προτιμώ να μου πείτε, αλλιώς όπου νάναι.

Το ξέρω ότι είναι ρυπογόνα, αλλά απλά το βάζει μπρος μιά φορά τη βδομάδα και δεν τι κινεί καθόλου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
Δεν έχω ιδέα απλά απορώ πως γίνετε να βρείς super από την στιγμή που καταργήθηκε... εννοείς να βρείς βενζινάδικα που να τους έχουν μείνει αποθέματα από αυτά που είχαν λίγο πριν καταργηθεί?

και αυτό δεν το καταλαβαίνω γιατί μάλλον δεν θα υπάρχει κανένα τέτοιο βενζινάδικο επειδή τέτοιες μεταβάσεις δεν γίνονται από την  μια μέρα στην άλλη και σίγουρα θα υπάρχει και η γραφειοκρατία που θα τους υποχρεώνει να μην διαθέτων απλή super και από την άλλη ότι απόθεμα έχει μείνει είναι ζήτημα ημερών ποτε θα τελειώσει το πολύ μηνών-αν και δεν νομίζω- μετά είσαι πάλι στα ίδια.

Δημοσ.

Δεν έχει καταργηθεί με την έννοια ότι δεν βγαίνει πια.

Έχει "καταργηθεί" από την αγορά γιατί απλά δεν υπάρχει τόση ζήτηση και άρα οι περισσότεροι βενζινοπώλες προτιμούν να μην τους πιάνει χώρο στις δεξαμενές και να έχουν μόνο αμόλυβδη.

Αν κάποιος έχει παλιό αυτοκίνητο (καλή ώρα σαν κι εμένα) το να ψάχνει και να χρησιμοποιεί αυτή είναι μονόδρομος (αν και σπάνια και ακριβή) για δύο λόγους.

Πρώτον για λόγους φθορών που θα δημιουργήσει η χρήση της αμόλυβδης αφού δεν θα έχει τον απαραίτητο (λιπαντικό) μόλυβδο.

Και δεύτερον γιατί σε αντίθεση με τα 98 οκτάνια της παλιάς super η νέα απλή αμόλυβδη έχει 95. Άρα πέφτει και η απόδοση του ήδη πεσμένου (λόγω ηλικίας) κινητήρα. Βέβαια κάποιος μπορεί να πάει (μόνο για λόγους οκτανίων) και στην 100άρα αμόλυβδη, αλλά πια αυτή ξεφεύγει λόγω τιμής.

Για να απαντήσω και στον TS τα 2-3 βενζινάδικα που ξέρω είναι:

Πειραιώς 59, Μοσχάτο CYCLON (1,665)

Αγ. Δημητρίου 277, Αγ. Δημήτριος REVOIL (1,705)

Καλύμνου 35, Βούλα, REVOIL (1,775) (για τον αριθμό 35 δεν είμαι εντελώς σίγουρος αλλά σίγουρα είναι στην καλύμνου στο ρεύμα που έρχεται από Βάρη).

Τα παραπάνω τα έβαλα κατά σειρά φθηνότερης τιμής και να πω ότι αυτές οι τιμές είναι του τελευταίου 10ημέρου.

Αν κάποιος άλλος γνωρίζει και άλλα καλό θα είναι να τα μάθουμε κι αυτά

υγ. Μιλάω πάντα για την "super" που αναφέρει ο paylidis. Έχει τα σωστά οκτάνια, δεν έχει μεν μόλυβδο αλλά έχει πρόσθετα που κάνουν τη δουλειά (λιπαντική) του μολύβδου

Κάτι άλλο που σκέφτηκα είναι ότι αφού δεν το κινεί καθόλου (φαντάζομαι το βάζει λίγο μπροστά για συντήρηση) θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και αμόλυβδη ως εξής:

Απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων. Θα πρέπει να βάλει πρόσθετο υποκατάστατο μολύβδου και βελτιωτικό (για αύξηση των οκτανίων). Με δεδομένο ότι η αμόλυβδη είναι αρκετά φθηνότερη τότε το κόστος των πρόσθετων θα του βγει οικονομικά περίπου στην ίδια τιμή σα να αγόραζε super και δεν θα έχει και τα τρεχάματα που να την βρει

Σενάριο δεύτερο θα ήταν να βάζει super αμόλυβδη 100 οκτανίων. Είναι σημαντικά ακριβότερη αλλά έτσι γλυτώνει την ανάγκη για βελτιωτικό οκτανίων και θα πρόσθετε μόνο το υποκατάστατο μολύβδου.

Πέρα από το γεγονός ότι είναι μάλλον η καλύτερη λύση λόγω μη μεγάλης χρήσης του οχήματος, μπαίνει και σιγά σιγά στην διαδικασία του ψαξίματος εναλλακτικών αφού μοιραία την super (LRP) θα την βρίσκουμε (αν την βρίσκουμε) στην μαύρη αγορά :-)

• Like 4
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σαν εναλλακτική, ναι αλλά δεν είναι το ίδιο.Αλλά ΄΄ολα οκ αφού βρήκα site τελικά, που λέει που πουλάνε super LRP.Ευχαριστώ

Δημοσ.

Πάντως είναι επικίνδυνος ο μόλυβδος ειδικά για παιδιά και απορροφάται εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό δεν είναι παίξε γέλασε....

• Like 1
Δημοσ.

Σαν εναλλακτική, ναι αλλά δεν είναι το ίδιο.Αλλά ΄΄ολα οκ αφού βρήκα site τελικά, που λέει που πουλάνε super LRP.Ευχαριστώ

LRP = Lead Replacement Petrol

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...