Mάικ ο ΦασουΛάκης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 ανοίγω αυτό το θέμα γιατί κάτι δεν πάει καλά... προσωπικά αγοράζω συνήθως ελληνικά προϊόντα,αλλά μετά από μια μικρή ερεύνα σε συγγενής και μη,η γνώμη περί ελληνικών προϊόντων είναι προς το αρνητικό. για παράδειγμα. γάλα, παίρνω από φάρμα εδώ στην Ελλάδα,καθαρό,ούτε νερωμένο ούτε ανακατεμένο με σκόνες και τα λοιπά.το δίνω σε συγγενικό πρόσωπο και μου λέει ότι βρωμάει αγελαδίλα και δεν το πίνουν.lol κρέας μοσχαρίσιο, πάλι εντόπιο από φάρμα στην Ελλάδα που γνωρίζω πως ταΐζονται τα ζώα και τον τρόπο εκτροφή τους,το δίνω σε συγγενικό πρόσωπο,τα ίδια..το κρέας είναι μαύρο και μυρίζει μοσχαρίλα.lol τυρί πρόβειο, πάλι από φάρμα που γνωρίζω,καθαρό όσο δεν γίνετε,το δίνω σε συγγενικό πρόσωπο,μου λέει είχε τραπέζι και δεν το άγγιξε κάνεις ,μύριζε έντονα προβατίλα.lol και σε άλλα διάφορα προϊόντα(όπως μήλα,πατάτες,λουκάνικα χωριάτικα κτλ) και πάντα η απάντηση είναι προς το αρνητικό. τελικά τι γίνετε;έχει ξεχάσει ο κόσμος τις πραγματικές γεύσης των καθαρών προϊόντων ή τα Ελληνικά προϊόντα δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα; προσοχή! μιλάω για καθαρά ελληνικά προϊόντα,όχι βαπτισμένα
Fotis13 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Αν ειχαμε την καλυτερη ποιοτητα θα φαινοταν στις εξαγωγες .Εκτος απο καποιες εξαιρεσεις εχουμε ποιοτητα αλλα προφανως οχι την καλυτερη .
fylatos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Ας πεινάσουν και θα φάνε το σκατο τους παξιμάδι. Όλοι Εκάλη το παίζουν πια. Είδα έναν μαλακά προχθές σε γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης φώναζε επιδεικτικά τον σερβιτόρο και όταν ήρθε ζήτησε ένα κρασί με το όνομα του. Έρχεται το κρασί το ανοίγει ντεμέκ να δοκιμάσει ο γνώστης και λέει στο σερβιτόρο αυτό είναι νεροπλυμα για φτύσιμο (μιλάμε για το 2μ μαυροτραγανο σιγαλας) φέρε μας ένα Τσαρντοναη να πιούμε. Ε Ο σερβιτόρος τον διορθώσε και θίχτηκε τόσο ο μαλακας που φώναξε τον υπεύθυνο για να απολύσει το παιδί. Έχω λεφτά και πηδάω φάση. Ε που να φάει φέτα τώρα αυτός ή κατσικίσιο, μόνο μπρε (μπρι) και προτσιουτο. Αν ειχαμε την καλυτερη ποιοτητα θα φαινοταν στις εξαγωγες .Εκτος απο καποιες εξαιρεσεις εχουμε ποιοτητα αλλα προφανως οχι την καλυτερη . Δεν αναφέρεται σε ξένους γνωστούς αλλά σε Έλληνες που μεγάλωσαν με φέτα καρφουρ και δε μπορούν να φάνε κάτι πιο ιδιαίτερο. Που να τους κοτσαρεις κανα στιλτον δλδ. 13
Mάικ ο ΦασουΛάκης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Αν ειχαμε την καλυτερη ποιοτητα θα φαινοταν στις εξαγωγες .Εκτος απο καποιες εξαιρεσεις εχουμε ποιοτητα αλλα προφανως οχι την καλυτερη . το θέμα είναι αν μπορούμε να αναγνωρίσουμε την ποιότητα.
michael92 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Αν ειχαμε την καλυτερη ποιοτητα θα φαινοταν στις εξαγωγες .Εκτος απο καποιες εξαιρεσεις εχουμε ποιοτητα αλλα προφανως οχι την καλυτερη . Δεν είναι ακριβώς έτσι, πολλές επιχειρήσεις μας δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν εξαγωγές, όπως μπισκότα/ γλυκά που ενώ τα ζητάει κόσμος έξω που τα δοκίμασε στην Ελλάδα, οι επιχειρήσεις δεν έχουν το κεφάλαιο για επέκταση παραγωγής. Χώρια τα χρήματα που θα χρειαστούν για διαφήμιση κλπ. Όπως και να έχει όμως τα Ελληνικά προιόντα για την ποιότητα τους είναι υπερτιμολογημένα. Οι τιμές πρέπει να πέσουν. 3
gigisoni Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 το θέμα είναι αν μπορούμε να αναγνωρίσουμε την ποιότητα. Δεν ξέρω τι γίνεται με το κρέας, αλλά γάλα και τυριά κατευθείαν από κάποιον που μόνο βράζει το γάλα και το πουλά ή φτιάχνει το τυρί δεν είναι καθόλου υγειινό να τρως. Και αφού μύριζαν προβατίλα και αγελαδίλα, μόνο βράσιμο το έκαναν. 1
Grey Warden Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Το προβλημα των ελληνικων προιοντων ειναι η τιμη τους σε συγκριση με τα ξενα, οχι η γευση ή η ποιοτητα τους. Και στα μεγαλα σουπερ μαρκετ πχ μια χαρα τυρια βρισκεις ειτε ξενα ειτε ελληνικα. Εμενα μου κανει εντυπωση με τοσες "συμπτωσεις" που αναφερονται στο αρχικο αρθρο: Ή αλλαξε συγγενεις ή φαρμες. 2
PCharon Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 τελικά τι γίνετε;έχει ξεχάσει ο κόσμος τις πραγματικές γεύσης των καθαρών προϊόντωνΑυτό πιστεύω. Έχουμε συνηθίσει να τρώμε βιομηχανοποιημένα κι επεξεργασμένα προϊόντα κι οι έντονες φυσικές γεύσεις μας φαίνονται εξωγήινες. Κατά κανόνα άνθρωποι που ξέρω να έχουν μεγαλώσει στην επαρχία κι έχουν ζήσει τρώγοντας φρέσκα προϊόντα, όχι απλά τους αρέσουν, αλλά τα επιζητούν κιόλας να έχουν αυτές τις γεύσεις και μυρωδιές. Επίσης έχω παρατηρήσει ανθρώπους που μεγάλωσαν έτσι και τα έτρωγαν, όταν σταμάτησαν είτε επειδή έφυγαν από την επαρχία, είτε επειδή άρχισαν να αγοράζουν από σουπερμάρκετ τα έτοιμα για ευκολία, ύστερα από καιρό ξεσυνηθίζουν κι αρχίζει κι αυτών να τους φαίνεται περίεργο. Η συνήθεια παίζει μεγάλο ρόλο. Αυτό που αναφέρεις κι εγώ το παθαίνω με πολλά προϊόντα. Πάντως η γεύση μαζί με την όψη σου υποδηλώνουν περίπου και πώς μεγάλωσε το ζώο, αν το τάιζαν φυράματα, αν το τάιζαν καλαμπόκια, αν ήταν ελέυθερο κτλ. Αλλά είναι κι άλλοι παράγοντες, αλλιώς μυρίζουν τα θηλυκά κι αλλιώς τα αρσενικά σφάγια, αλλιώς τη κάθε εποχή, αλλιώς αν δεν έγινε σωστά η διαδικασία της σφαγής κι αγχώθηκε το ζώο κτλ. Υ.Γ. και λίγο από αυτά που λέει ο fylatos 6
kfyros Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 το γάλα από την κατσίκα και την αγελάδα του παππού-μπαμπά κλπ. δεν έχει σχέση με το νερόπλυμα που πουλιέται στα σούπερμαρκετ. μοναδική εξαίρεση το ΕΒΟΛ που φέρνει κάποιες φορές ο Βασιλόπουλος. Το ίδιο ισχύει και με κότα από το χωριό σε σχέση με το κοτόπουλο του εκτροφείου. 1
nickarmy Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 αυτό ακριβώς των απο πανω , είναι θέμα συνήθειας όταν βιομηχανικά το γάλα έχει λιπαρα στο 3,7 (πράγμα που το ρυθμίζουν γιατί προφανώς κάθε αγελάδα δεν βγάζει γάλα με 3,7...) μετά σου φαίνονται ενοχλητικές άλλες αναλογίες
Toufas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 ανοίγω αυτό το θέμα γιατί κάτι δεν πάει καλά... προσωπικά αγοράζω συνήθως ελληνικά προϊόντα,αλλά μετά από μια μικρή ερεύνα σε συγγενής και μη,η γνώμη περί ελληνικών προϊόντων είναι προς το αρνητικό. για παράδειγμα. γάλα, παίρνω από φάρμα εδώ στην Ελλάδα,καθαρό,ούτε νερωμένο ούτε ανακατεμένο με σκόνες και τα λοιπά.το δίνω σε συγγενικό πρόσωπο και μου λέει ότι βρωμάει αγελαδίλα και δεν το πίνουν.lol κρέας μοσχαρίσιο, πάλι εντόπιο από φάρμα στην Ελλάδα που γνωρίζω πως ταΐζονται τα ζώα και τον τρόπο εκτροφή τους,το δίνω σε συγγενικό πρόσωπο,τα ίδια..το κρέας είναι μαύρο και μυρίζει μοσχαρίλα.lol τυρί πρόβειο, πάλι από φάρμα που γνωρίζω,καθαρό όσο δεν γίνετε,το δίνω σε συγγενικό πρόσωπο,μου λέει είχε τραπέζι και δεν το άγγιξε κάνεις ,μύριζε έντονα προβατίλα.lol και σε άλλα διάφορα προϊόντα(όπως μήλα,πατάτες,λουκάνικα χωριάτικα κτλ) και πάντα η απάντηση είναι προς το αρνητικό. τελικά τι γίνετε;έχει ξεχάσει ο κόσμος τις πραγματικές γεύσης των καθαρών προϊόντων ή τα Ελληνικά προϊόντα δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα; προσοχή! μιλάω για καθαρά ελληνικά προϊόντα,όχι βαπτισμένα το ελληνικο μοσχαρι ειναι πραγματικα αθλιο, επειδη δεν ωριμαζει και το πουλανε με την επομενη μερα. Ας πεινάσουν και θα φάνε το σκατο τους παξιμάδι. Όλοι Εκάλη το παίζουν πια. Είδα έναν μαλακά προχθές σε γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης φώναζε επιδεικτικά τον σερβιτόρο και όταν ήρθε ζήτησε ένα κρασί με το όνομα του. Έρχεται το κρασί το ανοίγει ντεμέκ να δοκιμάσει ο γνώστης και λέει στο σερβιτόρο αυτό είναι νεροπλυμα για φτύσιμο (μιλάμε για το 2μ μαυροτραγανο σιγαλας) φέρε μας ένα Τσαρντοναη να πιούμε. Ε Ο σερβιτόρος τον διορθώσε και θίχτηκε τόσο ο μαλακας που φώναξε τον υπεύθυνο για να απολύσει το παιδί. Έχω λεφτά και πηδάω φάση. Ε που να φάει φέτα τώρα αυτός ή κατσικίσιο, μόνο μπρε (μπρι) και προτσιουτο.Δεν αναφέρεται σε ξένους γνωστούς αλλά σε Έλληνες που μεγάλωσαν με φέτα καρφουρ και δε μπορούν να φάνε κάτι πιο ιδιαίτερο. Που να τους κοτσαρεις κανα στιλτον δλδ. Καταλαβαινεις οτι λες ακυριες ετσι? Οτι αναφαιρεις ειναι πραγματα που εχουν σε χωρια σε αλλες χωρες, εκτος αν νομιζεις οτι το μπρι φτιαχνεται μεσα σε χρυσα καζανια και το φορμαρουν με τουρπανια απο μεταξι. Επισης στην ελλαδα τα σουπερ μαρκετ εχουν πολλα σκουπιδια. Πχ αγγλια δεν βρισκω 12 διαφορετικα παριζακια για να δω πιο θα παρω. Και στην ελλαδα δεν εχω βρει ελληνικο τυρι απο 100% γαλα κατσικας.
tomasss Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Το πρόβλημα είναι ότι το κράτος δεν κάνει ελέγχους και αφήνει τον μεσάζοντα τον χονδρέμπορο και τον σουπερμαρκετά να αισχροκερδεί. Μπορούμε να παράγουμε τα καλύτερα ποιοτικώς προιόντα. Αλλά πώς να πείσεις κάποιον παραγωγό για το ποιοτικότερο όταν θα πουλήσει την ντομάτα του π.χ 30-40 λεπτά και στον καταναλωτή θα φτάσει 1,5 ή 2 ευρώ; Στην Ευρώπη ο καταναλωτής πληρώνει περίπου 2,5 φορές πάνω από την τιμή που παίρνει ο παραγωγός. Στην Ελλάδα η σχέση αυτή είναι ένα προς 6 !
Mάικ ο ΦασουΛάκης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 το ελληνικο μοσχαρι ειναι πραγματικα αθλιο, επειδη δεν ωριμαζει και το πουλανε με την επομενη μερα. δεν μίλησα για ωριμάσματα και σαπίλες.αυτό έχει να κάνει με τον μεταπωλητή.σεβαστή όμως η γνώμη σου. είπα για το θέμα μυρωδιάς,χρώματος. πας στο κρεοπωλείο ή στο σουπερ μαρκετ και βλέπεις το μοσχάρι ροζ λες και είναι βαμμένο,πραγματικά.Για πολλούς αυτό είναι η ποιότητα,για μένα αυτό είναι πλαστικό βιομηχανοποιημένο ζώο ώστε να αποδώσει το μέγιστο κέρδος. Grey Wardenδεν είναι περίεργες οι συμπτώσεις,εγώ έτσι συμπεριφέρομαι. θα με εξυπηρετήσεις κάπου;θα το εκτιμήσω.
Miracle Worker Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Το ίδιο ισχύει και με κότα από το χωριό σε σχέση με το κοτόπουλο του εκτροφείου. Τα αυγά ναι, αλλά το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής μόνο σούπα γίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα