Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια κουβέντα θα σου πω αγορίνα....1000 φορές αν βγάζεις 500 ευρώ να ζεις σε μια τρυπα ενοικιο κοινοχρηστα ρευμα 300 και να τα κουτσοβολευεις με τα 200..ή να βρεις συγκάτοικο παρά σπίτι με γονείς και τα 500 ευρώ να τα τρως σε βλακείες έξω απ'το σπιτι το οποίο θα θες να είσαι όλη την ώρα εκτός δουλειάς γιατί δεν θα την παλεύεις σε αυτό.

Δες αυτή την ταινιούλα 45μ2 λέγεται και είναι ακριβώς πάνω στο πρόβλημα που έχεις εσύ και άλλοι πολλοί νέοι στην Ελλάδα του 2014.

Υπάρχει πουθενά ή παίζεται τώρα στο cinema;

• Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ψάξου για αυτούς απο τον κύκλο σου που έχουν σπίτια και είναι ανοικιαστα γιατί ο προηγούμενος τους ξεκωλιασε/ τους φεσωσε και δεν τους συμφέρει να το νοικιάσουν σε οποιοδήποτε τυχαίο.

Αναλαμβανειs τα πάγια και το χαράτσι , γλιτώνουν τα έξοδα, γλιτωνεις το Ενοικιο.

Είναι η νέα μόδα .

Αλλιώς υπομονή και προσπάθησε να περιχαρακωσεις τα όρια σου.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

OP, λεφτά δίνεις για τα έξοδα του σπιτιού ή τα πληρώνουν όλα οι δικοί σου;

Αδελφέ... Η λύση ειναι μια. Συγκατοικιση με καποια κοπέλα που γουσταρεις η με κάποιον καλο φίλο. Πολλοί νέοι ανθρωποι εκεί στα 30 κάνουν το ίδιο πλέον αφού τα χρήματα δε φτάνουν. Ενα 2αρι στη Καλλιθέα πχ δε παει πάνω από 250 ευρω και γενικα αν περιοριστούν τα έξοδα, και εργάζεστε φυσικά και οι 2, ζείτε αξιοπρεπώς και περνάτε καλα, σε φοιτητικό φυσικά επίπεδο.

Οτι λέει και ο απο πάνω...Εχεις σκεφτεί την λύση του συγκατοίκου;

Έχω την αίσθηση ότι κάποιος ο οποίος δεν αντέχει τους ίδιους του τους γονείς, τότε δεν θα άντεχε δευτερόλεπτα με κάποιον άσχετο.

• Like 3
Δημοσ.

Έχω την αίσθηση ότι κάποιος ο οποίος δεν αντέχει τους ίδιους του τους γονείς, τότε δεν θα άντεχε δευτερόλεπτα με κάποιον άσχετο.

και σκέψου να ναι και κάνας @@ρας ο συγκάτοικος τι θα γίνει.

Δημοσ.

Τα κακά είναι δύο (δεν αναφέρομαι στους δύο γονείς!!!)

Πρώτα ότι έζησες μόνος σου και το να πας στο πατρικό είναι πισωγύρισμα και πρακτικά αλλά και ψυχολογικά.

Δεύτερον από τη στιγμή που γύρισες και έχοντας ζήσει όπως έζησες άρχισες να δίνεις σημασία σε πράγματα που πριν δεν σε ενοχλούσαν.

99% η μάνα σου προβληματιζόταν για το φαγητό και προ 5ετίας και ο πατέρας σου πιθανότατα ακόμα και τότε "σάπιζε" στην τηλεόραση. Απλά εσύ δεν το πρόσεχες γιατί δεν σε ένοιαζε. Από τη στιγμή όμως που το σκέφτηκες πρώτη φορά, άρχισες να του δίνεις σημασία.

Όπως αν ρωτήσεις κάποιον που μένει κοντά σε σχολείο, αεροδρόμιο, κλπ σου λέει "μπααα ούτε που τον προσέχω το θόρυβο" (υπάρχουν σίγουρα και εξαιρέσεις) αλλά εμείς οι υπόλοιποι μόλις βρεθούμε κοντά στην περιοχή (πχ. παλιά στην Γλυφάδα) και επειδή το έχουμε στο μυαλό μας σκεφτόμαστε "μα καλά πως ζούνε αυτοί οι άνθρωποι;"

• Like 5
Δημοσ.

Δεν ειναι μονο οτι ησουν φοιτητης αλλου και γυρισες σπιτι....παρα πολλοι σε μικροτερη ηλικια που δεν εχουμε φυγει ποτε απο το σπιτι μας αντιμετωπιζουμε τα ιδια προβληματα.
Τους γονεις μετα την ενηλικιωση δεν τους θελουν μεσα στα ποδια τους τα παιδια και αυτο ειναι και λογικο.

Βεβαια τα περι φιλοξενουμενου, εξοδων κλπ ισχυουν οσο δεν παει. Χωρις χρημα και εχοντας τα παντα πληρωμενα και ετοιμα το βουλωνεις και δε λες τιποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Απλά με γονείς δεν μπορείς να ανακαλύψεις τον ίδιο σου τον εαυτό...τι να τα κάνω να χω 500-600 ευρώ τον μήνα μόνο για την καλοπέραση μου (εξόδους/ρούχα και καμιά εκδρομούλα) και να μην έχω ούτε λογαριασμούς ούτε σουπερ μάρκετ...αν είναι να μην μπορώ να φορτώσω μια γκόμενα που θα γνωρίσω ένα βράδυ..θα πρέπει να σκέφτομαι σε πια ερημιά πρέπει να παω με το αμάξι για να φικι φικι...ή να μην μπορω να αραξω σπιτι μου και να ρθουνε 2 φιλαρακια να αραξουμε ολο το βραδυ...να δουμε την μπαλιτσα μας...ή στην τελική στο ρεπό μου να μην μπορώ να λιώσω όλη μέρα με την ησυχία μου είτε παίζοντας μανατζερ στον υπολογιστή είτε λιώνοντας να βλέπω σειρές ή ταινίες στο σαλόνι μου άνετα...

Άμα βγάζεις κάνα 500άρικο τον μήνα τουλάχιστον μην το σκέφτεσαι καν...κάνε υπομονή και οικονομία 2-3 μήνες (εφόσον δεν έχεις εξοδα είναι πολύ εύκολο) και κάντην...θα ευχαριστείς τον εαυτό σου μετά trust me...

1000 φορές να μην έχω λεφτά να βγω απ΄το να βγω και να μην μπορώ να φέρω μια γκομενα σπίτι...1000 φορές να μην μπορώ να παω να δω μια μπάλα σε μια καφετέρια παρά να μην μπορώ να αράξω σπίτι με τα φιλαράκια να την δουμε...

YΓ Στην δουλειά που κάνεις φιλαράκι πόσα βγάζεις τον μήνα αν επιτρέπεται για να δουμε και τι επιλογές έχεις?(μην αγχωνεσαι δεν ειμαι ΣΔΟΕ :P

• Like 2
Δημοσ.

Been there done that.

Κουράγιο TS! Τα ίδια περνάω εδώ και χρόνια επειδή δεν είχα ποτέ αρκετά χρήματα για να την κάνω.

Κάνε οικονομίες όπως σού'παν και φύγε!

Με τον ξάδελφο το σκέφτεσαι καθόλου να μείνετε παρεούλα;

Δημοσ.

Δεν ειναι μονο τα 500-600 ευρω. Πρεπει να υπολογισεις και τι αλλα αναγκαστικα εξοδα εχει καποιος.

Αν πχ χρειαζεται αμαξι για να παει στη δουλεια του, η αν ειναι ατυχος χρειαζεται και αμαξι και συγκοινωνια καθημερινα, τα εξοδα μετακινησης του, μαζι με τη συντηρηση αμαξιου, ασφαλειες, τελη κλπ μπορει να φτασουν να ειναι αλλο ενα ενοικιο.

Αν καποιος μπορει να πηγαινει στη δουλεια του με τα ποδια και για υπολοιπες μετακινησεις τη βγαζει με μια ετησια καρτα λεωφορειων τοτε ισως καταφερνει να τα βγαλει περα με το 600ρι, ισα ισα.

Παντως στην εποχη που ειμαστε δεν ειναι ντροπη να μενεις με τους δικου σου και να συνεισφερεις στα εξοδα φυσικα εφοσον δουλευεις. Πρεπει ομως να γινει και μια συζητηση να θεσεις καποια ορια. Δεν ειναι δυνατον να σε σηκωνουν απο το κρεβατι επειδη ηρθε ο ξαδελφος.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό με το "κάνε οικονομίες και φύγε" δείχνει, πραγματικά, πόσο καλομαθημένη είναι μία μερίδα των σημερινών ενήλικων. 

Οικονομίες για τι; Για να αγοράσει κανείς ρούχα; Για να μπορεί να βγαίνει έξω; Για να έχει την καλοπέρασή του; 

Και ΟΤΑΝ τα βρει αυτά τα χρήματα, τότε θα σκεφτεί να πάει να μείνει με τον εαυτό του....

Και μετά θα λένε για το "πόσο δύσκολα περνάνε" που φύγανε από το σπίτι των γονιών τους... 

Τα πράγματα είναι απλά. 

Εάν δεν αντέχεις κάτι το σταματάς. Εάν όντως θέλεις κάτι, θα βρεις τρόπο να το πετύχεις. Στην τελική παίρνεις ένα βαλιτσάκι στον ώμο σου με μόνο τα ρούχα σου και μένεις με κάποιον φίλο μέχρι να μαζέψεις χρήματα για το πρώτο σου νοίκι (μαζί με την εγγύηση). Κάνεις την μετακόμιση με μέσα συγκοινωνίας σε 3ς - 4ς εβδομάδες και Κυριακή πρωί (7:00) που δεν έχει κόσμο. 

Θα φας ζόρι αλλά θα έχεις αρχίσει μόνος σου την ζωή σου. 

Η δικαιολογία "θέλω να μαζέψω λεφτά" είναι εντελώς για το "ανδρικό μόριο". 

Και κατά την γνώμη μου, κακώς ξαναγύρισες πίσω στους γονείς σου. Κακώς υπήρχε έστω σαν επιλογή αυτή η κίνηση. 

• Like 1
Δημοσ.

¨ημουν στην ίδια περίπου κατάσταση 2μιση χρόνια πριν. Δεν άντεχα 25 χρονών μαντράχαλος να ζω με τους δικούς μου, ήτνα ντροπιάστικό πώς το λένε. 

Και να μαι στην άλλη άκρη της γης. 

Προσωπικά είσαι στον δικό τους χώρο άρα κάνε τουμπεκί η πάρε τα ρίσκα σου.και ΣΑΝ ΤΟ ΦΑΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕ ΛΕΩ. 

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό με το "κάνε οικονομίες και φύγε" δείχνει, πραγματικά, πόσο καλομαθημένη είναι μία μερίδα των σημερινών ενήλικων. 

Οικονομίες για τι; Για να αγοράσει κανείς ρούχα; Για να μπορεί να βγαίνει έξω; Για να έχει την καλοπέρασή του; 

Και ΟΤΑΝ τα βρει αυτά τα χρήματα, τότε θα σκεφτεί να πάει να μείνει με τον εαυτό του....

Και μετά θα λένε για το "πόσο δύσκολα περνάνε" που φύγανε από το σπίτι των γονιών τους... 

Τα πράγματα είναι απλά. 

Εάν δεν αντέχεις κάτι το σταματάς. Εάν όντως θέλεις κάτι, θα βρεις τρόπο να το πετύχεις. Στην τελική παίρνεις ένα βαλιτσάκι στον ώμο σου με μόνο τα ρούχα σου και μένεις με κάποιον φίλο μέχρι να μαζέψεις χρήματα για το πρώτο σου νοίκι (μαζί με την εγγύηση). Κάνεις την μετακόμιση με μέσα συγκοινωνίας σε 3ς - 4ς εβδομάδες και Κυριακή πρωί (7:00) που δεν έχει κόσμο. 

Θα φας ζόρι αλλά θα έχεις αρχίσει μόνος σου την ζωή σου. 

Η δικαιολογία "θέλω να μαζέψω λεφτά" είναι εντελώς για το "ανδρικό μόριο". 

Και κατά την γνώμη μου, κακώς ξαναγύρισες πίσω στους γονείς σου. Κακώς υπήρχε έστω σαν επιλογή αυτή η κίνηση. 

Έξω απτον χορό αγορίνα μου...και στο λέει αυτό κάποιος που η οικογένεια του δεν είχε μία για να τον σπουδάσει και έμενε σε καταλήψεις και όταν σπούδαζα ελλάδα και εξωτερικό μέχρι να βρω δουλειά...εννοείτε ότι πρέπει να μαζέψει κάνα 1500 ευρω στην άκρη όχι για ρούχα όπως λες αλλά γιατί θα του φύγουν πόσα στην αρχή που θα πρέπει να δώσει για το νοίκι και την εγγύηση...

Δεν ειναι μονο τα 500-600 ευρω. Πρεπει να υπολογισεις και τι αλλα αναγκαστικα εξοδα εχει καποιος.

Αν πχ χρειαζεται αμαξι για να παει στη δουλεια του, η αν ειναι ατυχος χρειαζεται και αμαξι και συγκοινωνια καθημερινα, τα εξοδα μετακινησης του, μαζι με τη συντηρηση αμαξιου, ασφαλειες, τελη κλπ μπορει να φτασουν να ειναι αλλο ενα ενοικιο.

Αν καποιος μπορει να πηγαινει στη δουλεια του με τα ποδια και για υπολοιπες μετακινησεις τη βγαζει με μια ετησια καρτα λεωφορειων τοτε ισως καταφερνει να τα βγαλει περα με το 600ρι, ισα ισα.

Παντως στην εποχη που ειμαστε δεν ειναι ντροπη να μενεις με τους δικου σου και να συνεισφερεις στα εξοδα φυσικα εφοσον δουλευεις. Πρεπει ομως να γινει και μια συζητηση να θεσεις καποια ορια. Δεν ειναι δυνατον να σε σηκωνουν απο το κρεβατι επειδη ηρθε ο ξαδελφος.

Τώρα εδώ αν είναι αθήνα το παιδί έχεις δίκιο..δεν έχω ζήσει αθήνα στην οποία το αμάξι φαντάζομαι λόγω αποστάσεων είναι ψιλοmust...Κρητη την έβγαζα με ένα μηχανάκι και εξωτερικό τα ΜΜΜ υπερκαλύπτουν τον καθένα με ένα 25ευρω τον μήνα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...