Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα δεν μιλάμε για το ποιός περνάει καλύτερα. Μιλάμε για την φοιτητική ζωή, ποιός την ζει στο 100% και τι σημαίνει.

Τώρα κάποιος στην αθήνα που ζει με γονείς, όσο και να λέει ότι ζει μόνος, ότι είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει κλπ κλπ, απλά δεν ξέρει τι εστί φοιτητική ζωή. Γιατί πολύ απλά δε το έχει ζήσει.

Παρόλα αυτά, νομίζω ξεφεύγουμε απτό θέμα.

Μα οι όροι που έθεσε ο Backpacker ήταν "άλλη πόλη, όχι πατρικό". Και σου λέω εγώ, θες να ζήσεις τη φοιτητική ζωή, πας Κοζάνη που τηρεί τους όρους ή μένεις Αθήνα με τους δικούς σου; Που θα ζήσεις "περισσότερη_φοιτητική_ζωή";

Δημοσ.

Μα δεν μιλάμε για το ποιός περνάει καλύτερα. Μιλάμε για την φοιτητική ζωή, ποιός την ζει στο 100% και τι σημαίνει.

Τώρα κάποιος στην αθήνα που ζει με γονείς, όσο και να λέει ότι ζει μόνος, ότι είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει κλπ κλπ, απλά δεν ξέρει τι εστί φοιτητική ζωή. Γιατί πολύ απλά δε το έχει ζήσει.

Παρόλα αυτά, νομίζω ξεφεύγουμε απτό θέμα.

Δεν ξέρω τι σχέση είχες εσύ με τους γονείς σου αλλά εγώ ήμουν ελεύθερος να κάνω ότι θέλω και αυτό ακριβώς έκανα. Από μικρότερη ηλικία μάλιστα, δεν περίμενα να γίνω 18. 

Φυσικά δεν είχα καμιά παραπάνω σκοτούρα στο μυαλό μου. 

Δεν ήξερα πως για να ζήσει κάποιος 100% φοιτητική ζωή έπρεπε να βάζει υποχρεώσεις στο κεφάλι του.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι σχέση είχες εσύ με τους γονείς σου αλλά εγώ ήμουν ελεύθερος να κάνω ότι θέλω και αυτό ακριβώς έκανα. Από μικρότερη ηλικία μάλιστα, δεν περίμενα να γίνω 18. 

Φυσικά δεν είχα καμιά παραπάνω σκοτούρα στο μυαλό μου. 

Δεν ήξερα πως για να ζήσει κάποιος 100% φοιτητική ζωή έπρεπε να βάζει υποχρεώσεις στο κεφάλι του.

Προφανως αναφερθηκε σαν κομματι του ολου πακετου  :-D

Αλλοι το βλεπετε σαν ενιαια ολοκληρωμενη εμπειρια εκτος πολης κ ανεξαρητοποιησης που συνδεεται με αυτην, και οι υπολοιποι σαν στατους χωρις τα παραπανω απαραιτητα. Επιμενω οτι ειναι στο ατομο κυριως. (ενοχλητικος τυπος   :devil: )

Δημοσ.

Σπίτι με τους δικούς μας όλοι ζήσαμε...άρα όλοι ξέρουμε..όσο ανεξάρτητος και να είσαι εφόσον δεν έχεις βιώσει αυτό που σας λέμε εμείς για την φοιτητική ζωή σε άλλη πόλη και το τι σημαίνει και πως είναι. Αυτοί που δεν το έχουν ζήσει προφανώς δεν έχουν ιδέα πως είναι άρα δεν μπορούν και να εκφέρουν άποψη γι'αυτό...εμείς που τα έχουμε ζήσει και τα δύο μπορούμε να κάνουμε και μια σύγκριση..εσείς που για τον Χ/Υ λόγο δεν το κάνατε αναπόφευκτα δεν μπορείτε να κάνετε σύγκριση ρε παιδιά και να δείτε τις διαφορές τι να κάνουμε δλδ..να καταργησουμε την λογική..αν συγκρίνοντας 2 πράγματα δεν έχεις δοκιμάσει το 1 δεν μπορείς να συγκρίνεις...so simple...

Κάντε ένα poll ανάμεσα σε άτομα που σπούδασαν εκτός της πόλης τους(γιατί μόνο αυτοί μπορούν να κρίνουν) αν θα προτιμούσαν να σπουδάσουν στην πόλη τους τελικά...και θα καταλάβετε

Επίσης εσύ lucifer με το παράδειγμα Αθηνα/Κοζάνη που θέτεις προφανώς θεωρείς φοιτητική ζωή τις επιλογές διασκέδασης και γενικά επιλογές δραστηριοτήτων..δεν είναι αυτό το πράγμα η φοιτητική ζωή όπως και να το κάνουμε..καλό είναι να υπάρχουν επιλογές αλλά δεν είναι αυτό το θέμα και το νόημα.

Επίσης δεν ξέρω για σας αλλά εγώ δεν ξέρω πολλά άτομα που σπούδασαν στην πόλη τους και τους νοίκιαζαν σπίτι να μένουν μόνοι τους..υπάρχουν σίγουρα αλλά επίσης σίγουρα είναι και συντριπτική μειοψηφία.

Δημοσ.

Βέβαια ενα χειροπιαστό παράδειγμα πέρα απο το feeling και το εμείς ξερουμες εσείς οχι ακόμα δεν διάβασα.

Τέλος πάντων. Έχετε δίκιο. Ήμαστε όλοι περιορισμενοι.

Δημοσ.

Ελα ρε μαν ξεκολλα και εσυ. Ακομα και το να κυκλοφορεις γυμνος στο σπιτι ειναι ενα συν. Ποσο μαλλον για πιο σοβαρα θεματα.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βέβαια ενα χειροπιαστό παράδειγμα πέρα απο το feeling και το εμείς ξερουμες εσείς οχι ακόμα δεν διάβασα.

Τέλος πάντων. Έχετε δίκιο. Ήμαστε όλοι περιορισμενοι.

Ρε παιδιά τι χειροπιαστό λέτε...μιλάμε για εμπειρία/ες δεν υπάρχει χειροπιαστό...και αυτό το περιορισμένο που λέτε δεν το ανέφερε κανένας...αυτό που λέμε είναι οτι προφανές εφόσον δεν ζήσατε αυτή την εμπειρία τότε δεν μπορείτε να εκφέρετε και άποψη..ενώ εμείς την εμπειρία που λέτε..το να ζεις με τους δικούς σου δλδ την έχουμε ζήσει όπως όλοι οι άνθρωποι που έχουν τους γονείς του εν ζωή...δεν υποτίμησε κανένας κανέναν...αν έτσι το εκλάβατε τότε το εκλάβατε λάθος...επειδή το θέμα που ανοίξαμε είναι παρακλάδι του αρχικού θέματος και δεν θέλω να συνεχίσουμε semi-off-topic θα ανοίξω θέμα και θα δείτε τις απόψεις πολλών περισσότερων ατόμων.

Δημοσ.

Κατανοητό το "άμα δεν το ζήσατε μη μιλάτε" αλλά μιλάω έχοντας ζήσει Αθήνα φοιτητής: με γονείς τα πρώτα 2-3 χρόνια, μετά μόνος μου Αθήνα και μετά με κοπελιά στην Κοπεγχάγη.

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/522700-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%AE-%CF%83%CE%B5-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7/

Παιδιά επειδή το παλικάρι εδώ άνοιξε το θέμα εδώ για άλλο λόγο και δεν λέει να του χαλάσουμε (περαιτέρω γιατί την αρχή την κάναμε :P) άνοιξα αυτό το θέμα για να ακουστούν απόψεις...τα μπογαλάκια σας και δίπλα λοιπόν...

Δημοσ.

Ελα ρε μαν ξεκολλα και εσυ. Ακομα και το να κυκλοφορεις γυμνος στο σπιτι ειναι ενα συν. Ποσο μαλλον για πιο σοβαρα θεματα.

Μα πως δεν το σκέφτηκα.

Αξίζει τον κόπο όντως, μαν.

Δημοσ.

Κατανοητό το "άμα δεν το ζήσατε μη μιλάτε" αλλά μιλάω έχοντας ζήσει Αθήνα φοιτητής: με γονείς τα πρώτα 2-3 χρόνια, μετά μόνος μου Αθήνα και μετά με κοπελιά στην Κοπεγχάγη.

Με το χέρι στην καρδιά,που πέρασες το μεγαλύτερο ζόρι;

Δημοσ.

Πόσο δίκαιο έχεις...Γενικά πάντως είναι στο άτομο...αν έχεις μάθει να ζεις με τους γονείς σου(με τις "απαιτήσεις",ωράρια του καθενός κτλ) και δεν σε ενοχλεί τότε είσαι οκ αλλιώς είναι μονόδρομος το ξεχωριστό σπίτι....

Δημοσ.

Άμα ζήσεις πάνω από ένα 3μηνο-6μηνο μόνος σου, δεν υπάρχει επιστροφή, όσο λίγο κι αν σε ενοχλούσαν όσο έμενες μαζί τους.

Εμένα για καμιά ώρα έρχεται η μάνα να με δει κάθε διβδόμαδο και κοντεύω να γίνω ουρακοτάγκος απ' τα νεύρα μετά από λίγο.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

τα 3 πρωτα χρονια που σπουδαζα ζουσα με τους δικους μου συγκεκριμενα την μανα μου και τα υπολοιπα 3 ζουσα μονη μου. ενταξει δεν υπαρχει μετρο συγκρισης. τα 2 πρωτα χρονια που ζουσα μονη μου το σπιτι μου ειχε γινει κεντρο διερχομενων. απο τις καλυτερες περιοδους εβερ. μετα απλα συνηθιζεις και δεν αντεχεις ουτε λεπτο με γονεις.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...