Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οι χορτοφαγοι δηλαδη μπαινουν στην κατηγορια eating disorder?

το υφος μερικων δειχνει οτι και καλα το να μην τρως κρεας δεν κανει καλο κατι το οποιο ειναι μεγα λαθος.. και εγω το εχω ξανα πει σε αλλα ποστ και σε συζητησεις γενικα αν μου βρει καποιος τι δεν μπορω να παρω απο μια χορτοφαγικη διατροφη που μου το δινει το κρεας τοτε θα σταματησω να ειμαι χορτοφαγος (για την ακριβεια ειμαι γαλακτο-αυγο-χορτοφαγος γαλακτοκομικα ακουμπαω μονο γιαουρτι και κοτατζ)

Δεν θέλω να ανοίξω κουβέντα με χορτοφάγο γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου στο ίντερνετ με συζητήσεις χορτοφάγων. Έκανα λάθος που απάντησα βασικά στο συγκεκριμένο ποστ οπότε ζητώ συγγνώμη, δεν θα ξαναγράψω στο παρον τοπικ.

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αποκλειστικά και μόνο για τον άνθρωπο είναι το γάλα της γυναίκας.

Από την στιγμή όμως που δεν μπορούμε να τσουβαλιάσουμε εκατομμύρια γυναίκες για να τις βυζαίνουμε για να τρώμε οι υπόλοιποι, και επειδή πίσω από τα τυροκομικά υπάρχει βιομηχανία αξίας δισεκατομμυρίων, βγήκαν οι διάφοροι αστικοί μύθοι σε σχέση με το γάλα.

Διάβασε μερικές έρευνες επιστημονικές, δεν κάνει κακό. Αντιθέτως.

Και όχι, τυροκομικά τρώω. Αλλά από την άλλη καπνίζω κιόλας...

Εγω σου εθεσα αυτη την ερωτηση επειδη εσυ ανεφερες οτι το γαλα το κανει η αγελαδα για το μικρο της & σου λεω κι εγω, δεν υπαρχει και κατι εκει εξω που να φτιαχτηκε για μας. Δε μπορώ δηλ να δεχτω το επιχειρημα οτι επειδη το γαλα γινεται για το μοσχαράκι, δε κανει καλό στον ανθρωπο.

Αλλο καποιος να πει οτι το γαλα ειναι ξερω γω υπερτιμημένο κι αλλο οτι δε κανει καλο! Απ οταν γεννιομαστε και για 5-6 μηνες αποκλειστικά γαλα πίνουμε, οποτε το να τα τσουβαλιάσω ολα και να πω "το γαλα δ εκανει καλο" μου φαινεται καπως ακραιο.

Ποσο μαλλον οταν τελευταια αρχιζει να αξιοποιειται και το γαλα τις γαιδουρας, με τις πρωτες ερευνες να δινουν ενθαρρυντικα αποτελεσματα.

Δε διαβασα τα λινκς που εβαλες, θα το κανω καποια αλλη στιγμη. Παντως απο μικρη θυμαμαι οοοολους τους γιατρους να μιλανε για το γαλα στη διατροφη μου. Τωρα να τανε ολοι αλμπανηδες, μου φαινεται δυσκολο.

Γνωριζω οτι η απορρόφηση του ασβεστιου μπορει να επηρεαστει αρνητικα απο τον φωσφορο, σε συγκεκριμενες αναλογιες μονο. Ενα αρθρακι περι φωσφορου βρηκα εδω http://www.diaitologia.gr/erotisi-asvesteio-galaktos/

Και προφανώς ξερω οτι υπάρχουν κι αλλες πηγες ασβεστιου πχ η παρμεζανα.

Τωρα γενικα η υπερβολη δε κανει καλο πουθενα, ειτε ειναι προς τη χορτοφαγικη ειτε προς την κρεατοφαγικη κατευθυνση κατα τη γνωμη μου. Ζουμε στην Ελλαδα σε μια χωρα με Μεσογειακη Διατροφη, την οποια επιστημονες εχουν χαρακτιρισει απο τις καλυτερες διατροφικες συνηθειες. Τωρα αν ο αλλος πλακωνεται 3-4 φορες τη βδομαδα στο κοκκινο κρεας, δε φταιει το κρεας αν παθει μεθαυριο καρκινο.

Δημοσ.

για διαφώτισε μας με ποια λογική πρέπει να πάμε ενάντια στην φύση μας, η οποία btw είναι έτσι λόγω του evolution?

Είσαι 100℅ λάθος.το ανθρώπινο σωμα δεν είναι φτιαγμένο για να τρώει κρέας.είχα βρει πρόσφατα εναν διαφωτιστικότατο πινακα.σύγκρινε φυτοφαγα σαρκοφάγα και ανθρωπο σε διάφορους τομείς όπως δόντια,μήκος εντέρου,χρονο πέψης. Καμια σχέση με σαρκοφάγα,πανομοιότυποι με φυτοφάγα.ίσως σε 200.000 χρόνια να έχουν αλλάξει τα πραγματα λόγω εξέλιξης οχι γιατι η εξελιξη το αποφασισε αλλά γιατί εμείς την αναγκασαμε.

• Moderators
Δημοσ.

Αλεξ αρχικα μιλαμε για ανθρωπος που ειναι το μον ον το οποιο εχει μυαλο,σκεφτεται κτλ!! οποτε το παραδειγμα της φαλαινας ειναι ακυρο! και δεν καταλαβες αυτο που ηθελα να πω! (ισως να μην το εξηγησα σωστα)

επειδη η πλειοψηφια εχει μαθει να τρωει κρεας κτλ δεν μπηκε ποτε στη διαδικασια να μαθει περισσοτερα για την διατροφη, Πχ απο που μπορεις να παρεις ασβεστιο, τι σου προσφερει το κρεας, τι δεν κανει καλο να τρως και πολλα αλλα! οι χορτοφαγοι επειδη λογο μη καταναλωσεις κρεατος πρεπει να μαθουν απο που θα αντικαταστησουν τα οσα προσφερει το κρεας μαθαινουν πολλα πραγματα για τη διατροφη και δεν μενουν σε λογια της γιαγιας πριν απο 50χρονια!! εγω κλασσικο παραδειγμα που λεω με οσους κανουμε συζητηση περι φαγητου χορτοφαγιας κτλ για να τους δειξω την αγνοια τους τους ρωταω ποιος ειναι ο "σωστος" τροπος να φαει καποιος φακες.

οι πιο πολλοι λενε με φετα!! και οταν τους λεω οτι δεν θελει καθολου γαλακτοκομικα και θελει βιταμινη Σε + ρυζι(προαιρετικο) τους φαινεται περιεργο

Δημοσ.

μου αρέσει που συζητάμε το αν κάνει καλό να καταναλώνουμε φυσικά προϊόντα όπως το γάλα ενώ τόσοι συνάνθρωποι μας καταναλώνουν κρέατα απο γνωστές αλυσίδες fast food που προέρχονται απο κρεατόμπαλες ανεπτυγμένες σε εργαστήρια (ενα κομμάτι κρέας με τρίχες/άντε κανα μάτι και κανα δόντι )

αυτά τρώει τόσος κόσμος και εμάς μας πείραξε το γάλα 
μην πούμε για κάτι νεκρά κοτόπουλα που μαρινάρονται με πόσα μαντζούνια για να μη φανεί η γευση τους περίεργη ..

μην πούμε για το pink slime ...

τόσα παραδείγματα  :eek:

Δημοσ.

Είσαι 100℅ λάθος.το ανθρώπινο σωμα δεν είναι φτιαγμένο για να τρώει κρέας.είχα βρει πρόσφατα εναν διαφωτιστικότατο πινακα.σύγκρινε φυτοφαγα σαρκοφάγα και ανθρωπο σε διάφορους τομείς όπως δόντια,μήκος εντέρου,χρονο πέψης. Καμια σχέση με σαρκοφάγα,πανομοιότυποι με φυτοφάγα.ίσως σε 200.000 χρόνια να έχουν αλλάξει τα πραγματα λόγω εξέλιξης οχι γιατι η εξελιξη το αποφασισε αλλά γιατί εμείς την αναγκασαμε.

Λαθος συγκριση ομως. Δεν ειμαστε ουτε αμιγως φυτοφαγοι ουτε αμιγως σαρκοφαγοι, ειμαστε παμφαγοι.

• Like 8
Δημοσ.

Συγγνώμη για την επιπλέον παρέμβαση: Μα ειναι δυνατόν να τρώνε άνθρωποι φακές με φέτα; Τι σημασία έχει η γεύση στο φαγητό; Με ρύζι ή σκέτες πρέπει. Δεν θεωρώ την χορτοφαγία eating disorder, μήπως θα έπρεπε να το σκεφτώ τελικά;

Προς τους υπόλοιπους που απαντάνε. Δεν θα βγάλετε άκρη. Κάθε απάντηση που θα παίρνετε είναι copy/paste από τα διάφορα άρθρα/videos που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Αυτά. Χαιρετώ.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως δεν έχω ακούσει ποτε κανέναν γιατρό να λέει "πρεπει να κόψεις τα φρούτα και τα λαχανικα"

Και όχι δεν θα πάθουν καρκίνο όλοι οσοιβτρωνε κρέας.και ναι δεν παθαίνουν καρκίνο μονο οσοι τρωνε κρέας.αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα. Είναι σαν να μην φοράς κράνος γιατί πολλοί επιζούν χωρίς κράνος η ακόμα και να φοράς παλι μπορεί να πεθανεις.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως δεν έχω ακούσει ποτε κανέναν γιατρό να λέει "πρεπει να κόψεις τα φρούτα και τα λαχανικα"

Και όχι δεν θα πάθουν καρκίνο όλοι οσοιβτρωνε κρέας.και ναι δεν παθαίνουν καρκίνο μονο οσοι τρωνε κρέας.αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα. Είναι σαν να μην φοράς κράνος γιατί πολλοί επιζούν χωρίς κράνος η ακόμα και να φοράς παλι μπορεί να πεθανεις.

• Moderators
Δημοσ.

αλεξ δεν το ειπες εσυ για το eating disorder!

Γκρει το οτι εχουν δει πολλα τα ματια σου δεν σημαινει οτι ολοι ειναι ιδιοι και πρεπει να τους τσουβαλιαζεις.. :)

Μαργαριτα οταν γενιεσαι πινεις το γαλα το οποιο προερχεται απο τη ΜΑΝΑ σου! και το πινεις γιατι σου προσφερει αντισωματα κτλ που δεν εχεις!! Επισης αν ο ανθρωπος ηταν φτιαγμενος να πινει γαλα σε ολη του τη ζωη τοτε οι γυναικες θα εβγαζαν γαλα για ολη τους τη ζωη και οχι μονο για λιγους μηνες! 

Το τι λεγανε πριν χρονια δεν σημαινει οτι ηταν και σωστο! Καποτε πιστευαν οτι η γη ειναι επιπεδη!! Καταλαβαινεις που το παω ε?

Η τεχνολογια εξελισεται και πλεον ξερουν πιο πολλα απο οτι  ηξεραν!!

αν θες δες το Food over knives!! ειναι πολυ καλο ντοκιμαντερ!! θα δεις πολλα ωραια πραγματα!

• Like 1
Δημοσ.

Τι λες ρε μεγάλε? Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι φτιαγμένο για να τρώει ξύλα και πετρέλαιο γιατί αν φας θα πεθάνεις. Με πια λογική δεν είναι το ανθρωπινο σώμα να φτιαγμένο να τρώει κρέας? ΕΛΕΟΣ ! Ξέρεις πόσο πολύπλοκη είναι η διαδικασία της χώνεψης? Ξέρεις ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε 100% πως λειτουργεί? Πιστεύεις ότι τρώμε κρέας και χωνεύεται τυχαία? 

Τι άλλο θα ακούσουμε..

Αλεξ αρχικα μιλαμε για ανθρωπος που ειναι το μον ον το οποιο εχει μυαλο,σκεφτεται κτλ!! οποτε το παραδειγμα της φαλαινας ειναι ακυρο! και δεν καταλαβες αυτο που ηθελα να πω! (ισως να μην το εξηγησα σωστα)

επειδη η πλειοψηφια εχει μαθει να τρωει κρεας κτλ δεν μπηκε ποτε στη διαδικασια να μαθει περισσοτερα για την διατροφη, Πχ απο που μπορεις να παρεις ασβεστιο, τι σου προσφερει το κρεας, τι δεν κανει καλο να τρως και πολλα αλλα! οι χορτοφαγοι επειδη λογο μη καταναλωσεις κρεατος πρεπει να μαθουν απο που θα αντικαταστησουν τα οσα προσφερει το κρεας μαθαινουν πολλα πραγματα για τη διατροφη και δεν μενουν σε λογια της γιαγιας πριν απο 50χρονια!! εγω κλασσικο παραδειγμα που λεω με οσους κανουμε συζητηση περι φαγητου χορτοφαγιας κτλ για να τους δειξω την αγνοια τους τους ρωταω ποιος ειναι ο "σωστος" τροπος να φαει καποιος φακες.

οι πιο πολλοι λενε με φετα!! και οταν τους λεω οτι δεν θελει καθολου γαλακτοκομικα και θελει βιταμινη Σε + ρυζι(προαιρετικο) τους φαινεται περιεργο

ωραία όλα αυτά. Ακόμα δεν μου απάντησες στην πάναπλη ερώτηση που έκανα 3 φορές. Γιατί δεν πρέπει να τρώω κρέας?
  • Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

λιγοτερες πιθανοτητες καρκινου, προβληματα με την καρδια, οστεοπορωση!! αυτοι ειναι λογοι για την υγεια. οικολογικους κτλ δεν τους βαζω στο παιχνιδι γιατι αυτο ειναι προσωπικη αποψη του καθενος

αλλα θελω να μου πεις και εσυ λογο για τον οποιο πρεπει να τρωω κρεας :)

Δημοσ.

Εγω σου εθεσα αυτη την ερωτηση επειδη εσυ ανεφερες οτι το γαλα το κανει η αγελαδα για το μικρο της & σου λεω κι εγω, δεν υπαρχει και κατι εκει εξω που να φτιαχτηκε για μας. Δε μπορώ δηλ να δεχτω το επιχειρημα οτι επειδη το γαλα γινεται για το μοσχαράκι, δε κανει καλό στον ανθρωπο.

Αλλο καποιος να πει οτι το γαλα ειναι ξερω γω υπερτιμημένο κι αλλο οτι δε κανει καλο! Απ οταν γεννιομαστε και για 5-6 μηνες αποκλειστικά γαλα πίνουμε, οποτε το να τα τσουβαλιάσω ολα και να πω "το γαλα δ εκανει καλο" μου φαινεται καπως ακραιο.

Ποσο μαλλον οταν τελευταια αρχιζει να αξιοποιειται και το γαλα τις γαιδουρας, με τις πρωτες ερευνες να δινουν ενθαρρυντικα αποτελεσματα.

Δε διαβασα τα λινκς που εβαλες, θα το κανω καποια αλλη στιγμη. Παντως απο μικρη θυμαμαι οοοολους τους γιατρους να μιλανε για το γαλα στη διατροφη μου. Τωρα να τανε ολοι αλμπανηδες, μου φαινεται δυσκολο.

Γνωριζω οτι η απορρόφηση του ασβεστιου μπορει να επηρεαστει αρνητικα απο τον φωσφορο, σε συγκεκριμενες αναλογιες μονο. Ενα αρθρακι περι φωσφορου βρηκα εδω http://www.diaitologia.gr/erotisi-asvesteio-galaktos/

Και προφανώς ξερω οτι υπάρχουν κι αλλες πηγες ασβεστιου πχ η παρμεζανα.

Τωρα γενικα η υπερβολη δε κανει καλο πουθενα, ειτε ειναι προς τη χορτοφαγικη ειτε προς την κρεατοφαγικη κατευθυνση κατα τη γνωμη μου. Ζουμε στην Ελλαδα σε μια χωρα με Μεσογειακη Διατροφη, την οποια επιστημονες εχουν χαρακτιρισει απο τις καλυτερες διατροφικες συνηθειες. Τωρα αν ο αλλος πλακωνεται 3-4 φορες τη βδομαδα στο κοκκινο κρεας, δε φταιει το κρεας αν παθει μεθαυριο καρκινο.

Επειδή δεν διάβασες το λινκ, διάβασέ το, διάβασε και άλλες σελίδες στο ίδιο το σάιτ, θα σε οδηγήσει το ίδιο, και θα δεις.

Βασικά δεν έχει καμιά διαφορά αν θα τρώμε γάλα αγελάδας ή γάλα χοίρου ή κατσίκας ή γάτας ή σκύλου ή γαιδούρας. Η αγελάδα επιλέχτηκε μόνο και μόνο για την ποσότητα που βγάζει.

Το γάλα βασικά είναι τροφή που προορίζεται να θρέψει ένα μωρό που για διάφορους λόγους (δεν έχει δόντια, δεν έχει αντισώματα και κάπως πρέπει να τα πάρει από την μάνα, δεν μπορεί να φάει άλλη τροφή ακόμα γιατί το στομάχι δεν είναι έτοιμο κτλ) δεν μπορεί να φάει άλλη τροφή. Το κάθε θηλυκό κάθε είδους παράγει το γάλα και τις θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες να θρέψουν το συγκεκριμένο είδος, πχ ένας θαλάσσιος ελέφαντας θα έχει γάλα πλούσιο σε λιπος για να μπορέσει το μικρό να προστατευτεί από το κρύο. Από την στιγμή που το μωρό αρχίζει και τρώει άλλη τροφή, το γάλα κόβεται. Σε κάθε ζώο. Το μόνο ζώο που συνεχίζει στην ενήλικη ζωή να καταναλώνει γάλα, και μάλιστα όχι το δικό του αλλά άλλων ζώων διαφορετικών, είναι ο άνθρωπος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...