gokuthelegend Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Χαιρετώ τα παιδιά. Πρόσφατα μου έτυχε κάτι το οποίο δεν ξέρω το κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί νόμιμο ή παράνομο και θα ήθελα να ακούσω μερικές γνώμες όσον αφορά το θέμα. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Στο χωριό μου έχουμε ένα μουσείο - ιερό χώρο, το οποίο έρχονται πολλοί επισκέπτες για να το δούνε. Είναι ας πούμε το αξιοθέατο του χωριού μου. Αν κάποιος θέλει να επισκεφτεί το χωριό μου, τότες θα έρθει για αυτό τον λόγο. Εως τώρα αυτός το χώρος συντηρείται από εθελοντές, οι οποίοι έρχονται οικειοθελώς και κάνουν ξενάγηση στους τουρίστες που το επισκέπτονται, το καθαρίζουν στο τέλος της ξενάγησης και διάφορα άλλα. Όλα καλά ως εδώ. Μεταξύ των εθελοντών είναι και ένας φίλος μου. Αυτός ο φίλος μου λοιπόν, πρόσφατα προσλήφθηκε σε ένα 5μηνο του ΟΑΕΔ για τους δήμους, και η θέση αφορούσε τον δήμο του χωριού μου. Μιας και οι άνθρωποι που δουλεύουν στον Δήμο ξέρουν ότι ο συγκεκριμένος κύριος έρχεται και κάνει ξεναγήσεις, αποφάσισαν να τον τοποθετήσουν σε αυτό τον ιερό χώρο σε μόνιμη βάση. Το θέμα είναι το εξής. Η σύμβαση που έκανε με τον ΟΑΕΔ λέει ότι κανονικά πρέπει να έρχεται από Δευτέρα ως Παρασκευή και από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Παρόλα αυτά ο κύριος δεν έχει πρόβλημα να κάθεται και μετά τις 4 τα απογεύματα, καθώς κάποιες φορές να έρχεται και Σαββατοκύριακα. ΤΟ θέμα είναι ότι η σύμβαση εργασίας δεν προβλέπει εργασία μετά το συγκεκριμένο ωράριο που ορίζεται στην σύμβαση και κάποιος άλλος του είπε ότι θα του κάνει καταγγελία διότι αυτό που κάνει θεωρεί ότι δεν είναι νόμιμο και ότι αν γίνει κάτι τότες θα έχει πρόβλημα, παρότι ο φίλος μου κάθεται εθελοντικά εκτός ωραρίου. Σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται; Μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Cossutius. Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μπορει να ζητήσει άδεια από τον Δήμο ή την περιφέρεια, να κάνει εθελοντισμό μετά το πέρας της εργασία του. Θα το δεχτουν. Δεν ειναι χαζοι
gokuthelegend Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μπορει να ζητήσει άδεια από τον Δήμο ή την περιφέρεια, να κάνει εθελοντισμό μετά το πέρας της εργασία του. Θα το δεχτουν. Δεν ειναι χαζοι Σαφώς και μπορεί να ζητήσει από τον Δήμο να έρχεται εθελοντικά. Πως γίνεται αυτό όμως; Για παράδειγμα εγώ είμαι Επιθεωρητής Εργασίας και πάω το Σάββατο να κάνω έναν έλεγχο. Βλέπω ότι ο κύριος (ο φίλος μου δηλαδή) δουλεύει και τα Σάββατα, παρότι η συμβασή του λέει Δευτέρα ως Παρασκευή. Ο Επιθεωρητής πως ξέρει ότι έρχεται όντως εθελοντικά και ότι δεν τον "υποχρεώνει" ο εργοδότης να έρχεται και εκτός ωραρίου. Μπορεί ο εργοδότης να τον απειλεί και να έχουν "συμφωνήσει" ότι θα λέει ψέματα πως έρχεται εθελοντικά για να μην τον απολύσει.
Cossutius. Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Σαφώς και μπορεί να ζητήσει από τον Δήμο να έρχεται εθελοντικά. Πως γίνεται αυτό όμως; Για παράδειγμα εγώ είμαι Επιθεωρητής Εργασίας και πάω το Σάββατο να κάνω έναν έλεγχο. Βλέπω ότι ο κύριος (ο φίλος μου δηλαδή) δουλεύει και τα Σάββατα, παρότι η συμβασή του λέει Δευτέρα ως Παρασκευή. Ο Επιθεωρητής πως ξέρει ότι έρχεται όντως εθελοντικά και ότι δεν τον "υποχρεώνει" ο εργοδότης να έρχεται και εκτός ωραρίου. Μπορεί ο εργοδότης να τον απειλεί και να έχουν "συμφωνήσει" ότι θα λέει ψέματα πως έρχεται εθελοντικά για να μην τον απολύσει. Χαρτί απ τον Δήμο. Επιτρέπουμε στον κυριο τ'αδε, να ασκει εθελοντική εργασία κατά τις ώρες ταδε εώς ταδε και τις μέρες τάδε...Απλό
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μπορεί να ζητήσει άδεια και από τον παπά της ενορίας, αλλά αρμόδια υπηρεσία είναι η επιθεώρηση εργασίας. Αν πας με το γράμμα του νόμου θα χάσεις, να σου το πω απλά. Αυτές οι διαδικασίες γίνονται με την ανοχή της εκάστοτε αρχής. Αν θέλετε να είστε τόσο τυπικοί, εξηγήστε το θέμα στον προϊστάμενο να σας πει τη γνώμη του, αλλά επίσημη γραπτή απάντηση που να σας επιτρέπει κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να πάρετε και δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου να μπείτε στη διαδικασία, διότι τέτοιου είδους "επιχειρήσεις" έχουν ultra low level επικινδυνότητας. Ξέχασέ το απλά. Καμία επιθεώρηση εργασίας δε θα κάνει έλεγχο σε δημοτικό υπάλληλο. Πόσο μάλλον θα επιβάλλει πρόστιμο για υπέρβαση ωραρίου. Σαν ανέκδοτο ακούγεται ούτως ή άλλως.
gokuthelegend Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μπορεί να ζητήσει άδεια και από τον παπά της ενορίας, αλλά αρμόδια υπηρεσία είναι η επιθεώρηση εργασίας. Αν πας με το γράμμα του νόμου θα χάσεις, να σου το πω απλά. Αυτές οι διαδικασίες γίνονται με την ανοχή της εκάστοτε αρχής. Αν θέλετε να είστε τόσο τυπικοί, εξηγήστε το θέμα στον προϊστάμενο να σας πει τη γνώμη του, αλλά επίσημη γραπτή απάντηση που να σας επιτρέπει κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να πάρετε και δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου να μπείτε στη διαδικασία, διότι τέτοιου είδους "επιχειρήσεις" έχουν ultra low level επικινδυνότητας. Ξέχασέ το απλά. Καμία επιθεώρηση εργασίας δε θα κάνει έλεγχο σε δημοτικό υπάλληλο. Πόσο μάλλον θα επιβάλλει πρόστιμο για υπέρβαση ωραρίου. Σαν ανέκδοτο ακούγεται ούτως ή άλλως. Το όλο θέμα γίνεται με τις ευχές του προϊστάμενου. Το θέμα είναι να μην γίνει καμιά καταγγελία και έχουμε τρεχάματα μετά. Ο φίλος μου είναι μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ και κάνουν τακτικά ελέγχους (από τον ΟΑΕΔ και την Επιθεώρηση Εργασίας). Τους έχω δει σε δράση και μου έχουν πει ότι έχουν κάψει πολλά άτομα.Η πρόσληψη δεν έχει γίνει από τον δήμο αλλά από τον ΟΑΕΔ, οπότε δεν θεωρείται δημοτικός υπάλληλος.
Cossutius. Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Ρε τον άνθρωπο. Να θέλει να ειναι εθελοντης και να φοβάται μη του ριξουν πρόστιμο...Που ζουμε
g_alkis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Ο φίλος σου τι πρόβλημα να έχει με την καταγγελία; Ο εργοδότης έχει σε τέτοιες περιπτώσεις.
gokuthelegend Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Ρε τον άνθρωπο. Να θέλει να ειναι εθελοντης και να φοβάται μη του ριξουν πρόστιμο...Που ζουμε Δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά, για αυτό ρωτάω. Το θέμα δεν είναι ότι είναι εθελοντής. Το θέμα είναι ότι είναι εθελοντής στην ίδια θέση που εργάζεται με σύμβαση. Ο φίλος σου τι πρόβλημα να έχει με την καταγγελία; Ο εργοδότης έχει σε τέτοιες περιπτώσεις. Του είπε κάποιος άλλος ότι θα του κάνει καταγγελία. Ναι, ο εργοδότης θα έχει πρόβλημα, αλλά μπορεί να έχει πρόβλημα και ο φίλος μου διότι "δέχτηκε" σε εισαγωγικά να εργάζεται και εκτός ωραρίου. Φαίνεται σαν να κάνει απλήρωτες υπερωρίες.
Cossutius. Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Ο φίλος σου τι πρόβλημα να έχει με την καταγγελία; Ο εργοδότης έχει σε τέτοιες περιπτώσεις. Λες να κάνει κάποιος καταγγελία στο δημόσιο βρε?
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Το όλο θέμα γίνεται με τις ευχές του προϊστάμενου. Για τον προϊστάμενο της επιθεώρησης εργασίας μιλάω.
gokuthelegend Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Για τον προϊστάμενο της επιθεώρησης εργασίας μιλάω. Α δεν το κατάλαβα, εγώ εννοούσα ότι γίνεται με τις ευχές του προϊστάμενου του μουσείου - ιερού χώρου.
g_alkis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Αυτός ο "άλλος" που θα κάνει καταγγελία, ψυχοπαθής είναι ή απλά ηλίθιος; Θα καταγγείλει στο δημόσιο (επιθεώρηση εργασίας) ότι το δημόσιο (οαεδ) υπεραπασχολεί έναν εργαζόμενο του χωρίς να τον πληρώνει. Θα κρατήσουν συλλεκτική την καταγγελία να του πει ο φίλος σου του βλαμμένου καταγγέλοντα.
gokuthelegend Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Αυτός ο "άλλος" που θα κάνει καταγγελία, ψυχοπαθής είναι ή απλά ηλίθιος; Θα καταγγείλει στο δημόσιο (επιθεώρηση εργασίας) ότι το δημόσιο (οαεδ) υπεραπασχολεί έναν εργαζόμενο του χωρίς να τον πληρώνει. Θα κρατήσουν συλλεκτική την καταγγελία να του πει ο φίλος σου του βλαμμένου καταγγέλοντα. Η υπεραπασχόληση γίνεται από τον δήμο του χωριού, όχι από τον ΟΑΕΔ. Εγώ ξέρω πάντως ότι σε άλλο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, οι Επιθεωρητές έχουν κάψει αρκετά άτομα. Το κάνουν για να απελευθερώνονται θέσεις και να προσλαμβάνονται άτομα που πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους. Μην ξεχνάς ότι οι θέσεις είναι ελάχιστες και οι άνεργοι εκατομμύρια, δεν θα τον χάλαγε κάποιον να κάνει καταγγελία σε κάποιον άλλο για να χάσει την θέση και να την πάρει αυτός. Εγώ ρωτάω και κάτι άλλο. Ας πούμε ότι ο φίλος πάει εθελοντικά να δουλέψει ένα Σάββατο. Ξαφνικά τρώει μια τούμπα στην σκάλα (μετράει όλα τα σκαλιά), και σπάει χέρια - πόδια και κάνει και μερικά καρούμπαλα στο κεφάλι. Σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται; Δεν γίνεται κάποιος έλεγχος; Θα του πούνε "ε, κύριος, εσύ δεν είχες καμιά δουλειά εδώ πέρα Σαββατιάτικα". Κατά πόσο καλυμμένος είναι σε τέτοιες περιπτώσεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα