leonidas_fs Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Πάντως στον τομέα της πληροφορικής εαν θέλει κάποιος μπορεί να βρει "εύκολα" δουλειά παίρνοντας κάποιες επαγγελματικές πιστοποιήσεις ( cisco, microsoft, CompTIA κτλ).
Backpacker Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 ΟΚ γιατί το έχετε ξεχειλώσει το θέμα...για να βρει η κοπέλα δουλειά που θέλει πρέπει να ψάχνει συνέχεια (και online και irl)..τόσο απλά είναι τα πράγματα...αν δεν έχει κονέ θα ναι δύσκολα τα πράγματα σίγουρα αλλά όχι και ακατόρθωτα. Αν έχει τπτ λεφτά στην άκρη μπορεί να εκμεταλλευτεί τον κενό χρόνο και να αναβαθμίσει το βιογραφικό της είτε με εθελοντισμό είτε με απόκτηση κάποια έξτρας δεξιότητας (γλώσσα,υπολογιστές ή κάτι άλλο). Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε και τελείως θεωρητικά. Οι κλάδοι ειδικά για τους οποίους μιλάτε εδώ και πόσες σελίδες (μηχανικοί,πληροφορικάριοι κ.α) δεν αφορούν καν την κοπέλα.. 1
Razor_7 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Και ενω έψαχνα στο απειρο για μια δουλειά επεσα σε αυτο το αρθρο: http://www.teucris.com/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%8E-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CF%89-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89/ Και με προβληματισε.οχι γιατί υποστηρίζει να κανω δικη μου επιχείρηση (lol)... Μόνο σε εμένα φαίνεται κάπως το ότι λες "λολ" στην επιχειρηματικότητα και από την άλλη έχεις τελειώσει διοίκηση επιχειρήσεων?
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Μόνο σε εμένα φαίνεται κάπως το ότι λες "λολ" στην επιχειρηματικότητα και από την άλλη έχεις τελειώσει διοίκηση επιχειρήσεων? Δηλαδη στη Διοικηση Επιχειρησεων τους μαθαινουν το εξης: "Καντε δικη σας επιχειρηση". "Παραμετροι υλοποιησης? Nah who gives a crap. Κεφαλαιο? Lol screw that". Και η λογικη διακορευτηκε σημερα.. Παντως σχετικα με τα κονε (και μιλωντας υποκειμενικα και οχι προσπαθωντας να θεσω αξιωμα ε), δεν εχω δει προκοπη απο κει. Εχω αλλαξει τρεις δουλειες τα τελευταια 3 χρονια και ολες ηταν απο καριερα και ΧΕ. Η μονη φαση που ειχε κατσει απο γνωστο ηταν σε μια ασφαλιστικη, που δεν ηθελα (διοτι ηταν με ποσοστα).
bluesattack Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 ΟΚ γιατί το έχετε ξεχειλώσει το θέμα...για να βρει η κοπέλα δουλειά που θέλει πρέπει να ψάχνει συνέχεια (και online και irl)..τόσο απλά είναι τα πράγματα...αν δεν έχει κονέ θα ναι δύσκολα τα πράγματα σίγουρα αλλά όχι και ακατόρθωτα. Αν έχει τπτ λεφτά στην άκρη μπορεί να εκμεταλλευτεί τον κενό χρόνο και να αναβαθμίσει το βιογραφικό της είτε με εθελοντισμό είτε με απόκτηση κάποια έξτρας δεξιότητας (γλώσσα,υπολογιστές ή κάτι άλλο). Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε και τελείως θεωρητικά. Οι κλάδοι ειδικά για τους οποίους μιλάτε εδώ και πόσες σελίδες (μηχανικοί,πληροφορικάριοι κ.α) δεν αφορούν καν την κοπέλα.. E ναι αυτα.Και γιατι οχι και καποιο δημοσιο ιεκ , μια επιπλεον ειδικοτητα ποτε δεν εβλαψε , αλλα δεν ξερω ομως αν ετσι βγαινει απο τις λιστες του οαεδ.Και σεμιναρια.Υπαρχουν και χομπυ που υπο προυποθεσεις μπορει να καταληξουν σε εργασιακη διεξοδο.Ενας ανεργος γνωστος μου πχ εκανε την αγιογραφια απο χομπυ επαγγελμα.Οταν βεβαια σε πνιγουν σιγα σιγα οι υποχρεωσεις καθε αλλο παρα εχεις την διαθεση να ''επενδυσεις'' σε αυτα, ακομα και αν εχεις απλετο ελεθερο χρονο
John323 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δηλαδη στη Διοικηση Επιχειρησεων τους μαθαινουν το εξης: "Καντε δικη σας επιχειρηση". "Παραμετροι υλοποιησης? Nah who gives a crap. Κεφαλαιο? Lol screw that". Και η λογικη διακορευτηκε σημερα.. Ασε μας ρε μαστορα που μου θες και διοικηση επιχειρησεων, το 90% των νεων "επιχειρησεων" ειναι καφε και σουβλατζιδικα. Δεν υπαρχει επιχειρηματικοτητα εδω, εδω ζουλου, οτι μαγαζι ανοιγει και πετυχαινει πλακωνουν 5-10 πρωην συμμαθητες, γνωστοι και ανοιγουν στην ιδια γειτονια το ιδιο και πηδανε την αγορα.
bluesattack Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Μόνο σε εμένα φαίνεται κάπως το ότι λες "λολ" στην επιχειρηματικότητα και από την άλλη έχεις τελειώσει διοίκηση επιχειρήσεων? Εμενα δεν μου φαινεται καθολου καπως.Γιατι χωρις κεφαλαιο δεν πας πουθενα.Και σε μια παγωμενη αγορα , τοσο απο αποψη ρευστοτητας οσο και καταναλωσης τα οποια επιχειρηματικα σχεδια φανταζουν ακομα πιο επικινδυνα.Ειδικα εν μεσω φοροκαταιγιδας.Για αυτο μερικοι απορουν που ανοιγουν μικρα καφε , σαντουιτσαδικα κλπ .Απορουν δηλαδη που ανοιγουν μαγαζια που την αλλη μερα εχουν πελατες και οχι φοβερες καινοτομες επιχειρησεις...Και μετα απορουν γιατι μερικα προγραμματα για νεανικη, γυναικεια επιχειρηματικοτητα εχουν μικρη απηχηση.
gigisoni Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Ενταξει (βολεμενε) νεοφιλελευθερε μας επεισες.Μια που εισαι στο Βελγιο δεν πεταγεσαι και πιο διπλα να υποβαλλεις τα σεβη σου στην Μερκελ ? .Τι να κανουμε ,ετσι ειμαστε εμεις τα τζιτζικια στο νοτο.Το γεγονός ότι αρχίζουμε τις προσβολές και τις ειρωνείες όταν ξεμένουμε από επιχειρήματα το έγραψα σήμερα και σε κάποιον άλλον που ακολούθησε το ίδιο δρομάκι και του σβήστηκαν τα μηνύματα. Δυστυχώς όμως να ξαναπώ ότι είναι πασίγνωστη μέθοδος και δεν πιάνει πια.Με ρώτησες αν πληρώνεται ο stagiaire στο Βέλγιο και εξήγησα αναλυτικά τι συμβαίνει εδώ και πώς αποκτούν επαγγελματική εμπειρία. Τι διάολο σχέση έχει η Μέρκελ και ο νεοφιλελευθερισμός, εσύ και ο εγκέφαλός σου μόνο γνωρίζετε. Αλλά ναι, προφανώς χτύπησα ευαίσθητη χορδή με τους καφέδες και την φοιτητική ελληνική καλοπέραση, τα έζησα κάποιες εποχές στην Ελλάδα κι εγώ και τα γνωρίζω. Γιατί ο έλληνας πτυχιούχος πανεπιστημίου είναι ο ένας και γαμάτος, που επειδή πήρε ένα χαρτί από πανεπιστήμιο αισθάνεται ότι έχει πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα και τα ξέρει όλα και σιγά μην πάει να δουλέψει εθελοντικά γιατί θα τον εκμεταλλευτούν για τις τοοοοοοοοσες γνώσεις που έχει. Προτιμά να τρώει τα λεφτά του μπαμπά και να κάθεται σπίτι στέλνοντας κανά βιογραφικό πού και πού ελπίζοντας πως κάποια στιγμή κάποιος θα ξεστραβωθεί και θα αναγνωρίσει την αξία του. Συνεχίζω να χτυπάω ευαίσθητη χορδή, έτσι; Σωστα gigisoni.Φυσικα υπαρχουν πολλοι μη εγγεγραμενοι ανεργοι, αλλοι με μπλοκακι που απλα προσπαθουν να επιβιωσουν και θεωρουνται ''εργαζομενοι'' , αλλοι προ λουκετου κλπ .Αλλα εσυ για αλλη μια φορα λες οτι ειναι πλασματικο το νουμερο.Θελεις να μας πεισεις δηλαδη οτι πανω κατω ειναι το μισο αφου η (καλοπληρωμενη προφανως ) μαυρη εργασια συναγωνιζεται την νομιμη.Οτι στην πραγματικοτητα δηλαδη ειμαστε πανω κατω στον μεσο ευρωπαικο ορο στο θεμα της ανεργιας.Ουτε ο Σοιμπλε δεν τα λεει αυτα. Ειναι αλαζονες και καλομαθημενοι.Ουτε καν δυο χρονια αμισθη εργασια ? Μου βάζεις και λόγια στο στόμα που ποτέ δεν ισχυρίστηκα. Ούτε είπα ότι το μισό των δηλωμένων ανέργων δουλεύουν μαύρα, ούτε ότι η μαύρη εργασία είναι καλοπληρωμένη. Μίλησα για πλασματικό νούμερο. Μια βόλτα από καφέ, ψησταριές, ντελίβερι, τουριστικά, πωλήσεις, φυλλάδια, κτλ και θα δεις ότι τουλάχιστον οι μισοί με ανασφάλιστους δουλεύουν. Όσον αφορά την άμισθι εργασία με σκοπό απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και γνώσης, αν ποτέ καταλάβεις ότι αυτά που "έμαθες" στο πανεπιστήμιο ισοδυναμούν με τίποτα στην αγορά εργασίας και πας να δουλέψεις εθελοντικά για να μάθεις, όχι να προσφέρεις, και ότι για να μάθεις πρέπει να σου μάθουν κάποιοι άλλοι που γνωρίζουν δηλαδή αντί το προσωπικό να προσφέρει έργο, να είναι υποχρεωμένο να σε διδάξει, τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε, καλή επιτυχία στην εύρεση εργασίας καθισμένος στο σπιτάκι σου. Είμαι σίγουρος ότι σίγουρα θα εκτιμηθούν τα πολύτιμά σου προσόντα και θα κάνουν ουρές για να σε προσλάβουν. Υπομονή. Επίσης, πρόλαβα και διάβασα τις μαμακίες που έγραψες και τα λόγια που πάλι έβαλες στο στόμα μου, πριν, προφανώς, γίνουν edit από την διαχείριση και σβηστούν. Αυτό, μαμακίες ήταν και τίποτα άλλο.
NickTG Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μια άλλη ερώτηση από εμένα. Έχω τελειώσει Μηχανολογία. Δεν με ενοχλεί να πάω να δουλέψω εθελοντικά για απόκτηση εμπειρίας. Αντίθετα στην αρχή ίσως και να με βόλευε. Ούτε έξοδα θα έχω μιας και έχω εταιρείες μεγάλες σε απόσταση περπατήματος. Αν πάθω κάτι, μιας και σε πολλές περιπτώσεις είναι λίγο πιο επικίνδυνο το περιβάλλον εργασίας, ποιος θα τρέχει? Ποιος θα πάρει τέτοια ευθύνη?
Razor_7 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Μια άλλη ερώτηση από εμένα. Έχω τελειώσει Μηχανολογία. Δεν με ενοχλεί να πάω να δουλέψω εθελοντικά για απόκτηση εμπειρίας. Αντίθετα στην αρχή ίσως και να με βόλευε. Ούτε έξοδα θα έχω μιας και έχω εταιρείες μεγάλες σε απόσταση περπατήματος. Αν πάθω κάτι, μιας και σε πολλές περιπτώσεις είναι λίγο πιο επικίνδυνο το περιβάλλον εργασίας, ποιος θα τρέχει? Ποιος θα πάρει τέτοια ευθύνη? Ρε φίλε εθελοντικά δεν πας να δουλέψεις σε επιχείρηση κερδοσκοπική, που ακούστηκε αυτό? Εθελοντικά πας σε μη κερδοσκοπική οργάνωση και μόνο. Τα υπόλοιπα ανήκουν σ' αυτό που προωθεί η κυβέρνηση τώρα για τους νέους, ένα μπωλάκι ρύζι στον ιθαγενή και πίσω στη δουλειά. Μάλλον πρακτική εννοείς πιο πάνω. Αν μπορείς καν' την, γιατί όχι? Πρακτική πάντως μπορείς να κάνεις και στο εξωτερικό, δες το και αυτό Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2014 από Razor_7
NickTG Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δεν νομίζω τόση ώρα ο giginosi και ο Crom271 (που αναφέρει ξεκάθαρα πως πήγε σε κανονική επιχείρηση) να μιλάνε για τέτοιου τύπου εθελοντική εργασία. Εκτός αν κατάλαβα κάτι τόσο λάθος μιλανε και οι 2 για κανονικές επιχειρήσεις ( ο Crom σίγουρα). Πρακτική έχω τελειώσει ήδη.
gatokoritso Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Και ενω έψαχνα στο απειρο για μια δουλειά επεσα σε αυτο το αρθρο: http://www.teucris.com/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%8E-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CF%89-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89/ Και με προβληματισε.οχι γιατί υποστηρίζει να κανω δικη μου επιχείρηση (lol)... Μόνο σε εμένα φαίνεται κάπως το ότι λες "λολ" στην επιχειρηματικότητα και από την άλλη έχεις τελειώσει διοίκηση επιχειρήσεων? Ξερω τις διαδικασίες για να ανοιξω μια επιχείρηση αλλα 1)λεφτα δεν παιζουν 2) με μηδαμινη εμπειρία που να παω?να παρω δανειο? να μπλεξω με εφοριες? Εχουμε καιρο για αυτα νεουδι είμαι. Επειδη έπαιξε η συζήτηση για επιπλέον ασχολίες εκτος διαφορων αλλων εχω ξεκινησει μαθηματα coding .δεν ξερω αν θα βοηθήσουν σε κατι αλλά τουλάχιστον περνα δημιουργικά η ωρα.
Zaknafein Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δες και το Microsoft Virtual Academy για παραπλήσια ή/και συμπληρωματική εκπαίδευση και ενασχόληση, όχι μόνο για coding αλλά και για Win/Office/Azure(Cloud) κτλ. 1
bluesattack Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Το γεγονός ότι αρχίζουμε τις προσβολές και τις ειρωνείες όταν ξεμένουμε από επιχειρήματα το έγραψα σήμερα και σε κάποιον άλλον που ακολούθησε το ίδιο δρομάκι και του σβήστηκαν τα μηνύματα. Δυστυχώς όμως να ξαναπώ ότι είναι πασίγνωστη μέθοδος και δεν πιάνει πια. Με ρώτησες αν πληρώνεται ο stagiaire στο Βέλγιο και εξήγησα αναλυτικά τι συμβαίνει εδώ και πώς αποκτούν επαγγελματική εμπειρία. Τι διάολο σχέση έχει η Μέρκελ και ο νεοφιλελευθερισμός, εσύ και ο εγκέφαλός σου μόνο γνωρίζετε. Αλλά ναι, προφανώς χτύπησα ευαίσθητη χορδή με τους καφέδες και την φοιτητική ελληνική καλοπέραση, τα έζησα κάποιες εποχές στην Ελλάδα κι εγώ και τα γνωρίζω. Γιατί ο έλληνας πτυχιούχος πανεπιστημίου είναι ο ένας και γαμάτος, που επειδή πήρε ένα χαρτί από πανεπιστήμιο αισθάνεται ότι έχει πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα και τα ξέρει όλα και σιγά μην πάει να δουλέψει εθελοντικά γιατί θα τον εκμεταλλευτούν για τις τοοοοοοοοσες γνώσεις που έχει. Προτιμά να τρώει τα λεφτά του μπαμπά και να κάθεται σπίτι στέλνοντας κανά βιογραφικό πού και πού ελπίζοντας πως κάποια στιγμή κάποιος θα ξεστραβωθεί και θα αναγνωρίσει την αξία του. Συνεχίζω να χτυπάω ευαίσθητη χορδή, έτσι; Ευαισθητη χορδη ? Μπαρακια , καφεδες, καλοπεραση,παρτυ, τρωει τα λεφτα του μπαμπα ο πτυχιουχος , ρεσιταλ δινεις Αν εισουν στην Ελλαδα, στεκοσουν μπροστα σε καποιο οαεδ και τα ελεγες, σε ανθρωπους ανεργους με παιδια , δεν θα προλαβαινες να μαζευεις μουτζες και ροχαλες.Κατσε καλυτερα καλυτερα στις Βρυξελλες να κανεις...formation Αντε ''λαζογερμανε'' που θα μας πεις κιολας οτι στην Ελλαδα ολοι καθονται .Εμαθες και την εθελοντικη εργασια Κλαιγεσαι και απο πανω για τις ειρωνιες. Τι διάολο σχέση έχει η Μέρκελ και ο νεοφιλελευθερισμός, εσύ και ο εγκέφαλός σου μόνο γνωρίζετε. Ε βεβαια, αν εισαι στο μικροκοσμο σου νομιζεις οτι τα προβληματα οφειλονται μονο στο οτι τα ''τζιτζικια'' δεν εγιναν stagiaire.
FilipposMD Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Τα ποσοστά ανεργίας δεν έχουν σχέση με το αν υπάρχει μαύρη εργασία ή όχι. Στην ΕΕ βγαίνουν μέσα από δημοσκοπήσεις, όχι από στοιχεία "ΟΑΕΔ". Παίρνουν αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού και ρωτάνε αν ο ερωτώμενος έκανε τουλάχιστον ένα μεροκάματο την τελευταία εβδομάδα. Αν έκανε, θεωρείται εργαζόμενος. Αν δεν έκανε, θεωρείται άνεργος. Άρα ο ντελιβεράς που δουλεύει μαύρα, θα καταγραφεί ως εργαζόμενος, το ίδιο και κάποιος που δουλεύει μια στο τόσο και βγάζει 80 ευρώ το μήνα. Οπότε, όχι, δεν είναι φουσκωμένο το νούμερο στην Ελλάδα, εκτός αν έχουν συνεννοηθεί οι Έλληνες να λένε συστηματικά μπαρούφες στις έρευνες της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Η νοοτροπία του πρίγκηπα υπάρχει στον νέο Έλληνα πτυχιούχο και πριν 5 χρόνια θα κατηγορούσα κι εγώ εύκολα όποιον δε βρίσκει δουλειά, αλλά πλέον είναι όντως πρόβλημα με τόση ανεργία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα