zoranb Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Θέλω να αγοράσω ένα τριβείο για να τρίβω τα ξύλα που χρησιμοποιώ σε διάφορες κατασκευές και θέλω να ρωτήσω τι προτείνετε να πάρω; Δεν το θέλω για επαγγελματική χρήση αλλά μήπως υπάρχει κάποιο που είναι σαν πολυεργαλείο και παράλληλα εκτός από το να τρίβει μπορεί να κάνει και κάτι άλλο;
cthulhucarbide Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Σανίδες και τέτοια, συνήθως με παλμικό τριβείο τις τρίβουμε. Είναι ένα μηχάνημα που πάλλεται και από κάτω έχει μια επιφάνεια που βάζεις γυαλόχαρτο και το τρίβεις έτσι. Αν και προσωπικά δεν το πολυσυμπαθώ. Στο ίδιο στυλ είναι και το τριβείο δέλτα απλώς έχει μια μύτη για να κάνεις και τις εσωτερικές γωνίες άμα έχεις
haris_216 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Θέλω να αγοράσω ένα τριβείο για να τρίβω τα ξύλα που χρησιμοποιώ σε διάφορες κατασκευές και θέλω να ρωτήσω τι προτείνετε να πάρω; Δεν το θέλω για επαγγελματική χρήση αλλά μήπως υπάρχει κάποιο που είναι σαν πολυεργαλείο και παράλληλα εκτός από το να τρίβει μπορεί να κάνει και κάτι άλλο; Γενικά να ξέρεις ότι οτιδήποτε κάνει πολλά πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα καλό σε κανένα από αυτά αλλά απλά ένας συμβιβασμός. Παλιά η black & decker είχε για το κλασσικό της τότε πορτοκαλί δράπανο πρόσθετα εξαρτήματα που το μετέτρεπαν σε πολλά άλλα. Σέγα, δισκοπρίονο, τριβείο, κλπ. Δεν ξέρω αν έχει ακόμα ή και αν άλλες εταιρίες έχουν κάτι αντίστοιχο, αλλά και να υπάρχει μην το προτιμήσεις. Είναι για ανθρώπους που θα το χρησιμοποιήσουν 1-2 φορές στη ζωή τους με ελάχιστες απαιτήσεις. Εσύ είναι πια γνωστό σε όλους ότι ασχολείσαι με κατασκευές. Πάρε ένα καλό εργαλείο να το έχεις. Και αν πια το θέλεις μόνο για μια φορά τότε νοίκιασε ένα, δανείσου από γνωστό, κλπ. αλλά καλό. Διαφωνώ με το "τα εργαλεία κάνουν το μάστορα" αλλά σίγουρα του κάνουν τη ζωή πιο εύκολη 1
zoranb Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δηλαδή το τριβείο που μπορεί να δημιουργηθεί με ένα δράπανο και τον ανάλογο προσαρμογέα (δίσκος) δεν κάνει αποτελεσματική δουλειά; Για να καταλάβω καλύτερα σε ακριβώς δεν έχει την ανάλογη απόδοση; Εάν μπορεί να περιγραφτεί αυτή η αδυναμία.
haris_216 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Όπως προανέφερα, δεν ξέρω αν ακόμα υπάρχουν στο στυλ που περιέγραψα όπως παλιά. Τώρα αναφορικά με την ερώτησή σου, κάποια πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό είναι: 1) Αυτή η προσαρμογή που θα κάνεις στο δράπανο ίσως με τον καιρό να παρουσιάσει θέματα σταθερότητας (να μην σφίγγει καλά, κλπ) λόγω χρήσης ή και κραδασμών. 2) Σίγουρα δεν θα έχει το σύστημα απορρόφησης της σκόνης που έχουν όλα τα τριβεία που σέβονται τον εαυτό τους. Ούτε αυτό το οποίο είναι αυτόνομο (το έχει το μηχάνημα πάνω του αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικό) ούτε αυτό το οποίο συνεργάζεται με σκούπα αναρρόφησης (και άρα κάνει πολύ καλύτερη δουλειά). Βέβαια για θέματα φίλτρων στο συγκεκριμένο τομέα να μην μιλήσω. 3) Η εργονομία του και η κατανομή βάρους θα είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Καταλαβαίνεις ότι όταν ένα μηχάνημα παίρνει μπροστά πότε ένα τρυπανάκι και πότε ένα τριβείο ή δίσκο, αλλάζει στήσιμο και συμπεριφορά και μπορεί να έχει επίπτωση και στο αποτέλεσμα της δουλειάς αλλά και στην καταπόνηση του...zoran (μάστορα). 4) Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για σετ πρόσθετων εξαρτημάτων (για γωνίες, κλπ). Χρειάζεσαι κι άλλα; ΥΓ Σε ένα γρήγορο ψαξιματάκι βρήκα αυτό. Ούτε το ξέρω αλλά ούτε και το προτείνω. Το παραθέτω απλά για χάρη της συζήτησης. Βέβαια αυτό είναι επαναφορτιζόμενο και άρα ακριβό και βαρύ λόγω μπαταρίας. Αλλά πες μου, με τόσα χρήματα δεν θα έπαιρνες κάτι αξιόλογο σε κομμάτια (σίγουρα όχι επαγγελματικό αλλά καλό); Όπως βλέπεις έχει τα τρία βασικά. Βέβαια έχει και εξαρτήματα το τριβείο και άρα μου ακυρώνει το επιχείρημα Νο4. Τα επιχειρήματα Νο 2 & 3 είναι εμφανή, άρα δεν χρειάζεται να πω κάτι. Τώρα για το Νο1, ο χρονος θα δείξει. Γιατί όμως να μπεις σε αυτή τη διαδικασία; (Και κάτι τελευταίο. Αναφέρεται στο τριβείο με τις λέξεις "τριβείο λεπτομερειών". Τυχαίο; Δε νομίζω ) 1
DrLo Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 ΥΓ Σε ένα γρήγορο ψαξιματάκι βρήκα αυτό. Ούτε το ξέρω αλλά ούτε και το προτείνω. Το παραθέτω απλά για χάρη της συζήτησης. Βέβαια αυτό είναι επαναφορτιζόμενο και άρα ακριβό και βαρύ λόγω μπαταρίας. Αλλά πες μου, με τόσα χρήματα δεν θα έπαιρνες κάτι αξιόλογο σε κομμάτια (σίγουρα όχι επαγγελματικό αλλά καλό); Όπως βλέπεις έχει τα τρία βασικά. Βέβαια έχει και εξαρτήματα το τριβείο και άρα μου ακυρώνει το επιχείρημα Νο4. Τα επιχειρήματα Νο 2 & 3 είναι εμφανή, άρα δεν χρειάζεται να πω κάτι. Τώρα για το Νο1, ο χρονος θα δείξει. Γιατί όμως να μπεις σε αυτή τη διαδικασία; (Και κάτι τελευταίο. Αναφέρεται στο τριβείο με τις λέξεις "τριβείο λεπτομερειών". Τυχαίο; Δε νομίζω ) Με 195 παίρνεις 3 διαφορετικά (Σέγα, τριβείο, δράπανο) καλύτερης απόδοσης ρέυμαυτος. Το να είναι επαναφορτιζόμενο δεν προσφέρει τίποτα απολύτως σε αυτόν που τα θέλει να τα χρησιμοποιεί σπίτι του ... εκτός και αν περιμένεις να γίνει διακοπή ρευματος για να τρίψεις αυτες τις σανίδες
haris_216 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Όπως είπα το παρέθεσα απλά για χάριν της συζήτησης (να τεκμηριώσω τα επιχειρήματά μου ως προς το τμήμα "πολυεργαλείο" και όχι σαν φορτιζόμενο) αφού δεν βρήκα κάτι άλλο. Δεν είμαι υπέρμαχος των επαναφορτιζόμενων (για την ακρίβεια μάλλον είμαι αντίθετος) για πολλούς λόγους που είναι off topic να αναφέρω εδώ
zoranb Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Τα watts παίζουν ρόλο; Πόσα watts θαπρέπει να έχει ένα τριβείο για να κάνω τη δουλειά μου αξιοπρεπώς;
zoranb Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 καλό ή overkill? http://www.praktiker.gr/p/polytriveio-black-decker-ka280lk-qs-autoselect-me-eksartimata-24684 άλλα αντίστοιχα ξέρει κανείς για να προτείνει;
IOSTEFO Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Κοίτα και μια αυτό μπορεί να υπάρχει και στην Ελλάδα. http://www.praxis.nl/gereedschap-installatiemateriaal/elektrisch-gereedschap/schuurmachines/multischuurmachines/black-decker-multischuurmachine-mouse-ka161bc-55w/5027328.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα