Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τους αγρότε τους θυμάμαι Άνοιξη '95 που έπρεπε να κατεβώ από Θεσσαλονίκη - Αθήνα για να συμπληρώσω μηχανογραφικό και είχαν κόψει την Ελλάδα στα δύο και αναγκάστηκα να πάρω αεροπλάνο.

Α, ρε Σημιτης, ΜΑΤ κα ξεφούσκομα στα λάστιχα που χρειάζεται.

Εύγε αγόρι μου . Με κάνεις να ελπίζω ακόμα. Κρίμα που είσαι εξωτερικό. Σε χρειαζόμαστε εδώ.

• Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οι άλλες χώρες βέβαια δεν έχουν 30% ανεργία και δεν είναι χρεοκοπημένες, έτσι; Το να περιμένουμε να πηγαίνουν όλα ρολόι στην χώρα μας στην παρούσα φάση είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Το τραγικό όμως είναι ότι όσοι κάνουν απεργίες, συνήθως καταφέρνουν να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και απολαβές, από αυτούς που γκρινιάζουν για κάθε απεργία αναφέροντας την "σαν καθημερινότητα της μπανανίας" και στο τέλος καταλήγουν να δουλεύουν με 500 ευρώ. Για μένα επίσημος κάτοικος της μπανανίας είναι ο δεύτερος και όχι ο πρώτος.

Γενικά παρότι δεν έχω κατέβει ποτέ σε καμιά πορεία/ απεργία/ διαδήλωση/ δεν έχω συγγενή δημόσιο υπάλληλο κλπ με ξενίζει που στο insomnia στρέφονται όλοι τόσο κατά της απεργίας. Όταν διακινδυνεύεις να χάσεις την ποιότητα ζωής που έχεις, δεν σκέφτεσαι τόσο τις συνέπειες της απεργίας. Δικαιολογημένο να κάνεις κάτι τέτοιο όπως οι αγρότες μέχρι ένα σημείο. Όπως πολύ σωστά είπε κάποιος θα μπορούσαν να αφήνουν τα διόδια ανοιχτά για όλο τον κόσμο αντί να κλείσουν τον δρόμο πχ.

Δεν περιμένω να δουλεύουν όλα ρολόι, (ούτε στις καλές εποχές δεν ήταν έτσι...), αλλά εδώ μιλάμε για ουσιώδη συστατικά στοιχεία ενός κράτους δικαίου που δεν λειτουργούν / υπολειτουργούν ή απλά δεν υφίστανται (Πχ. Δικαιοσύνη, όπως το άλλο με τον Τοτό). Κοινώς ο μέσος πολίτης είναι απροστάτευτος απ'τις αυθαιρεσίες του κάθε τραμπούκου (εν προκειμένω μερικών "μαχόμενων" αγροτο-συνδικαλΗστών).

Όσο για τους "απεργούς" που καταφέρνουν και διεκδικούν καλύτερες απολαβές, για δώσε και παραδείγματα στον ιδιωτικό τομέα που δικαίωσαν τους απεργούς. Γιατί στο δημόσιο-ευρύτερο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ οι "απεργίες" είναι εκ του ασφαλούς και τα προνόμια που κερδίζουν τα πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι...

Και δεν σε παρακολουθώ, για ποια απεργία μιλάς εν προκειμένω; Πως δικαιολογείται, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, μια κλίκα ανθρώπων να χωρίζει το οδικό δίκτυο της χώρας στα 2 με το έτσι θέλω; Το ίδιο ισχύει και για το κέντρο της Αθήνας, όποτε γουστάρει ο κάθε συνδικαλΗστής γ@μ@ει όλο τον κόσμο που δουλεύει / περνάει απ'το κέντρο με το έτσι θέλω. Κάπως έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...

• Like 2
Δημοσ.

Εύγε αγόρι μου . Με κάνεις να ελπίζω ακόμα. Κρίμα που είσαι εξωτερικό. Σε χρειαζόμαστε εδώ.

Είμαι εξωτερικό αλλά η επαγγελματική μου έδρα είναι στην Ελλάδα όπου και φορολογούμαι.

Σαφέστατα με χρειάζεστε και αρκετές χιλιάδες σαν και εμένα που θα φέρνουν λεφτά στην Ελλάδα.

• Like 4
Δημοσ.

Για το ότι φορολογείσαι μην υπερηφανεύεσαι. Υποχρέωσή σου είναι.

Τα λεφτά που θα φέρεις,  για κέρδος σου θα τα φέρεις όχι για να τα χαρίσεις. Αν είσαι σωστός απέναντι στο κράτος και τηρείς τις υποχρεώσεις σου , καλοδεχούμενος.

Δημοσ.

Για το ότι φορολογείσαι μην υπερηφανεύεσαι. Υποχρέωσή σου είναι.

Τα λεφτά που θα φέρεις,  για κέρδος σου θα τα φέρεις όχι για να τα χαρίσεις. Αν είσαι σωστός απέναντι στο κράτος και τηρείς τις υποχρεώσεις σου , καλοδεχούμενος.

Δεν είπα ότι δεν είναι υποχρέωση μου ... για τα επομενα λίγα χρόνια που έχω ΕΠΙΛΕΞΕΙ να φορολογούμαι στην Ελλάδα και έχοντας ήδη απορρίψει ευκαιρίες να μην πληρώνω "δραχμή" στην Ελλάδα φυσικά και θα είναι υποχρέωσή μου.

Τους φόρους μου φυσικά και ΔΕ τους πληρώνω για κέρδος μου, τους πληρώνω όπως είπες ως υποχρέωσή μου.

Απλά ήθελα να βάλω ένα "φρένο" στην αντίληψη "Κρίμα που είσαι έξω" ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ, είμαι τόσο ΜΕΣΑ στην Ελλάδα όσο όλοι (και εσύ).

Δημοσ.

Δεν περιμένω να δουλεύουν όλα ρολόι, (ούτε στις καλές εποχές δεν ήταν έτσι...), αλλά εδώ μιλάμε για ουσιώδη συστατικά στοιχεία ενός κράτους δικαίου που δεν λειτουργούν / υπολειτουργούν ή απλά δεν υφίστανται (Πχ. Δικαιοσύνη, όπως το άλλο με τον Τοτό). Κοινώς ο μέσος πολίτης είναι απροστάτευτος απ'τις αυθαιρεσίες του κάθε τραμπούκου (εν προκειμένω μερικών "μαχόμενων" αγροτο-συνδικαλΗστών).

Ουσιωδες συστατικο στοιχειο ενος κρατους που εχει σοβαρους πολιτες ειναι οι τελευταιοι να εχουν τα ουμπαλα να αγωνιζονται για το δικιο τους. Αλλιως εισαι απροστατευτος απο τις αυθαιρεσιες της εκαστοτε κυβερνησης.

Όσο για τους "απεργούς" που καταφέρνουν και διεκδικούν καλύτερες απολαβές, για δώσε και παραδείγματα στον ιδιωτικό τομέα που δικαίωσαν τους απεργούς. Γιατί στο δημόσιο-ευρύτερο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ οι "απεργίες" είναι εκ του ασφαλούς και τα προνόμια που κερδίζουν τα πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι...

Εχεις ακουσει κατι λεξουλες, οπως μειωση κατωτατου μισθου, ξυσιμο ουμπαλων την κυριακη, πληρωμη υπερωριων κτλ κτλ? Ε ολα αυτα, οταν τα ειχαμε ηταν αποτελεσμα απεργιων και κοινωνικων αγωνων του παρελθοντος. 

Και δεν σε παρακολουθώ, για ποια απεργία μιλάς εν προκειμένω; Πως δικαιολογείται, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, μια κλίκα ανθρώπων να χωρίζει το οδικό δίκτυο της χώρας στα 2 με το έτσι θέλω; Το ίδιο ισχύει και για το κέντρο της Αθήνας, όποτε γουστάρει ο κάθε συνδικαλΗστής γ@μ@ει όλο τον κόσμο που δουλεύει / περνάει απ'το κέντρο με το έτσι θέλω. Κάπως έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...

Ποσο χρονων εισαι?

Δημοσ.

Τους φόρους μου φυσικά και ΔΕ τους πληρώνω για κέρδος μου, τους πληρώνω όπως είπες ως υποχρέωσή μου.

Δεν εννοώ τους φόρους σου βρε, αλλά τα λεφτά που υποθέτω ότι επενδύεις στην Ελλάδα για κέρδος. (δεν είναι κακό :-) )

Δημοσ.

Δεν εννοώ τους φόρους σου βρε, αλλά τα λεφτά που υποθέτω ότι επενδύεις στην Ελλάδα για κέρδος. (δεν είναι κακό :-) )

Ναι, όντως, τα λεφτά μου είναι στην Ελλάδα .... για πόσο ακόμα δε ξέρω.

Δημοσ.

Ναι, όντως, τα λεφτά μου είναι στην Ελλάδα .... για πόσο ακόμα δε ξέρω.

Μαλακιες κανεις. Εγω θα τα ειχα σηκωσει ολα...χτες.

Δημοσ.

@rikos Το δίκιο μου ως πολίτης ποιο είναι; Να κλείνει ο καθένας όποτε θέλει το δρόμο διότι "αγωνίζεται" ; ΄Η να αγωνιστώ εγώ για να μην παραβιάζεται κάθε έννοια δημόσιου αγαθού;

Ξερώ πολύ καλά τα εργασιακά δικαιώματα πως κατοχυρώθηκαν, έχει σχέση αυτό με την σημερινή κατάσταση; Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε αγώνες άλλων, σε άλλες εποχές και να συγκρίνουμε άμεσα με τη σημερινή κατάσταση. Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Έχει σημασία αν είμαι 20 ή 30;

• Like 2
Δημοσ.

@rikos Το δίκιο μου ως πολίτης ποιο είναι; Να κλείνει ο καθένας όποτε θέλει το δρόμο διότι "αγωνίζεται" ; ΄Η να αγωνιστώ εγώ για να μην παραβιάζεται κάθε έννοια δημόσιου αγαθού;

Ξερώ πολύ καλά τα εργασιακά δικαιώματα πως κατοχυρώθηκαν, έχει σχέση αυτό με την σημερινή κατάσταση; Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε αγώνες άλλων, σε άλλες εποχές και να συγκρίνουμε άμεσα με τη σημερινή κατάσταση. Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Έχει σημασία αν είμαι 20 ή 30;

αχχαχαχαχαχαχα ε ναι. Το κλεισιμο δρομων ηταν για τα παλια τα χρονια, τα χρονια των παππουδων. Τωρα εχουμε αλλα μεσα να παλεψουμε. Εχουμε καταληψεις δημοσιων κτιριων ωπς και αυτο γινοτανε τα παλια τα χρονια, εμμμ εχουμε μαζικες απεργιες, γμτ και αυτο τοτε γινοτανε, εχουμε συνδικαλιστικα οργανα, οοο σετ, αυτο και αν γινοτανε παλια. Ε τι εμεινε ρε παιδια τοτε? Για πες ρε μεγα γκουρου του κοινωνικου προτσες πως πρεπει να ζηταει ο μεσος πολιτης το δικιο του.

Δημοσ.

Μ'αρέσει που αυτόματα κάνεις το συνδυασμό αγώνα/διεκδικήσεων με καταλήψεις δημόσιων χώρων (δρόμων-κτιρίων) χωρίς να συνειδητοποιείς ότι αυτό ακριβώς αποτελεί μέρος του προβλήματος, διότι καταλύει μια από τις βασικές αρχές ενός κράτους δικαίου.

Δικαίωμα στην διαμαρτυρία δεν ισούται με δικαίωμα στην κατάληψη, εκεί εστιάζω εγώ. Η άβυσσος των εργασιακών είναι άλλο θέμα και δεν έχει σχέση με το παρόν νήμα.

• Like 4
Δημοσ.

Μ'αρέσει που αυτόματα κάνεις το συνδυασμό αγώνα/διεκδικήσεων με καταλήψεις δημόσιων χώρων (δρόμων-κτιρίων) χωρίς να συνειδητοποιείς ότι αυτό ακριβώς αποτελεί μέρος του προβλήματος, διότι καταλύει μια από τις βασικές αρχές ενός κράτους δικαίου.

Βάζεις δύσκολα τώρα.

Δημοσ.

Δικαίωμα στην διαμαρτυρία δεν ισούται με δικαίωμα στην κατάληψη, εκεί εστιάζω εγώ. Η άβυσσος των εργασιακών είναι άλλο θέμα και δεν έχει σχέση με το παρόν νήμα.

Αν ηταν προβλημα οπως λες, δεν θα ειχαμε κερδισει κεκτημενα τα οποια παραδεχτηκες και εσυ οτι με αυτον τον τροπο τα κερδισαμε στο παρελθον. Τωρα ασε την γαργαρα και απαντα στο ερωτημα μου. Εαν οχι ετσι, οπως παραδοσιακα γινεται σε καθε γωνια του πλανητη τους τελευταιους 2,5 αιωνες, τοτε πως? Εχεις απαντηση? Περιμενω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...