Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμη αυτην την εικονα..

sochi-toilet-493x420.jpg

Και επειδη εχω γνωρισει αρκετους τουριστες που  για αυτους τους ηταν κατι πρωτογνωρο να πετανε τα χαρτια στον καδο και οχι στην λεκανη  μου δημιουργηθηκαν ορισμενες αποριες.Πως δεν βουλωνουν οι λεκανες τους?Οι σωληνωσεις εχουν μεγαλυτερη διατομη?Χρησιμοποιουν καποιο μηχανισμο ωστε φευγουν προς την αποχευτευση με μεγαλυτερη πιεση οι κουραδες και τα χαρτια?Υπαρχει καποιος "σκουπιδοφαγος" αναμεσα στην λεκανη και την αποχετευση?

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

nope δεν βουλωνουν και δεν υπαρχει σκουπιδοφαγος. μαλλον ειναι θεμα σωληνων. παντως κι εμενα πλεον μου την δινει η φαση με το καλαθακι ειναι μεγαλη υποθεση να μπορεις να πετας τα χαρτια μεσα

• Like 3
Δημοσ.

Λογικα εχουν μεγαλυτερους σωληνες.... Γενικα στο εξωτερικο δεν γνωριζουν το ¨καλαθακι¨ (τουλαχιστον εδω που ειμαι εγω παντα).

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή έχω αρκετούς φίλους και γνωστούς από το εξωτερικό που κατά καιρούς μας επισκέπτονται, βιώνουν ένα πολιτισμικό σοκ με το καλαθάκι. Και πάντα τα δύο πράγματα για τα οποία τους προειδοποιώ, αμέσως μετά την άφιξη, είναι:

1) Όχι χαρτιά στη λεκάνη

2) Κατά τις μετακινήσεις τους ως πεζοί να ξέρουν ότι ο πεζός δεν έχει πάντα (ίσως και ποτέ) "δίκιο"/προτεραιότητα.

Υποθέτω ότι το θέμα με τα χαρτιά θα έχει να κάνει με τη διατομή των σωληνώσεων και ίσως και με την ρήση τους.

Παλιά ίσως να σκεφτόμουν ότι ήταν και urban myth ή κάτι που αφορούσε το παρελθόν και δεν υφίσταται στα σύγχρονα κτήρια.

Ήρθε όμως ένα βούλωμα στην αποχετευση της πολυκατοικίας (αιτία ήταν βέβαια ξένα σώματα στα οποία όμως πιάστηκαν επάνω και χαρτιά) και με έκανε να αναθεωρήσω

Δημοσ.

Μαρεσει που οταν ειχα παει πρωτη φορα στο εξωτερικο και ειχα δει οτι πετανε τα χαρτια στην τουαλετα το χα περασει για γυφτια!!!

• Like 1
Δημοσ.

Μια ζωή μέσα τα πετούσα ποτέ δεν βούλωσε!Μάλιστα δεν είχα ιδέα ότι συνηθίζουν να τα πετάνε στο καλαθάκι, το θεωρώ βρωμιά

Ίσως οι πολύ παλιές οικοδομές να είχαν πρόβλημα, πχ πριν το '80!

Μπορεί να είναι συνήθεια που έμεινε λόγο του ότι κάθε σπίτι είχε το βόθρο του και αν πετούσαν χαρτιά θα γέμιζε πιο γρήγορα

• Like 1
Δημοσ.

Μαρεσει που οταν ειχα παει πρωτη φορα στο εξωτερικο και ειχα δει οτι πετανε τα χαρτια στην τουαλετα το χα περασει για γυφτια!!!

και οι ξενοι μας θεωρουν βρωμιαριδες που δεν τα πεταμε στην λεκανη και μενουν στην ουσια μεσα στο μπανιο τα σκατομενα χαρτια

Δημοσ.

και οι ξενοι μας θεωρουν βρωμιαριδες που δεν τα πεταμε στην λεκανη και μενουν στην ουσια μεσα στο μπανιο τα σκατομενα χαρτια

ενα μινι καλαθακι μολις γεμιζει η σακουλιτσα τη πετας.ποσα χαρτα να χωρεσει?σιριουσλι σιγα το θεμα να πουμε...

Δημοσ.

Και εχουν δικιο...Απλα εμενα η πρωτη μου εντυπωση ηταν αδικαιολογητα ασχημη...

Δημοσ.

ενα μινι καλαθακι μολις γεμιζει η σακουλιτσα τη πετας.ποσα χαρτα να χωρεσει?σιριουσλι σιγα το θεμα να πουμε...

oχι ουτε καν αυτο.

Δημοσ.

Νομίζω είναι περισσότερο πρόβλημα βόθρων παρά σωληνώσεων. Ισως πολλοί βόθροι στην Ελλάδα να μην ανταποκρίνονται στον απαιτούμενο χρόνο αποσύνθεσης του χαρτιού.

Επίσης παλαιότερα τα λύματα κατέληγαν συχνά στη θάλασσα (φοβάμαι πως συμβαίνει ακόμα)... οπότε η λογική είναι ότι προσπαθείς να προστατεύσεις τη θάλασσα έστω από τα κωλόχαρτα (?)   :unsure: χμμμμ

Δημοσ.

Μια ζωή μέσα τα πετούσα ποτέ δεν βούλωσε!Μάλιστα δεν είχα ιδέα ότι συνηθίζουν να τα πετάνε στο καλαθάκι, το θεωρώ βρωμιά

Ίσως οι πολύ παλιές οικοδομές να είχαν πρόβλημα, πχ πριν το '80!

Μπορεί να είναι συνήθεια που έμεινε λόγο του ότι κάθε σπίτι είχε το βόθρο του και αν πετούσαν χαρτιά θα γέμιζε πιο γρήγορα

+1. ολα μέσα. ποτέ βούλωμα. βασικά πρόσφατα πήγα σπίτι ενός τύπου πουχε καλαθάκι. με το που είδα τα χαρτια να ξεχειλίζουνε κόντεψα να ξεράσω. δεν ειναι ωραιο ε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...