Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ποια?  :huh:

Δηλαδή οι επιλογές είναι είτε φταίμε είτε θα έχουμε γλυκιά ανάμνηση? Γιατί? Επειδή ήταν σε σένα έτσι?

Έχω και εγώ φίλους που τους έμεινε η γλυκιά ανάμνηση αλλά τους έβλεπα περισσότερο εγώ παρά το στρατόπεδο.  :rolleyes:

δε τα λεω γω αγορι μου ρωτα κ καναν αλλο ρωτα ειδικα καποιον σαν τον πατερα σου κ τον παππου σου που κανανε στρατο σε χειριστες συνθηκες 36μηνο κ 27μηνο με τσοπανηδες στελεχη κ χωρις κινητα κ μωρομαντιλα,να δεις γλυκα κ πακετο.παρολαυτα αντι να κλαιγονται θα σου πουν ιστοριες με ενα γελιο ως τα αυτια...

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι και?

Ο κόσμος προχωράει. Ο πατέρας μου δεν είχε και να φάει μικρός άρα να μην παραπονιεμαι εγώ για τα 500€ μισθό.

Για τον πατέρα μου επίσης ήταν και ευκαιρία να φύγει απο το χωριό.

Πραγματικά είναι τόσο άκυρη η σύγκριση!

Εσενα που σου άρεσε να ξαναπάς αγόρι μου.

Άσε εμάς να λέμε πως περάσαμε και να μην τα κάνουμε ολα ωραία αγόρι μου.

Δημοσ.

Ναι και?

Ο κόσμος προχωράει. Ο πατέρας μου δεν είχε και να φάει μικρός άρα να μην παραπονιεμαι εγώ για τα 500€ μισθό.

Για τον πατέρα μου επίσης ήταν και ευκαιρία να φύγει απο το χωριό.

Πραγματικά είναι τόσο άκυρη η σύγκριση!

Εσενα που σου άρεσε να ξαναπάς αγόρι μου.

Άσε εμάς να λέμε πως περάσαμε και να μην τα κάνουμε ολα ωραία αγόρι μου.

μη τα μπλεκεις τα πραματα.κ κυριως μην εισαι γκρινιαρης.αληθεια δε μας ειπες τι εκανες κ περασες τοσο χαλια.

Δημοσ.

Δεν τα έμπλεξα εγώ. Εσύ άρχισε συγκρισεις και μάλιστα με εποχές που δεν έχουν καμιά σχέση.

Το τι έκανα ίσως το γράψω πιο μετά που δεν θα είμαι απο κινητό.

Δημοσ.

οκ εδω θα μαστε.

απλα να συμπληρωσω οτι ο σημερινος στρατος που συζηταμε,ειναι με κινητο,με εξοδους,με ιντερνετ,με φαγητο ανω του μετριου κ ποικιλο,με σνακ στα κψμ νοβα μπιλιαρδα κ πινγκπονγκ,κ γενικα ολο αυτο το πραμα δε το λες "στρατευση".η μονη υποχρεωση ειναι το ωραριο κ η εμφανιση.οποτε αυτο δε μπορουμε να πουμε οτι προσβαλει καποιον κ τη διαβιωση του.

τα στελεχη δε,απλα ειναι καριεριστες κ δε θελουν το κριμα σου κ την δυσαρεσκεια σου πανω τους.οποτε σου φαιρονται με το γαντι.

τα υπολοιπα περι μαλακων εποπ,απλα τα προσπερναω,γιατι ναι ειδα κ 2-3μλκες,αλλα κ 9-10 γαμω τα παιδια που καναμε χαβαλε κ παρεα.

τωρα αν καπου ετυχε να μην υπαρχουν πολλες εξοδοι,η πολλες υπηρεσιες,η κοριοι,η κρυο φαγητο,η κρυο νερο,το θεωρω προσωρινο κ συγκεκριμενο,κ οχι κατι που εκφραζει το συνολο.

τωρα αν καποιος σταθει στο οτι τον εβαλαν 4 σερι περιπολα 3-6,η εκανε καμια πορεια 20χλμ,η τον χωσανε μαγειρια κ καπακι υπηρεσια,κ θελει να γκρινιαξει,οκ,δικαιωμα του,απλα πιστευω οτι ειναι θεμα χαρακτηρα η γκρινια κ οχι του στρατου,χωρις παρεξηγηση,οπως κ στη μετεπειτα ζωη.

γιαυτο λεω οτι μιλαμε για κατασκηνωση.

Δημοσ.

Ας πω μερικά στα γρήγορα:

Έλλειψη φαγητού. Στις 3,5 βδομάδες στο κέντρο αν και ήμουν από τους τυχερούς που μπήκα σε γραφείο έχασα σχεδόν 10 κιλά. Και άσε με εμένα που είμαι κάμποσα κιλά πάνω από το κανονικό. Όταν βλέπεις άτομα που φαίνεται πως δεν τρώνε πολύ να κάνουν παράπονα κάτι πάει στραβά. Και όχι, δεν έχουν/θέλουν όλοι να χαλάνε λεφτά στο ΚΨΜ. 

Μπήκα μια χαρά και έφυγα με μόνιμο πρόβλημα στη μέση. Την λοίμωξη αναπνευστικού και την ουρολοίμωξη αν και δεν είχα αρρωστήσει ποτέ στα 26 χρόνια εκτός στρατού θα τις βάλω στα τυχαία γεγονότα. Φυσικά τα λεφτά που χάλασα από Κύμη να έρθω Αθήνα και μετά πάλι πίσω για το 401 γιατί δεν υπήρχε κίνηση από το στρατόπεδο δεν θα τα πάρω ποτέ.

Τους τελευταίους 3 μήνες είχα 2 εξόδους. Ήταν να πάρω άλλες 2 αλλά όταν κάποιοι πάνε 401 χωρίς λόγο αυτά παθαίνεις.

Ενώ λόγω του ιατρικού προβλήματος που αυτοί μου δημιούργησαν έπρεπε να πάρω μετάθεση με κράτησαν λόγω έλλειψης ατόμων σε μονάδα που δεν έπρεπε. Φυσικά 2 άλλοι με το ανάλογο μέσο έφυγαν κανονικά (και καλά έκαναν για μένα)

Δεν είχε περάσει μέρα που να έκανα κάτω από 12 ώρες υπηρεσία. Την ημέρα που απολυόμουν έκανα 6 ώρες μπιφτέκι. 

Δημοσ.

καλά τα λέει ο εκπροσωπος τύπου του γες, αν θες να γκρινιαξεις, δικαιωμα σου, δεν φταιει ο στρατός, ειναι θέμα χαρακτήρα. :D 

facepalm.jpg

Δημοσ.

Ας πω μερικά στα γρήγορα:

......

Δεν είχε περάσει μέρα που να έκανα κάτω από 12 ώρες υπηρεσία. Την ημέρα που απολυόμουν έκανα 6 ώρες μπιφτέκι. 

κοιτα για μενα θεωρω οτι ησουν ατυχος.για το θεμα της μεσης απειρος κ ισως αγυμναστος.συμβαινει στον καθενα.κ γω εχω κατακαιρους θεματα με μεση λογω δουλειας παλια που ημουν πιτσιρικας κ δε φυλαγομουνα.οσο για τις υπηρεσιες μηπως μπηκες σε μικρη εσσο πχ μαη η σεπτεμβρη?οσοι μπηκαν τοτε περασαν ασχημα λογω λειψανδρειας,τουλαχ οσους ηξερα που μπηκαν σεπτεμβρη ειχανε πηξει ασχημα μεχρι να μπει η εσσο οκτωβριου-νοεμβριου.

καλά τα λέει ο εκπροσωπος τύπου του γες, αν θες να γκρινιαξεις, δικαιωμα σου, δεν φταιει ο στρατός, ειναι θέμα χαρακτήρα. :D

facepalm.jpg

χαχαχαχα καλο!by the way εχω δει τυπο να γκρινιαζει επειδη δε του κολλησαν 40μερες αδεια απολυσεως που ηθελε,ενω ειχε κανει στρατο μεσα στην αθηνα.

τωρα κατσε ρε φιλε,προσωπικα ειχα γυρισει ολη την ελλαδα 4 στρατοπεδα,εβγαλα χειμωνα στον εβρο 1χλμ απο τα ελληνοτουρκικα,εκανα περιπολα με -22βαθμους μεσα στη νυχτα κ 5 μποφορ αερα.τετοιο κρυο δε περιγραφεται.κρυωσα ουτε κ γω θυμαμαι ποσες φορες,γαστρεντεριτιδες κ πυρετους.κ οχι μονο εγω,αρα οι υπηρεσιες πηγαινανε μπαλα.δηλαδη τι να πω α οι μλκες που με κουβαλησαν εκει πανω κ εχασα το χρονο μου κλπ φαιδρα?

οκ οτι περασα εγινε.εκανα κ παρεες μεσα με τετοιο χαβαλε που δε τον εχω ριξει ποτε μου εξω.βρηκα παιδια που ειμασταν σαν αδερφια πραγματικα.το κλιμα αυτο δε περιγραφεται κ δε προκειται να το συναντησεις εξω που ολοι ειναι στον κοσμο τους.για μενα χαλαλι ολες οι δυσκολιες κ πραγματικα αν γινοταν θα εκανα ευχαριστως 1 μηνα ετσι.

στο διαταυτα για μενα ειναι θεμα προσαρμογης το να περασεις καλα.να εισαι θετικος κ διορατικος ανθρωπος.αν ο στρατος ειναι κατι χαζο κ ανωφελο για σενα,αποδειξε οτι εισαι σταληθεια εξυπνοτερος κ επιβιωσε στη θητεια σου.χωρις γκρινιες.

Δημοσ.

κοιτα για μενα θεωρω οτι ησουν ατυχος.για το θεμα της μεσης απειρος κ ισως αγυμναστος.συμβαινει στον καθενα.κ γω εχω κατακαιρους θεματα με μεση λογω δουλειας παλια που ημουν πιτσιρικας κ δε φυλαγομουνα.οσο για τις υπηρεσιες μηπως μπηκες σε μικρη εσσο πχ μαη η σεπτεμβρη?οσοι μπηκαν τοτε περασαν ασχημα λογω λειψανδρειας,τουλαχ οσους ηξερα που μπηκαν σεπτεμβρη ειχανε πηξει ασχημα μεχρι να μπει η εσσο οκτωβριου-νοεμβριου.

Δεν έχω κατά καιρούς θέματα με τη μέση. Μου δημιούργησαν ΜΟΝΙΜΟ πρόβλημα. Όχι κατά καιρούς, όχι αν τύχει. ΜΟΝΙΜΟ. Συμβαίνει στον καθένα? Να τους ζητήσω και συγγνώμη που τους αναστάτωσα.

Η μονάδα μου δεν είχε ποτέ κόσμο. ΠΟΤΕ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΣΣΟ.

Δημοσ.

Δεν έχω κατά καιρούς θέματα με τη μέση. Μου δημιούργησαν ΜΟΝΙΜΟ πρόβλημα. Όχι κατά καιρούς, όχι αν τύχει. ΜΟΝΙΜΟ. Συμβαίνει στον καθένα? Να τους ζητήσω και συγγνώμη που τους αναστάτωσα.

Η μονάδα μου δεν είχε ποτέ κόσμο. ΠΟΤΕ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΣΣΟ.

νταξει σου ειπα,ησουν τερμα ατυχος.το θεμα με τη μεση σου προφανως θα ηταν κατι με προδιαθεση λογω τροπου ζωης/συνηθειων,που μεσα εκδηλωθηκε.οπως αλλοι παθαιναν τενοντιτιδες απο τα αρβυλα πχ.ακραια περιππτωση αλλα συνεβη.

απλως εγω εστιασα στο γενικοτερο κλιμα κ θεμα του στρατου,οχι γιαυτον που πηγε,αλλα για αυτον που παει να μπει,να μη τα βλεπει τοσο μαυρα οσο του τα περιγραφουν οσοι πηγαν κ γυρισαν.

ναι εχει δυσκολιες,ναι ισως τυχουν τραυματισμοι,λογικο αφου αλλαζεις αρδην περιβαλλον.αλλο να καθεσαι σπιτι σου στον καναπε στο ασανσερ κ στο αυτοκινητο,κ αλλο να σου πουν παρτε 50 κρεβατια απο κει κ πηγαιντε τα εκει.ειναι βαρη,ειναι γενικα σωματικη κοπωση.ενδεχεται να χτυπησεις,θεωρω ομως οτι πρεπει να φυλαγεσαι κ λιγο.

περαστικα κ καλος πολιτης.

Δημοσ.

νταξει σου ειπα,ησουν τερμα ατυχος.το θεμα με τη μεση σου προφανως θα ηταν κατι με προδιαθεση λογω τροπου ζωης/συνηθειων,που μεσα εκδηλωθηκε.οπως αλλοι παθαιναν τενοντιτιδες απο τα αρβυλα πχ.ακραια περιππτωση αλλα συνεβη.

απλως εγω εστιασα στο γενικοτερο κλιμα κ θεμα του στρατου,οχι γιαυτον που πηγε,αλλα για αυτον που παει να μπει,να μη τα βλεπει τοσο μαυρα οσο του τα περιγραφουν οσοι πηγαν κ γυρισαν.

ναι εχει δυσκολιες,ναι ισως τυχουν τραυματισμοι,λογικο αφου αλλαζεις αρδην περιβαλλον.αλλο να καθεσαι σπιτι σου στον καναπε στο ασανσερ κ στο αυτοκινητο,κ αλλο να σου πουν παρτε 50 κρεβατια απο κει κ πηγαιντε τα εκει.ειναι βαρη,ειναι γενικα σωματικη κοπωση.ενδεχεται να χτυπησεις,θεωρω ομως οτι πρεπει να φυλαγεσαι κ λιγο.

περαστικα κ καλος πολιτης.

Ξέρεις τον τρόπο ζωής μου? Τι έκανα πριν μπω?

Αν καθόμουν ή όχι?

Προφανώς οχι. Απλά προσπαθείς να δικαιολογησεις τα πάντα.

Είπαμε, θα τους ζητήσω και συγγνώμη για την αναστάτωση.

Φυσικά το φαγητό που δεν υπήρχε ή τα λεφτά που έπρεπε να χαλάσω αν ήθελα να πάω νοσοκομείο τα αφήνουμε απ'εξω.

Ανέφερα πως στο 90% των περιπτωσεων δεν τρώγαμε μεσημεριανό πριν τις 4 γιατί δεν είχε έρθει?

Επίσης στο 50% δεν τρώγαμε καθόλου ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό. Στις 4 όπως είπα.

Δημοσ.

τωρα κατσε ρε φιλε,προσωπικα ειχα γυρισει ολη την ελλαδα 4 στρατοπεδα,εβγαλα χειμωνα στον εβρο 1χλμ απο τα ελληνοτουρκικα,εκανα περιπολα με -22βαθμους μεσα στη νυχτα κ 5 μποφορ αερα.τετοιο κρυο δε περιγραφεται.κρυωσα ουτε κ γω θυμαμαι ποσες φορες,γαστρεντεριτιδες κ πυρετους.κ οχι μονο εγω,αρα οι υπηρεσιες πηγαινανε μπαλα.δηλαδη τι να πω α οι μλκες που με κουβαλησαν εκει πανω κ εχασα το χρονο μου κλπ φαιδρα?

οκ οτι περασα εγινε.εκανα κ παρεες μεσα με τετοιο χαβαλε που δε τον εχω ριξει ποτε μου εξω.βρηκα παιδια που ειμασταν σαν αδερφια πραγματικα.το κλιμα αυτο δε περιγραφεται κ δε προκειται να το συναντησεις εξω που ολοι ειναι στον κοσμο τους.για μενα χαλαλι ολες οι δυσκολιες κ πραγματικα αν γινοταν θα εκανα ευχαριστως 1 μηνα ετσι.

στο διαταυτα για μενα ειναι θεμα προσαρμογης το να περασεις καλα.να εισαι θετικος κ διορατικος ανθρωπος.αν ο στρατος ειναι κατι χαζο κ ανωφελο για σενα,αποδειξε οτι εισαι σταληθεια εξυπνοτερος κ επιβιωσε στη θητεια σου.χωρις γκρινιες.

ναι, τρελλό πάρτυ και χαβαλές, αναμεσα στις σκοπιές και τις γαστρεντεριτιδες, ακομα γλεντάνε μέσα. 

Αν εισαι διορατικός και εξυπνος μαθαινεις απο τις εμπειρίες άλλων και δεν πατάς το πόδι σου εκει μέσα. Γλιτώνεις και τις γκρίνιες ;)

Δημοσ.

αν θελετε να προδικαζουμε πολυ ευχαριστως.κρατηστε το συμπερασμα σας κ γω το δικο μου.

ενα μυστηριο πραμα παντως,απο τους 50 ανθρωπους του κυκλου μου που ξερω απο κοντα κ πηγαν στρατο,τα χειροτερα ετυχαν στους 2-3 πιο ξινους-στριφνους-μιγιαγγιχτους-παραξενους ανθρωπους.αυτο λεει απο μονο του κατι.οι υπολοιποι,απο ειδικες δυναμεις και αλεξιπτωτα μεχρι προεδρικη φρουρα μεχρι κυπρο μεχρι εβρο και καστελοριζο ολοι ειναι με ενα γελιο ως ταυτια.το συμπερασμα δικο σας.

Δημοσ.

Ε ναι 50 άτομα είναι αξιόπιστο στατιστικό δείγμα, αν σκεφτείς πόσοι μπαίνουν στρατό κάθε χρόνο. :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...