N3k21 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Επίσης χωρίς παρεξήγηση αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί έχει σημασία να πάρει προσωπική τροπή η κουβέντα και γιατί χρειάζεται να μπω σε διαδικασία αξιολόγησης - αλήθεια, ποια κριτήρια θεωρείς ασφαλή; Η επιμονή μου σε παραδείγματα, όπως και η πρότασή μου για μια περισσότερο προσωπική προσέγγιση του θέματος, οφείλονται στην προσπάθειά μου να κατανοήσω περισσότερο το χαρακτήρα σου, να αξιολογήσω τις απόψεις σου και έτσι, να καταλάβω το κατά πόσο "εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος" ή χρειάζεται, πριν προχωρήσουμε περαιτέρω, κάποιο "calibration". Για να γίνει ουσιαστική κουβέντα, πρέπει πρώτα να καταλήξουμε σε κάποιες κοινές παραδοχές, να ορίσουμε κάποια όσο το δυνατόν αντικειμενικότερα standards και σημεία αναφοράς, αποβάλλοντας φυσικά αμφότεροι τις όποιες προκαταλήψεις μας. Παραδείγματος χάριν δες τον τίτλο του θέματος: είναι ανοικτός σε παρερμηνείες, ή αν θες, ερμηνείες κατά το δοκούν - προφανώς βάσει της ιδιότητας και των αντιλήψεων του κάθε συμμετέχοντα. Ως απόφοιτος ΤΕΙ ας πούμε, εγώ εκτιμώ πως διαθέτω Ακαδημαϊκή μόρφωση. Αν ωστόσο εσύ θεωρείς πως προϋπόθεση αυτής της ιδιότητας είναι το πτυχίο ΑΕΙ, ή ξέρω 'γω κάποιος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να συζητήσουμε αντικειμενικά. Άλλα θα λες και άλλα θα καταλαβαίνω. Για να μπω στο θέμα όμως, οι ενστάσεις μου δεν αφορούν αποκλειστικά την διατύπωση των τελευταίων δημοσιεύσεών σου, αλλά προέκυψαν και λόγω των παραδειγμάτων στο αρχικό σου post.. Δε διαφωνώ μαζί σου επί της ουσίας (θα αναλύσω τις θέσεις μου παρακάτω), νομίζω όμως πως έχεις προχωρήσει σε κάποια λογικά άλματα. Ας πούμε, στο παράδειγμά σου με τον μεγαλοεπιχειρηματία και το σκουπιδιάρη, δεν προκύπτει λογικά από κάπου, ότι ο πρώτος φέρει την ιδιότητα του μορφωμένου. Ούτε είναι ξεκάθαρο -για τα δικά μου μέτρα και σταθμά τουλάχιστον-, το πως ο οικονομολόγος είναι de facto πνευματικά ανώτερος από τον υδραυλικό. Ειδικά οι τελευταίοι in my book, απλά έχουν διαφορετική επαγγελματική εξειδίκευση. Αν μου έλεγες π.χ. για απόφοιτο Φιλοσοφικού τμήματος με μεταπτυχιακό στη Γνωσιολογία και υδραυλικό από τη Σιβιτανίδειο, υπό συνθήκες θα το δεχόμουν ως έγκυρο παράδειγμα. Θέλω να καταλήξω λοιπόν πως εξετάζοντας σημεία των δημοσιεύσεών σου, εκτιμώ πως φέρεις συγκεκριμένες προκαταλήψεις, χωρίς ίσως να το συνειδητοποιείς. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι σε εμπάθεια η ελιτισμό, δε θεωρώ τη λέξη "προκατάληψη" ως ταυτόσημη των εν λόγω αρνητικών εννοιών. Άλλωστε κι εγώ προκατειλημμένος είμαι βάσει της ίδιας λογικής. Θα αποφύγω στην παρούσα φάση να απαντήσω δημόσια για τις ακριβείς προτιμήσεις μου (τί ζητάω κλπ), καθώς νομίζω ότι είναι άσχετο με το θέμα αυτό και πιθανόν να οδηγηθεί αλλού η κουβέντα όπως έγινε και πριν. Δεκτό, λάβε υπόψιν ωστόσο, πως η κουβέντα οδηγήθηκε αλλού κυρίως λόγω διαφορών στην αντίληψη και την ερμηνεία κάποιων εννοιών, καθώς βέβαια και στα κακοπροαίρετα σχόλια συγκεκριμένων μελών. Είχαν ανοίξει και στο παρελθόν παρόμοια θέματα, τα οποία δυστυχώς κατέληξαν σε flame wars μεταξύ αποφοίτων ΤΕΙ και ΑΕΙ, μεταξύ αποφοίτων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και παιδιών από ΙΕΚ κ.λ.π. Σε παρακαλώ λοιπόν να δείξεις κατανόηση και -ως ένα βαθμό ανοχή-, διότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στην παρούσα συζήτηση ,αντιμετωπίζουν (δικαίως κατά τη γνώμη μου) το θέμα με μεγάλη ευαισθησία και επιφυλακτικότητα. Ξεκίνησα να μιλάω για τριτοπρόσωπες καταστασεις και οι χαρακτήρες μας είναι θεωρητικά πλαστοί. Αν διαφωνείς, πες το μου, σε παρακαλώ. Για να μην επαναλαμβάνομαι, γράφω εδώ για τελευταία φορά (ως future reference) πως οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες, πέραν του ότι είναι πλαστοί, εσκεμμένα είναι και σχεδόν στερεοτυπικοί. Χρησιμοποιήθηκαν ως αντιπαράδειγμα στα όσα έγραψες π.χ. για σχέσεις μεταξύ Νομικού και Κομμωτή, προκειμένου να τονίσω την πιθανότητα ύπαρξης λιγότερο ξεκάθαρων καταστάσεων, όπου το είδος σπουδών δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόλυτο κριτήριο αξιολόγησης της ποιότητας ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον όταν στην "εξίσωση" εισάγονται έννοιες όπως ο έρωτας και η συντροφικότητα. Αν π.χ. είσαι Ιατρός, δε θεωρώ παράλογο το να μη βρίσκεις τίποτα κοινό με κάποιο τυχαίο ιδιοκτήτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ. Στην περίπτωση όμως που απορρίπτεις ένα σχετικά μορφωμένο γραφίστα, εύστροφο, με καλλιτεχνικές ανησυχίες και υγιώς φιλόδοξο, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ, τότε τίθεται θέμα προκατάληψης. Τίθεται επίσης θέμα προκατάληψης, εάν θεωρείς πως είναι δυνατόν να συνάψεις σχέση μόνο με κάποιο συνάδελφό σου. Για να μπω σιγά σιγά στο θέμα, συμφωνώ μαζί σου πως οι άνθρωποι τείνουν να επιλέγουν συντρόφους και φίλους αντίστοιχου μορφωτικού επιπέδου. Κακά τα ψέμματα, η ανθρώπινη επικοινωνία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ιδεολογική σύγκλιση (αλλά όχι απαραίτητα ταύτιση) και την ίδιου βαθμού αντιληπτική ικανότητα των εμπλεκομένων. Εννοείται δε, πως οι εν λόγω συνθήκες εξαρτώνται σε επίσης μεγάλο βαθμό από τις σπουδές του καθένα. Συνεπάγεται βάσει του παραπάνω συλλογισμού, πως όντως είναι πιθανότερο κάποιος απόφοιτος τριτοβάθμιας να ταιριάξει περισσότερο με άτομα αντίστοιχου επιπέδου σπουδών. Μέχρι εδώ συμφωνούμε. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως πλέον το μορφωτικό χάσμα μεταξύ αποφοίτων π.χ. ΑΕΙ και ΤΕΙ έχει ελαχιστοποιηθεί ή ακόμα -σε αρκετές περιπτώσεις- και εκμηδενιστεί. Αυτό συμβαίνει αφενός διότι τα ΤΕΙ έχουν σήμερα περισσότερο επιστημονικό παρά τεχνικό χαρακτήρα και αφετέρου, επειδή πολλά ΑΕΙ έχουν εξαιρετικά χαμηλές βάσεις εισαγωγής (ποια η πρακτική διαφορά π.χ. ενός ΤΕΙ και ενός ΑΕΙ, όταν και τα δύο έχουν ως βάση εισαγωγής τα 12.000 μόρια; ) και εστιάζουν περισσότερο στην εξειδίκευση παρά την γενικότερη μόρφωση. Αντίστοιχα, ένας σημερινός απόφοιτος Λυκείου δε μπορεί να συγκριθεί με τον απόφοιτο εξαταξίου Γυμνασίου των πρόσφατων δεκαετιών. Σίγουρα ο απόφοιτος Γενικού Λυκείου δε διαθέτει τις εξειδικευμένες γνώσεις κάποιου που συνέχισε τις σπουδές του σε ίδρυμα της τριτοβάθμιας, σε καμία περίπτωση όμως δε θεωρείται και αμόρφωτος. Το αν θα συνεχίσει σε κάποιο ΙΕΚ αντί ανώτατης σχολής, μπορεί κάλλιστα να αποτελεί συνειδητή και πρακτικής φύσης επιλογή, όχι απαραίτητα ένδειξη διανοητικής αδυναμίας. Παρότι λοιπόν συμφωνώ με τη βάση του αρχικού σου συλλογισμού, αδυνατώ να συσχετίσω το μορφωτικό επίπεδο με την Ακαδημαϊκή πορεία ή την κατοχή συγκεκριμένων τίτλων σπουδών. Αν (τονίζω το "αν") κάποιος διαθέτει το IQ και την όρεξη για μάθηση και πραγματική μόρφωση, μπορεί σήμερα να το επιτύχει και εκτός τριτοβάθμιας. Ζούμε, αν μη τι άλλο, στην εποχή της Πληροφορίας. Κλείνω με μια προσωπική τοποθέτηση: θα μπορούσα σίγουρα να ερωτευτώ, να προχωρήσω σε σχέση ή φιλία, καθώς και να εκτιμήσω γενικότερα, οποιονδήποτε άνθρωπο, ανεξάρτητα με το τι ή που αυτός σπούδασε. Δέχομαι ωστόσο πως πιθανότατα ελκύομαι περισσότερο από άτομα με ανώτερες ή ανώτατες σπουδές, κυρίως όμως επειδή θα μας συνδέουν παρόμοιες εμπειρίες και πορεία ζωής. Όχι επειδή πιστεύω αξιωματικά πως δε θα τα βρω "εγκεφαλικά" με ένα απόφοιτο π.χ. ΙΕΚ. Όπως καταλαβαίνεις συμφωνούμε. Απλά έχουμε ίσως "βαθμονομήσει" με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα. 1
Sova Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Έχω χάσει λιγο τη μπάλα... το ερώτημα που καλούμαι να απαντήσω ποιο είναι; Επίσης, σε παρακαλώ μην μου ξαναφέρεις παραδείγματα ΑΕΙ vs ΤΕΙ καθώς δεν αναφέρθηκα στη διάκρισή τους κι εκτός αυτού είναι και τελείως αδιάφορο στον αρχικό μου προβληματισμό. Εφόσον προσβλήθηκαν χωρίς λόγο πολλοί, επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι προσωπικά δεν υποτιμάω κανένα (δεν ξέρω καν τί ακριβώς κάνουν τα ΤΕΙ καθώς δεν αναφέρομαι στην ελληνική πραγματικότητα, ούτε και μένω Ελλάδα για να ξέρω το μέγεθος της κόντρας που υπάρχει μεταξύ τους- τη συμπεραίνω όμως από τις αντιδράσεις ορισμένων που για να θίχτηκαν μάλλον είναι τραγικά τα πράγματα). Μίλησα μόνο για αυτό που παρατηρώ στο περιβάλλον μου και το αρχικό ερώτημά μου ήταν τελείως διαφορετικό.
N3k21 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Έχω χάσει λιγο τη μπάλα... το ερώτημα που καλούμαι να απαντήσω ποιο είναι; Επίσης, σε παρακαλώ μην μου ξαναφέρεις παραδείγματα ΑΕΙ vs ΤΕΙ καθώς δεν αναφέρθηκα στη διάκρισή τους κι εκτός αυτού είναι και τελείως αδιάφορο στον αρχικό μου προβληματισμό. Εφόσον προσβλήθηκαν χωρίς λόγο πολλοί, επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι προσωπικά δεν υποτιμάω κανένα (δεν ξέρω καν τί ακριβώς κάνουν τα ΤΕΙ καθώς δεν αναφέρομαι στην ελληνική πραγματικότητα, ούτε και μένω Ελλάδα για να ξέρω το μέγεθος της κόντρας που υπάρχει μεταξύ τους- τη συμπεραίνω όμως από τις αντιδράσεις ορισμένων που για να θίχτηκαν μάλλον είναι τραγικά τα πράγματα). Μίλησα μόνο για αυτό που παρατηρώ στο περιβάλλον μου και το αρχικό ερώτημά μου ήταν τελείως διαφορετικό. Αγνόησε το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης δημοσίευσής μου, είχε αποκλειστικά διευκρινιστικό χαρακτήρα. Κράτα το τελευταίο μόνο κομμάτι ("Για να μπω σιγά σιγά στο θέμα...με ένα απόφοιτο π.χ. ΙΕΚ."), αγνοώντας και τη σχετική με τα ΤΕΙ παράγραφο. Εκεί συνοψίζονται οι απόψεις μου, ως απάντηση στην αρχική σου δημοσίευση. 1
Sova Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Αγνόησε το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης δημοσίευσής μου, είχε αποκλειστικά διευκρινιστικό χαρακτήρα. Κράτα το τελευταίο μόνο κομμάτι ("Για να μπω σιγά σιγά στο θέμα...με ένα απόφοιτο π.χ. ΙΕΚ."), αγνοώντας και τη σχετική με τα ΤΕΙ παράγραφο. Εκεί συνοψίζονται οι απόψεις μου, ως απάντηση στην αρχική σου δημοσίευση. Ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες τη γνώμη σου! Ευχαριστώ και για το χρόνο που αφιέρωσες στο θέμα μου και οπωσδήποτε για το επίπεδο που κράτησες.
LongTom Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Θεωρώ ότι μια μακροχρόνια σχέση (υποθέτω ότι γι' αυτό μιλάμε) μπορεί να θεμελιωθεί μόνο πάνω σε κοινά ενδιαφέροντα, κοινές αξίες και στόχους. Σίγουρα υπάρχει μια συσχέτιση ανάμεσα σε αυτά και τη μόρφωση, αλλά νομίζω ότι δεν είναι τόσο καθοριστική. Ειδικά αν ταυτίζουμε τη μόρφωση με τα πτυχία, ίσως είναι και μιρκή. Για μένα, μετράει πάρα πολύ η ορθολογική σκέψη σε έναν άνθρωπο. Υπό αυτή την έννοια, δεν μπορώ να κάνω κολλητή παρέα ή σχέση με άτομο που πιστεύει στην αστρολογία ή στους ψεκασμούς ή είναι πολύ θρησκευόμενο. Όχι γιατί είμαι σνομπ, αλλά γιατί δε θα βρίσκουμε σημείο επαφής. Θα με αντιπαθεί και θα το αντιπαθώ μετά από κάθε κουβέντα. Έτσι, είναι πιο πιθανό να κολλήσω με ένα άτομο που ασχολείται με την επιστήμη. Ξέρω όμως άπειρους συναδέλφους και πρώην συμφοιτητές με τους οποίους δεν μπορούμε να κάνουμε καμία συζήτηση, γιατί τα ενδιαφέροντά μας είναι τελείως διαφορετικά. Αντιθέτως, έχω έναν καλό φίλο που δουλεύει σε συνεργείο αυτοκινήτων. Σε επιστημονική γνώση υστερεί, όμως διαθέτει λογική παρόμοια με τη δική μου (σωστή ή λάθος δεν έχει σημασία) και έτσι συμπίπτουμε σε αρκετές κουβέντες. Επίσης, ξέρω ανθρώπους με ειδικά ενδιαφέροντα που είναι άσχετα με το μορφωτικό επίπεδο. Ξέρω γιατρό που ζει και αναπνέει για την ορειβασία και παντρεύτηκε κομμώτρια, γιατί μοιράζονται το ίδιο πάθος. Άλλος μπορεί να γουστάρει τρελά Ολυμπιακό και να βρει μια αντίστοιχη γυναίκα για να πηγαίνουν γήπεδο μαζί κ.ο.κ. Σίγουρα με τον σύντροφό σου δεν θα τα έχεις όλα κοινά. Το βασικό είναι να μοιράζεστε αυτά που είναι και για τους δυο σημαντικά. Πχ η γυναίκα μου σιχαίνεται τα αθλητικά, ενώ εγώ το θέλω να το δω το ματσάκι μου. Αλλά δεν είναι πρόβλημα, γιατί για κανέναν από τους δύο δεν είναι σπουδαίο. Τέλος, νομίζω ότι η "απόρριψη" δεν είναι μόνο προνόμιο των μορφωμένων έναντι των "αμόρφωτων" (σε πολλά εισαγωγικά). Πχ σκέψου ένα ζευγάρι που ψάχνει να βρει τι θα δει το βράδυ στην τηλεόραση. Ο άντρας γουστάρει να δει ένα ντοκιμαντέρ για τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο ή για την κλιματική αλλαγή, ενώ η γυναίκα Dancing with the stars. Ο άντρας θα σκέφτεται "τι τούβλο είναι αυτό", αλλά και η γυναίκα θα σκέφτεται "τι ξενέρωτος σπασίκλας είναι αυτός". Το αυτό. Επίσης σημαντικό είναι ο άλλος/η να έχει κοινή λογική(που αντίθετα με τον ορισμό είναι πολύ σπάνια).
Sova Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Το αυτό. Επίσης σημαντικό είναι ο άλλος/η να έχει κοινή λογική(που αντίθετα με τον ορισμό είναι πολύ σπάνια). Αντιλαμβάνομαι το πανεπιστήμιο ως ένα χώρο που καλλιεργεί την κριτική σκέψη/λογική. Ή μάλλον και το πανεπιστήμιο, αλλά όχι μόνο αυτό.
forgotten Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) 17 σελιδες και οι αποψεις διιστανται ,νομιζω οτι επι της θεωριας ολοι εχουμε διαφορετικες αποψεις ,ωστοσο επι του πρακτεου μαλλον θα μας εκπληξει η πραγματικοτητα ,οποτε προτεινω να ανοιξει ενα poll για να εχουμε ενα στατιστικο δειγμα ασχετο αλλα υπαρχει και ο παραγοντας εμφανιση ,αν ειναι καποιος πχ με διδακτορικα αλλα απο εμφανιση ειναι 0 ποσο νομιζεις καποια θα τον κοιταξει ακομα και μορφωμενη,τρανο παραδειγμα στο πανεπιστημιο που οι ιδιοφυες φοιτητες αλλα μετριοι εως μηδεν σε εμφανιση ηταν μπακουρια εστω και αν ηταν σε περιβαλλον με την ιδια μορφωση.οποτε οτι και αν σκεφτεται κανεις ολα ανατρεπονται στη τελικη Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2014 από forgotten
*nenya* Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Αντιλαμβάνομαι το πανεπιστήμιο ως ένα χώρο που καλλιεργεί την κριτική σκέψη/λογική. Ή μάλλον και το πανεπιστήμιο, αλλά όχι μόνο αυτό. Σίγουρα δεν αναφέρεσαι στην ελληνική πραγματικότητα όμως, right; Γιατί προσωπικά όσο ήμουν φοιτήτρια δεν διαπίστωσα να είναι χώρος που καλλιεργεί την κριτική σκέψη/λογική αλλά μάλλον το αντίθετο. Άρα δεν είναι απαραίτητο ο άλλος/η άλλη να βγει καλλιεργημένος/η με το πέρας των σπουδών. Την κριτική σκέψη/λογική πρέπει από μόνοι μας να την καλλιεργούμε γιατί αλλιώς ζήτω που καήκαμε αν περιμένουμε απ'το πανεπιστήμιο να μας οδηγήσει σ'αυτήν. 2
The_Judas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Παντως, εγω προσωπικα, σε φιλους με αρκετη μορφωση με πολλες επαγγελματικες υποχρεωσεις, τους εχω συμβουλευσει να μην ψαχνουν και να μην 'θαμπωνονται' απο γυναικες καριεριστριες με 'τυπο' και 'χαϊλικια', και να κοιτανε πιο χαμηλα, γιατι αλλιως δεν βλεπω να περπατα η σχεση. Μπορεί να μην ακούγεται σωστό αλλά πρακτικά αυτό ισχύει. Η γυναίκα συνήθως θέλει να βλέπει τον άντρα ως «ανώτερο» γιατί αυτό της παρέχει μια ασφάλεια. Πράγμα που σημαίνει ότι ο άντρας πρέπει να βγάζει πιο πολλά χρήματα ή να έχει πιο πολλές γνώσεις για επιβιώσει μια σχέση και να έχει μέλλον. Σε κάθε άλλη περίπτωση συνειδητά ή υποσυνείδητα δεν θα τον σέβεται η γυναίκα και θα καταλήξει η σχέση ή ο γάμος σε αποτυχία. Βέβαια αυτό το μορφωτικό ή μισθολογικό χάσμα δεν ισχύει όσο παλιότερα, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν κανέναν «αντάξιο» τους. 1
Valerie_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Εντάξει δεν μπαστακωνομαι στη ζωή του καθενός με το ζόρι σαν φιλη η σχέση. Αν δεν του κάνω γιατί είμαι μελαχρινή , ξανθιά , απόφοιτος λυκείου ή ΙΕΚ ή ΑΕΙ ,χοντρή ,αδύνατη. Αν έχει φτασει στο σημείο να μετράει έτσι τον ανθρωπο,τοτε δεν μου κανει εμένα πρωτα πρωτα .
Sova Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Πάντως κι αφού τελικά οδηγήθηκε εκεί η συζήτηση, το βρίσκω πολύ υποκριτικό να λένε κάποιοι ότι δεν έχουν κριτήρια από τη στιγμή που το μυαλό το έχουμε για να σκεφτόμαστε, κρίνουμε και κάνουμε τις καλύτερες για εμάς επιλογές. Αυτό δε μας ξεχωρίζει εξάλλου από τα ζώα; Εκτός κι αν αυτοί οι κάποιοι όντως δεν εφαρμόζουν κανένα απολύτως κριτήριο στη ζωή τους οπότε ουδέν σχόλιο.
itsgosu Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 βγες κούκλα μου να πιεις ένα ποτό έξω να ξελαμπικάρεις
evabb Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Μπορεί να μην ακούγεται σωστό αλλά πρακτικά αυτό ισχύει. Η γυναίκα συνήθως θέλει να βλέπει τον άντρα ως «ανώτερο» γιατί αυτό της παρέχει μια ασφάλεια. Πράγμα που σημαίνει ότι ο άντρας πρέπει να βγάζει πιο πολλά χρήματα ή να έχει πιο πολλές γνώσεις για επιβιώσει μια σχέση και να έχει μέλλον. Σε κάθε άλλη περίπτωση συνειδητά ή υποσυνείδητα δεν θα τον σέβεται η γυναίκα και θα καταλήξει η σχέση ή ο γάμος σε αποτυχία. Βέβαια αυτό το μορφωτικό ή μισθολογικό χάσμα δεν ισχύει όσο παλιότερα, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν κανέναν «αντάξιο» τους. οποιος και οποια σκεφτεται και πρατει ετσι εχει πολλα κιλα κομπλεξ
Lucifer Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Η γυναίκα συνήθως θέλει να βλέπει τον άντρα ως «ανώτερο» γιατί αυτό της παρέχει μια ασφάλεια. Αυτό έχει ειπωθεί έτσι ακριβώς από ικανό αριθμό γυναικών, ή το γεγονός ότι το "είμαι γαμώ τα παιδιά" παίζει να μην αρκεί για νορμάλ γυναίκα μεταφράζεται έτσι από underachievers? 1
The_Judas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Η γυναίκα από τη φύση της ψάχνει τα καλύτερα γονίδια για τους απογόνους της. Σαφώς και καμμία δεν πρόκειται να το πει δημόσια. Έχω δει πολλές περιπτώσεις που η γυναίκα (ή και οι γονείς!) διέκοψαν σοβαρές σχέσεις γιατί η μια ήταν «καλής καταγωγής» και ο άλλος όχι. Ακόμη και η πιο απελευθερωμένη αναρχική νομίζω ότι έτσι σκέφτεται κατά βάθος. Σε αυτό που έγραψα βέβαια ισχύει και η άλλη όψη του νομίσματος. Οι κομπλεξικοί άντρες που θέλουν την γυναίκα κατώτερη και δούλα τους. Νομίζω ότι αυτά αποδεικνύονται και από τις απαντήσεις στο παρόν topic. Οι άντρες που απάντησαν θέλουν να είναι η γυναίκα μορφωμένη-επιτυχημένη.. αλλά όχι ως κύριο γνώρισμα γιατί τους αυτό του κάνει να νιώθουν άβολα... ενώ οι γυναίκες κοιτάνε πρώτα την καταξίωση και μετά τα υπόλοιπα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις