Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είμαι υποχρεωμένος να σου απαντήσω, ούτε να σου αναλύσω τα όνειρα και το πλάνο ζωής μου. Το μόνο που θα πω είναι ότι και οι 2 είναι σε περιοδικά, ενώ η πρώτη ήταν αυτούσια η πτυχιακή μου. Αν θέλεις να συμπεριλάβω και conference proceedings, τότε έχω 3. ;)

Ανατσουτσουρούδιασα. 

friendly tip... ξεκαβάλα. Το ότι ο κύκλος σου είναι εκτός από αυτά και δεν μπορείς να δεις τι παίζει δεν σημαίνει ότι όλος ο άλλος κόσμος είναι έτσι. 

Αλλά... από την άλλη, σάμπως ο πρώτος θα είσαι ή ο τελευταίος; Οπότε, keep walking. 

δε το λεω ως παραμυθακι αλλα ως αληθεια που την εχω πετυχει αρκετες φορες.εξαρταται και η συζητηση βεβαια.

Ως αλήθεια που την έχεις πετύχει αρκετές φορές, αλλά από την άλλη όχι και τόσο μιας και εξαρτάται και η συζήτηση. 

Το ότι τα σωστά επιχειρήματα θέλουν και κατάλληλους δέκτες για να γίνουν αντιληπτά ούτε καν που το σχολίασες. Οπότε, Ο.Ε.Δ.

Thnx. 

• Απαντ. 314
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν καποιος εχει τα μυαλια μεσα στο κεφαλι,προσπαθεί να εξελίξει τον εαυτο του οσο μπορει και ξερει να στηρίξει τις αποψεις του με σωστα επιχειρηματα μια χαρα συζητηση με τους παντες μπορει να πιασει.

Πιο κουραστικο και απο το γυμναστηριο ακουγεται  :-D

Καλυτερα δεν ειναι οι σχεσεις της μιας βραδιας , αντε μιας εβδομαδων το πολυ ? Οσο για το επαγγελμα δηλωνεις οτι θες , σαμπως θα εχουν ολοι/ολες τις γνωσεις για να σε τσεκαρουν ?  :-D Η δηλωνεις καλλιτεχνης, ανερχομενος.Ειναι και κουλ,συγχωρειται μεχρι και το να εισαι ανεργος και να ζεις με τους δαιμονες σου και μια μπουκαλα ουισκι σε μια φτωχικο στουντιο

Δημοσ.

Πάντως 6 σελίδες δε φτάσαμε επειδή είμαστε όλοι στο ΦΠΨ και είναι ο κοινός ακαδημαϊκός τομέας μας, φτάσαμε επειδή μας νοιάζει απλώς η συζήτηση. Just sayin' και προωθώντας το αρχικό μου επιχείρημα, χοχο.

(Επίσης daubentonio, έχει δίκιο ο τιμόν και ο πούμπα, μην υπερεκτιμάς τόσο τη φάση των δημοσιεύσεων ή/και παρουσιάσεων. Προφανώς κάθε τι καλό είναι και αθροίζεται, και και και, αλλά δεν είναι και τίποτα ντιμπιγουάου. Εκτός αν μιλάμε για τρελά impact factors όπου αλλάζει η κουβέντα, αλλά κανείς δεν έστειλε άρθρο στο Lancet τις πρώτες 2 φορές.)

• Like 1
Δημοσ.
Ως αλήθεια που την έχεις πετύχει αρκετές φορές, αλλά από την άλλη όχι και τόσο μιας και εξαρτάται και η συζήτηση. 

Το ότι τα σωστά επιχειρήματα θέλουν και κατάλληλους δέκτες για να γίνουν αντιληπτά ούτε καν που το σχολίασες. Οπότε, Ο.Ε.Δ.

Thnx. 

τι να γινει ρε φιλε δεν εχω τυχει σε συζητηση που να λενε προτασεις για εξελιξη των δορυφορων και ουτε για εγχείρησεις με χρηση λέιζερ.σε αυτες ναι ο μεσος ανθρωπος δεν θα μπορει να ακολουθησει.γιατι θελει ειδίκευση.εχω τυχει σε κοινωνικού/οικονομικου περιεχομενου.

δεν ειχα κατι να σχολιασω παραπανω.

tumblr_inline_mfvk1qjz9X1qirf51.gif

που εριξες και το οπερ εδει δειξαι...να τετοια ατομα σαν και εσενα δεν κανουν για συζητηση δεν θελουν να κατανοουν τη φιλοσοφια του καθε ομιλητη αλλα προσπαθουν να τον μειωσουν και να τον ταπωσουν

5af32d4f191a61d96991690dfeacad22-dropmic

• Like 3
Δημοσ.

Γιατί στη δική μου αντίληψη είναι αγαθό η πανεπιστημιακή μόρφωση.  Εξετάζοντας το θέμα υπό αυτό το πρίσμα λοπόν, έχω την εντύπωση ότι ο έξυπνος στην προκειμένη περίπτωση θα είναι και πιο ενδιαφέρον σαν άνθρωπος, θα έχει στόχους και φιλοδοξίες σε αντίθεση με τον τεμπέλη που όχι απλά θα μένει στάσιμος, αλλά θα εμποδίζει και τον φιλόδοξο να προχωρήσει. Οπότε καλύτερα να μην μπλέξουν οι δυο τους. Διαφωνείτε δηλαδή;

Τα εχεις μπερδεψει.Η πανεπιστημιακη εκπαιδευση δεν ειναι αποτελεσμα μονο φιλοδοξιας , εργατικοτητας κλπ αλλα και οικονομικης ευχερειας.Μπορει να κραταει  τον φιλοδοξο η μπορει και να τον ενθαρυνει και να τον στηριζει.Μαλλον περισσοτερο θεμα χιλιομετρικης αποστασης ειναι , καθοτι ο κατοχος πολυ δυνατου πτυχιου θα εχει περισσοτερες ευκαιριες σε πολυεθνικες εταιρειες που ως γνωστο δεν χαμπαριαζουν απο συνορα οχι μονο πολεων αλλα και χωρων.  Τωρα για τους στοχους ολα ειναι σχετικα.Μπορει ας πουμε να ειναι δικηγορος  και να υπερασπιζεται βαρωνους κοκαινης .Και ο στοχος του να ειναι ο γρηγορος πλουτισμος.Δεν ξερω τι θα πει ο κοινωνικος κυκλος για αυτο. :-D

• Like 1
Δημοσ.

τι να γινει ρε φιλε δεν εχω τυχει σε συζητηση που να λενε προτασεις για εξελιξη των δορυφορων και ουτε για εγχείρησεις με χρηση λέιζερ.σε αυτες ναι ο μεσος ανθρωπος δεν θα μπορει να ακολουθησει.γιατι θελει ειδίκευση.εχω τυχει σε κοινωνικού/οικονομικου περιεχομενου.

Πάντως και οι συζητήσεις κοινωνικού περιεχομένου μπορεί να κινούνται σε εντελώς διαφορετικά επίπεδα, έτσι; Δεν σημαίνει ότι επειδή συζητάμε για την κίνηση στους δρόμους (που θεωρητικά όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στην κουβέντα), επικοινωνούμε και σε ικανοποιητικό επίπεδο. Αν ο ένας λέει "οι βλάκες που οδηγούν σα βλάκες φταίνε για όλα να 'ουμ" και ο άλλος το βλέπει από τη σκοπιά του "σεβασμού και της διαχείρισης του δημόσιου χώρου, όπως εξελίχθηκε ιστορικά στη νεοελληνική κοινωνία, σύμφωνα με τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες του 20ου αιώνα", δεν πρόκειται να γίνουν κολλητοί!

• Like 5
Δημοσ.

νομιζω οτι το θεμα το παραξηλωσαμε,στη τελικη οι ανθρωπινες σχεσεις ειναι πολυπλοκες και συναισθηματικες ,δεν ειναι τοσο τα πτυχια αλλα το πως βλεπει ο ενας τον αλλο ,δεν ειναι επενδυση η εργασια  για να ρωτα κανεις βιογραφικο ή αν ειναι δρ ή με mba κλπ ,οι παππουδες μας ηταν μια χαρα ανθρωποι και με οικογενεια και ζωη χωρις τα χαρτια των πανεπιστημιων ,ποσοι απο μας στη τελικη αξιοποιησαμε τις σπουδες μας για κατι επιπροσθετο και ποσο ρολο επαιξε στις μετεπειτα διαπροσωπικες μας σχεσεις θα ηταν ποιο σωστο ως ερωτημα

Δημοσ.

Και ομως η πρωτη γνωριμια ειναι ανταλλαγη βιογραφικων.

μπα ποτε μου δεν καθισα να πω που σπουδασα που δουλεψα κλπ σε γνωριμια,ειναι αχαρο το λιγοτερο και δειχνει οτι η γνωριμια ειναι ενα παζαρι ,πρωτη γνωριμια θα μαθεις τι αρεσει στο αλλο ατομο ,τι σκεφτεται ενα περιπου πως αισθανεται γενικα κλπ και οχι ξερεις σπουδασα εδω εκανα αυτο και δουλευω εδω,αυτο για μενα ερχεται πολυ μετεπειτα... αν δεσει η χημεια

Δημοσ.

Σιγά ρε αδερφέ..

Είσαι κάτω των 30 και έχεις 2 δημοσιεύσεις... δεν έπιασες και κανέναν μαυροφορεμένο από τα αχαμνά. 

Χώρια που εικάζω ότι καμία από δαύτες δεν θα είναι σε κάποιο ΙΕΕΕ ή ACM συνέδριο (για περιοδικό δεν συζητάω καν).

Ντάξει ρε συ Timon, μη του την πέφτεις έτσι. Δεν ήρθε το παλικάρι να πουλήσει μούρη, έκανε μια αναφορά στις σπουδές του και αυτή -νομίζω- σε ήπιους τόνους. Μόνο implicated απόπειρα μόστρας θα μπορούσες να του καταλογίσεις και αυτό με πολλή φαντασία.

Ένα point ήθελε να τονίσει, ότι δηλαδή παρά το σχετικά υψηλό επίπεδο σπουδών για την ηλικία του, τα βρίσκει με φιλαράκι που έχει τελειώσει ΕΠΑΛ. End of story.

Πάντως 6 σελίδες δε φτάσαμε επειδή είμαστε όλοι στο ΦΠΨ και είναι ο κοινός ακαδημαϊκός τομέας μας, φτάσαμε επειδή μας νοιάζει απλώς η συζήτηση. Just sayin' και προωθώντας το αρχικό μου επιχείρημα, χοχο.

Σωστότατος.

Αν πάντως ήξερα ότι συνομιλώ με πλέμπα του ΦΠΨ, θα είχα αποχωρήσει απ' τη συζήτηση. Ο τεράστιος θετικός μου εγκέφαλος σνομπάρει τους "αμόρφωτους" θεωρητικούς. 

(Επίσης daubentonio, έχει δίκιο ο τιμόν και ο πούμπα, μην υπερεκτιμάς τόσο τη φάση των δημοσιεύσεων ή/και παρουσιάσεων. Προφανώς κάθε τι καλό είναι και αθροίζεται, και και και, αλλά δεν είναι και τίποτα ντιμπιγουάου. Εκτός αν μιλάμε για τρελά impact factors όπου αλλάζει η κουβέντα, αλλά κανείς δεν έστειλε άρθρο στο Lancet τις πρώτες 2 φορές.)

Εσύ καλά τα λες και ορθώς -καλού κακού- αποπειράσαι να τον προσγειώσεις. Όμως, ο daubentonio δε νομίζω ότι υπερεκτίμησε κάτι, όπως γράφω και παραπάνω, μια αναφορά στις σπουδές του έκανε και αυτό όντας αμυνόμενος. 

Δηλαδή τι να πεις και για άλλα μέλη, που σε κάθε άσχετο thread πετάνε και ένα mini βιογραφικό, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν τις υπεργαμάτες σπουδές τους, την υψηλόμισθη θέση τους, αλλά κυρίως το πόσο δημοφιλείς είναι στο αντίθετο φύλο. Νταξ', είπαμε.

Πάντως και οι συζητήσεις κοινωνικού περιεχομένου μπορεί να κινούνται σε εντελώς διαφορετικά επίπεδα, έτσι; Δεν σημαίνει ότι επειδή συζητάμε για την κίνηση στους δρόμους (που θεωρητικά όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στην κουβέντα), επικοινωνούμε και σε ικανοποιητικό επίπεδο. Αν ο ένας λέει "οι βλάκες που οδηγούν σα βλάκες φταίνε για όλα να 'ουμ" και ο άλλος το βλέπει από τη σκοπιά του "σεβασμού και της διαχείρισης του δημόσιου χώρου, όπως εξελίχθηκε ιστορικά στη νεοελληνική κοινωνία, σύμφωνα με τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες του 20ου αιώνα", δεν πρόκειται να γίνουν κολλητοί!

Δεν έχεις άδικο. Δύσκολα θα τα βρουν δύο τέτοιοι τύποι.

Ωστόσο ο δεύτερος, αν είναι πράγματι μορφωμένος (και όχι απλά "σπουδαγμένος"), θα προσπαθήσει να προσεγγίσει το συνομιλητή του, εξηγώντας του την "ιστορική εξέλιξη του σεβασμού και της διαχείρισης του δημόσιου χώρου στη νεοελληνική κοινωνία, σύμφωνα με τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες του 20ου αιώνα", προσπαθώντας κατ' αυτό τον τρόπο να τον κάνει να δεί τα πράγματα από μια ευρύτερη σκοπιά, να εξετάσει ενδεχομένως τις αιτίες πίσω από τους "βλάκες που οδηγούν σα βλάκες". 

Ο μορφωμένος λοιπόν in my book είναι πάνω απ' όλα ανοιχτόμυαλος και οφείλει να είναι επίσης κοινωνικά ευαισθητοποιημένος. Αν μας ενοχλούν οι βλάκες γύρω μας, πρώτα απ' όλα οφείλουμε να τους "ξυπνήσουμε". Με το να σνομπάρεις κάποιον, αφήνοντας τον στην τύχη και τη βλακεία του, δεν θα καταφέρεις ποτέ τίποτα.

Από εκεί και πέρα, αν ο βλάκας δεν παίρνει από λόγια - πράγμα δυστυχώς πολύ πιθανό, πάω πάσο. 

Δημοσ.

Δεν έχεις άδικο. Δύσκολα θα τα βρουν δύο τέτοιοι τύποι.

Ωστόσο ο δεύτερος, αν είναι πράγματι μορφωμένος (και όχι απλά "σπουδαγμένος"), θα προσπαθήσει να προσεγγίσει το συνομιλητή του, εξηγώντας του την "ιστορική εξέλιξη του σεβασμού και της διαχείρισης του δημόσιου χώρου στη νεοελληνική κοινωνία, σύμφωνα με τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες του 20ου αιώνα", προσπαθώντας κατ' αυτό τον τρόπο να τον κάνει να δεί τα πράγματα από μια ευρύτερη σκοπιά, να εξετάσει ενδεχομένως τις αιτίες πίσω από τους "βλάκες που οδηγούν σα βλάκες". 

Κι εγώ δεν είπα ότι αυτοί οι δύο δεν μπορούν να κουβεντιάσουν. Απλά δε θα γίνουν κολλητοί! Ή αν γίνουν, θα είναι επειδή κάνουν μαζί ψαροντούφεκο ξέρω γω, όχι λόγω των συζητήσεών τους.

Επειδή ανδροκρατείται το φόρουμ, να πω ένα "ανδρικό" παράδειγμα. Καμιά φορά έχει πλάκα να βλέπεις Τσάμπιονς Λιγκ με τη γυναίκα/γκόμενα. Της εξηγείς το offside, πόσο ήρθε το πρώτο ματς, ακούς τα σχόλιά της για το ποιος είναι ο πιο ωραίος παίκτης κτλ. Αλλά αν έχει φτάσει η ομάδα σου στον ημιτελικό, δε θα πάρεις εκείνη στο γήπεδο ή στην καφετέρια. Θα πάρεις τον φίλο σου που σε καταλαβαίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά αναφέρθηκα σε μόρφωση και όχι σπουδή, δεν ξέρω γιατί επαναλαμβάνομαι.

Αναφέρομαι σε εγκεφαλικό κούμπωμα και πολύ σωστά ειπώθηκε ότι σε σχολές υψηλού επιπέδου βρίσκεις πιο ευφυείς προσωπικότητες. Στη δική μου αντίληψη η ευφυία είναι μίξη IQ και EQ. Ίσως να είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα, αλλά βάσει της προσωπικής μου εμπειρίας συνάντησα περισσότερο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ αρτιμελή άτομα σε αυτού του είδους σχολές και οι συζητήσεις μαζί τους είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες. Διευκρίνισα ότι δεν αναφέρομαι σε σχέσεις χαβαλέ, αλλά σε σχέσεις όπου επενδύεις να βρεις κάτι με το οποίο κουμπώνεις σε πολλά επίπεδα, και η μόρφωση κατέχει σημαντικό ρόλο, ναι.

Επίσης έχω δει ότι συνήθως δε σε εξυψώνει ο μορφωμένος - γιατί ο αμόρφωτος αρνείται να συνεργαστεί -  και συνήθως καταντάς να σε υποβαθμίζει ο αμόρφωτος (συμβατική η χρήση των όρων όπως την εξήγησα σε προηγούμενα ποστ, απλά για να μην παρεξηγηθώ :) ) Ο αμόρφωτος έχει κλειστά τα κανάλια του μυαλού και δεν ξέρω τί κοινή γλώσσα βρίσκουν οι 2 τους για συζήτηση και ανάλυση κάποιου θέματος σε βάθος.

Και συνεχίζω. Ειδικά ο άντρας πρέπει να είναι 'ανώτερης' μόρφωσης και αυτό ίσως να είναι καθαρά ψυχολογικού χαρακτήρα παράγοντας. Ο άντρας πρέπει να εμπνέει και να σε διεγείρει εγκεφαλικά. Αλλιώς τί ενδιαφέρον υπάρχει; Για εμένα κανένα. Και προσωπικά δεν έτυχε να γνωρίσω μια σκεπτόμενη γυναίκα με επίπεδο που συνάπτει σχέσεις με τον κάθε άσχετο από διάθεση να πειραματιστεί. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να απορρίπτουμε de facto κανέναν, αλλά ούτε και το να δεχόμαστε τους πάντες βρίσκω έξυπνο. Μετράει περισσότερο η ποιότητα και όχι η ποσότητα σχέσεων κι ας περιορίζει αυτό τις όποιες επιλογές μας.

Επίσης συμφωνώ στο ότι ο κύριος όγκος μόρφωσης δεν προέρχεται από τα πανεπιστήμια, αλλά βασίζεται  και σε αυτό (δεν καταλαβαίνω γιατί η πανεπιστημιακή μόρφωση με την κοινωνική πρέπει απαραίτητα να είναι αμοιβαία αποκλειόμενες); Γιατί το εκλαμβάνετε έτσι; Είναι λάθος κατα τη γνώμη μου.

Επιπλέον, για να φτάσεις να επιχειρηματολογήσεις σε κάποιο θέμα που αναλύεται σε βάθος, χρειάζεται σκέψη και λογική (το πανεπιστήμιο σε βοηθά να τις αναπτύξεις - μου φαίνεται απίστευτο που διαφωνείτε. Για ποιο λόγο σπουδάσατε τότε - αν σπουδάσατε - αν όχι για να μορφωθείτε; )

Και ναι, συμφωνώ ότι μπορούμε να περάσουμε καλά και με άτομα με τα οποία αποκλίνουμε μορφωτικά, αυτό όμως δε σημαίνει και ότι πρέπει να τους δώσουμε μια πιο 'στενή και σοβαρή' θέση στη ζωή μας. Κι εγώ μπορεί να περνάω καλά σε πανηγύρια και εσύ μπορεί να περνάς καλά. Το να παρακολουθήσεις όμως κάτι κλάσης ανώτερο και να το κατανοήσεις, θέλει και μυαλό. Για σένα που είσαι σκεπτόμενος αυτό θα είναι ενδιαφέρον, για τον άλλο που δεν καταλαβαίνει, σκέτη ταλαιπωρία. Οπότε για να μην ταλαιπωρούνται σε μια δυνάμει κοινή πορεία αυτοί οι 2, καλύτερα να μη δένουν εξ αρχής, όχι για λόγους σνομπ, αλλά καθαρά λόγω εγκεφαλικής τους ασυμμετρίας.

Εν πάση περιπτώσει, δεκτό ότι δεν έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια για να δώσουν μια ευκαιρία στον άλλο, αλλά σας ανέλυσα το συλλογισμό μιας μεγάλης μερίδας μορφωμένων γυναικών.

Επεξ/σία από Sova
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...