Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λένε τίποτα οι κασσέτες; Φοβάμαι να αλλάξω τεχνολογία απ' το γραμμόφωνο που έχω και μ' έχει βγάλει παλικάρι τόσα χρόνια.

Αν επίσης γνωρίζει κανείς πως μπορώ να περάσω mp3 σε δίσκο γραμμοφώνου (και τι καλώδια θέλω) θα με βοηθούσε πολύ.

CTbJUlN.jpg

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αυτό με την κασσετούλα με το καλώδιο που συνδέετε σε οποιαδήποτε πηγή θες είναι πολύ καλή φάση αν έχεις κάποιο mp3 player. Παίζει εκείνο και συνδέεις την κασσετούλα στην εξοδο ακουστικων του και εισαι οκ.

Πάντως πραγματικά από το να κάθεσαι να παιδευεσαι αν μιλάμε και για παλιό αμάξι που θα είναι εύκολο να αλλάξεις ραδιοκασετοφωνο, υπάρχουν ραδιο/usb από 25 ευρώ... Δεν έχουν CD αλλά έχουν USB για να παίζουν από stickaki κατευεθείαν.

παράδειγμα https://www.skroutz.gr/s/4212710/Crown-CCM-588-USB.html

Δημοσ.

Λένε τίποτα οι κασσέτες; Φοβάμαι να αλλάξω τεχνολογία απ' το γραμμόφωνο που έχω και μ' έχει βγάλει παλικάρι τόσα χρόνια.

Αν επίσης γνωρίζει κανείς πως μπορώ να περάσω mp3 σε δίσκο γραμμοφώνου (και τι καλώδια θέλω) θα με βοηθούσε πολύ.

CTbJUlN.jpg

Και όμως τα τελευταία δυο χρόνια είναι μόδα ξανά οι δίσκοι βινυλίου.    

Δημοσ.

Είναι πολύ εύκολο. 

Θα πρέπει όμως το κασετόφωνο σου να έχει Line In. Συνήθως το βρίσκεις στην πίσω μεριά ή πάνω στον ενισχυτή εάν είναι μαζί με "στερεοφωνικό". Στο Line In θα συνδέσεις είτε το Line Out του CD/PC σου είτε το headphones από το PC/CD σου. Προτιμάς το 1ο. 

Αυτό το κάνεις με ένα καλώδιο που συνήθως είναι μικρό στερεοφωνικό καρφί βύσμα από την μία μεριά σε μικρό στερεοφωνικό καρφί βύσμα στην άλλη και αυτό το βύσμα είναι αυτό που έχουν όλα τα ακουστικά που έχεις χρησιμοποιήσει. Ενδέχεται να έχεις βύσμα RCA πίσω από το κασετόφωνο. Σε αυτή την περίπτωση απλά ζητάς από ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ένα καλώδιο από μικρό στερεοφωνικό καρφί σε διπλό RCA (διπλό γιατί θες ένα RCA για το left και ένα για το right). 

Για να το κάνεις θα πρέπει να φροντίσεις όμως κανένα δύο πραγματάκια. 

1) Θα πρέπει το PC σου ή το CD σου να αναπαράγει στο μέγιστο δυνατό χωρίς όμως να ακούς "χάλια"/"πιάνει κόκκινα". Αυτό μπορείς να το δεις είτε πάνω από το CD απευθείας (εάν πρόκειται για αυτόνομο) είτε από το mixer του Windows (που λογικά έχεις). 

2) Θα πρέπει να ρυθμίσεις το κασετόφωνο να γράφει τόσο δυνατά που στο δυνατότερο σημείο ΟΛΩΝ των τραγουδιών που θα γράψεις στην μία μεριά οι ενδείξεις του κασετόφωνου να μην "πιάνουν κόκκινο". 

Για τα παραπάνω μπορείς να πειραματιστείς παίζοντας με εγγραφές και επανεγγραφές στο τέλος της μίας μεριάς (κατά προτίμηση της δεύτερης) της κασέτας. 

Και μην ξεχάσεις να πάρεις στυλό BIC!

Δημοσ.

Λοιπόν,ανέβασα το κασετόφωνο/cd player από την αποθήκη.Είναι ένα Panasonic RX-ED707 (εδώ : http://audio-video-foto.slovenskainzercia.sk/hifi-veze/inzerat/1916682-panasonic-rx-ed707-cobra-stylovy-radiomagnetofon-s-cd-ponuka-bratislava-ii/ ),ευτυχώς λειτουργεί μια χαρά.Ωστόσο,βλέπω ότι έχει 2 εξόδους μόνο,μία για ακουστικά(phones) και μία που γράφει ''aux in''.Αυτή η τελευταία είναι κάτι σαν το line in που λέτε?  Βασικά,επειδή μου φαίνεται βουνό η όλη διαδικασία,μάλλον με βλέπω να παίρνω αυτήν την κασέτα adaptοr που πρότεινε κάποιος χθες.Και η λύση του Nίκου είναι ενδιαφέρουσα,αλλά δεν ξέρω εάν θα είναι εύκολο να αφαιρέσω το παλιό κασετόφωνο του αυτοκινήτου και να εγκαταστήσω το ραδιο USB. Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια :)

Arcanaloth, on 17 Feb 2014 - 9:56 PM, said:

CTbJUlN.jpg

577892_10151598481295988_1626846745_n.jp

:P

Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να μπλέξεις με συνδέσεις κλπ. Τα μουσικά cd που έχεις, χωρίς τη χρήση υπολογιστή θα τα γράψεις σε κασέτα χρησιμοποιώντας το cd-κασετόφωνό σου. Τα mp3 που έχεις στον υπολογιστή σου θα τα γράψεις σαν μουσικό cd χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα εγγραφής στο pc και από κει θα πάρεις το cd και θα το γράψεις σε κασέτα πάλι χρησιμοποιώντας το panasonic σου χωρίς να μεσολαβεί το pc.

Δημοσ.

Ναι. Το AUX IN μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 

Αλλά νομίζω ότι η λύση που δίνει ο zio10 είναι και η καλύτερη... η πιο απλή και η πιο καλή... 

Χε.. τρέξαμε όλοι να σκεφτούμε συνδέσεις από PC σε κασετόφωνο και ξεχάσαμε πως το κάναμε τόσο καιρό. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να μπλέξεις με συνδέσεις κλπ. Τα μουσικά cd που έχεις, χωρίς τη χρήση υπολογιστή θα τα γράψεις σε κασέτα χρησιμοποιώντας το cd-κασετόφωνό σου. Τα mp3 που έχεις στον υπολογιστή σου θα τα γράψεις σαν μουσικό cd χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα εγγραφής στο pc και από κει θα πάρεις το cd και θα το γράψεις σε κασέτα πάλι χρησιμοποιώντας το panasonic σου χωρίς να μεσολαβεί το pc.

Βασικά,είμαι ηλίθια γιατί δεν είχα καταλάβει ότι όλοι εδώ μέσα αναφέρονταν στη σύνδεση κασετόφωνου-υπολογιστή και γι αυτό το λόγο μου πρότειναν συγκεκριμένο καλώδιο...και αναρωτιόμουν πού θα το συνδέσω...οκ,από τη μια το line in ή aux in του κασετόφωνου,η άλλη άκρη του καλωδίου όμως πού θα έμπαινε;;;  :X  :fear: LOL Εννοείται ότι προτιμώ να κάνω τη δουλειά χωρίς καλώδια και συνδέσεις αλλά έχω μια απορία..πώς γίνεται κάτι τέτοιο;: :-D βλέπω στο κασετόφωνο-cd player που έχω ,υπάρχουν κάτι κουμπάκια ''edit tape '' και ''CD rec mode''..έχουν σχέση με αυτό που θέλω να κάνω;

Δημοσ.

Πού μπερδεύεσαι?Απλά τα πράγματα: Γράφεις σε cd τα τραγούδια που θες (στο pc σου)......Βγάζεις το cd αυτό απ το pc και το βάζεις στο κασετόφωνο. Βάζεις να παίζει το cd και πατάς τα κουμπάκια rec.Βγάζεις την κασετα...την βάζεις στο αυτοκίνητο και το κάνεις disco!!! :P

Αυτό που λένε τα παιδιά με τα καλώδια είναι να συνδέσεις καλώδιο απ το pc (έξοδος ήχου/ακουστικών) με το line in/aux in του κασετοφώνου....και ότι ακούγεται απ το πι σι πατάς τα κουμπιά rec στο κασετόφωνο και κάνεις εγγραφή στην κασέτα...

Δημοσ.

Πού μπερδεύεσαι?Απλά τα πράγματα: Γράφεις σε cd τα τραγούδια που θες (στο pc σου)......Βγάζεις το cd αυτό απ το pc και το βάζεις στο κασετόφωνο. Βάζεις να παίζει το cd και πατάς τα κουμπάκια rec.

Οκ,θα το δοκιμάσω αυτό που πες.Κάτι τελευταίο..Εάν το cd έχει διάρκεια 70' ,θα χρειαστούν 70' για να ολοκληρωθεί η εγγραφή της κασέτας; Και δεν θα πρέπει να γυρίσω την κασέτα από την άλλη πλευρά;

Δημοσ.

Οκ,θα το δοκιμάσω αυτό που πες.Κάτι τελευταίο..Εάν το cd έχει διάρκεια 70' ,θα χρειαστούν 70' για να ολοκληρωθεί η εγγραφή της κασέτας;

Ναι....όση ώρα παίζει...τόση ώρα γράφει....

Απ ότι θυμάμαι υπάρχουν..υπήρχαν 60ρες και 90ρες κασσέτες ....   (ωραία χρόνια!!! )

Δημοσ.

Ναι....όση ώρα παίζει...τόση ώρα γράφει....

Απ ότι θυμάμαι υπάρχουν..υπήρχαν 60ρες και 90ρες κασσέτες ....   (ωραία χρόνια!!! )

Aυτή που πήρα είναι 90αρα.Έβαλα ήδη το cd και την κασέτα μέσα,σε 45' θα ξέρω εάν πέτυχε το πείραμα.:P Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...