Anorymous Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Τι παιζει για πειτε ? Ξερω οτι για αρχη θα κλεισουν για 30 μερες σαν μεταβατικο σταδιο.
NikosKallithea Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 εδω δεν ξερει ουτε ο μπουμπουκος, θα ξερουμε εμεις?
leftermann Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ κλείνουν για 30 μέρες και όταν θα ανοίξουν δεν θα ανήκουν πλέον στον ΕΟΠΥΥ, αλλά στο ΕΣΥ. Θα έχουν λέει δομή κέντρων υγείας αστικού τύπου, δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό και τι θα αλλάξει σε σχέση με αυτό που ξέραμε ως τώρα. Η όλη ιστορία γίνεται για να ξεφορτωθεί ο ΕΟΠΥΥ τις δομές παροχής υγείας που πήρε προίκα από το ΙΚΑ, και από πάροχος-αγοραστής να γίνει αποκλειστικά αγοραστής υγείας για τους ασφαλισμένους του. 1
The_Judas Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Το ότι τους βάζουν να επιλέξουν μεταξύ ελεύθερου επαγγέλματος ή θέσης δημοσίου είναι απολύτως σωστό. Ηταν γνωστό ότι πολλοί ιατροί του ΙΚΑ έπαιρναν πελατεία στα γραφεία τους. Οσοι αξίζουν πραγματικά ας τα καταφέρουν χωρίς το «δεκανίκι» του ΙΚΑ. 4
haris_216 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Άσχετα αν στην θεωρία βρίσκει κάποιος σωστή ή όχι αυτή την αλλαγή, θέλετε να βάλουμε στοίχημα για το ότι θα χειροτερέψει η κατάσταση; Πείτε με κακοπροαίρετο ή μηδενιστή αλλά τα τελευταία 30 χρόνια που πληρώνω το ΙΚΑ (και φυσικά όλες τις μετεξελίξεις του) δεν είδα να γίνεται κάτι που να καλυτερεύει την κατάσταση, τουλάχιστον στο επίπεδο που χρειάζομαι και χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες υγείας. Οι κατά καιρούς αλλαγές που έγιναν ή εξαγγέλθηκαν με βαρύγδουπες ανακοινώσεις (όλα έγιναν "για το καλό μου" όπως έλεγε και ο Μηλιώκας) είχαν σαν αποτέλεσμα: Αυξήθηκαν οι αναμονές μου (μπορεί να με έβγαλαν από τις ουρές έξω από το ΙΚΑ για να μην φαίνομαι, αλλά περιμένω σπίτι μου). Αύξησαν την οικονομική μου συνεισφορά και ακόμα και για το μέρος που μου καλύπτει πρέπει να το προπληρώσω και να το πάρω πίσω μετά από μήνες (βλ. χορήγηση γυαλιών) ΑΤΟΚΑ. και και και Και βέβαια για αυτές τις "παροχές" συνεχίζω να πληρώνω εισφορές ουκ ολίγες. Ετήσεις εισφορές που όταν βλέπω κάθε χρόνο τις κρατήσεις πιστεύω ότι αν είχα το δικαίωμα επιλογής και έδινα τα μισά σε ιδιωτική ασφάλιση, θα με έπαιρναν κάθε μέρα τηλέφωνο να με ρωτήσουν για την καλή μου υγεία. Βέβαια θα μου πείτε ότι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές έχουν ρίσκο. πχ κλείνουν. Σωστά. Ευτυχώς τώρα έχουμε τη σιγουριά ότι τα λεφτά μας πιάνουν τόπο και σε κάλυψη υγείας αλλά και σε συνταξιοδοτικό 6
Anorymous Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Το ότι τους βάζουν να επιλέξουν μεταξύ ελεύθερου επαγγέλματος ή θέσης δημοσίου είναι απολύτως σωστό. Ηταν γνωστό ότι πολλοί ιατροί του ΙΚΑ έπαιρναν πελατεία στα γραφεία τους. Οσοι αξίζουν πραγματικά ας τα καταφέρουν χωρίς το «δεκανίκι» του ΙΚΑ. Με αυτο το σκεπτικο να κανουν ολοι μια δουλεια και να απογορευετε η δευτερη. Τωρα λοιπον να δουμε ποιος θα παει αν θα παει γιατι δεν τα βλεπω καλα, στο μεταξυ η ιδιωτικη εταιρεια που εκλεινε τα ρανταβου τα τσεπωνε κανονικα ενω ο ΕΟΠΥΥ δεν λειτουργουσε. Άσχετα αν στην θεωρία βρίσκει κάποιος σωστή ή όχι αυτή την αλλαγή, θέλετε να βάλουμε στοίχημα για το ότι θα χειροτερέψει η κατάσταση; Πείτε με κακοπροαίρετο ή μηδενιστή αλλά τα τελευταία 30 χρόνια που πληρώνω το ΙΚΑ (και φυσικά όλες τις μετεξελίξεις του) δεν είδα να γίνεται κάτι που να καλυτερεύει την κατάσταση, τουλάχιστον στο επίπεδο που χρειάζομαι και χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες υγείας. Οι κατά καιρούς αλλαγές που έγιναν ή εξαγγέλθηκαν με βαρύγδουπες ανακοινώσεις (όλα έγιναν "για το καλό μου" όπως έλεγε και ο Μηλιώκας) είχαν σαν αποτέλεσμα: Αυξήθηκαν οι αναμονές μου (μπορεί να με έβγαλαν από τις ουρές έξω από το ΙΚΑ για να μην φαίνομαι, αλλά περιμένω σπίτι μου). Αύξησαν την οικονομική μου συνεισφορά και ακόμα και για το μέρος που μου καλύπτει πρέπει να το προπληρώσω και να το πάρω πίσω μετά από μήνες (βλ. χορήγηση γυαλιών) ΑΤΟΚΑ. και και και Και βέβαια για αυτές τις "παροχές" συνεχίζω να πληρώνω εισφορές ουκ ολίγες. Ετήσεις εισφορές που όταν βλέπω κάθε χρόνο τις κρατήσεις πιστεύω ότι αν είχα το δικαίωμα επιλογής και έδινα τα μισά σε ιδιωτική ασφάλιση, θα με έπαιρναν κάθε μέρα τηλέφωνο να με ρωτήσουν για την καλή μου υγεία. Βέβαια θα μου πείτε ότι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές έχουν ρίσκο. πχ κλείνουν. Σωστά. Ευτυχώς τώρα έχουμε τη σιγουριά ότι τα λεφτά μας πιάνουν τόπο και σε κάλυψη υγείας αλλά και σε συνταξιοδοτικό Οπως τα λες ειναι τα πραγματα θα γινουν πολυ χειροτερα πιστευω και οσοι εχουν θα πηγαινουν στον ιδιωτη και οι αλλοι θα ψωφανε
michael92 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Το ότι τους βάζουν να επιλέξουν μεταξύ ελεύθερου επαγγέλματος ή θέσης δημοσίου είναι απολύτως σωστό. Ηταν γνωστό ότι πολλοί ιατροί του ΙΚΑ έπαιρναν πελατεία στα γραφεία τους. Οσοι αξίζουν πραγματικά ας τα καταφέρουν χωρίς το «δεκανίκι» του ΙΚΑ. Παρότι συμφωνώ και ακούγεται καλό μέτρο η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ένας γιατρός που είναι 50-60 χρονών σήμερα και δούλευε μόνο στο ΙΚΑ πρέπει να ήταν μεγάλος χασάπης για να μην καταφέρει να κρατήσει ένα ιδιωτικό ιατρείο. Από εμπειρία όταν πήγαινα μικρός στο ΙΚΑ όσοι γιατροί είχαν ιδιωτικά ιατρεία κάναν καλύτερη δουλειά. Ελπίζω να μην πέσει το επίπεδο των ιατρών. Γιατί κακά τα ψέματα αν κάποιος βγάζει 3-4 χιλιάδες ευρώ το μήνα στο ιδιωτικό του ιατρείο σιγά μην επιλέξει να μείνει στο ΕΣΥ.
pournaras Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Οπως τα λες ειναι τα πραγματα θα γινουν πολυ χειροτερα πιστευω και οσοι εχουν θα πηγαινουν στον ιδιωτη και οι αλλοι θα ψωφανε Ενω μεχρι τωρα που πηγαινες στον δημοσιο δεν ψοφας, διοτι ως γνωστον η αρρωστια μπορει να περιμενει ανετα καμποσους μηνες, μεχρι να παρεις το απαραιτητο ραντεβου... 2
doctorkostis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Ειλικρινα, νομιζω οτι κανεις δεν εχει καταλαβει πως θα δουλεψει το συστημα απο εδω και μετα. Μακαρι να ειναι καλυτερο, αλλα απο ευχες χορτασαμε. Ταπεινη, προσωπικη μου αποψη. Ξεχναμε τους ειδικους γιατρους. Ολα στο γενικο γιατρο (οπως Αγγλια, που ομως εκει υπαρχει υποδομη). Οποιος θελει να δει ειδικο γιατρο, απο την τσεπη του.Γιατι δεν υπαρχει λογικη στο να περιμενεις 3 μηνες για ραντεβου στο νοσοκομειο, κανεις που εχει αναγκη δε θα το κανει. Και νομιζω εκει ειναι το κλειδι της υποθεσης. Να μετακυλιστει το κοστος της υγειας στον ασφαλισμενο. 2
Anorymous Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Ενω μεχρι τωρα που πηγαινες στον δημοσιο δεν ψοφας, διοτι ως γνωστον η αρρωστια μπορει να περιμενει ανετα καμποσους μηνες, μεχρι να παρεις το απαραιτητο ραντεβου... Τωρα υπηρχαν και καποιες ειδηκοτητες που ειχαν μικρη αναμονη απο εδω και πλεον ολες χαλια θα γινουν
Cossutius. Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Καταρχην ξεκαθαρίζω οτι ειμαι υπερ στην αναδιάρθρωση ΙΚΑ, συκα, μικα κτλ... Με το σχέδιο αυτο όμως και τον "οικογενειακο γιατρο", ο οποίος θα υπογράφει για τα πάντα ωστε να δικαιολογουνται έξοδα νοσοκομείου, εξετάσεις κτλ, κατι που δε θα γινεται πλέον αυτοματα με το βιβλιάριο του ΕΟΠΠΥ οπως μέχρι προσφατα, προβλέπω μεγάλες ανακατωσουρες. 1000 ιατροι θα εξυπηρετουν 10.000.000 ανθρώπους? Θα κρατουν ιστορικό, θα τους εξυπηρετουν ανα πάσα στιγμη? Τι θα συμβει αν υπάρχει κάτι επειγον? Αν περιμέναμε 2 μηνες για να εξεταστουμε απο ένα ιατρειο του ΙΚΑ τωρα θα περιμένουμε 10. Ειναι δεδομένο πως από όλο αυτο το συστημα, μπορει να κερδίσουμε προσωρινά, κάποια χρήματα από τη φορολογία και θα ικανοποιηθεί ο εγωισμός μας όπου κάποιοι εκ των τεμπέληδων γιατρων του ΙΚΑ, δε θα βρισκονται πλέον ανάμεσά μας να μας ταλαιπωρουν. Απ την άλλη, αν μέχρι πριν 2 μηνες τρέχαμε μια φορά σε ιδιώτες, τώρα θα τρέχουμε 10. Και μάλιστα χωρις να μας καλύπτει πλέον το δημόσιο. Ακόμα ένα μέτρο λοιπόν το οποίο με πρόσχημα την αναδιαρθρωση την τεμπελιά και την παρανομοια κάποιων γιατρων και διοικητικων ισως υπαλλήλων του ΙΚΑ, έχει ως στοχο τη μαζική μεταφορά των περισσότερων στους ιδιώτες, μπας και μπορέσουν να εξυπηρετηθουν οι άποροι. Δε θα περίμενα ποτέ κάτι καλύτερο από τη συγκεκριμένη διοιήκηση βέβαια. Παραδέχομαι πάντως οτι σαν ιδέα, ο οικογενειακός γιατρος ειναι κάτι θετικό. Ας δουμε πως λειτουργει στο εξωτερικο και ας βρουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές με την Ελλάδα (Πχ στην Μ. Βρετανια ή στη Σουηδία καλυτερα, δεν περιμένεις ούτε μέρα, μιλάς απευθείας με τον γιατρο ο οποίος ειδικά στη δευτερη χώρα, σου κλεινει ο ιδιος ραντεβου στον ανάλογο γιατρο που πρέπει να σε δει ενω πολλές φορές, η θέση ισχύος τους, τους δινει τη διαπραγματευτική δυνατότητα να διεκδικούν από τα νοσοκομεία καλύτερες και οικονομικότερες υπηρεσίες για λογαριασμό των ασθενών τους. Αν κάποιος πιστευει οτι έτσι θα λειτουργουν και στην Ελλάδα και εγω τη στιγμη που θα αρρωστησω, ο οικογενειακός μου γιατρος θα κανονισει αυτοματα ραντεβου σε ανάλογο γιατρο και θα διαπραγματευτει μάλιστα και το ποσό αμοιβης του, ας μου το πει για να γελάσω. Κάπου εδω να πουμε βέβαια, οτι σε Γαλλία, Βέλγιο Γερμανία, λειτουργουν οπως σε εμάς και δεν έχουν κανένα προβλημα. 1
παπι Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Εγω παλι, ποτε μου δεν καταλαβα για ποιο λογο το ικα εχει γιατρια.
pournaras Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Εγω παλι, ποτε μου δεν καταλαβα για ποιο λογο το ικα εχει γιατρια. Επειδη το νοσοκομειο δεν τους χωραγε ολους, επρεπε να βρουν κι αλλο φορεα να χωσουν γιατρους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα