Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εστειλε καποιος βιογραφικο με προυπηρεσια και "πτυχιο" αεροσυνοδου και ειπαν οχι? 

οι σημειωσεις που με αναγκασε η σχολη να βγαλω, υλικα (κομπιουτερακι, διαβητη κτλ) ,το ιντερνετ που επρεπε να πληρωνω για διαφορες εργασιες, βιβλια που καποιοι αγορασαν γιατι δεν ειχε η σχολη να τους τα δωσει και τα ειχαν αναγκη κτλ τα πληρωσα! οποτε ναι πληρωσα για τη σχολη!! (και αν θες μπορεις να το πας και ενα βημα πισω να δεις και το σχολειο ποσο δωρεαν ειναι)

Ε αφου πληρωσες, ας σε χρεωσουμε και ενα 10αρικακι χιλιαδες τον χρονο επιπλεον. Σιγα την διαφορα. Στραγαλια.

Δημοσ.

Παρακαλείτε ο πεφωτισμένος και γνωστης της παγκοσμιας αγοράς να μας θέσει τα επιχειρήματα του στο γιατι πρέπει η άποψή μου να συμβαδίζει με την πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά (αλλά και τα Ευρωπαικά απ ότι λενε οι Βρετανοι), κριτήρια πρόσληψης μια εταιρίας.

Αν η εκάστοτε αεροπορικη εταιρία έχει την ιδια νοοτροπία χλωμο.

Ας πουμε ενας υποψηφιος, μπορει να έχει τελειώσει πιλότος σε κάποια σχολή, να έχει εργαστει 5 χρόνια σε αεροπορικη εταιρία. Η Ryanair δεν ενδιαφέρεται για την αξια του και τον υποχρεωνει να παρακολουθησει το σεμινάριο της συνεργαζόμενης εταιρείας εφόσον θέλει να εργασθεί εκει.

Δεν θα κάτσουν να δουν το βιογραφικό του. Τουλάχιστον αυτο μας λένε τα άρθρα εως τωρα.

Τώρα εαν ισχύει κάτι άλλο για τους έμπειρους δε το γνωρίζουμε, η αν το γνωριζει κάποιος ας μας δωσει λινκ.

Δε γραφει καπου το αρθρο, για το τι γινεται για αυτον που εχει ηδη εκπαιδευση...

Δημοσ.

παντως σε προσληψη μου σε τομεα διαφορετικο απο τις σπουδες μου με σπουδαζουν με πληρη υποτροφια και μετεπειτα εργοδοτηση με συμβολαιο οτι δεν θα φυγω πριν συμπληρωσω ενα αριθμο ετων ,φυσικα αυτο γινοταν ως τωρα ,η ryanair μαλλον θελει να πρωτοπορησει και να μειωσει το κοστος ..

Tσκ τσκ...οπισθοδρομικές εταιρίες. Ποιοι ειναι αυτοι να ξέρουν?

Τωρα στην ραιν έχουμε τη λυση. Δε μας ενδιαφέρει αν εισαι οδοκαθαριστης ή πιλότος στα f16...δε μας ενδιαφέρει αν έχεις ένα Α προφιλ ή αν εργάζεσαι σα πιλότος, αεροσυνοδός 10 χρόνια. Σκοπός ειναι να τα σκάσεις για να παρακολουθησεις το σεμινάριο. Και αν εισαι καλός θα σε πάρει η συνεργαζόμενη εταιρία με ένα "υψηλό για τα Ελληνικά δεδομένα πακέτο".

Να τονίσω εδω, οτι το όλο σκεπτικο "ευκαιρία σε όλους", θα ηταν εξαιρετικό αν δε μεσολαβουσε στη μέση η πληρωμη των διδάκτρων. 

Τι θελει να πει εδω ο ποιητης? Οτι οι επιβατες πεφτουν απο το αεροπλανο οποτεδηποτε κανουν καποιο λαθος οι αεροσυνοδοι?

Μην αγχώνεσαι...ο αεροσυνοδός με το σεμινάριο της ραιν, θα ειναι εκει τη στιγμη που θα σκοντάφτεις,. Θα ειναι εκει οταν θα έχεις δυσκοιλιότητα. Θα ειναι εκει για όλα. Αλλωστε πλήρωσε για να μάθει :P Ασφαλως αστειεύομαι.

εστειλε καποιος βιογραφικο με προυπηρεσια και "πτυχιο" αεροσυνοδου και ειπαν οχι? 

Λέει κάπου οτι δινουν την ευκαιρία σε τέτοιους ανθρωπους? Οι θέσεις αφορουν καθαρά οσους θα παρακολουθησουν το σεμινάριο. Αν το λέει θα ηθελα να το δω οποτε θα μιλάμε σε άλλη βάση. 

οι σημειωσεις που με αναγκασε η σχολη να βγαλω, υλικα (κομπιουτερακι, διαβητη κτλ) ,το ιντερνετ που επρεπε να πληρωνω για διαφορες εργασιες, βιβλια που καποιοι αγορασαν γιατι δεν ειχε η σχολη να τους τα δωσει και τα ειχαν αναγκη κτλ τα πληρωσα! οποτε ναι πληρωσα για τη σχολη!! (και αν θες μπορεις να το πας και ενα βημα πισω να δεις και το σχολειο ποσο δωρεαν ειναι)

Η παιδεια ειναι δωρεαν θεωρητικά. Το αν δε σου εδιναν φωτοτυπίες (το ιδιο και σε εμένα) και βιβλία ειναι καθαρά ευθήνη του υπουργείου που δε φροντιζε να κανονισει σωστά τα οικονομικά του. Ο νόμος ομως ηταν συγκεκριμένος. Δεν λέει πουθενά, οτι πληρωνεις διδακτρα ή οτι εισαι υποχρεωμένος να πληρωνεις βιβλία. Ακομα και φοιτητικές εστίες προβλέπονται. Ασχετα αν τιποτε απο αυτά δεν μετράει για τους γνωστους λόγους.

Δε γραφει καπου το αρθρο, για το τι γινεται για αυτον που εχει ηδη εκπαιδευση...

Ο καθένας μπορει να υποθέσει ότι θέλει λοιπον διοτι η προκήρυξη δεν αναφέρει ξεκάθαρα "ζητουντε άτομα χωρις προϋπηρεσία". 
Δημοσ.

<p>εχω μια απορια:εστω οτι καποιος γουσταρει πολυ να γινει αεροσυνοδος περασει τις συνεντεξεις και παει και δωσει το παραδακι.αν λεω αν η ryanair δεν τον παρει μπορει αυτη την εκπαιδευση που πληρωσε να τη χρησιμοποιησει για να δοκιμασει τη τυχη του σε αλλες εταιριες?</p>

Αν δεν σε πάρουν δεν πληρώνεις όλο το ποσό μόνο την εγγραφή επίσης υπάρχει πρόγραμμα να ξεπληρωνεις μεσο του μισθού σου.

Σε καμία εταιρία δεν θα σε παρουν να δουλέψεις ως αεροσυνοδός χωρίς να κάνεις την εκπαίδευση της εταιρίας άσχετα με το πόσο και που έχεις δουλέψει πριν. Θα μετράει ως συν αλλά μέχρι εκεί, ειδικά η ρυαν αιρ δεν είναι και τόσο σημαντικό συν για το βιογραφικό

Δημοσ.

Ο καθένας μπορει να υποθέσει ότι θέλει λοιπον διοτι η προκήρυξη δεν αναφέρει ξεκάθαρα "ζητουντε άτομα χωρις προϋπηρεσία". 

Σωστα, οποτε ο τιτλος του αρθρου, ειναι βαρυγδουπος και παραπλανητικος. Οπως επισης και το αρθρο, ειναι ελλιπες, διοτι δεν εψαξε τι γινεται σε αυτη την περιπτωση. Δεν ειμαι ουτε εγω ουτε εσυ υποχρεωμενος να ψαξω για αυτο το θεμα, και να αναγκαζομαστε να κανουμε υποθεσεις πανω σε ενα ελλιπες αρθρο.

• Moderators
Δημοσ.

Ε αφου πληρωσες, ας σε χρεωσουμε και ενα 10αρικακι χιλιαδες τον χρονο επιπλεον. Σιγα την διαφορα. Στραγαλια.

και αυτο που ακριβως κολαει? δεν καταλαβα τι θες να πεις (και δεν το λεω ειρωνικα)

μπορει να μην το λεει καπου αλλα δεν λεει και το αντιθετο :)

θεωρητικα πολλα ισχυουν το θεμα ειναι στην πραξη τι γινεται! εγω την πραξη κοιταω! πηγαινε και πες τους οτι θεωρητικα τα δυοδια ειναι παρανομα και μην πληρωσεις!! και ελα να τα πουμε!! θεωρτηικα ειναι παρανομα και δεν πρεπει να πληρωσεις πρακτικα ομως θα πληρωσεις και δεν θα μπεις και κουβεντα (δεν αναφερομαι προσωπικα σε σενα)

Δημοσ.
Σε καμία εταιρία δεν θα σε παρουν να δουλέψεις ως αεροσυνοδός χωρίς να κάνεις την εκπαίδευση της εταιρίας άσχετα με το πόσο και που έχεις δουλέψει πριν.

Σωστά. Απλά σε άλλες εταιρίες δε σε βάζουν να πληρωσεις την εκπαιδευση.

• Like 1
Δημοσ.

Σε καμία εταιρία δεν θα σε παρουν να δουλέψεις ως αεροσυνοδός χωρίς να κάνεις την εκπαίδευση της εταιρίας άσχετα με το πόσο και που έχεις δουλέψει πριν.

Σωστά. Απλά σε άλλες εταιρίες δε σε βάζουν να πληρωσεις την εκπαιδευση.
Ε πήγαινε στις άλλες
  • Like 1
Δημοσ.

και αυτο που ακριβως κολαει? δεν καταλαβα τι θες να πεις (και δεν το λεω ειρωνικα)

μπορει να μην το λεει καπου αλλα δεν λεει και το αντιθετο :)

θεωρητικα πολλα ισχυουν το θεμα ειναι στην πραξη τι γινεται! εγω την πραξη κοιταω! πηγαινε και πες τους οτι θεωρητικα τα δυοδια ειναι παρανομα και μην πληρωσεις!! και ελα να τα πουμε!! θεωρτηικα ειναι παρανομα και δεν πρεπει να πληρωσεις πρακτικα ομως θα πληρωσεις και δεν θα μπεις και κουβεντα (δεν αναφερομαι προσωπικα σε σενα)

Εσυ επιχειρηματολογεις οτι πληρωσες για τις σπουδες σου επειδη πληρωσες για μολυβια και ιντερνετ (που θα ειχες ετσι και αλλιως αλλα τεσπα). Απλα σου λεω τι θα πληρωνες εαν οντως ηταν ιδιωτικες οι σπουδες σου.

Δημοσ.

Δηλαδή όποιος δεν έχει τα χρήματα να εκπαιδευτεί στο εξωτερικό, απορρίπτεται χωρις καν να έχει την ευκαιρία να αποδείξει οτι μπορει να προσφέρει.

Κοινός οι θέσεις ειναι μόνο για όσους έχουν την οικονομικη δυνατοτητα.

Ρατσισμός στην εργασία.

Κλασικη καπιταλιστική νοοτροπία. Τα λεφτά πάνε στα λεφτά κτλ κτλ.

Πόσο σοβαρή μπορει να ειναι άραγε μια εταιρία που απαιτεί χρήματα για να εκπαιδεύσει τον υπάλληλό της. Μου θυμίζει μεσαιωνικές τακτικές που οι γονείς πλήρωναν τον μάστορα για να μάθει την τέχνη του στον μαθητευόμενο. Ημαρτον.

Τυπικά δεν είναι μια εταιρεία που ζητάει λεφτά για να εκπαιδέυσει τον υπάλληλό της.

Είναι 2 εταιρείες

1 προσφέρει εκπαίδευση

1 πετάει αεροπάνα

η 2η λέει ότι "καλώς είσαι αλλά οι υπάλληλοί μου θέλω να έχουν το τάδε "χαρτί"".

Ξαναλέω, ΤΥΠΙΚΑ δεν υπάρχει τίποτα το μέμπτο ...

Αν εσύ νομίζεις ότι είσαι καλύτερος και ότι δε χρειάζεται να καλύψεις εσύ το κόστος της εκπαίδευσής σου πάνε στην Emirates ξέρω 'γω

Προσωπικά το βλέπω κάτι σαν τους αδηγούς αγόνων που σε μικρές ηλικίες/κατηγορίες χώνουν λεφτά με την ελπίδα να μάθουν να οδηγούν.

Δημοσ.

Ε πήγαινε στις άλλες

Ναι ρε cossutius. Πηγαινε αλλου. Ματσο οι δουλειες στην πιατσα.

Φαντασου ποσο βολεμενος/δουλεια του μπαμπα/δουλεια γνωστου/χαρτζηλικι πρεπει να ειναι καποιος για να τα πεταει αυτα.

• Like 1
Δημοσ.

Ε πήγαινε στις άλλες

Ναι ρε cossutius. Πηγαινε αλλου. Ματσο οι δουλειες στην πιατσα.

Φαντασου ποσο βολεμενος/δουλεια του μπαμπα/δουλεια γνωστου/χαρτζηλικι πρεπει να ειναι καποιος για να τα πεταει αυτα.

Ότι να ναι όμως
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εσυ επιχειρηματολογεις οτι πληρωσες για τις σπουδες σου επειδη πληρωσες για μολυβια και ιντερνετ (που θα ειχες ετσι και αλλιως αλλα τεσπα). Απλα σου λεω τι θα πληρωνες εαν οντως ηταν ιδιωτικες οι σπουδες σου.

οταν η σχολη δεν μου παρεχει αυτα που χρειαζομαι ναι τα πληρωνω! 1ο 6μηνο χρειαζομασταν ενα προγραμμα για ενα εργαστηριο και οι καθηγητες μας ελεγαν : μπορειται να το αγορασετε απο αυτον που ειναι στους διαδρομους με τα πειρατικα CD. Αυτο ειναι δωρεαν παιδεια? το να πληρωνω για σημειωσεις για μαθημα γιατι δεν εχουν βιβλια ή γιατι ο καθηγητης γουσταρει να κανει το μαθημα απο δικες του σημειωσεις ειναι δωρεαν παιδεια? ή μηπως τα φροντηστηρια που ολοι καναμε γιατι αλλιως δεν πας πουθενα ειναι δωρεαν παιδεια? (σαν παιδεια μην βλεπεις μονο τη σχολη)

Δημοσ.

Σωστα, οποτε ο τιτλος του αρθρου, ειναι βαρυγδουπος και παραπλανητικος. Οπως επισης και το αρθρο, ειναι ελλιπες, διοτι δεν εψαξε τι γινεται σε αυτη την περιπτωση. Δεν ειμαι ουτε εγω ουτε εσυ υποχρεωμενος να ψαξω για αυτο το θεμα, και να αναγκαζομαστε να κανουμε υποθεσεις πανω σε ενα ελλιπες αρθρο.

https://www.ryanair.com/en/careers/job/10003

Εδω η αγγελία απ τον ιδιο τον φορέα. Οπως παρατηρει κάποιος δεν γινεται αναφορά σε έμπειρο προσωπικο αλλά απευθύνετε καθαρά σε νέους σε ότι αφορά τους αεροσυνοδους.

Αντιθετα σε ότι αφορά τους πιλότους και μηχανικους, δεν κάνει καμια αναφορά για παρακολουθηση σεμιναρίου. Ζητάνε έμπειρο προσωπικο. 

Ε πήγαινε στις άλλες 

Αυτο ειναι το θέμα μας εδω?
Εδω λέμε πως η δουλειά απευθύνεται σε άτομα που έχουν το οικονομικο υπόβαθρο να ρισκάρουν.
Φαντάζεσαι να γινει το ιδιο παντου?
Δημοσ.

Το θέμα μας χάθηκε απτην αρχή που έμπλεξες την ανάπτυξη της χώρας μας με τις πρακτικές μιας ευρωπαϊκής εταιρίας και μετά άρχισες να μιλάς για εργατικούς ρατσισμούς και λοιπές χαζομάρες που μόνο στην Αυγή διαβάζεις

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...