Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα μας χάθηκε απτην αρχή που έμπλεξες την ανάπτυξη της χώρας μας με τις πρακτικές μιας ευρωπαϊκής εταιρίας και μετά άρχισες να μιλάς για εργατικούς ρατσισμούς και λοιπές χαζομάρες που μόνο στην Αυγή διαβάζεις

Καταρχην οταν απευθύνεσαι σε εμένα δε θα χαρακτηριζεις. Δε με ξέρεις απο χθες ουτε ειμαστε φιλαράκια. Λιγος σεβασμός δε βλάπτει. 

Αν δε σου αρέσει η άποψή μου, περιμένω την επιχειρηματολογία σου και φυσικά τη συγνώμη σου.

Κατα τα άλλα το να δινει κάποιος την ευκαιρία της εργασίας μονο σε όσους έχουν τα χρήματα για να εκπαιδευτούν, ειναι σα να τραβάει μια διαχωριστική γραμμή. Η οποιαδηποτε διαχωριστική γραμμή που εχει να κάνει με το κοινωνικο, φυλετικο ή οικονομικό υπόβαθρο (το τελευταίο έχουμε εδω) του εκάστοτε υποψηφίου, αποτελεί μορφή ρατσισμου.

Διοτι εσυ ίσως να μπορεις να συμμετάσχεις, ο άλλος ομως που ειναι άνεργος 2 χρόνια, όχι τα 3000 δε μπορει να βρει αλλά ούτε τα 500 (αφου θα του επιστραφουν αργότερα τα υπόλοιπα). Και ειδικά όταν κανεις δε σου εγγυάται οτι θα προσληφθεις.

Θα δεχομουν μια τέτοια προοπτική εφόσον θα έλεγε ο άλλος, πως όσοι κριθουν οτι μπορουν να παρακολουθησουν τα σεμινάρια, (κοινος να υπάρξει μια συνέντευξη στην αρχη, να δουν ποιος εισαι κτλ), θα πληρωσουν αργότερα μέσω του μισθου τους, αφου ειναι δεδομένο πως θα προσληφθουν. Στη δεδομένη περίπτωση δεν υπάρχει καποια τέτοια υπόσχεση, αλλά σου δινουν τη δυνατότητα ΑΝ προσληφθείς.

Συζητήθηκε και νωριτετα το ιδιο πράγμα με τον Πουρνάρα.

• Like 5
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η Ryanair ανήκει στς λεγόμενες "χαμηλού κόστους" εταιρίες.

Για να δώσει όμως low cost εισιτήριο πρέπει να έχει κι εκείνη low cost έξοδα.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να:

Έχει μεγαλύτερη πληρότητα στις πτήσεις.

Μικρότερο διαθέσιμο χώρο για τον επιβάτη (και άρα περισσότεροι επιβάτες ανά πτήση)

Μικρότεροι μισθοί στα πληρώματα.

Γρηγορότερο turn around των αεροπλάνων. Δηλαδή μικρότερο διάστημα μέχρι την επόμενη πτήση και συμμετοχή εννίοτε και του πληρώματος του πιλοτηρίου (συγκυβερνήτης) για την επίτευξη αυτού.

Μικρότερο κόστος ανά πτήση το οποίο επιτυγχάνεται με το μη σερβίρισμα ποτών και άρα εξοικονόμηση και από το κόστος τους αλλά και από την ανάγκη για μικρότερο αριθμό προσωπικού καμπίνας.

Και πολλά άλλα.

Τώρα αν στα πλαίσια της προσπάθειας για μείωση των εξόδων (ή αύξηση των εσόδων) σκέφτηκαν να μην επομίζονται και το κόστος εκπαίδευσης, γιατί μας φαίνεται παράξενο;

Και αν το βρίσκουμε ανήθικο (ή οτιδήποτε άλλο) την επόμενη φορά ας μην ενισχύσουμε αυτή την εταιρία και ας πετάξουμε με άλλη.

(αλλά δυστυχώς κριτκάρουμε πρακτικές ryanair, lidl, jumbo και δεν ξέρω γω ποιους άλλους) αλλά το κάνουμε πετώντας με ryanair, φορώντας το trekking μποτάκι που πήραμε από το lidl και κρατώντας στα χέρια μας το διακοσμητικό που πάμε δώρο στου φίλους που θα επισκεφτούμε και το οποίο πήραμε 3 ευρώ από το jumbo.

και γ..ώ τους επαναστάτες είμαστε

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Cossutius. αυτο που λες ομως ισχυει σε ολα τα σταδια τις εκπαιδευσης! γιατι αυτος που δν εχει λεφτα για φροντηστηρια αμεσως ειναι  ενα βημα πισω απο ααυτουν που εχει και μπορει να παει στα καλυτερα! η μπορει να παει να σπουδασει στο εξωτερικο σε ιδιωτικη σχολη κτλ! αυτα δεν σε πειραζουν? που στο κατω κατω δεν σε υποχρεωνει κανεις να πας στην ραιν αιρ σε αντιθεση με το σχολειο που σε υποχρεωνουν!

• Like 1
Δημοσ.

οταν η σχολη δεν μου παρεχει αυτα που χρειαζομαι ναι τα πληρωνω! 1ο 6μηνο χρειαζομασταν ενα προγραμμα για ενα εργαστηριο και οι καθηγητες μας ελεγαν : μπορειται να το αγορασετε απο αυτον που ειναι στους διαδρομους με τα πειρατικα CD. Αυτο ειναι δωρεαν παιδεια? το να πληρωνω για σημειωσεις για μαθημα γιατι δεν εχουν βιβλια ή γιατι ο καθηγητης γουσταρει να κανει το μαθημα απο δικες του σημειωσεις ειναι δωρεαν παιδεια? ή μηπως τα φροντηστηρια που ολοι καναμε γιατι αλλιως δεν πας πουθενα ειναι δωρεαν παιδεια? (σαν παιδεια μην βλεπεις μονο τη σχολη)

Αυτα που πληρωνεις ειναι μια τριχα απο αυτα που ενδυναμει θα πληρωνες εαν ηταν εξολοκληρου ιδιωτικη.

Μικρο ξεμικρο το κοστος τα συγκεκριμενα βιβλια που πληρωσες θα επρεπε να ειναι δωρεαν οπως και στις περισσοτερες σχολες ειναι. Αυτο απο μονο του δεν αρκει για να χαρακτηρισεις την ολη εκπαιδευση ως μη ιδιωτικη.

Για το σχολειο συμφωνω απολυτως. Εαν θες να περασεις σε σχολη του 15 και πανω πρεπει να τα σκασεις σε φροντιστηρια. Αυτο απο μονο του φτανει για να αποκλεισει τις κοινωνικες ομαδες που δεν εχουν τα απαιτουμενα ποσα.

• Like 1
Δημοσ.

Cossutius. αυτο που λες ομως ισχυει σε ολα τα σταδια τις εκπαιδευσης! γιατι αυτος που δν εχει λεφτα για φροντηστηρια αμεσως ειναι  ενα βημα πισω απο ααυτουν που εχει και μπορει να παει στα καλυτερα! η μπορει να παει να σπουδασει στο εξωτερικο σε ιδιωτικη σχολη κτλ! αυτα δεν σε πειραζουν? που στο κατω κατω δεν σε υποχρεωνει κανεις να πας στην ραιν αιρ σε αντιθεση με το σχολειο που σε υποχρεωνουν!

Το δέχομαι. Οπως έχω πει και σε άλλο θρεντ ομως, κανεις δεν μας υποχρεωνει να πάμε σε φροντιστήριο και ξέρω αρκετους μαθητές που μπηκαν σε καλές σχολές χωρις φροντιστήρια και βοήθειες. Αλλά και πάλι δεν καταλαβαινω γιατι συνδιάζεις τα λάθη της παιδείας για τα οποια ευθύνεται ξεκάθαρα το υπουργείο, με το σκεπτικο μιας ιδιωτικης εταιρίας?

Ούτε εμένα μου αρέσει αυτη η ευνοια που δειχνει ο πολιτικος κοσμος υπερ της παραπαιδείας και επισης θεωρω οτι χωριζει τους μαθητές στους έχοντες και στους μη έχοντες.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

rikos μικρα ξεμικρα η παιδεια (σαν συνολο ξαναλεω δες το ) δωρεαν δεν ειναι!!

cossutius

Κατα τα άλλα το να δινει κάποιος την ευκαιρία της εργασίας μονο σε όσους έχουν τα χρήματα για να εκπαιδευτούν, ειναι σα να τραβάει μια διαχωριστική γραμμή. Η οποιαδηποτε διαχωριστική γραμμή που εχει να κάνει με το κοινωνικο, φυλετικο ή οικονομικό υπόβαθρο (το τελευταίο έχουμε εδω) του εκάστοτε υποψηφίου, αποτελεί μορφή ρατσισμου.

Διοτι εσυ ίσως να μπορεις να συμμετάσχεις, ο άλλος ομως που ειναι άνεργος 2 χρόνια, όχι τα 3000 δε μπορει να βρει αλλά ούτε τα 500 (αφου θα του επιστραφουν αργότερα τα υπόλοιπα). Και ειδικά όταν κανεις δε σου εγγυάται οτι θα προσληφθεις.

επειδη αναφερθηκες σε αυτο που κανει μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρεια και σε ενοχλει ενω ταυτοχρονα το κανει το ΚΡΑΤΟΣ σε πιο σοβαρο θεμα και το περναμε ετσι! εινα ιδιωτικη επιχειρηση κανει οτι γουσταρει. αν σαρεσει και το αντεχεις πας αν οχι πας αλλους! τοσο απλα

Δημοσ.
επειδη αναφερθηκες σε αυτο που κανει μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρεια και σε ενοχλει ενω ταυτοχρονα το κανει το ΚΡΑΤΟΣ σε πιο σοβαρο θεμα και το περναμε ετσι! εινα ιδιωτικη επιχειρηση κανει οτι γουσταρει. αν σαρεσει και το αντεχεις πας αν οχι πας αλλους! τοσο απλα

Ποιος σου ειπε οτι το περνάω έτσι? Το θέμα μας έχει να κάνει με την ιδιωτικη εταρία ομως. Γιαυτο ανοιχτηκε το θρεντ.

Ανοιξε θέμα περι παιδειας και κοινωνικοοικονομικων ανισοτήτων να δεις τι θα γραφτεί. Μπορεις να κάνεις μια βολτα στο πολυσελιδο Θρεντ "Λευκη εβδομάδα" να δεις τις αποψεις μου και τις αποψεις των συμφορουμιτων που απαντάνε και εδω.

Δημοσ.

rikos μικρα ξεμικρα η παιδεια (σαν συνολο ξαναλεω δες το ) δωρεαν δεν ειναι!!

Ναι δεν ειναι. Διοτι απαιτει και χωρο για να μελετησεις. Δεν εχουν ολοι σπιτια. Που θα βαλει ο αστεγος τα βιβλια του?

Εαν εισαι και αναπηρος θα πρεπει να αγορασεις και καροτσακι αλλιως πως θα μπαινοβγαινεις στα αμφιθεατρα? Αυτη ειναι η λογικη σου.

Δημοσ.

δεχομουν μια τέτοια προοπτική εφόσον θα έλεγε ο άλλος, πως όσοι κριθουν οτι μπορουν να παρακολουθησουν τα σεμινάρια, (κοινος να υπάρξει μιασυνέντευξη στην αρχη, να δουν ποιος εισαι κτλ), θα πληρωσουν αργότερα μέσω του μισθου τους, αφου ειναι δεδομένο πως θα προσληφθουν. Στη δεδομένη περίπτωση δεν υπάρχει καποια τέτοια υπόσχεση, αλλά σου δινουν τη δυνατότητα ΑΝ προσληφθείς.

</p>

Γίνεται αυτό ακριβώς όπως το περιγράφεις.

Δεν το ήξερες γιατί μέχρι πριν μια ώρα δεν είχες ιδέα απτον χώρο και την εταιρία αλλά τώρα διάβασες δύο άρθρα απτο σταρ και τη Αυγή οπότε είσαι έτοιμος για το καφενείο

Δημοσ.

Πόσο σοβαρή μπορει να ειναι άραγε μια εταιρία που απαιτεί χρήματα για να εκπαιδεύσει τον υπάλληλό της.

Δεν απαιτεί χρήματα για την εκπαίδευση υπαλλήλων της αλλά για την εκπαίδευση ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ υπαλλήλων της...ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά!

Αν προσέφερε την εκπαίδευση δωρεάν θα πήγαινε ο κάθε πικραμένος να κάνει τζάμπα διακοπές!

• Like 2
Δημοσ.

As the training is conducted by a third party provider there is a fee - the cost can be deducted from your salary during your first 12 months. Full details will be provided at the recruitment days.

Due to Ryanair's phenomenal growth to date and with the arrival of 74 new aircraft over the next 2 years, there are ample positions available to recruit candidates from students who successfully complete the training course.

Καμία αναφορά για δεδομένη πρόσληψη. Κοινος αν αποτυχεις, χάνεις τα λεφτά σου. 

Porg δεν ειναι ανάγκη να μου παραθέτεις τα σαιτ που διαβάζεις εσυ, Εκει που εγω σου παραθέτω την ιδια τη πηγη, εσυ μου λες για Αυγες και για άλλα...

Δημοσ.

Η πρωην μου με σπουδές αεροσυνοδού και προυπηρεσία στην Ολυμπιακή πήγε σε μια παλαιότερη συνεντευξη και μαζι της πήγε και μια φίλη της η οποια δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο και πήραν την φίλη! Δεν θέλουν να έχεις προυπηρεσία. Θέλουν να ανανεώνουν τα πρόσωπα όσο πιο συχνά μπορούν.

Αν ήταν μια εκπαίδευση όπου το πτυχίο που θα έπαιρνες θα σου ήταν χρήσιμο ακόμα κι αν δεν σε έπαιρναν σε αυτή την δουλειά, νταξ λογικό να τα σκάσεις, το βλέπεις σαν επένδυση. Αλλά απ' όσο ξέρω όποτε θα αλλάζεις εταιρεία θα ξανακάνεις εκπαίδευση. Στην Ολυμπιακή νομίζω πως δεν πλήρωσε τιποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν απαιτεί χρήματα για την εκπαίδευση υπαλλήλων της αλλά για την εκπαίδευση ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ υπαλλήλων της...ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά!

Αν προσέφερε την εκπαίδευση δωρεάν θα πήγαινε ο κάθε πικραμένος να κάνει τζάμπα διακοπές!

λολ! Αυτό τώρα το λες για καλό?

Δημοσ.

Conssutius, όποιος έχει χρήμα σπουδάζει, γιατί οι σπουδές απαιτούν χρήμα. Και για να βρεις δουλειά της προκοπής απαιτούνται σπουδές. Αν δεν έχεις λεφτά μπορείς να προσπαθήσεις να βρεις δουλειά πχ ως καθαρίστρια.

Μια χαρα δουλια βρισκεις με την δωρεαν εκπαιδευση δεν χρειαζεται ντε και καλα λεφτα.

Δημοσ.

Θεωρει την συγκεκριμένη εκπαίδευση ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πιθανη προσληψη και όχι οποιαδήποτε άλλη όπως πχ. προυπηρεσία ως αεροσυνοδός, πιθανη εκπαιδευση σε άλλη εταιρεία, σε άλλη σχολή ισως του εξωτερικου κτλ κτλ.

Δεν μετράει τιποτε άλλο παρα μονο η εκπαιδευση αυτη, την οποια αν περάσεις θα προσληφθεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...