Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, δεν ήξερα ότι και ο πελάτης τρώει πρόστιμο αν δεν ζητήσει-πάρει απόδειξη...

Πόσο περίπου είναι αυτά τα πρόστιμα για τους πελάτες? δηλαδή αν δεν ζητήσω απόδειξη πχ στο σουπερ μαρκετ και με πιάσει το ΣΔΟΕ... πόσο θα πληρώσω?

Ξέρω ότι από μεριά του καταστήματος τα πρόστημα είναι σουπερ τσουχτερά... δεν πιστεύω να μου ζητήσουν και εμένα 1000αρικό+.?

ΥΓ: Δεν μου έχει τύχει απλά θα ήθελα να ξέρω...

• Like 1
Δημοσ.

Κλικ.

Σχετικά με τον καταναλωτή, παλαιότερα είχε θεσπισθεί μια διάταξη που προέβλεπε πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον αποδέχεται να προβεί σε αγορά χωρίς να λάβει το νόμιμο παραστατικό αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Με το νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας δεν έχει προβλεφθεί αυτοτελές πρόστιμο για τον καταναλωτή.

Κατά μία άποψη (την οποία θεωρώ πολύ αυστηρή), θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ο καταναλωτής στην περίπτωση αυτή είναι πρόσωπο που «συνεργεί» με τον επιχειρηματία για τη διάπραξη της παράβασης. Αν κάτι τέτοιο γίνει δεκτό (δεν έχει υπάρξει σχετικό προηγούμενο), τότε ο καταναλωτής θα υπόκειται στα ίδια πρόστιμα που υπόκειται και η επιχείρηση.

Δημοσ.

Sorry αλλά εγώ πχ έχω το συνήθειο να ψωνίζω καθημερινά (σχεδόν) από το σουπερ μαρκετ είδη 1ης ανάγκης τα οποία συνολικά άντε να κοστίζουν 6-7-10ευρώ... από συνήθεια λοιπόν όταν βγαίνω έξω κάνω μπαλάκι την απόδειξη και την πετάω... αν δηλαδή 5 μέτρα παραπέρα με σταματήσουν έχουν το δικαίωμα να μου κάνουν έλεγχο?

Αυτό θα έπρεπε να το κάνουν την ώρα που βρίσκομαι στο μαγαζί και όχι στον δρόμο... δηλαδή αν εμένα μου τα είχε χαρίσει κάποιος;

Δημοσ.

Οπως η αλλη μαγκια που πηγαινες στο μαγαζι πιο πολυ σε ρουχαδικο, ελεγες καμια καλυτερη τιμη.. Μπορω αλλα δεν θα σου κοψω αποδειξη και αν σε σταματισουν εξω να πεις οτι ηρθες για να το αλλαξεις...

• Like 1
Δημοσ.

Sorry αλλά εγώ πχ έχω το συνήθειο να ψωνίζω καθημερινά (σχεδόν) από το σουπερ μαρκετ είδη 1ης ανάγκης τα οποία συνολικά άντε να κοστίζουν 6-7-10ευρώ... από συνήθεια λοιπόν όταν βγαίνω έξω κάνω μπαλάκι την απόδειξη και την πετάω... αν δηλαδή 5 μέτρα παραπέρα με σταματήσουν έχουν το δικαίωμα να μου κάνουν έλεγχο?

Αυτό θα έπρεπε να το κάνουν την ώρα που βρίσκομαι στο μαγαζί και όχι στον δρόμο... δηλαδή αν εμένα μου τα είχε χαρίσει κάποιος;

Μάλλον είναι άνθρωποι που πια δεν πιστεύουν στο καλό που υπάρχει μέσα μας και στο ότι δεν χάνει ευκαιρία ο ένας να χαρίσει κάτι στον άλλο!!!

Τώρα σοβαρά, είδης πρώτης ανάγκης (πχ κο..χαρτο) σου χαρίζουν καθημερινά;;;

Πάντως εδώ και 10ετίες οι δύο πιο κλασσικές ατάκες (μικρο)φοροδιαφυγής είναι:

"Μου τα χάρισε γιατί είναι γνωστός (βεβαια θα μπρούσε να κόψει παραστατικό για δωρεάν διάθεση ή με χρέωση 1 λεπτό)"

"Τα είχα αγοράσει χθες/προχθες/πρόπερσι και ήρθα να τα αλλάξω αλλά ο κακός δεν μου τα άλλαξε γιατί δεν είχα απόδειξη".

Δημοσ.

Οπως η αλλη μαγκια που πηγαινες στο μαγαζι πιο πολυ σε ρουχαδικο, ελεγες καμια καλυτερη τιμη.. Μπορω αλλα δεν θα σου κοψω αποδειξη και αν σε σταματισουν εξω να πεις οτι ηρθες για να το αλλαξεις...

Και για να αλλάξεις ρούχο χρειάζεται απόδειξη.

• Like 1
Δημοσ.

Να αλλαξεις συνηθεια. Οπως αλλαζουμε συνηθειες για δεκαδες πραγματα καθημερινα, ας αλλαξουμε και για αυτο.

Το να στα χαρισει καποιος, θεμιτο, αλλα αυτος δεν τα γεννησε, απο καπου τα αγορασε. Αρα αμα θελει ο ελεγκτης σε αναγκαζει να του πεις ποιος στα χαρισε, και αυτος πρεπει να αποδειξει οτι τα αγορασε. Μαγαζι δε γινεται να στα χαρισει, χωρις να κοψει εστω αποδειξη με 100% εκπτωση.

• Like 1
Δημοσ.

Σορρυ... εννοώ φαγητό ρε...

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό με τα ρούχα ... "Αν σε πιάσουν πες ήταν αλλαγή..." , και ρωτώ εγώ τώρα!!! άμα ρωτήσει πότε το αγόρασες? που είναι η απόδειξη της πρώτης αγοράς?

δεν είμαι καλός στα ψέματα γαμώ...

το έχω κάνει αυτό "να αγοράσω φθηνότερα" αλλά αυτός που είχε το μαγαζί ήταν περίπτωση... γενικά δεν το κάνω αυτό γιατί δεν μου αρέσει!

Δημοσ.

μα αυτό έλεγες:

"Ηρθα χωρίς απόδειξη, και δε δέχθηκε να το αλλάξει"! :)

true story!

Αν βγεις από ένα μαγαζί χωρίς απόδειξη (γιατί πήγες χωρίς απόδειξη) προφανώς δεν είναι πρόβλημα του λεγκτικού μηχανισμού αλλά δικό σου.

on-topic

Να κάνει έλεγχο σε SM για το αν κόβει αποδείξεις είναι χαζό και εξωπραγματικό ... σε ρουχάδικα, φαγάδικα κλπ οκ, έχει νόημα.

Δημοσ.

Εμένα με είχαν σταματήσει πιτσιρικά το 2002 ορ σάμθη, είχα πάει να πάρω ένα αρκουδάκι από τη ρεζέρβα και μου την πέσανε 2 κουστουμάτοι.

Απόδειξη είχα, αλλά ο ρομαντικός λούσιφερ πέθανε εκείνη τη μέρα.

• Like 1
Δημοσ.

... αλλά ο ρομαντικός λούσιφερ πέθανε εκείνη τη μέρα.

και μετά λένε ότι οι ΔΥ δε παράγουν ... φαντάζεσαι να αγόραζες ακόμα αρκουδάκια και άλλα τέτοια

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...