gigisoni Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Βασικα το gourmet φαγητο δεν ειναι για να χλαπακιάσεις απλα για την γευση, σαν δοκιμη δλδ σαν demo. Απλα ειναι για αλλες τσεπες, για αλλες κοινωνικές ομαδες που εχουν την εξοδο σε τετοια restaurant ως "λέσχη" μιας συγκεκριμενης κάστας ανθρώπων. Το πληρώνουν και το γουστάρουν δηλαδή. Μπορεί μετα να απο 2 ώρες να τρώνε και κανα βρώμικο στη Μαβίλης... Όχι ακριβώς. Βασικά οι μερίδες είναι μικρές για αρκετούς λόγους. Δεν πας για να χορτάσεις, αλλά σε ειδικές περιπτώσεις, πχ επαγγελματικά ραντεβού, ιδιαίτερες περιστάσεις όπως επέτειος, κτλ. Οι μερίδες είναι μικρές επίσης γιατί σε τέτοια εστιατόρια δεν παραγγέλνεις ένα πιάτο μόνο, οπότε αν χορτάσεις με το πρώτο, δεν θα παραγγείλεις άλλο. Επίσης, όταν τρώμε κάτι, απολαμβάνουμε τις πρώτες μπουκιές, μετά συνηθίζει ο ουρανίσκος την γεύση και δεν φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο. Χρόνος προετοιμασίας, γιατί τα gourmet δίνουν πολύ μεγάλη σημασία και προσοχή στην εμφάνιση, ως τέχνη. Μεγαλύτερη ποσότητα, περισσότερος χρόνος και λιγότερες δυνατότητες για βελτίωση εμφάνισης. Ακριβό περιβάλλον, άρα περισσότερα έξοδα συντήρησης χώρου, άρα μικρότερες ποσότητες και αυξημένη τιμή. Καλύτερο σέρβις, επίσης. Και διάφορους άλλους λόγους. 2
Toufas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 2 εικονες = χιλιαδες λεξεις Ειλικρινα, βαζεις το πιατο που το εχει ενα εστιατοριο σε ολο τον πλανητη σαν χειροτερο? Τραγελαφικος οσο δεν παει. 3
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 μη τρώτε σε εστιατόρια ,ούτε σε φαγάδικα σουβλατζίδικα ,δε ξέρετε τι βάζουν μέσα. Εγώ εδω και ένα μήνα εχω σταματήσει να τρώω απ εξω γιατί σε μια μπριζόλα που είχα παραγγείλει είχα βρει δυο τρίχες. και δε πρόκειται να ξανα παραγείλω ποτέ. απο δω και πέρα μόνος μου θα τα μαγειρεύω
bnvdarklord Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Ειλικρινα, βαζεις το πιατο που το εχει ενα εστιατοριο σε ολο τον πλανητη σαν χειροτερο? Τραγελαφικος οσο δεν παει. Πώς λεγεται αυτό το πιάτο; Μου κίνησες την περιέργεια.
Toufas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Πώς λεγεται αυτό το πιάτο; Μου κίνησες την περιέργεια. https://www.youtube.com/watch?v=d3REallhBz4 http://www.proteinpower.com/drmike/good-eating/mock-turtle-soup-at-the-fat-duck/ 2
gigisoni Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 μη τρώτε σε εστιατόρια ,ούτε σε φαγάδικα σουβλατζίδικα ,δε ξέρετε τι βάζουν μέσα. Εγώ εδω και ένα μήνα εχω σταματήσει να τρώω απ εξω γιατί σε μια μπριζόλα που είχα παραγγείλει είχα βρει δυο τρίχες. και δε πρόκειται να ξανα παραγείλω ποτέ. απο δω και πέρα μόνος μου θα τα μαγειρεύω http://www.huffingtonpost.com/2010/10/26/fda-approved-rat-hairs-an_n_773608.html#s162563&title=Paprika_75_Insect
aris1986 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Ειλικρινα, βαζεις το πιατο που το εχει ενα εστιατοριο σε ολο τον πλανητη σαν χειροτερο? Τραγελαφικος οσο δεν παει. Δεν το έβαλε ως χειρότερο φαντάζομαι... Το έβαλε ως αντίθεση ποσότητας φαγητού με το 1ο... Ουτε ηξερε αμα αμα ειναι το πιο σπανιο πιατο του πλανητη (φανταζομαι) απλα φαινόταν αστείο μπροστα στα κοψιδια... 2
Grey Warden Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Επίσης κλειστείτε σε πυρηνικά καταφύγια και μην δειτε το φως της μέρας ποτέ ξανά. Δεν ξέρετε τι επικίνδυνος είναι ο ήλιος. Σε κάθε τοπικ εμφανίζεται και κάποιος με φοβίες που τις παρουσιάζει ως την απόλυτη αλήθεια. 1
.::NikoS::. Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Βασικα το gourmet φαγητο δεν ειναι για να χλαπακιάσεις απλα για την γευση, σαν δοκιμη δλδ σαν demo. Ας είχε και την ανάλογη τιμή του demo, alpha, prebeta, beta κλπ... Άντε σε καμιά ταβερνούλα να πιάσουν τόπο τα λεφτά σας κι αφήστε τα γκουρμε για τον *** τον Μποτρίνι, το Master Shef και ανάλογους καραγκιόζιδες που νομίζουν ότι μαγειρεύουν και ξέρουν να τρώνε. Να φάμε πάμε όχι να δούμε πίνακες σε έκθεση ζωγραφικής. Και ο Πικασο πιτσίλαγε τον καμβά, μόνο που το κάνει και το 2χρονο ανιψάκι μου άρα δε το λες και τέχνη. Το ίδιο και στα πιάτα. Γκουρμέ ξε γκουρμέ, ότι μαλακία τους κατέβει στο κεφάλι το ονομάζουν τέχνη.
Grey Warden Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Ας είχε και την ανάλογη τιμή του demo, alpha, prebeta, beta κλπ... Άντε σε καμιά ταβερνούλα να πιάσουν τόπο τα λεφτά σας κι αφήστε τα γκουρμε για τον *** τον Μποτρίνι, το Master Shef και ανάλογους καραγκιόζιδες που νομίζουν ότι μαγειρεύουν και ξέρουν να τρώνε. Να φάμε πάμε όχι να δούμε πίνακες σε έκθεση ζωγραφικής. Και ο Πικασο πιτσίλαγε τον καμβά, μόνο που το κάνει και το 2χρονο ανιψάκι μου άρα δε το λες και τέχνη. Το ίδιο και στα πιάτα. Γκουρμέ ξε γκουρμέ, ότι μαλακία τους κατέβει στο κεφάλι το ονομάζουν τέχνη. Έχεις δει πίνακες του Πικάσο από κοντά; Έχεις δει τι έφτιαχνε ο Πικάσο σε νεαρή ηλικία για να φτάσει να ζωγραφίζει πιτσιλιές; Και η Gourmet κουζίνα είναι τέχνη. Απλά δεν σημαίνει πως ο,τι πλασάρεται ως Gourmet με υψηλή τιμή είναι και καλό. By the way ο Μποτρίνι είναι εξαιρετικός σεφ και τον αδικεί η τηλεοπτική του εικόνα. Άλλο πράγμα αν αξίζουν ορισμένα εστιατόρια στην Αθήνα με υψηλές τιμές και κακό φαγητό που πλασάρεται ως gourmet και άλλο πράγμα να μιλάνε για τέχνη ορισμένοι όταν η μέχρι τώρα επαφή τους με το αντικείμενο είναι οι στερεοποιημένες μύξες που τοποθετούσαν αρμονικά κάτω από έπιπλα. 4
gamanos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Ο θείος του Πικάσο πάντως ήταν πολύ μάγκας, σε αντιθεση με...
leonidas_fs Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 μη τρώτε σε εστιατόρια ,ούτε σε φαγάδικα σουβλατζίδικα ,δε ξέρετε τι βάζουν μέσα. Εγώ εδω και ένα μήνα εχω σταματήσει να τρώω απ εξω γιατί σε μια μπριζόλα που είχα παραγγείλει είχα βρει δυο τρίχες. και δε πρόκειται να ξανα παραγείλω ποτέ. απο δω και πέρα μόνος μου θα τα μαγειρεύω Εγω φίλε σε σαλάτα, βρήκα μέσα τσίχλα!! ΝΑΙ ΤΣΙΧΛΑ!! Ξέρεις πως το κατάλαβα;; Την μάσησα... :shock: :eek: 3
zio10 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δεν μπορούμε να κρίνουμε κάτι που δεν έχουμε ιδέα γι'αυτό (βάζω μέσα και τον εαυτό μου φυσικά). Αν έχουμε μάθει να τρώμε μόνο κοψίδια και γεμιστά (πολλές φορές κακομαγειρεμένα, απλά έχουμε συνηθίσει τη γεύση) δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν άνθρωπο που έχει κουραστεί, έχει διαβάσει, έχει σπουδάσει, ψάχνει να βρει υλικά και συνδυασμούς να προσφέρει κάτι ξεχωριστό και όμορφο οπτικά. Ειδικά αν δοκιμάζουμε προκατειλημμένοι ότι είναι χάλια, δεν ταιριάζουν οι γεύσεις, δεν χορταίνεις και μας παίρνουν τζάμπα τα λεφτά. Είναι τέχνη, κανονική τέχνη όμως γιατί τέχνη είναι να φτιάξεις ένα πλυντήριο πχ, τέχνη είναι και να γράψεις μουσική ή να ζωγραφίσεις έναν πίνακα. Εννοείται, αυτά δεν τα λέω για να προσβάλω κάποιον, όλοι έχουμε τη γνώμη μας. 2
Toufas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δεν το έβαλε ως χειρότερο φαντάζομαι... Το έβαλε ως αντίθεση ποσότητας φαγητού με το 1ο... Ουτε ηξερε αμα αμα ειναι το πιο σπανιο πιατο του πλανητη (φανταζομαι) απλα φαινόταν αστείο μπροστα στα κοψιδια... Εχετε παει ποτε σε τετοιο καλο εστιατοριο? Εγω παντως μπορω να σου πω 10αδες ταβερνες που εχω παει και εφαγα σκατα φαγητο, και ουτε 1 τετοιο μαγαζι με τετοιες ποσοτητες που εφαγα λιγο/σκατα φαγητο. Δεν λεω οτι δεν ειναι καλα τα κοψιδια, αλλα δεν θα βγαλω αχρηστο/λαθος οτι εχω δει με το τηλεσκοπιο/ακουσα οτι πηγε καποιος γνωστος. 3
FilipposMD Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Γιατί είναι τόσο δύσκολο να πει κάποιος "εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει το Χ πράγμα" αντί για "το Χ πράγμα είναι μαλακία και όσοι το γουστάρουν είναι δήθεν"; Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση ο Πικάσο να είναι μέγιστος καλλιτέχνης αλλά να μην με αγγίζει προσωπικά, πρέπει να τον βγάλω παπάρα. Επί του θέματος τώρα. Ένα σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι για να κρίνεις κάτι, πρέπει να δοκιμάζεις κάτι αντιπροσωπευτικό. Υπάρχουν πολλά δήθεν εστιατόρια, που απλώς σερβίρουν μικρές μερίδες σε μεγάλα πιάτα και τα χρεώνουν ακριβά. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι γκουρμέ και είναι πολύ πιθανό όντως να είναι μάπα το φαγητό. Αυτό δε σημαίνει ότι η "γκουρμέ" κουζίνα είναι μούφα, απάτη, χάλια κτλ. Εγώ δεν φημίζομαι για τις γευσιγνωστικές μου ικανότητες, αλλά μια φορά έχω πάει σε πραγματικά καλό εστιατόριο και το φαγητό ήταν υπέροχο. Κι επειδή τρως πολλά πιάτα, χορταίνεις μια χαρά (και δε σκας). Ευτυχώς πλήρωνε άλλος βέβαια. Αν θα πλήρωνα 50-100 ευρώ το άτομο για να φάω; Όχι, αλλά επειδή προτιμώ να τα δώσω για μια συναυλία πχ. Ο καθένας έχει τις προτεραιότητες και τα γούστα του. Η όλη συζήτηση είναι λίγο σαν να πήγε κάποιος να δει ποδόσφαιρο για πρώτη φορά στο ματς Θύελλα Ραφήνας-Άγιος Σώστης και να λέει πόσο άθλια εμπειρία είναι. Ε, εντάξει, ας πάει στο Μπάγερν-Ρεάλ, να δούμε αν θα αλλάξει γνώμη. 15
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα