Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν ήμουν στη θέση του capital, θα προτιμούσα να μη θίξω καθόλου το γεγονός ότι Ε.Ε. και ΗΠΑ αδυνατούν να αντιμετωπίσουν στρατιωτικά έναν στρατό αποτελούμενο από κληρωτούς, χωρίς επαρκή εξοπλισμό, κτλ., κτλ.

Αν μη τι άλλο, εφόσον αυτά ισχύουν (γιατί θυμάμαι προηγούμενο άρθρο του capital όπου μας έλεγε πως ναυτικό δεν έχουν καθόλου οι Ρώσοι, ενώ ετούτο εδώ ισχυρίζεται πως στο ναυτικό κάτι κάνουν, στο στρατό ξηράς έχουν θέμα...) φαίνεται πως Ε.Ε. και ΗΠΑ, ακόμη και αυτή τη μέτρια Ρωσία, αδυνατούν να την αναχετήσουν.

Τώρα, αν μεν το capital καίγεται να μας δείξει ότι το Ξανθό Γένος, η Ρώσικη Αρκούδα και οι Σομόν Δρυοκολάπτες δε θα σαρώσουν το σύμπαν, έχει καλώς. 

Αν, όμως, το απασχολούν πραγματικά οι γεωστρατηγικές ισορροπίες, θα έπρεπε να προβληματίζεται πολύ σοβαρά με την αδυναμία των Δυτικών να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση.

Στο διά ταύτα, η Ρωσία από το 2008 μέχρι σήμερα έθεσε εκτός ελέγχου της Γεωργιανής κυβέρνησης την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία, και ενσωμάτωσε στα εδάφη της την Κριμαία. 

Διόλου άσχημα για μια χώρα με τόσο παρωχημένο στρατό.

Υ.Γ. Θα πει κανείς, τόσα χρόνια μετά την ωμή επέμβαση στο Ιράκ, με εκείνη τη γελοία ιστορία περί "ικανότητας του Σαντάμ να μας πλήξει εντός 45 λεπτών" (παρεμπιπτόντως, αυτά τα περίφημα όπλα μαζικής καταστροφής παραμένουν άφαντα) ο πανίσχυρος, σούπερ εξοπλισμένος και τρε ζολί ε κομ ιλ φο στρατός των ΗΠΑ τρέχει να συμμαζέψει -ξανά- την κατάσταση στο Ιράκ, ενώ οι ηγέτες της χώρας κοιτάνε να τα βρουν με τους Ταλιμπάν.

Μιλάμε για τιτανοτεράστιες επιτυχίες, όχι αστεία.

• Like 2
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν ήμουν στη θέση του capital, θα προτιμούσα να μη θίξω καθόλου το γεγονός ότι Ε.Ε. και ΗΠΑ αδυνατούν να αντιμετωπίσουν στρατιωτικά έναν στρατό αποτελούμενο από κληρωτούς, χωρίς επαρκή εξοπλισμό, κτλ., κτλ.

Αν μη τι άλλο, εφόσον αυτά ισχύουν (γιατί θυμάμαι προηγούμενο άρθρο του capital όπου μας έλεγε πως ναυτικό δεν έχουν καθόλου οι Ρώσοι, ενώ ετούτο εδώ ισχυρίζεται πως στο ναυτικό κάτι κάνουν, στο στρατό ξηράς έχουν θέμα...) φαίνεται πως Ε.Ε. και ΗΠΑ, ακόμη και αυτή τη μέτρια Ρωσία, αδυνατούν να την αναχετήσουν.

Διόρθωση: δεν αδυνατούν γενικά, είναι ασύμφορο οικονομικά. Πολλά περισσότερα θα χάσουν από ότι θα κερδίσουν για αυτό και τους "αγνοούν" μέχρι ενός σημείου.

• Like 1
Δημοσ.

.

Στο διά ταύτα, η Ρωσία από το 2008 μέχρι σήμερα έθεσε εκτός ελέγχου της Γεωργιανής κυβέρνησης την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία, και ενσωμάτωσε στα εδάφη της την Κριμαία. 

Παίρνοντας αφορμή από το σχόλιο του snoob θέλω να πω ότι θα πρέπει να μην ενημερωνόμαστε μονόπλευρα και κυρίως να μην αποθεώνουμε τα άρθρα που μας συμφέρουν στην κάθε περίπτωση!Ο Χίτλερ με τον ίδιο τρόπο περίπου ξεκίνησε προσάρτησε την Αυστρία με τις απειλές και υποτιμήθηκε σφόδρα από τους τότε ισχυρούς.Όταν πήραν απόφαση οι μεγάλοι να ρίξουν τα κορμιά τους χάρη της Πολωνίας ήταν ήδη πολύ αργά πια.Ο Χίτλερ ήταν ήδη πανίσχυρος!Προσοχή δεν λέω ότι ο Πούτιν είναι σαν τον Χίτλερ μιλάω για τον τρόπο αντιμετώπισης του.Σιγά μην δώσει πληροφορίες ο Πούτιν και ο κάθε Πούτιν για τις πραγματικές ικανότητες του στρατού του καθώς και για τον εξοπλισμό του!Εδώ στην Ελλάδα που είναι μπανανία και σε μέρος που προφανώς δεν μπορώ να αναφέρω πολλά οπλικά συστήματα κατασκευαζόταν και συναρμολογούνταν σε τούνελ για να μην υπάρχει οπτική επαφή με κανέναν τρόπο.Φανταστείτε στην απέραντη Ρωσία.Τώρα το τι λέει το κάθε ινστιτούτο της Στοκχόλμης μόνο για γέλια μπορεί να είναι.Σε όλε τις χώρες του κόσμου τα πιο προηγμένα, καλοσυντηρημένα  όπλα βρίσκονται σε απόρρητες τοποθεσίες και είναι μη εντοπίσιμα από κανένα μέσο.Είναι η στοιχειώδης προφύλαξη που μπορεί να λάβει κάθε σοβαρό επιτελείο.

Δημοσ.

Αν, όμως, το απασχολούν πραγματικά οι γεωστρατηγικές ισορροπίες, θα έπρεπε να προβληματίζεται πολύ σοβαρά με την αδυναμία των Δυτικών να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση.

Δεν είμαι σίγουρος τι θέλεις να πεις στα bold, για να γίνουν αυτά θέλει κανονική επιχείρηση απο το ΝΑΤΟ κάτι που δεν παίζει να γίνει ποτέ.

Επίσης το ότι μπήκε η Ρωσσία στη Γεωργία δεν λέει και πολλά νομίζω.Σαν να μπαίνουμε εμείς στα Σκόπια

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μπορούμε να μπούμε εμείς στα Σκόπια;

Εδώ κοτζάμ ΝΑΤΟ αγωνιούσε για τα Ρωσικά στρατεύματα που είχαν συγκεντρωθεί στα σύνορα με την Ουκρανία και τους ζητούσαν να τα αποσύρρουν.

Το άρθρο μας λέει πως, εντάξει μωρέ, κληρωτοί ήταν οι περισσότεροι.

Αγωνιούσε το ΝΑΤΟ για 40.000 κληρωτούς; Ή δεν αγωνιούσε κι απλά τα έλεγε για να τα πει;

Και "αδυνατεί", στην Ελληνική γλώσσα σημαίνει "δεν μπορεί". Αν δεν μπορεί γιατί στοιχίζει πολλά, απαξιεί, είναι ανάδρομος ο Ερμής, είναι μια άλλη κουβέντα. Η ουσία είναι ότι, για τον άλφα ή βήτα λόγο, δεν μπορεί.

Παράδειγμα: αν εγώ για να αγοράσω ένα αυτοκίνητο, πρέπει να πουλήσω το σπίτι μου και να τρέφομαι με ψωμί και νερό για 3 μήνες, θεωρητικά θα μπορούσα να αγοράσω το αυτοκίνητο. Πρακτικά, αδυνατώ.

• Like 2
Δημοσ.

Διόρθωση: δεν αδυνατούν γενικά, είναι ασύμφορο οικονομικά. Πολλά περισσότερα θα χάσουν από ότι θα κερδίσουν για αυτό και τους "αγνοούν" μέχρι ενός σημείου.

Εδώ δεν μπόρεσαν να επιβάλουν αυτό που ήθελαν πουθενά ούτε στο Ιράκ(θα το χάσουν από τους τζιχαντιστές αν δεν τους βοηθήσει το Ιράν :shock: )ούτε στο Αφγανιστάν ούτε πουθενά.Ξεκινάν εκστρατίες που κοστίζουν δισεκατομμύρια δολάρια και πάμπολους νεκρούς και παίρνουν από παντού τον μπούλο.Και θες να επιτεθούν στον Πούτιν;

Δημοσ.

Εξαιρετικες στρατιωτικες επιτυχιες με πολυ μεγαλο βαθμο δυσκολιας  λογω των ισχυρων αντιπαλων  ειμαι σιγουρος πως θα διδασκονται σε ολες τις στρατιωτικες σχολες .

Για το Ιρακ δεν ειμαι σιγουρος τι θες να πεις? Εφυγαν οι ΗΠΑ(αποτραβηχτηκαν προσωρινα ) ακολουθησε το χαος  ποια ειναι η απορια  σου ?Τα οπλα μαζικης καταστροφης ηταν η προφαση  τι το αναφερεις ? Θα συζηταμε και τα αυτονοητα ?

Δημοσ.

Εξαιρετικες στρατιωτικες επιτυχιες με πολυ μεγαλο βαθμο δυσκολιας  λογω των ισχυρων αντιπαλων  ειμαι σιγουρος πως θα διδασκονται σε ολες τις στρατιωτικες σχολες .

Για το Ιρακ δεν ειμαι σιγουρος τι θες να πεις? Εφυγαν οι ΗΠΑ ακολουθησε το χαος  ποια ειναι η απορια  σου ?Τα οπλα μαζικης καταστροφης ηταν η προφαση  τι το αναφερεις ? Θα συζηταμε και τα αυτονοητα ?

Σημασία Φώτη μου έχει ότι παίρνει αυτό που γουστάρει κάθε φορά σε επίπεδο δυσκολίας σχολικής εκδρομής.Τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει.....Edit:όπου πάνε οι Η.Π.Α ή όπου ανακατεύονται πάντα ακολουθεί το χάος.

• Super Moderators
Δημοσ.

Όχι, στις στρατιωτικές σχολές διδάσκονται οι θρίαμβοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Στο δεύτερο εξάμηνο, το έπος του Βιετνάμ.

Ξαναλέω, ένας στρατός ο οποίος παρουσιάζεται λίγος, ανεπαρκής κτλ., κτλ., μια χαρά την κάνει τη δουλειά του.

Η ουσία είναι πως, αν πράγματι ο Ρωσικός στρατός είναι τόσο μέτριος, αν μας ενδιαφέρει σοβαρά το θέμα, κι όχι απλά να μειώσουμε τους Ρώσους και να ειρωνευτούμε το Λιακόπουλο (kudos για το δύσκολο στόχο...) θα έπρεπε να μας προβληματίζει πολύ σοβαρότερα από ό,τι αν η Ρωσία ήταν πράγματι μια σαρωτική, ασταμάτητη πολεμική μηχανή.

Δεν ξέρω αν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά.

Υ.Γ. Να προσθέσω εδώ ότι η σημασία των επιχειρήσεων σε Γεωργία και Ουκρανία δεν είναι η στρατιωτική ισχύς των χωρών αυτών (προφανώς, ακόμη και από τους "σάπιους" Ρώσους, αυτοί είναι πολύ πιο αδύναμοι) αλλά η παντελής αδυναμία του ΝΑΤΟ να κάνει κάτι γι' αυτό.

Εντωμεταξύ, από τις κυρώσεις (σε κολαούζους του Πούτιν) περάσαμε στις διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του χρέους της Ουκρανίας προς τη Gazprom. 

Έτσι, σκληρή στάση.

• Like 1
Δημοσ.

Το κυριότερο απ' όλα (μαζί με το οικονομικό κόστος βέβαια) είναι η θέληση.

Οι ΗΠΑ στέλνουν 250 :-D στρατιώτες στο Ιράκ. Γελάει ο κόσμος.

Απ' την άλλη, ακόμα :huh:, υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές στην Συρία!

Μιλάμε για πλήρη παράνοια, που θα μπορούσε να είναι και απλώς κωμική, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη.

Οι τύποι, ούτε που ξέρουν που πάνε, ούτε που βρίσκονται, ούτε ποιοί είναι οι σύμμαχοί τους δεν ξέρουν.

Τους τζιχαντιστές στο Ιράκ, τους χρηματοδοτεί η Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημασία Φώτη μου έχει ότι παίρνει αυτό που γουστάρει κάθε φορά σε επίπεδο δυσκολίας σχολικής εκδρομής.Τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει.....Edit:όπου πάνε οι Η.Π.Α ή όπου ανακατεύονται πάντα ακολουθεί το χάος.

Όχι, στις στρατιωτικές σχολές διδάσκονται οι θρίαμβοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Στο δεύτερο εξάμηνο, το έπος του Βιετνάμ.

Ξαναλέω, ένας στρατός ο οποίος παρουσιάζεται λίγος, ανεπαρκής κτλ., κτλ., μια χαρά την κάνει τη δουλειά του.

Η ουσία είναι πως, αν πράγματι ο Ρωσικός στρατός είναι τόσο μέτριος, αν μας ενδιαφέρει σοβαρά το θέμα, κι όχι απλά να μειώσουμε τους Ρώσους και να ειρωνευτούμε το Λιακόπουλο (kudos για το δύσκολο στόχο...) θα έπρεπε να μας προβληματίζει πολύ σοβαρότερα από ό,τι αν η Ρωσία ήταν πράγματι μια σαρωτική, ασταμάτητη πολεμική μηχανή.

Δεν ξέρω αν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά.

Υ.Γ. Να προσθέσω εδώ ότι η σημασία των επιχειρήσεων σε Γεωργία και Ουκρανία δεν είναι η στρατιωτική ισχύς των χωρών αυτών (προφανώς, ακόμη και από τους "σάπιους" Ρώσους, αυτοί είναι πολύ πιο αδύναμοι) αλλά η παντελής αδυναμία του ΝΑΤΟ να κάνει κάτι γι' αυτό.

Εντωμεταξύ, από τις κυρώσεις (σε κολαούζους του Πούτιν) περάσαμε στις διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του χρέους της Ουκρανίας προς τη Gazprom. 

Έτσι, σκληρή στάση.

Μαλιστα ,εχετε δικιο εχω μπερδευτει η Ρωσια ειναι υπερδυναμη με  πανισχυρη στρατιωτικη συμμαχια και βασεις σε ολο τον κοσμο .Επισης επεμβαινει συμφωνα με τα συμφεροντα της σε ολο τον πλανητη και εχει την υπεροχη με διαφορα στον αερα .

Το Αφγανισταν καλυτερα να μην το θιξουμε δεν συμφερει την Ρωσια πρωτον γιατι  ειχε υποστει  πανωλεθρια και δευτερον εχει τωρα και τεραστιες βασεις στο υπογαστριο της απο τα "Αμερικανακια " .Στο Ιρακ τι ? Εβαλε χερι στα παγκοσμια πετρελαικα αποθεματα εκανε αλλη μια "νεοαποικια" στην καρδια της Μ Ανατολης   το ξαναχτισε  με αμερικανικες εταιρειες με λιγα λογια  κερδισε απο παντου  αυτος ηταν ο στοχος της  εξ'αρχης .

Ετσι κανουν οι αυτοκρατοριες  λυνουν και δενουν στον πλανητη οχι μονο στην γειτονια τους με παλαι ποτε δικα τους "χωραφια"

Επεξ/σία από Fotis13
  • Super Moderators
Δημοσ.

Άλλη μία, μήπως και συνεννοηθούμε:

Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι κανενός είδους "υπερδύναμη" η Ρωσία (αν και για μια χώρα με τόσα πυρηνικά, κανονικά δε θα έπρεπε να κάνουμε καν συζήτηση).

Αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι, αν πράγματι είναι τόσο μέτριος ο στρατός της Ρωσίας (λες και το θέμα του νήματος είναι αυτό, αλλά δεν ήμουν εγώ αυτός που συμμετέχω ποστάροντας αλληλοαναιρούμενα δημοσιεύματα από την ίδια πηγή σχετικά με τη στρατιωτική ισχύ των Ρώσων), αυτό -εφόσον, ξαναλέω, μας ενδιαφέρει σοβαρά το θέμα, κι όχι οι Λιακοπουλισμοί- θα έπρεπε να μας προβληματίζει απείρως περισσότερο από ό,τι αν ήταν ασταμάτητη στρατιωτικά.

Στο Αφγανιστάν, οι δημοκράτες Αμερικανοί, με την κοντόφθαλμη λογική του "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου" γιγάντωσαν τους τωρινούς τους αντιπάλους (με τους οποίους, αφού δεν έβγαλαν άκρη στρατιωτικά, το γύρισαν στις διαπραγματεύσεις).

Οπότε, αν δε συμφέρει κάποιον η αναφορά στο Αφγανιστάν, σίγουρα αυτή δεν είναι η Ρωσία (που στην τελική, ένα "μέτριο" στρατό έχει), αλλά οι ΗΠΑ που σαρώνουν τα πάντα και δεκατρία χρόνια μετά βρίσκονται εκεί από όπου ξεκίνησαν (μείον μερικές χιλιάδες νεκροί στρατιώτες τους και αμέτρητοι άμαχοι).

• Like 1
Δημοσ.

Φώτη, η Ρωσία εκεί που επεμβαίνει (στις γύρω-γύρω χώρες) είναι υπερδύναμη.

Δεν πάει να κάνει επέμβαση, δύο ηπείρους ή δύο ωκεανούς μακριά. Και γιατί να το κάνει κιόλας;

Αυτά τα κάνουν άλλοι - και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στις ΗΠΑ -, που όταν φεύγουν με την ουρά στα σκέλια, αφήνουν πίσω τους συντρίμια, εκατόμβες θυμάτων και στρατιές προσφύγων, που "λούζονται" άλλοι (βλέπε εμας).

Δημοσ.

Αυτό που κάνουν οι Η.Π.Α σε επίπεδο διπλωματίας είναι ανέκδοτο.Όντως είναι σύμμαχοι με τους Τζιχαντιστές στην Συρία και εχθροί τους στο Ιράκ.Σαν να λέμε είμαι Ολυμπιακός στον Πειραιά και τους δέρνω στην Κηφισιά!Όσο για τα πετρέλαια Φώτη που θα αποκομίσει από το Ιράκ με τα από αυτήν την δαφνοστεφανωμένη επιχείρηση που έκαναν στο Ιράκ σου έχω νέα.Οι αντάρτες είναι έξω από την Βαγδάτη και ο Ομπάμα στέλνει για βοήθεια 300 στρατιωτικούς συμβούλους..Η πλάκα είναι ότι μάλλον θα την γλιτώσει η κυβέρνηση που εγκαθίδρυσαν εκεί αλλά η βοήθεια θα έρθει από το.........Ιράν :shock:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...