Johny Q Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Νιώθετε κι εσείς έτσι; Ή μόνο εγώ; Δεν ξέρω, ίσως φταίει η οικονομική κρίση, αλλά πλέον βλέπω την συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου εντελώς διαφορετικά. Για πιο λόγο γίνεται όλο αυτό το νταβαντούρι; 3
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Γιατί έπρεπε ο χριστιανισμός να επιβληθεί κάπως στους ανθρώπους που κατοικούσαν στον χώρο που σήμερα ονομάζουμε Ελλάδα. Και επειδή τέτοιου είδους έθιμα (με κρασί, τσίκνα και ερωτισμό/sex) δύσκολα τα αποχωρίζεται ο πολύς κόσμος, ο χριστιανισμός υιοθέτησε αυτό το έθιμο (όπως και πολλά άλλα) για να μην χάσει τους πελάτες και την δύναμή του. Εάν μέσα σε αυτό συνυπολογίσεις την αγκύλωση σε αισθήσεις, μυαλό, αισθήματα και εν γένει την ύπαρξη του ανθρώπου που προστάζει ο χριστιανισμός, την οικονομική κατάσταση και τον μέσο όρο πολιστικής εκπαίδευσης που έχουν όσοι κάνουν τέτοια νταβαντούρια έχεις ακριβώς την απάντησή σου. Βαλβίδα εκτόνωσης του λαού για συντήρηση της εξουσίας σε πολιτικό, πολιτιστιό και ψυχικό επίπεδο από τους θρησκευτικούς και πολιτικούς αρχόντους. Κάποτε που δεν υπήρχαν supermarkets είχε έναν επιπλέον λόγο ύπαρξης όλο αυτό, ο οποίος το καθιστούσε και ωραίο έθιμο. Πλέον, από την βιομηχανική επανάσταση και μετά και ιδίως στις δυτικές/αναπτυγμένες χώρες, έχει μείνει μόνο η "βαλβίδα". 2
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Yπερεκτιμημενες καθαροδευτεριατικες αμπελοφιλοσοφιες. 12
Backpacker Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Υπερβολική μιζέρια παιδιά...άμα καθόμαστε να υπεραναλύουμε και την απλή διασκέδαση το χάσαμε το παιχνίδι... 7
Johny Q Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Υπερβολική μιζέρια παιδιά...άμα καθόμαστε να υπεραναλύουμε και την απλή διασκέδαση το χάσαμε το παιχνίδι... Δεν μιλάω για την διασκέδαση μιλάω για την εμμονή με αυτή τη μέρα. Οποτεδήποτε μπορεί κανείς να διασκεδάσει. 1
kfyros Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Γιατί έπρεπε ο χριστιανισμός να επιβληθεί κάπως στους ανθρώπους που κατοικούσαν στον χώρο που σήμερα ονομάζουμε Ελλάδα. Και επειδή τέτοιου είδους έθιμα (με κρασί, τσίκνα και ερωτισμό/sex) δύσκολα τα αποχωρίζεται ο πολύς κόσμος, ο χριστιανισμός υιοθέτησε αυτό το έθιμο (όπως και πολλά άλλα) για να μην χάσει τους πελάτες και την δύναμή του. Εάν μέσα σε αυτό συνυπολογίσεις την αγκύλωση σε αισθήσεις, μυαλό, αισθήματα και εν γένει την ύπαρξη του ανθρώπου που προστάζει ο χριστιανισμός, την οικονομική κατάσταση και τον μέσο όρο πολιστικής εκπαίδευσης που έχουν όσοι κάνουν τέτοια νταβαντούρια έχεις ακριβώς την απάντησή σου. Βαλβίδα εκτόνωσης του λαού για συντήρηση της εξουσίας σε πολιτικό, πολιτιστιό και ψυχικό επίπεδο από τους θρησκευτικούς και πολιτικούς αρχόντους. Κάποτε που δεν υπήρχαν supermarkets είχε έναν επιπλέον λόγο ύπαρξης όλο αυτό, ο οποίος το καθιστούσε και ωραίο έθιμο. Πλέον, από την βιομηχανική επανάσταση και μετά και ιδίως στις δυτικές/αναπτυγμένες χώρες, έχει μείνει μόνο η "βαλβίδα". Ότι να ναι !!! Πραγματική τρολλιά το ποστ σου. Καλό είναι να μη μορφωνόμαστε μόνο από το ριζοσπάστη και την Αυγή, γιατί το καίμε το εργαλείο έτσι. Τα έθιμα αυτά θεωρούνται παγανιστικά και δεν τα υιοθετεί η εκκλησία. Ούτε τα υιοθετούσε ποτέ. Το σεξ και τα μεθύσια που αναφέρεις δεν ισχύουν πουθενά, εκτός από τα μπαράκια της Πάτρας , τα οποία είναι το αντίστοιχο της Μυκόνου για τη χειμερινή περίοδο... Οι κουδουνάτοι που κάνουμε στη Νάξο , δεν μαζεύονται όλοι μαζί σε μια τεράστια παρτ.... μετά τις λαμπαδηφορίες. Και για τα έθιμα στις άλλες περιοχές το ίδιο ισχύει. Όσο για τη νηστεία της Σαρακοστής σήμερα έχει πολύ μεγαλύτερο νόημα από παλιότερα. Μέχρι και τη δεκαετία του 60 , πολύς κόσμος έτρωγε κρέας την Τσικνοπέμπτη, και μετά ξανά το Πάσχα γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να φάει κρέας στο ενδιάμεσο.. Τώρα όμως η νηστεία γίνεται από επιλογή , τόσο για πνευματική όσο και σωματική κάθαρση. Οι θρησκόληπτοι όλο και μειώνονται (αυτοί πχ. που θα φάνε μαργαρίνη γιατί δεν είναι βούτυρο), αυτοί όμως που την κάνουν συνειδητά αυξάνονται συνεχώς. Δεν μιλάω για την διασκέδαση μιλάω για την εμμονή με αυτή τη μέρα. Οποτεδήποτε μπορεί κανείς να διασκεδάσει. ένα έθιμο είναι φίλε. Να βγεις έξω, να πετάξεις αετό, να φας και σαρακοστιανά το μεσημέρι, άντε να πας και σε καμιά παρέλαση και αυτό είναι. Η εμπορευματοποίηση και οι φανφάρες είναι άλλο θέμα. Καλά είναι όλα αυτά, ξεφεύγεις από την καθημερινότητα. 8
ZAKKWYLDE Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Είναι μια εμπορική γιορτή όπως πολλές άλλες η οποία εξωθεί τον κόσμο να ανοίξει το πορτοφόλι του. Συγκεκριμένα για τη Πάτρα όλη η πόλη ζεί αποκλειστικά απο αυτό το γεγονός...λογικό λοιπόν και όλο το νταβαντούρι. 1
Skylined Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Στις γιορτινές ημέρες η κοινωνία εμφανίζει ένα πιο "κανονικό" πρόσωπο που έχουμε κρυμμένο τον υπόλοιπο χρόνο, λες και πατάμε κάποιο διακόπτη. Στη διάρκεια του καρναβαλιού είμαστε φιλικοί και πειραχτικοί με τους περαστικούς, έτσι θα έπρεπε να είμασταν κάθε μέρα. Το Μεγάλο Σάββατο είμαστε πνευματικοί, έτσι θα έπρεπε να είμασταν κάθε μέρα. Την πρωτοχρονιά αισιόδοξοι, έτσι θα έπρεπε να είμασταν κάθε μέρα. Δεν είναι το καρναβάλι παράξενο αλλά όλες οι υπόλοιπες ημέρες. 3
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Ότι να ναι !!! Πραγματική τρολλιά το ποστ σου. Καλό είναι να μη μορφωνόμαστε μόνο από το ριζοσπάστη και την Αυγή, γιατί το καίμε το εργαλείο έτσι. Τα έθιμα αυτά θεωρούνται παγανιστικά και δεν τα υιοθετεί η εκκλησία. Ούτε τα υιοθετούσε ποτέ. Το σεξ και τα μεθύσια που αναφέρεις δεν ισχύουν πουθενά, εκτός από τα μπαράκια της Πάτρας , τα οποία είναι το αντίστοιχο της Μυκόνου για τη χειμερινή περίοδο... Οι κουδουνάτοι που κάνουμε στη Νάξο , δεν μαζεύονται όλοι μαζί σε μια τεράστια παρτ.... μετά τις λαμπαδηφορίες. Και για τα έθιμα στις άλλες περιοχές το ίδιο ισχύει. Όσο για τη νηστεία της Σαρακοστής σήμερα έχει πολύ μεγαλύτερο νόημα από παλιότερα. Μέχρι και τη δεκαετία του 60 , πολύς κόσμος έτρωγε κρέας την Τσικνοπέμπτη, και μετά ξανά το Πάσχα γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να φάει κρέας στο ενδιάμεσο.. Τώρα όμως η νηστεία γίνεται από επιλογή , τόσο για πνευματική όσο και σωματική κάθαρση. Οι θρησκόληπτοι όλο και μειώνονται (αυτοί πχ. που θα φάνε μαργαρίνη γιατί δεν είναι βούτυρο), αυτοί όμως που την κάνουν συνειδητά αυξάνονται συνεχώς. ένα έθιμο είναι φίλε. Να βγεις έξω, να πετάξεις αετό, να φας και σαρακοστιανά το μεσημέρι, άντε να πας και σε καμιά παρέλαση και αυτό είναι. Η εμπορευματοποίηση και οι φανφάρες είναι άλλο θέμα. Καλά είναι όλα αυτά, ξεφεύγεις από την καθημερινότητα. Γιατί ως γνωστόν, το πνεύμα μπορούμε και το καθαρίζουμε.. Το έχουμε βρει, ξέρουμε να ορίσουμε το βρωμικό και το καθαρό πνεύμα, ξέρουμε να μετρήσουμε πότε είναι βρωμικό και πότε καθαρό το πνεύμα και αποφασίζουμε να το καθαρίσουμε.. Και όλα αυτά σε περιόδους που αποφασίζει ένα συνδικάτο μαυροφορεμένων που πιστεύουν ότι ένα zombie που τρώει το κρέας και πίνει το αίμα του πατέρα του θα τους σώσει, επειδή ένα φίδι που μιλούσε εξαπάτησε κάποιους να φάνε ένα μήλο. Και μετά φταίει ο ριζοσπάστης και η αυγή... (btw.. αυτή την αυγή πρώτη φορά την ακούω και ριζοσπάστη παίζει να μην έχω διαβάσει πότε μου). Ευτυχώς που αποδεικνύεις περίτρανα το τι λέω. 1
funbreaker Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Νιώθετε κι εσείς έτσι; Ή μόνο εγώ; Δεν ξέρω, ίσως φταίει η οικονομική κρίση, αλλά πλέον βλέπω την συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου εντελώς διαφορετικά. Για πιο λόγο γίνεται όλο αυτό το νταβαντούρι; Ποτέ δεν κατάλαβα κι εγώ γιατί πρέπει να κάνεις τον χαρούμενο και να χοροπηδάς σαν κατσίκι μια συγκεκριμένη μέρα του χρόνου στην οποία θα έχεις ντυθεί και σαν καραγκιόζης. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2014 από funbreaker 1
Gtr34 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Εγω δεν καταλαβαινω τι ζορι τραβανε αυτοι που δεν τους αρεσουν οι αποκριες (με ολα τα παρελκομενα) , με αυτους που τους αρεσουν . 7
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Ότι ζόρι τραβάς εσύ με αυτούς που τραβάνε αυτό το ζόρι. 1
Gtr34 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Ότι ζόρι τραβάς εσύ με αυτούς που τραβάνε αυτό το ζόρι. Δεν είμαι εγώ αυτός που βγάζει χολή σε αυτό το θέμα
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δεν είμαι εγώ αυτός που βγάζει χολή σε αυτό το θέμα Ούτε και κανείς άλλος. Εάν εσύ δεν μπορείς να διαβάσεις μία αντίθετη άποψη ή κάτι που δεν σε συμφέρει/αρέσει παραμόνο θεωρείς πως αυτός που το γράφει "βγάζει χολή", είναι δικό σου θέμα.. θα σε συμβούλευα να το κοιτάξεις.
Skylined Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Το έχουμε βρει, ξέρουμε να ορίσουμε το βρωμικό και το καθαρό πνεύμα, ξέρουμε να μετρήσουμε πότε είναι βρωμικό και πότε καθαρό το πνεύμα και αποφασίζουμε να το καθαρίσουμε.. Όπου πνεύμα βάλε ψυχολογική κατάσταση, βαθιά ριζωμένες απόψεις, στάση ζωής, συνειδητότητα στη καθημερινότητα. Κοίτα γύρω σου, και μέσα σου, σήμερα και χθες, και πες μας αν χρειάζεται η κάθαρση ή όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα