Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πριν λίγο άκουσα στην τηλεόραση ότι όσοι μπήκαν στην σχολή τους πριν το ακαδημαϊκό έτος 2006 θα πρέπει να περάσουν όλα τα μαθήματα έως τον Ιούνιο αλλιώς διαγράφονται υποχρεωτικά.

Είπα να ενημερώσω όσους έχετε ένα δυο μαθήματα να κοιτάξετε τι θα κάνετε μην φάτε καμία πίκρα.  

• Απαντ. 521
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως δεν θα έπρεπε να διαγραφούν. Μετά τα 7 χρόνια να μπαίνουν δίδακτρα και 10ε εξέταση το κάθε μάθημα.

Το ιδιο αποτελεσμα θα ειχαμε αυτοδιαγραφες ,ετσι και αλλιως αυτα τα ατομα στην συντριπτικη τους πλειοψηφια εχουν τοσο σχεση με ακαδημαικους πολιτες οσο εχω εγω με το μπαλετο .

• Like 5
Δημοσ.

Η αλήθεια ειναι πως 8 έτη είναι αρκετά.

Απ την άλλη, με την οικονομική κρίση να μαστιζει, πολλοί φοιτητές που σπουδάζουν εκτός του τόπου κατοικίας τους, έχουν αναγκασθεί να διακόψουν τις σπουδές τους οι οποίες μπορουν να ανασταλούν μόνο για 2 έτη και φυσικά δεν δικαιούνται όλοι μεταγραφή.

Ισως το υπουργείο θα έπρεπε να βάλει κάποιες παραμέτρους. Αλλο ο αδιάφορος αιώνιος φοιτητής και άλλο ο φοιτητής που έχει περάσει 10-20 μαθήματα, και έχει διακόψει το 2ο έτος λόγου χάρη, επειδή είχε οικονομικά προβλήματα.

(σχολές όπως το γεωπονικό, έχουν μέσο όρο 6 έτη φοίτησης. Μια ατυχία, μια διακοπή, σε φθάνει στα 8. Εκει τι γίνεται? Δεν ειναι όλες οι σχολές εύκολες)

Δημοσ.

Το ιδιο αποτελεσμα θα ειχαμε αυτοδιαγραφες ,ετσι και αλλιως αυτα τα ατομα στην συντριπτικη τους πλειοψηφια εχουν τοσο σχεση με ακαδημαικους πολιτες οσο εχω εγω με το μπαλετο .

Υπαρχουν πολλα ατομα που εχουν λογο που το αφηνουν εγω για 2.5 χρονια τα ειχα παρατησει γιατι ειχα οικονικο προβλημα και ετρεχα με σοβαρο προβλημα υγειας της μητερας μου.

Αφου ουτε πασο ουτε καρτα σιτισης εχουν γιατι να διαγραφουν αφου δεν κοστιζουν τιποτα ?

Δημοσ.

Nαι  ναι ενταξει ολα αυτα  αλλα εσεις μιλατε για τις εξαιρεσεις και αγνοειται τον κανονα και το αστειο ειναι πως το κανετε συνεχεια αυτο .

• Like 9
Δημοσ.

Η αλήθεια ειναι πως 8 έτη είναι αρκετά.

Απ την άλλη, με την οικονομική κρίση να μαστιζει, πολλοί φοιτητές που σπουδάζουν εκτός του τόπου κατοικίας τους, έχουν αναγκασθεί να διακόψουν τις σπουδές τους οι οποίες μπορουν να ανασταλούν μόνο για 2 έτη και φυσικά δεν δικαιούνται όλοι μεταγραφή.

Ισως το υπουργείο θα έπρεπε να βάλει κάποιες παραμέτρους. Αλλο ο αδιάφορος αιώνιος φοιτητής και άλλο ο φοιτητής που έχει περάσει 10-20 μαθήματα, και έχει διακόψει το 2ο έτος λόγου χάρη, επειδή είχε οικονομικά προβλήματα.

(σχολές όπως το γεωπονικό, έχουν μέσο όρο 6 έτη φοίτησης. Μια ατυχία, μια διακοπή, σε φθάνει στα 8. Εκει τι γίνεται? Δεν ειναι όλες οι σχολές εύκολες)

Ε ναι αλλα οχικαι αδυνατο, 1 χρονο να χασεις γιατι περιμενες μεταγραφη και δεν πηγες, ενα χρονο φανταρος και 1-2 χρονια να πεσεις σε βλακα καθηγητη να πως ξεπερνας τα 8 χρονια.

Nαι  ναι ενταξει ολα αυτα  αλλα εσεις μιλατε για τις εξαιρεσεις και αγνοειται τον κανονα και το αστειο ειναι πως το κανετε συνεχεια αυτο .

Μα φιλε μου εγω στην σειρα μου ειχα 200 και παιδια που ειχαν ξενοικιασει και ειχαν 4-5 θεωρειες αυτη τι ενοχλουν γιατι να διαγραφουν ?

Δημοσ.

Δυστυχώς ισχύει.

Ακόμη μια υποβάθμιση της παιδείας μας απτη μνημονιακή κατοχή, σύμφωνα με αυτό: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=273634&catid=3  απειλούνται με διαγραφή 180.000 φοιτητές.Μία ολόκληρη πόλη.Με ποιο δικαίωμα μας στερούν την εκπαίδευση;

Μήπως το κάνουν όλο αυτό γιατί μας θέλουν αμόρφωτους και αγράμματους για να μπορούν να μας ελέγχουν με μεγαλύτερη ευκολία;

• Like 1
Δημοσ.

Τι συζηταμε τωρα? Αν πεσεις σε "βλακα καθηγητη" τη στιγμη που εσυ εισαι καθως πρεπει φοιτητης, το πολυ να σε καθυστερησει ενα 6μηνο, αντε εγω στο κανω 1 χρονο.

Το φανταριλικι δε το μπλεκεις με τις σπουδες, εαν θες να λεγεσαι ακαδημαικος οταν παρεις πτυχιο. Αλλα κι αυτο αντε να σου φαει αλλο 1 6μηνο γεματο, φτασαμε το 1,5 ετος delay λογω "βλαμενων καθηγητων" και φανταριλικιου.

Και μας μενουν αλλα 2,5 ολοκληρα χρονια, ητοι 5 (πεντε) εξαμηνα για ολους τους υπολοιπους παραγοντες, τυπου με χωρισε η γκομενα και ημουν χαλια, επαθα πνευμονια μεσα στην εξεταστικη, αρρωστησε ο πατερας μου και τα λοιπα.

Συν τα 2 χρονια αναβολης σπουδων τα οποια ανα πασα στιγμη μπορει να χρησιμοποιησει καποιος.

8+2 χρονια ειναι too much, για καθε περιπτωση ανθρωπου που θελει να υποστηριζει οτι εχει πτυχιο τριτοβαθμιας.

Μήπως το κάνουν όλο αυτό γιατί μας θέλουν αμόρφωτους και αγράμματους για να μπορούν να μας ελέγχουν με μεγαλύτερη ευκολία;

Ενω αυτος που θα παρει πτυχιο σε 10 ετη, θα εχει πια μορφωθει. Η τροικα ειναι που θα του στερησει τη γνωση και κυριως την ... προφανη ΘΕΛΗΣΗ για γνωση και μορφωση...

Σιγα μη στενοχωρηθουμε για τους 180.000 φοιτητες που εχουν μπει στα πανεπιστημια με δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια (αντε ας εξαιρεσω 10.000 περιπτωσεις που μπορει για Χ,Υ λογους οντως να αδικουνται). Οι υπολοιποι 170.000 ας πανε στα τσακιδια απτην τριτοβαθμια και ας ψαξουν αλλου για ΔΑΠ, ΚΝΕ, ΠΑΣΠ και ladies nights. Δεν εχουν θεση στην τριτοβαθμια αν και εφοσον θελουμε ως Ελλαδα να υποστηριζουμε οτι παρεχουμε τριτοβαθμια εκπαιδευση.

• Like 22
Δημοσ.

Τι συζηταμε τωρα? Αν πεσεις σε "βλακα καθηγητη" τη στιγμη που εσυ εισαι καθως πρεπει φοιτητης, το πολυ να σε καθυστερησει ενα 6μηνο, αντε εγω στο κανω 1 χρονο.

Το φανταριλικι δε το μπλεκεις με τις σπουδες, εαν θες να λεγεσαι ακαδημαικος οταν παρεις πτυχιο. Αλλα κι αυτο αντε να σου φαει αλλο 1 6μηνο γεματο, φτασαμε το 1,5 ετος delay λογω "βλαμενων καθηγητων" και φανταριλικιου.

Και μας μενουν αλλα 2,5 ολοκληρα χρονια, ητοι 5 (πεντε) εξαμηνα για ολους τους υπολοιπους παραγοντες, τυπου με χωρισε η γκομενα και ημουν χαλια, επαθα πνευμονια μεσα στην εξεταστικη, αρρωστησε ο πατερας μου και τα λοιπα.

Συν τα 2 χρονια αναβολης σπουδων τα οποια ανα πασα στιγμη μπορει να χρησιμοποιησει καποιος.

8+2 χρονια ειναι too much, για καθε περιπτωση ανθρωπου που θελει να υποστηριζει οτι εχει πτυχιο τριτοβαθμιας.

Ενω αυτος που θα παρει πτυχιο σε 10 ετη, θα εχει πια μορφωθει. Η τροικα ειναι που θα του στερησει τη γνωση και κυριως την ... προφανη ΘΕΛΗΣΗ για γνωση και μορφωση...

Σιγα μη στενοχωρηθουμε για τους 180.000 φοιτητες που εχουν μπει στα πανεπιστημια με δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια (αντε ας εξαιρεσω 10.000 περιπτωσεις που μπορει για Χ,Υ λογους οντως να αδικουνται). Οι υπολοιποι 170.000 ας πανε στα τσακιδια απτην τριτοβαθμια και ας ψαξουν αλλου για ΔΑΠ, ΚΝΕ, ΠΑΣΠ και ladies nights. Δεν εχουν θεση στην τριτοβαθμια αν και εφοσον θελουμε ως Ελλαδα να υποστηριζουμε οτι παρεχουμε τριτοβαθμια εκπαιδευση.

Οχι και ενα εξαμηνο εμενα με παιδευε 2 χρονια σχεδον οπως και πολλους αλλους πηρα πτυχιο οταν βγηκε στην συνταξη.

Στα 8 χρονια που λες δηλαδη πριν το 2006 ειναι ολοι οι φοιτητες που μεσα σε αυτους ειναι και πολυτεχνιο και γιατροι.

Δημοσ.

Αφου ουτε πασο ουτε καρτα σιτισης εχουν γιατι να διαγραφουν αφου δεν κοστιζουν τιποτα ?

Ωραία λογική, με την ίδια λογική ας είναι ελεύθερη η εγγραφή όλων των ελλήνων σε όλα τα ΑΕΙ/ΤΕΙ ταυτόχρονα χωρίς πάσο και κάρτα σίτισης και αφού δε θα κοστίζουν τίποτα.

Έτσι θα έχουμε και τα μεγαλύτερα πανειπιστήμια στον κόσμο.

• Like 3
Δημοσ.

Καλά κοίτα, όλοι μας (εκτός απο καναδυο :-P) έχουμε περάσει απο δύσκολους καθηγητές. Συνήθως βρισκεις ακρη.

Εγω έδινα ένα μάθημα πρώτου έτους μέχρι και αφού είχα παραδώσει τη πτυχιακή μου :P Ο τύπος δέχτηκε να μου βάλει πάνω απο 4 (μονιμα αυτος ο βαθμός), όταν ενημερώθηκε πως είμαι επι πτυχίο (μου έβαλε 9 :P )

Το ζήτημα ειναι οτι υπάρχουν πολύ δυσκολες σχολές των οποίων εκ των πραγμάτων ο μέσος όρος δε μπορει να ειναι τα 4 έτη.

Όσο για τον αριθμο των 180.000 φοιτητων αν κάποιος διαβάσει λεπτομερώς το άρθρο, θα δει οτι ο αριθμός αυτος ειναι άθροισμα φοιτητών οι οποίοι χρωστάνε έστω και 1 μάθημα και απλά έχουν ξεπεράσει το 4ο έτος. Δηλαδή έλεος. Και πολλοί ειναι όσοι καταφέρνουν και παίρνουν πτυχίο στα 4 έτη.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία λογική, με την ίδια λογική ας είναι ελεύθερη η εγγραφή όλων των ελλήνων σε όλα τα ΑΕΙ/ταυτόχρονα χωρίς κάρτα σίτισης και αφού δε θα κοστίζουν τίποτα.

Έτσι θα έχουμε και τα μεγαλύτερα πανειπιστήμια στον κόσμο.

Γιατι οχι καλη φαση θα μιλαμε για ενα πραγματικα ανοικτο πανεπιστημιο.

Περα απο αυτο δεν ειναι ολοι ασχετοι υπαρχουν παιδια στο πολυτεχνιο που μπηκαν με 19 εχω φιλη που χρωσταει ενα μαθημα, ειναι μεγαλη βλακεια να την διαγραψουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...