Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά 10χρόνια++ φοιτητής για πρώτο πτυχίο... νταξ ήμαρτον

Θες να τους στερήσεις το κοινωνικο αγαθό. Φιλελε...

XD

• Απαντ. 521
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικα την εικονα του ιδρυματος δεν την πληγει η κυρια που επειδη δεν ειχε χρηματα δουλευε παντρευτηκε εκανε παιδια και πηγε 40 χρονων. Αλλα ακομη θελει το πτυχιο της. Την εικονα του ιδρυματος και γενικα της Ελλαδος την κανουν ρομπα στο εξωτερικο κατι Ελληναραδες σαν μερικους , μερικους που νομιζουν οτι εχουν το δικαιωμα να κραζουν αυτην την κυρια γιατι ειναι απολιτιστοι γαριαδες που δεν εμαθαν ποτε τι παει να πει πολιτισμος. Και οχι μονο αυτην την κυρια γενικα. Οταν παραλιγο να παρει το οσκαρ ο Λανθιμος γεμισαμε το imdb κραζοντας τον θεσμο και λεγοντας ποσο αχρηστα ηταν τα οσκαρ.. ηταν συμπεριφορα αυτη λογω ζηλιας προφανως; και εκει να δεις ποσο γελουσαν οι Ευρωπαιοι. Ζουμε σε εναν μικροκοσμο , ειμαστε καθυστερημενοι και δεν γνωριζουμε τι συμβαινει απεξω. Μετεφερα ειδησεις γνωστες σε ολον τον κοσμο και με εκραζαν εδω. Το εχω θιξει αυτο το θεμα 10000 φορες. Να δω ποτε θα σταματησετε..

• Like 1
Δημοσ.

Μερικοί έχετε τόσο χαοτικό τρόπο σκέψης. Θεωρίες συνομωσίας, ανακρίβειες ότι να ναι.

Λες και περίμενε το κράτος τον έναν στους χίλιους 40άρη - που κάποια στιγμή θα περάσει την κρίση της μέσης ηλικίας - να του κόψει το δικαίωμα στις σπουδές για να τον κρατήσει ανειδίκευτο και να δουλεύει με 450 αυρώ.... Για τις ΜΚΟ έγραφε ο άλλος λες και δεν προσπαθούν να βάλουν τάξη και εκεί και εδώ.

Που δεν υπήρχε κακοδιαχείριση δηλαδή για να καταλάβουμε? Που δεν πρέπει να γίνουν τομές? Στην Παιδεία? στην Υγεία? Στο ασφαλιστικό? Παντού σε όλο το Δημόσιο τομέα υπήρχε όργιο κακοδιαχείρισης και ασυδοσίας. Ζούσαμε σε κράτος χωρίς τον παραμικρό ελεγκτικό μηχανισμό για αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Αυτό που γίνεται έστω και ως συνέπεια της κρίσης είναι αυτό που έπρεπε να είχαμε κάνει μόνοι μας και χωρίς καμιά Τρόικα εδώ και δεκαετίες. Να βάλουμε μια τάξη στον οίκο ανοχής που λέγετε Δημόσιο και να μειώσουμε την κακοδιαχείριση του Δημόσιου χρήματος.

Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Το συμμάζεμα (παντού - και στους αιώνιους φοιτητές) είναι καλό δεν γινόταν να διαιωνίζεται η κατάσταση των προήγουμενων δεκαετιών. Και στο κάτω κάτω της γραφής Δημοκρατία έχουμε. Εχεις την ψήφο σου. Ρίξε την εκεί που νομίζεις πως είναι σωστό και πως δεν σε κοροϊδεύουν ώστε να έχεις και την ευθύνη των αποφάσεων και των πράξεων σου.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι οι «αιώνιοι» φοιτητές, δεν επιβαρύνουν οικονομικά τη λειτουργία του ΑΕΙ αφού έχουν πάρει τα συγγράμματα των μαθημάτων, ενώ δεν δικαιούνται φοιτητικό πάσο. Πλήττουν όμως ξεκάθαρα την εικόνα και το κύρος ενός σύγχρονου και οργανωμένου εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Σου έγραψα πριν πως σκέφτονται οι Πρυτανείες και γιατί επωφελούνται από την παρουσία των αιώνιων και έκανες quote τον Αντιπρύτανη? Από άλλο βαζάκι με μέλι τρώει αυτός?

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα την εικονα του ιδρυματος δεν την πληγει η κυρια που επειδη δεν ειχε χρηματα δουλευε παντρευτηκε εκανε παιδια και πηγε 40 χρονων. Αλλα ακομη θελει το πτυχιο της. Την εικονα του ιδρυματος και γενικα της Ελλαδος την κανουν ρομπα στο εξωτερικο κατι Ελληναραδες σαν μερικους , μερικους που νομιζουν οτι εχουν το δικαιωμα να κραζουν αυτην την κυρια γιατι ειναι απολιτιστοι γαριαδες που δεν εμαθαν ποτε τι παει να πει πολιτισμος. Και οχι μονο αυτην την κυρια γενικα. Οταν παραλιγο να παρει το οσκαρ ο Λανθιμος γεμισαμε το imdb κραζοντας τον θεσμο και λεγοντας ποσο αχρηστα ηταν τα οσκαρ.. ηταν συμπεριφορα αυτη λογω ζηλιας προφανως; και εκει να δεις ποσο γελουσαν οι Ευρωπαιοι. Ζουμε σε εναν μικροκοσμο , ειμαστε καθυστερημενοι και δεν γνωριζουμε τι συμβαινει απεξω. Μετεφερα ειδησεις γνωστες σε ολον τον κοσμο και με εκραζαν εδω. Το εχω θιξει αυτο το θεμα 10000 φορες. Να δω ποτε θα σταματησετε..

Η αλήθεια ειναι πως ενώ οι ομογενής κάνουν γενικότερα διαφήμιση, πολλοί που φεύγουν για σπουδές στο εξωτερικό ή που πάνε να εργαστούν, αποκτούν ένα μίσος προς τη χώρα που γεννήθηκαν, βλέποντας μια ισως καλύτερη οργάνωση σε συγκεκριμενα πράγματα

Το έχω σαν παράδειγμα με πολύ κοντινό μου άνθρωπο. 

Η αλήθεια ειναι πως η συμπεριφορά της "Ελλάδας" δεν ειναι και η καλύτερη στα παιδιά της, αλλά το δεδομένο ειναι πως καμία χώρα δεν είναι τέλεια.

Επί της ουσίας, και ζήλεια υπάρχει και κομπλεξ κατωτερότητας θα βγει απο πολλούς. Άλλοι βέβαια φτάνουν στο άλλο άκρο και φουσκώνουν σα τα παγόνια (βλ. "όταν εμεις διδάσκαμε πολισμό, αυτοί ήταν πάνω στα δέντρα").

Σκοπός ειναι να υπάρχει μια αντικειμενική κριτική σκέψη η οποία δυστηχώς δε μπορει να επιτευχθεί από τον μέσο κάτοικο της Ελλάδας, όπως ακριβως δε μπορεί να έχει ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης, εαν δεν ψαχτεί απο μόνος του. Ακούγοντας αυτό που μας πασάρουν μόνο τα ΜΜΕ, δεν λαμβάνουμε γνώση αλλά κατα βάση προπαγάνδα.

Σε ότι αφορά τώρα τους αιώνιους φοιτητές, ότι ειναι να γίνει, ας γινει με σωστό έλεγχο, κριτήρια κτλ. Αυτή η προχειρότητα που διακρίνει τις μεταρρυθμίσεις τον τελευταίο καιρό, μόνο σε καλό δε θα οδηγήσει.

Άσχετο αλλά χθες άκουγα για μια ειδικότητα δημοσίου ΙΕΚ όπου ενώ έχει ξεκινήσει απ τον Οκτώβριο, η ανάθεση των μαθημάτων έγινε προχθές. Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα μαθήματα που είχαν διδαχθεί οι σπουδαστές και είχαν δώσει και σε εξετάσεις, να ακυρωθούν και να υπάρχει κίνδυνος να μη συνεχιστεί η ειδικότητα. Μια νέα ειδικότητα που βγηκε μολις τον Οκτωβριο.

Αυτά τα γελοία πραγματα ειναι δείγματα ανοργανωσιάς.

Δημοσ.

Ερώτηση

Η κιουρια, σε τι curriculum θα εξεταστεί;

Δημοσ.

Απλα τα πραγματα οποιος δεν πηρε πτυχιο τα πρωτα εστω 6 χρονια (αντε να του τυχε κατι) δεν θα το παρει κατα 90% ποτε.

Απλα θα ειναι καταθληπτικος ανθρωπος και ζει στασιμος νομιζοντας οτι εχει ενα σκοπο στη ζωη του.

Ειμαι φοιτητης στο ταδε, οπου να ναι παιρνω το πτυχιο μου κτλπ.

Δεν δεχεται την αληθεια, δεν θα το παρεις ποτε το πτυχιο. ΤΕΛΟΣ.

Ας το σταματήσουν το τροπάρι.

Είδαμε και μεις που τελειώσαμε στην ωρα μας και το '10 τι δουλειές έχουμε κάνει πάνω στο αντικείμενο.

Δημοσ.

Απορώ γιατί μερικοί θεωρούν ότι το θέμα προέκυψε ξαφνικά. Χρόνια έχει που έχει τεθεί το ζήτημα και επειδή έχω άτομο στο κοντινό μου περιβάλλον που ανήκει στην κατηγορία των αιώνιων φοιτητών, ξέρει εδώ και χρόνια πόσο περιθώριο έχει να τελειώσει.

Επίσης, το θέμα δεν είναι ηθικό, κατά τη γνώμη μου. Ειδικά το άτομο που ξέρω εγώ είναι πολύ πιο μορφωμένο πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του από τον μέσο απόφοιτο του τμήματος. Χρωστάει ελάχιστα μαθήματα και το πρόβλημα είναι μάλλον ψυχολογικό, συν ότι τώρα έφτιαξε οικογένεια και δεν στρώνεται να διαβάσει για το τελευταίο μάθημα. Δεν μπορείς να ξέρεις γιατί ο καθένας καθυστέρησε να τελειώσει και δεν είμαστε εδώ για να τους κρίνουμε ως άτομα.

Ωστόσο, συμφωνώ απολύτως με τον περιορισμό στον χρόνο σπουδών και μάλιστα τα 8 χρόνια (+2 διακοπής) μου φαίνονται τραγικά μεγάλο νούμερο. To πανεπιστήμιο έχει ας πούμε δύο ρόλους (και άλλους, αλλά για τη συζήτηση 2 μας ενδιαφέρουν). Ο ένας είναι η παροχή γνώσεων, ιδανικά και καλλιέργειας, και ο άλλος η πιστοποίηση της γνώσης. Ο αιώνιος φοιτητής που θα διαγραφεί δε στερείται το αγαθό της γνώσης. Τα βιβλία εκεί είναι να τα διαβάσει αν θέλει και όλες οι ελληνικές σχολές που ξέρω έχουν τα αμφιθέατρα ανοιχτά για όποιον θέλει να πάει να παρακολουθήσει. Αυτό που στερείται είναι η πιστοποίηση που δίνει το πτυχίο. Το θεωρείτε άδικο αυτό; Τι πιστοποίηση μπορεί να δώσει κάποιο ίδρυμα σε έναν φοιτητή 10+ ετών; Μια που είμαστε τεχνολογικό φόρουμ, σκεφτείτε μια σχολή πληροφορικής/υπολογιστών. Ο φοιτητής δεκαετίας διδάχθηκε στα πρώτα έτη για το σούπερ καινούργιο λειτουργικό σύστημα windows xp! Σκεφτείτε τι άλματα έχουν γίνει στον τομέα από τότε. Τι ακριβώς θα πιστοποιήσει το πανεπιστήμιο; Ποια γνώση, ποιάς εποχής; Το ίδιο κι ένας γιατρός, ένας μηχανικός κτλ. Κάποιος που σπούδασε τη μισή νομική στη δεκαετία του 90, την άλλη μισή την επόμενη δεκαετία και παίρνει τώρα πτυχίο, ποιάς εποχής απόφοιτος είναι;

Παρακαλώ μην μου πείτε ότι και ο απόφοιτος πρέπει να ανανεώνει τη γνώση. Προφανώς. Αλλά το πανεπιστήμιο δίνει μια πιστοποίηση με το πτυχίο και έχει ευθύνη για εκείνη τη στιγμή και μόνο.

• Like 3
Δημοσ.

Καλημερα και απο μενα. Δεν διαβασα ολα τα posts μονο μερικες σελιδες στην αρχη αλλα γενικα καταλαβα οτι οι αποψεις ποικιλουν (οπως θα επρεπε αλλωστε). Καταρχας να ξεκαθαρισω οτι ανηκω στους 180.000 και με την σφραγιδα του αιωνιου. Μπηκα στην σχολη μου το 2002 και μεχρι το καλοκαιρι του 2010 περασα μολις 4 μαθηματα. Κοινως ανανεωνα την εγγραφη μου και πηγαινα στην χαση και την φεξη. Οχι γιατι ειχα οικονομικο προβλημα, ουτε γιατι δουλευα σαν το σκυλι. WoW επαιζα και εκανα δουλειες του ποδαριου. Το 2007 ανακοινωθηκε το σχεδιο περι διαγραφης και θαφτηκε, παρολαυτα ηταν γνωστο απο το 2009 τουλαχιστον τα ορια που ειχαν δωθει σε οσους ειχαν εισαχθει πριν το 2006 για την αποκτηση πτυχιου. Ετσι κι εγω στο σταυροδρομι του τα παραταω και παω να παρω το πτυχιο εβγαλα πλανο και περασα ολη την σχολη μου σε 8 εξαμηνα (προχτες πηρα τα τελευταια αποτελεσματα και καθαρισα με μαθηματα, το Πασχα δινω πτυχιακη και αιτηση για πτυχιο). Αρκετα με τον προλογο, στο διαταυτα.

Αυτα τα 8 εξαμηνα σε μια ευκολη σχολη (ΤΕΙ Λογιστικης) μπορω να πω οτι ενιωσα το πετσι μου την προχειροτητα ακομα και μιας σχολης που στο κλαδο μου θεωρειται κορυφαια. Θα ειχα τελειωσει τουλαχιστον 1 χρονο νωριτερα αν οι καθηγητες δεν αποφασιζαν να κοβουν με το ετσι θελω σωστα γραπτα γιατι "τωρα μπηκε ο βαθμος και τι να κανουμε", αν στα εργαστηρια καταλαβαιναν οτι το χαρτι που τους δειχνω ειναι χειρουργιου και οχι κωλοχαρτο απο τον καδο απορριματων της τουαλετας κι αλλα ευτραπελα. Συγγραματα δεν πηρα στην αρχη της φοιτησης μου και οταν αποφασισα να τελειωσω μου τα αρνηθηκαν παρολο που η καρτελα μου ηταν κενη.

Για τεσσερα χρονια ρωτουσα περι διαγραφης και ολοι ελεγαν (καθηγητες και γραμματεια) οτι "δεν παιζει και τι ειναι αυτα που λες".

Και ρωταω τωρα εγω: εμενα δεν μου βγηκε η ψυχη να μπω στην σχολη? Γιατι να διαγραφω οταν δεν κοστιζω τιποτα, πασο δεν παιρνω (καλως δεν γινεται να δηλωνω φοιτητης στα 30 μου γελαει η κοινωνια), καρτας σιτησης δεν δικαιουμαι και ουτε θελω ευτυχως λεφτα εχω να φαω, βιβλια δεν μου δινουν κι ας μην πηρα ποτε, οι εγγραφες ειναι ηλεκτρονικες, απλα μπαινω και γραφομαι. Κοστισα στην σχολη μου 40 κολες αναφορας για την περιοδο των εξετασαων, οσα και τα μαθηματα., αντε ας βαλω και 10 ακομα γιατι ειχα και μερικες αποτυχιες. Πως ζητας να διαγραψεις εμενα και τον καθε εμενα αιωνια φοιτητη που εκ των πραγματων τον εχεις πεταξει εκτος και δεν του παρεχεις τιποτα παρα μονο το δικαιωμα να παρακολουθησει τα μαθηματα (πραγμα που μπορει να το κανει ο οποιοσδηποτε δεν υπαρχει ελεγχος ποιος μπαινει και ποιος βγαινει), οταν η ιδια η σχολη δεν ειναι οργανωμενη, δεν ελεγχεται η ποιοτητα της διδασκαλιας ή ο τροπος αξιολογησης γραπτων και γενικα ερχομαι αντιμετωπος με ενα μπαχαλο? Να με διωξουν απο ενα ιδρυμα μορφωσης που εξαρχης εχει θεσει κανονες και ορους υπαρκτους και εφαρμοσιμους μαλιστα, να σκυψω το κεφαλι να με μουτζωσω και να φυγω. Οχι ομως κι απο το Ελληνικο Πανεπιστημιο, το οποιο οι ιδιοι οι μετεχοντες σε αυτο το υποβαθμιζουν. 

Δεν διαφωνω με το οριο φοιτησης στα πλαισια της λογικης και των εκαστοτε κοινωνικων καταστασεων, αλλα ειναι ενα μετρο που δεν μπορει να εφαρμοστει σαρωτικα. Ολοι ξερουμε οτι οσοι χρωστανε 1-2 μαθηματα θα περασουν απο επιτροπες και θα κανουν αιτησεις για επεκταση του οριου πραγμα που θα δημιουργησει μεγαλυτερο μπαχαλο απ'οτι ηδη υπαρχει. Το μετρο αυτο ειναι μια ακομα απτη αποδειξη οτι τιποτα δεν γινεται με πλανο, αλλα προχειρα για να κερδιθουν οι εντυπωσεις και να αναλωνομαστε σε συζητησεις του τυπου "θα πρεπε να" και "μα καλα γιατι δεν...". Διαρθρωτικες αλλαγες γινονται οταν υπαρχει μακροχρονιο πλανο με στοχους κι οχι σπασμοδικε κινησεις της αλλης μερας. Το λειτουργικο κοστος της σχολης μου πριν απο καποια χρονια υπολογιζοταν στα 5 εκατομμυρια και οι επιχορηγησεις αγγιζσαν τα 15. Τωρα παιρνουν 2.5 και ακομη λειτουργουμε με επιτυχια μπορω να πω.

Μια ακομη φορα βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος.

Υ.Γ Συγγνωμη για τυχον ορθογραφικα ειμαι στην δουλεια και το κειμενο εχει γραφτει εν ταχει

• Like 2
Δημοσ.

Καλημερα και απο μενα. Δεν διαβασα ολα τα posts μονο μερικες σελιδες στην αρχη αλλα γενικα καταλαβα οτι οι αποψεις ποικιλουν (οπως θα επρεπε αλλωστε). Καταρχας να ξεκαθαρισω οτι ανηκω στους 180.000 και με την σφραγιδα του αιωνιου. Μπηκα στην σχολη μου το 2002 και μεχρι το καλοκαιρι του 2010 περασα μολις 4 μαθηματα. Κοινως ανανεωνα την εγγραφη μου και πηγαινα στην χαση και την φεξη. Οχι γιατι ειχα οικονομικο προβλημα, ουτε γιατι δουλευα σαν το σκυλι. WoW επαιζα 

550E2633CE00-1.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Απλα τα πραγματα οποιος δεν πηρε πτυχιο τα πρωτα εστω 6 χρονια (αντε να του τυχε κατι) δεν θα το παρει κατα 90% ποτε.

Απλα θα ειναι καταθληπτικος ανθρωπος και ζει στασιμος νομιζοντας οτι εχει ενα σκοπο στη ζωη του.

Ειμαι φοιτητης στο ταδε, οπου να ναι παιρνω το πτυχιο μου κτλπ.

Δεν δεχεται την αληθεια, δεν θα το παρεις ποτε το πτυχιο. ΤΕΛΟΣ.

Ας το σταματήσουν το τροπάρι.

Είδαμε και μεις που τελειώσαμε στην ωρα μας και το '10 τι δουλειές έχουμε κάνει πάνω στο αντικείμενο.

κάτσε ρε σι με την ίδια λογική στο ΕΑΠ που οι ηλικίες παίζουν απο 30-40 έως 60 δεν θα πάρουν ποτέ πτυχίο..

Το ίδιο ισχύει και στις ιδιωτικές σχολές που γράφονται και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Επίσης δεν είναι το πάν ενα πτυχιο. Δεν σου δίνει απαραίτητα γνώση αλλά ουτε σε κάνει απαραίτητα καλύτερο άνθρωπο..

Δημοσ.

Σίγουρα, οικονομικά οι αιώνιοι δεν κοστίζουν τίποτα, αλλά σκεφτείτε πόσο πολύ κοστίζουν στην κοινωνία. Είναι άτομα νέα, στην πιο παραγωγική τους ηλικία με όρεξη και φρέσκες ιδέες και η κοινωνία τα στερείται. Αν αφήσουμε την κοινωνία και το κράτος στην άκρη, οι αιώνιοι κοστίζουν στον ίδιο τους τον εαυτό που μέχρι τα 35 τους τα χρόνια τους αυτά κενά, αλλά και στις οικογένειες τους που θλίβονται από αυτήν την κατάσταση.

Λοιπόν, το δεν κοστίζουν τίποτα οι αιώνιοι, είναι σχετικό. Ναι μεν η γνώση του πανεπιστημίου να είναι ανοιχτή για όλες τις ηλικίες, αλλά η πιστοποίηση να είναι για λίγους που το θέλουν πραγματικά και είναι πραγματικοί επιστήμονες.

Ένα αυστηρό όριο φοίτησης είναι καλό μέτρο και έπονται κι άλλα πιστεύω.

Δημοσ.

τα όρια και οι ηλικίες μου ακουγονται ώς στερεότυπα... Είδικά τώρα με την κρίση πολλοί φοιτητές δεν έχουν πόρους απο την οικογένεια τους και αναγάζονται να δουλέψουν και full time. 

Δεν υπάρχει συνεπώς χρόνος για σπουδές οταν προσπαθείς να επιβιώσεις..

Θα ηταν πολύ πιο έντιμο και δίκαιο να ζητάνε δικαιολογητικά για την παράταση σπουδών.

Δημοσ.

κάτσε ρε σι με την ίδια λογική στο ΕΑΠ που οι ηλικίες παίζουν απο 30-40 έως 60 δεν θα πάρουν ποτέ πτυχίο..

Το ίδιο ισχύει και στις ιδιωτικές σχολές που γράφονται και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Και να το παρουν το πτυχιο τι αλλαζει;30-40 εως 60 το σκεφτηκαν;

Θα τους βρει καποιος δουλεια αξιοκρατικά; Ειδικα αμα εισαι και 35 χρονων αιωνιος φοιτητης-πτυχιουχος.

Θα σε κοιταει ο εργοδοτης σαν σκουπιδι, απειθαρχο ανθρωπο που δεν μπορεσες να τελειωσεις στην ωρα σου.

Πως να σε εμπιστευθει στην επιχειρηση του αν εισαι "τζιβατος" και "χαλαρος";

Ασχετα που δεν προσλαμβανουν πια...

Στις ιδιωτικες (ΙΕΚ) ειναι για μεγαλυτερες ηλικιες. Αμα πας 18 χρονων γιατι δεν περασες πουθενα πανελληνιες την εχεις κατσει την βαρκα, γιατι θα εχεις αλλα μυαλα.

Ενας φιλος μου (καλος κιολας) ειναι 27 ετων αιωνιος φοιτητης (ουτε στρατο δεν εχει παει ακομα) σπουδαζει θεωρητικα απο το 2004-5 και αμα τον ρωτησεις λεει πηγα εδωσα μαθηματα στην εξεταστικη, μιλαει λες και μιλαει ο "αλλος" φιλος μας: ερχεται η αναπτυξη κτλπ.

Χαιρεσαι να τον ακους...

Γραφτηκε ομως σε ΙΕΚ πριν 5 μηνες γιατι καταλαβε οτι και κει ουτε παλι θα εχει δρομο στρωμένο με ροδοπεταλα αλλα ξερει οτι αν εχει λεφτα για πιστοποιησεις και παρει το cisco 1,2,3,4 δεν ξερω και γω τι θα βρει δουλεια.

Γινεσαι δικο τους παιδι και σε στελνουν συστημενο για καμια συνεντευξη...

Στο ΑΕΙ-ΤΕΙ τι να σου κανουν;

Που και στα ΙΕΚ βεβαια δεν ειναι ονειρικα τα πραγματα....

Τελος το καλυτερο για μενα αν εχεις λεφτα και δεν θες να πληρωνεις σπιτια στην επαρχεία καλυτερα ειναι να βγεις εξω να σπουδασεις.

Τα ιδια θα σου κοστίσει πια.

Επίσης δεν είναι το πάν ενα πτυχιο. Δεν σου δίνει απαραίτητα γνώση αλλά ουτε σε κάνει απαραίτητα καλύτερο άνθρωπο..

Συμφωνώ 101%.

Δημοσ.

Και να το παρουν το πτυχιο τι αλλαζει;30-40 εως 60 το σκεφτηκαν;

Ο μεσος ορος οσων πάνε για πτυχίο σε τέτοιες ηλικίες έχουν τους εξης στόχους.
1. Να πάρουν προαγωγή όντας δημοσιοι υπάλληλοι ή να πάρουν το επιδομα.
2. Να πάρουν καλύτερα λεφτά όντας ιδιωτικοί, ή να αλλάξουν θέση.
3. Να λάβουν μια παραπάνω γνωση, έχοντας το μεράκι της μάθησης.

Ελάχιστοι απο αυτους θα ασχοληθουν επαγγελματικά με αυτο που θα σπουδάσουν. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι, ήδη εργάζονται.
  • Like 1
Δημοσ.

Ο μεσος ορος οσων πάνε για πτυχίο σε τέτοιες ηλικίες έχουν τους εξης στόχους.
1. Να πάρουν προαγωγή όντας δημοσιοι υπάλληλοι ή να πάρουν το επιδομα.
2. Να πάρουν καλύτερα λεφτά όντας ιδιωτικοί, ή να αλλάξουν θέση.
3. Να λάβουν μια παραπάνω γνωση, έχοντας το μεράκι της μάθησης.

Ελάχιστοι απο αυτους θα ασχοληθουν επαγγελματικά με αυτο που θα σπουδάσουν. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι, ήδη εργάζονται.

1.Επιδόματα να τα ξεχασουν.

Μην μπει κανενας fotis13 εδω και μας αρχισει πάλι για τις ιερές αγελάδες!

:-D

2. Να γινει τροποποιηση των κανονισμων-νομων.

Το πτυχιο απο Ανοιχτα πανεπιστήμια δεν σε κανει ουτε καλύτερο ανθρωπο, ουτε διαβασμένο, μπορει να εχεις μπαρμπα στη κορώνη και να το ελαβες.

3. Να το δεχτω ποτε δεν ειναι αργα για γνωση αλλα πολυ λιγοι πραγματικα σκεφτονται ετσι.

Ισχυει το 1,2 οπως ειπες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...